Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Poziom wiedzy specjalistów jest przerażający - jak takie osoby dostały prawo do wykonywania zawodu? Proste zależności między wynikami badań są lepiej znane zwykłemu człowiekowi niż pracującego tu end... Ver mais

Classificada 2 em 5 estrelas

Żona potrzebowała pilnego zabiegu chirurgicznego. Byliśmy juz w trzech placowkach i w każdej bylismy odsyłani do nnej placówki, a jak już przyjechaliśmy do szpitala luxmed na Goszczyńskiego w Warszaw... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Przez lata korzystałam z usług Luxmed odplatnie i byłam zadowolona. Czar prysnąl gdy wykupiłam pakiet usług na rok... Brak możliwości zapisać sie do specjalistów, brak możliwosci zrobic podstawowe b... Ver mais

Classificada 2 em 5 estrelas

Czas oczekiwania to jakiś żart. Nie po to człowiek zapisuje się i płaci za prywatne leczenie. Jeśli terminy są jak na NFZ. W aplikacji pokazuje zazwyczaj tydzień do przodu. Jeśli chodzi o specjalistów... Ver mais

Informações sobre a empresa

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Classificada 1 em 5 estrelas

Infolinia - bezmyślna operatorka.

Dzwonie na infolinie luxmed.Prosze o przesłanie dokumentow medycznych corki z roznych placówek w jedno miejsce do wskazanej placówki. Pani informuje ze beda za dwa tyg w placówce ktora wskazałem. Nie ma problemu.Dwa tygodnie pozniej dzwonie ponownie spytac sie czy sa dokumenty na pewno gotowe czekają na mnie w placówce. Polaczyc z placowka bezpośrednio się nie da więc dzwonię na infolinię. Na infolinii kobieta zamiast zadzwonić bezpośrednio do placówki i spytać się czy po prostu dokumenty już są gotowe czy nie to zaczyna mnie odsyłać od "annasza do kajfasza" bo nie jest pewna gdzie mam mnie przekierować bo córka miała w luxmedzie zarówno wizyty prywatne jak i na NFZ. Kobieta komplikuje sprawę chociaż rozwiązanie jest proste albo udzielić mi dostępu telefonicznego do placówki albo samemu telefonicznie sprawdzić czy dokumenty są gotowe i przekazać mi informację. Jestem osobą niepełnosprawną podróże po Warszawie komunikacją miejską nie są dla mnie proste. Brak mi odporności więc przebywanie w komunikacji stwarza dla mnie zagrożenie. Pani poinformowała mnie w trakcie rozmowy że najlepiej jakbym pojechał do placówki i sprawdził a z doświadczenia wiem że zdarza się że dokumentów nie ma jeszcze na czas. Nie wiem jak firma ale albo organizacja jest zła albo pracuja tam osoby bezmyślne.

2 de março de 2026

Obsluga w LuxMed

Obsluga w placowce LuxMed jest najgorsza ze wszystkich innych prywatnych placówek opieki zdrowotnej. Jest o wiele gorzej niz z NFZ, brak specjalistow, brak dostepnych terminow, mimo tego ze place za pakiet. Osoby z recepcji niekompetente, niemile, a czasem pozawalaja sobie nawet chamskie odzywki. Dzis, 24/02, mialam sytuacje ze wystawiono mi podzlecenie do innej placowki wslpolpracujacej (co ma miejsce prawie za kazdym razem przy umawianiu wizyt), po czym zadzwonilam tam, i powiedziano mi ze takich badan nie wykonuja.... Zadzwonilam pozniej znow do LuxMed, i zapytalam czemu dostaje takie sprzeczne informacje, na co pani na infolinii powiedziala ze jak chce to moge zostawic opinie na stronie ze nie jestem zadowolona z obslugi, tragedia....
I w sumie to tak sie zastanawiam, jak istnieje ta strona do wystawiania opinii dla tej placowki, czy ktokolowiek z pracownikow i zarzadu z LuxMed w ogole to czyta?
Przez tyle czasu nic sie nie zmienia, ciagle tylko slysze ze maja juz komplet pacjentow, a nowy grafik jeszcze nie jest udostepniony, i czy w takim razie ja, placac za pakiet, musze siedziec caly czas przy kompie i lapac terminy? Jak itak od razu po udostepnieniu terminow wizyt bedzie ta sama sytuacja. I znowu miesiac czekania.
NIe chodzi tylko o badania specjalistyczne, nie moglam sie umowic na zwykla konsultacje! Bo komplet pacjentow... Szkoda slow.
Odradzam jak najmocniej korzystanie z uslug tej placowki, uwazam ze pracodawcy w korporacjach, w roznych firmach, zarowno duzych jak i malych, powinni zrezygnowac z opieki medycznej w LuxMed dla swoich pracownikow.
W naszej firmie juz trwaja rozmowy o zmianie placowki, po komentarzach wielu pracownikow ze obsluga jest tragiczna.

