Het was een heerlijke week. Veel gelachen, veel gezien, heerlijk gekookt en gegeten onder de bezielende leiding van Francy met Wilco als haar rechter en linkerhand. Wederom een geweldige week.... Ver mais
Wat Francy en Wilco doen is ongelofelijk! In 1 week enkele unieke locaties bezoeken waar kleine (boeren) bedrijven d.m.v. diversiteit in staat zijn zelfvoorzienend te zijn met eigen fruit bomen en d... Ver mais
Cucina Francesca is een Italiaanse kookschool die sinds 2010 culinaire reizen naar Umbrië organiseert. Inmiddels hebben we ons definitief in het mooie Umbrie gevestigd , hebben na 19 jaar afscheid genomen van de kookschool in Nederland en richten ons volledig op het aanbieden van culinaire reizen. Onze culinaire reizen zijn bedoeld voor liefhebbers van ‘la dolce vita’. Behalve de kooklessen bieden we een programma met uitstapjes naar lokale producenten van mooie producten. Het gaat hier om kleine, gepassioneerde familiebedrijfjes die trots zijn op hun product en ons ontvangen met ongekende en hartverwarmende gastvrijheid. In het voorjaar bezoeken we onder andere een aantal zeer gepassioneerde producenten die biodiversiteit en respect voor de natuur hoog in het vaandel hebben staan. Heel leerzaam en dat ook nog op de mooiste plekjes waar je zelf nooit zou komen tijdens je vakantie. Uiteraard bezoeken we ook een lokale cantina waar we de heerlijkste wijnen gaan proeven. In het najaar hebben we behalve de wijn onder andere ook de olijvenpluk op het programma staan en gaan we op truffeljacht. Passie, trots en onbegrensde gastvrijheid zijn een rode draad in al onze reizen. Waar we niet zelf koken eten we in authentieke lokale restaurants of bij de families thuis. We verblijven op een heel fraaie locatie waar we de beschikking hebben over een sfeervol en van alle gemakken voorzien 17e eeuws landhuis waar ooit een gravin woonde met haar gezin.
Postadres: Blokweg 7a, 4762RA, Zevenbergen, Holanda
Het was een heerlijke week.
Wederom een geweldige week.
Eén klein minpuntje, was onze badkamer 🤣, maar daar zal vast snel het nodige aan gedaan worden.
Verder super.
Francy en Wilco, merci, het was een fantastische week en tot een volgende keer. Lieve groetjes Lian

Resposta da Cucina Francesca
Afgelopen week mogen genieten van de gastvrijheid van Wilco en Francy. Wat zijn ze goed op elkaar ingespeeld. De locatie was echt prachtig in een prachtige omgeving. De uitstapjes naar de ondernemers waren leerzaam en elke keer bijzonder. We hebben heerlijk gekookt met onze gezellige groep. Ik ben weer vol inspiratie naar huis gegaan.

Resposta da Cucina Francesca
Wat een onvergetelijke belevenis was dit! Vanuit een prachtig landhuis genoten we van alles wat Umbrië te beleven had. Bezoek aan locale gepassioneerde ondernemers werd afgewisseld met heerlijke kookmomenten. De pranzo (Italiaanse lunch) in de tuin, gezeten aan een lange tafel omringd met een geweldig uitzicht en gezellige mensen was een sprookje!

Resposta da Cucina Francesca
GENIETEN met hoofdletters dat is wat wij elke dag hebben gedaan tijdens de herfstkookreis van Cucina Francesca. Op een prachtige locatie in het mooie Umbrië hebben Francy en Wilco enorm uitgepakt: heerlijk koken, eten en drinken en fantastische excursies naar een mozzarella-maker, olijfboer, wijnboer en truffelboer. Top week!

Resposta da Cucina Francesca
Een week mee op stap met Wilco en Francy is een ware belevenis. We hebben op een bijzonder warme en betrokken manier kennis gemaakt met families in Umbrië die hun passie voor locale top producten als kaas, wijn, truffels, olijfolie, vlees willen delen met Francy die het omzet in een heerlijk zelf te maken recept. Volop genieten door met deze producten samen te mogen koken en te proeven van deze Italiaanse cultuur!! En dat in een zonovergoten week in november! Dank aan Wilco en Francy voor hun onaflatende hospitality die zorgt voor een optimale sfeer in de groep die dan optimaal kan koken en genieten!!!

Resposta da Cucina Francesca
We hebben weer een fijne en goed verzorgde kookreis gehad met Francy en Wilco. Het is meer een culinaire beleving omdat we van de ene lekkere (eet)plek naar de andere gingen. Iedere dag een verrassing waar we zouden belanden. Gastvrij, goed georganiseerd en de hele week zijn we ontzorgd. We hoefden alleen maar te genieten. Ook de locatie was super, een historische villa waar we alleen met de groep verbleven. Fijne kamers en een prima locatie om ook te koken. Dus heb je zin in een week Italiaans genieten, ga dan vooral mee met Francy en Wilco!

Resposta da Cucina Francesca
Dit is zo geweldig allemaal. Het was een week om met smaak en plezier op terug te kijken. Nergens in Nederland kun je vergelijkbare smaken en ervaringen beleven als bij Francy en Wilco. Zij zijn uniek, en de manier waarop zij hun bedrijf in Italië runnen is bewonderenswaardig.
De bezoeken aan de locale, veelal familie bedrijven zijn enorm leerzaam, interessant en smakelijk omdat je overal ook mag proeven.
Eén week vol activiteiten, verrassingen en heerlijke smaken. De accommodatie is ook uniek en uitstekend gekozen voor een heerlijke week genieten.
Francy en Wilco, jullie liefde voor Umbrië met alles wat daarbij hoort, hebben jullie goed weten over te dragen. Het was echt fantastisch.

Resposta da Cucina Francesca
Wat een bijzondere en heerlijke belevenis. Mooi om de passie te zien van Wilco en Francy voor alles wat met Italië te maken heeft en vooral ook de aandacht voor alles wat lokaal en ambachtelijk gemaakt wordt. Ook voor een niet koker was het leuk om te koken en heeft het me geïnspireerd. De locatie was top en echt "Italiaans" en het was heerlijk om geheel ontzorgd te worden. Dank voor de mooie reis!

Resposta da Cucina Francesca
Wat hebben wij weer genoten van een heerlijke privé lunch bij Cucina Francesca !! Dit was onze tweede keer en alles was weer perfect georganiseerd . Francy maakt gebruik van de allerbeste, vaak lokale ingrediënten en schenkt heerlijke lokale , bijpassende wijnen. Zelfs de locals zijn lovend over de kwaliteit en smaak van de gerechten van Francy! Wij komen graag weer terug en wel zo snel mogelijk !! Bravissimi !! Arrivederci ! Paola Minardi en Jan Leune van Restaurant Aroma Italian Fine Dining uit Vaassen.

Resposta da Cucina Francesca
Unieke belevenis! Alleen als je hebt deelgenomen aan een culinaire reis van Wilco en Francy kan je begrijpen wat het is. Het is met nadruk géén kookreis, je kookt zeker wel, maar het is véél meer dan dat. Je wordt ondergedompeld in de Italiaanse keuken, leefstijl. Maakt kennis met bijzondere kleinschalige producenten die met heel veel passie en enthousiasme hun kennis, producten en gerechten met je delen. Wilco en Francy zelf ontvangen je als gast op een fantastische ongedwongen en relaxte manier. Ook bij hen zijn de passie en kennis duidelijk merkbaar. Alles wat je op deze reis ziet, doet en leert neem je mee naar huis en pas je daarna regelmatig toe. Geen eenmalige leuke ervaring, maar kennis en kunde voor altijd. Dankjewel voor deze unieke belevenis!

Een onvergetelijke Italiaanse kookreis
Wat een prachtige ervaring! Deze kookreis door Italië was een feest voor alle zintuigen. Van het begin tot het einde voelde alles bijzonder: de bezoeken aan lokale boeren, gepassioneerde wijnmakers en kleine familiebedrijven waar traditionele recepten nog met liefde worden doorgegeven.
We hebben niet alleen genoten van heerlijke maaltijden – vers, puur en met liefde bereid – maar ook van de verhalen achter elk ingrediënt. Elke dag bracht nieuwe ontmoetingen met inspirerende mensen die hun passie voor goed eten graag met ons deelden. De kookworkshops waren leerzaam én gezellig, en ik heb zoveel nieuwe recepten mee naar huis genomen die ik zeker ga maken.
De reis was perfect georganiseerd, met een mooie afwisseling tussen koken, genieten en het ontdekken van bijzondere plekken buiten de gebaande paden.
Kortom: een warme, smaakvolle reis die ik iedereen kan aanraden. Italië heeft weer mijn hart gestolen!