24 de fevereiro de 2026

Für Deutschsprachige

Hallo ich schreibe hier für deutschsprachige Menschen, die nicht so viel Erfahrung haben in Polen mit dem Gesundheitssystem und überlegen in wie fern was gut ist. An für sich kann es bei Luxmed gut laufen, aber die Termine sind oft trotzdem oft ausgebucht so das man keine stationäre Behandlung bekommt, wenn man eine gerade braucht. Das was ich ausdrücklich nicht empfehle, ist es telefonisch ein internistisches Gespräch zu führen. Ich bin deutlich krank. Ich bin eine Person die Jahrelang keinen Tag krank war. Heute brauche ich Hilfe. Ich hatte Schwierigkeiten in der App einen stationären Termin zu finden besser gesagt es gab keinen in Bydgoszcz (350000 Einwohner Stadt) dann würde mir eine telefonische Internistin aus Łódź angedreht, ich hab gleich gefragt, ob in der Infolinie, wo ich zu Erst angerufen habe, das ich wirklich einen Termin brauche denn es wird hier nichts mit 1-2 Tagen krank das merk ich einfach, wie gesagt ich bin nun wirklich ein Beispiel dafür wie ein Mensch im Jahr 0 Krankentage haben kann über Jahre. Ich würde sehr von oben nach unten betrachtet von der Ärztin, sie hat sehr zynisch mit mir gesprochen, zu erst hatte sie mir 2-3 Tage *nur* angeboten eine Krankschreiben auszustellen für meine Firma, danach wollte Sie mir einen COVID Test andrehen!!! Als ich das abgelehnt habe, da ich schon einen hatte und ich bin einfach erkältet verdammt noch mal und brauche einen Termin zu einem Arzt der an den Kunden denkt und nicht an COvidtest Rechnungen, danach hat Sie mir gemeint so Erpressungstechnisch - wenn ich keinen Test mache dann wird sie mir nur einen Tag geben. Am Ende hat sie mir 0 gegeben. Ich musst wiederholt dort anrufen und zusehen, trotz eines bezahlten Abonnements bei Luxmed wie ich zu Hilfe nach Europastandarts komme. Der Termin war auf 13:45 angelegt für mich - für die Compliancy Abteilung der Firma Luxmed. So behandelt man keine Menschen. Und Liebe deutschsprachige überlegt es euch sehr sehr gut, wem ihr für was Geld in Form eines Abonnements zahlen wollt, es erlaubt oder nicht. Denn keiner ist dazu verpflichtet, aber wenn man ein gesundheitliches Problem hat, dann benötigt man Fachkompetenz und Ärzte die einen auch helfen wollen und nicht dich erpressen wollen, wenn du einen Covid Test nicht machst das du keinen Tag entschuldigt bekommst für deine Firma. Eine Schande..

24 de fevereiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Nie polecam. Zgubiono próbki oddane do badania. Obsługa przekonywała później, że to wina pacjenta, bo nie powiedział przy oddawaniu jaki ma być zakres badania.

18 de fevereiro de 2026

Tragedia

Tragedia. Absurd. Cyrk. Niedowierzanie.

Kiedyś człowiek nie pomyślałby żeby pójść do dentysty z ubytkiem na pół zeba (wypełnienie zrobione przez luxmed wypadło po roku) i żeby lekarz odmawiał wykonania wypełnienia dodatkowo mając i płacąc za pakiet i żeby człowiek wracał do domu w dalszy ciągu z dziura w zębie. Jakim cudem w prywatnej klinice lekarz mówi do pacjenta ze nie ma czasu???! Jakim prawem może wogole dochodzić do takich sytuacji? Jak lekarz może odmawiać założenia opatrunku na bolący i dziurawy zab i odesłać pacjenta w takim stanie do domu???? Przestrzegam przed dr. Alicja Surowiecka w klinice na ul. Żegańskiej. Okropne, rażące podejście.
Jakim prawem lekarz dentysta mówi do pacjenta „Jestem lekarzem i będę decydować” ????? Wam się coś nie pomyliło? Naciąganie na dodatkowe koszty i oddalanie wykonania najbardziej podstawowego/pilnego zabiegu jak założenie opatrunku. Za coś takiego tylko prawnik i sprawa w sądzie.
Kiedyś dentysta przeznaczał minimum godzinę na pacjenta a nie ze co 40 min jest umawiana kolejna osoba. Jaki zabieg mozna wykonać w 40 minut jeżeli „lekarz” dyskutuje przez 20 ????? Jestem wściekła. Luxmed a raczej shitmed dogonił publiczną opiekę zdrowotną. Brawo!
Raz na zawsze koniec z luxmedem :)

12 de fevereiro de 2026

Totalne dno!!

Totalne dno!!! Kasę to umiecie brać barany ale podstawowej opieki nawet nie potraficie zapewnić dla klienta, najlepiej jakby nikt nie dzwonił do was. Moich pieniędzy już nie zobaczycie i sądząc po opiniach to pewnie i wielu innych kliientow. Zamknąć ten burdelik.

6 de fevereiro de 2026

Potwierdzam negatywne opinie

Potwierdzam negatywne opinie. Brak terminów do lekarzy. A jeśli już jakiś się „trafi”, to opinie o nim są bardzo kiepskie. Infolinia jest bezużyteczna. Mają dostęp do tego samego kalendarza, który jest w aplikacji. Polecają „polować” na terminy w aplikacji.

5 de fevereiro de 2026

Totalne dno

Totalne dno, pakiety kupujesz tyle obiecują, a resztę mało gdzie można się umówić na pakiet

3 de fevereiro de 2026

Robiłem odpłatnie tomografię…

Robiłem odpłatnie tomografię komputerową.
Opis otrzymałem ale uzyskanie obrazów już było niemożliwe.
Pomimo złożenia zamówienia na koncie pacjenta i wykonanych telefonów - uzyskałem jedynie obietnice i na tym się kończyło.

7 de dezembro de 2025

Badanie dopller

Do Lekarza firmy Lux Med poszłam z powodu że podejrzewali że mam zatorowość płuc .Umówiłam się do lekarza chirurg naczyniowy , ponieważ mam zakrzepicę nogi . Czekam w poczekalni , przyszła moja kolej ,a za biurkiem siedzi chłopiec 19 lat Jakub Kramek .No nic nie stwierdził !! Ponieważ Jakub dopiero się uczy i badania dopplera mi nie zrobi .SKANDAL . Po 3 dniach musiałam iść do następnego kumatego .NIGDY NIE POLECAM TEGO WARIATKOWA !!!

8 de dezembro de 2025

Clowns

Mój chłopak jest chory od czwartku. Zadzwonił dziś rano do Luxmedu, żeby przepisać mu antybiotyki. Ponieważ mieszkamy razem i zaczęliśmy mieć te same objawy, chciałam te same leki, bo widziałam, jak się pogarsza, ma 38,5 gorączki i kaszel, bóle mięśni. Od wczoraj mam te same objawy. Lekarz chce, żebym zrobiła test na COVID-19, ale odmawia mi przepisania antybiotyków i chce, żebym poszła do lekarza osobiście. Na zewnątrz jest -20 stopni, widzę, co dzieje się z moim partnerem i obserwuję go od 3 dni. Dziękuję, że straciłeś mój czas i odmówiłeś przepisania mi antybiotyków.

1 de fevereiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Po tylu latach okropny spadek jakości

Jestem wieloletnim klientem LuxMedu. Jeszcze 3 lata temu było ok, dostep do lekarzy i terminów, dużo badań w cenie, skierowania bez problemów. Tyle mówi się o profilaktyce, a koniec końców LuxMed tnie koszty i zakazuje lekarzom wystawiania skierowań (ale spokojnie, tylko na to, co masz w pakiecie ;)). Uzasadnieniem jest brak wskazań do przeprowadzenia badania. Powtarza to każdy lekarz. Bo to wytyczne korporacji, która wypłaca im wynagrodzenie. W efekcie lekarz nie ma leczyć, a kombinować jak firma wyjdzie najlepiej na pacjenie. W najbliżej dla mnie placówce jest tylko jeden lekarz, który się temu przeciwstawia i od razu uderza w szeroką diagnostykę. Jeden. Jeden, jedyny. Przy czym co z tego, kiedy dalsze opisy badań i konsultacje u innych specjalistów znowu spotykają się ze ścianą korporacji. Nie sądziłam, że tak się stanie, ale wracam do NFZ lub specjalistów, którym faktycznie zależy na leczeniu, nie na wytycznych korporacji. Do tego dochodzi fakt, ze sprawdzając opinie o lekarzach Luxzmedu, widzi się głównie lekarzy słabo ocenianych, którym ludzie zwracają uwagę parokrotnie na tak samo popełnione błędy, czy brak profesjonalizmu. Do tego pobrania krwi nie przez pielęgniarkę a przez opiekuna medycznego...które skończyło się uszkodzeniem nerwu w ręce i parodniowym bolem, a badanie zostało zwrócone do powtórzenia przez laboratorium, bo próbka się nie nadawała...I mogę tak wymieniać masę sytuacji z 3 ostatnich miesięcy. Każda wyłącznie negatywna. Przykre. Kiedyś to była naprawdę dobra, prywatna opieka medyczna.