Resposta da Cucina Francesca
Wouw,wat een fantastische week hebben we dit voorjaar gehad. Francy en Wilco doen er alles aan om je in de watten te leggen. Mooi om met hun de passie voor Italië te mogen delen. Door hun perfectionisme en passie krijgen ze niet kookfanaten enthousiast om ook te gaan koken.
De locatie is fantastisch, de bezoeken aan de diverse bedrijven zijn uniek: op veel van deze plekken zal je zelf nooit komen, het eten en drinken is erg goed en lekker.
Kortom we hebben enorm genoten, veel geleerd, lekker gekookt, lekker gegeten en veel gelachen.
Dit is la dolce vita.
Grazie mille Francy en Wilco

Resposta da Cucina Francesca
We hebben een geweldige culinaire reis gehad met Cucina Francesca. Alles was door Francy en Wilco tot in de puntjes verzorgd: gastvrijheid, locatie, vervoer, kookworkshops en culinaire uitstapjes. Dit was alweer onze derde reis met Cucina Francesca en zeker niet de laatste!
En nu genieten we van de herinneringen en het bereiden van de gerechten uit de workshops.

Resposta da Cucina Francesca
De kookreizen van Cucina Francesca zijn fantastisch! We hebben in 2022 de najaarsreis gedaan en dit jaar de voorjaarsreis. Beiden reizen zijn zeer inspirerend, leerzaam en vooral, niet onbelangrijk, zeer gezellig.
Francy en Wilco brengen met veel enthousiasme de liefde voor Umbrië en de Italiaanse keuken over op alle deelnemers. iedereen voelt zich al snel thuis op de locatie en in de groep.
Het programma is in balans met bijzondere excursies naar traditionele kleine familiebedrijven & seizoensgebonden activiteiten zoals olijven plukken, truffels zoeken, ricotta en mozzarella maken, samen koken en daarnaast nog voldoende ruimte om ook je “eigen” ding te doen.
Je hoeft niet te kunnen koken, geen ervaren kok of keukenprinses te zijn maar wel affiniteit te hebben met koken én de Italiaanse keuken.
Het is en blijft ongelofelijk dat je als groep heel snel een diner of lunch van 2-3 sterren kwaliteit leert koken van locale biologische seizoensproducten die de pure en originele smaak van Italië bevatten.
Kortom een absolute aanrader!

Resposta da Cucina Francesca
De culinaire reizen van Cucina Francesca zijn een echte aanrader. Je komt op de mooiste plekjes in Umbrië. Je wordt gastvrij onthaald bij fantastische bedrijfjes met een eigen verhaal. Je maakt de lekkerste gerechten met elkaar met lokale producten in een schitterende omgeving. Tijdens zo’n week ontstaan ook nieuwe vriendschappen! Kortom een echte aanrader ❤️

Resposta da Cucina Francesca
Een heerlijke onderdompeling in la dolce vita, fijne en bijzondere mensen ontmoet die met liefde hun passie voor goed eten en drinken delen. Genoten van culinaire pareltjes in het prachtige Umbrie, met Francy en Wilco als enthousiaste en hartelijke gastvrouw en gastheer. Een reis die ook bij thuiskomst nog lang resoneert... Aanrader!

Kookvakantie Umbrië
Als je op zoek bent naar een leuke, gezellige en leerzame kookvakantie dan is deze kookvakantie bij Francy en Wilco echt een aanrader. Je gaat ontdekken waar de producten vandaan komen en deze producten ga je ook tijdens het koken gebruiken.
Ook voor degene die nog geen kroonprinsessen en kookprinsen zijn is deze vakantie een aanrader.

Resposta da Cucina Francesca
Wat Francy en Wilco doen is ongelofelijk!
In 1 week enkele unieke locaties bezoeken waar kleine (boeren) bedrijven d.m.v. diversiteit in staat zijn zelfvoorzienend te zijn met eigen fruit bomen en druiven en vee zelf kaas, wijn, jam, brood etc maken.
Ook op een unieke 200 jaar oude locatie onder begeleiding van Francy samen met onze gezellige groep culinair uitgebreid Italiaans koken. Tot slot onder het genot van een lekker drankje heerlijk genieten van het lekkere eten en het mooie Itiliaanse leven. Bravo

Resposta da Cucina Francesca
Ik heb het heerlijk gevonden, een geweldige week, Francy en Wilco zijn zo gastvrij en we hadden een heel gezellige groep, alles ging in harmonie.
Heerlijk gekookt en genoten van het eten.
Ook de uitjes waren uniek, ik was even op een andere planeet.
Schrijf me zeker nog een keertje in voor een volgende reis.
Dank Francy en Wilco voor deze super week.
Lieve groetjes Marja

Resposta da Cucina Francesca
Wat hebben we een heerlijke verwenweek gehad in Italië en genoten van alle gerechten die we samen met Francy en Wilco hebben bereid en hebben mogen proeven op de diverse locaties bij bevlogen mensen die met véél passie met hun producten bezig zijn. Na Frankrijk nu terug in Nederland, de recepten uitgeprint en aan de slag gegaan! Délicieux/Delizioso

Resposta da Cucina Francesca
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.