15 de dezembro de 2025

Gorzej niż NFZ

Lekarze tej placówki mają za nic zarówno zdrowie, stan pacjenta jak i nawet diagnostykę szpitalną. Wiedzą lepiej i nie chcą wykonywać podstawowych badań bo oni po prostu „wiedzą”. Nieprawidłowości w badaniach 5x poza normą wytłumaczono tekstem że pewnie nawet nie wiem jakie leki przyjmuje i dlatego są nieprawidłowości. Naprawdę po NFZ można więcej oczekiwać. Najgorsza opieka medyczna z jaką się spotkałem w życiu.

29 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Spadek jakości, dostępności usług i opieki lekarskiej, specjaliści osuwają od siebie odpowiedzialność.

Widzę, że Luxmed pikuje w dół, bo nie jestem odosobniony w swoich kontaktach z ich placówkami od innych pacjentów abonamentowych. Dostępność specjalistów spadła niemal do zera( z kilkunastu neurochirurgów, do dwóch, przy czym jeden z nich przyjmuje raz w tygodniu…). To samo z ortopedami i innymi specjalistami. Dla zbilansowania braków ograniczyli zasięg rejestracji do maksymalnie trzech dni. Nawet interniści są w tej chwili „w deficycie” zasobów firmy. Gdyby nie kompetentna obsługa infolinii( chyba ze miałem szczęście;)), nie byłoby nikogo kto pomógłby mi po poważnej operacji. Masakra. Gonią NFZ jak sprinterzy. Firma zastanawia się, czy nie zmienić Luxmedu na coś „bardziej dla ludzi”. W recenzjach widać że problem narasta. A dopiero co podnieśli abonament…:(. Specjalistom ręka drży przy podejmowaniu decyzji. Słabo…

20 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Luxmed jest dla zdrowych a nie dla…

Luxmed jest dla zdrowych a nie dla chorych! Jak masz Katar i potrzebujesz zwolnienie to luxmed się nadaje, a pozostałe poważniejsze stany mają w d….
Wizyty trwające 3 minuty i worek leków przeciwbólowych zamiast badań i wyjaśnienia co się dzieje
Skierowanie na badanie trzeba wymagać samemu
Szkoda nerwów i czasu

20 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Brak możliwości umówienia wizyty z abonamentu, odpłatnie można na jutro

Z pakietem czeka się na lekarza specjalistę jak w NFZ, ale odpłatnie mając pakiet można już na następny dzień mieć termin oczywiście w Luxmed. Gubią próbki na badania, a przy kontakt z ich strony z wyjaśnieniem czekałem 10 dni na telefon. Twierdzili że próbowali się dodzwonić. Moja opinia to firma dno, metr mułu i wodorosty.

18 de dezembro de 2025

Grafik tylko na 7 dni naprzód

Grafik tylko na 7 dni naprzód, ponawianie wyszukiwania maksymalnie utrudnione (co jakiś czas trzeba przejść przez "ankietę" którą oczywiście wypełniało się przy poprzednich wyszukiwaniach już kilkadziesiąt razy, infolinia obojętna i niepomocna. Koszt abonamentu szybuje a jakość i dostępność pikuje ostro w dół. Poważnie radzę zastanowić się i sprawdzić dostępnośc usług w swojej okolicy bo można nadziać się na minę. Ponosić duży miesięczny koszt abonamentu a i tak nie mieć gwarantowanej opieki.

8 de janeiro de 2026

Rezonans magnetyczny

Rezonans magnetyczny głowy z kontrastem wykonany 6 października, obsługa mówiła, że czas oczekiwania na opis to około 6-8 tygodni, co dla mnie i tak jest chorym czasem. Tymczasem minęło 10 tygodni od badania, a luxmed wymija się, że nieoczekiwane nieobecności lekarzy, a czas oczekiwania na opis znacznie się wydłuży. Nadmienię, iż za samo badanie zapłaciłem 960zł, co jest chorą kwotą jak na taki czas oczekiwania. Nie polecam nikomu korzystać z usług tej firmy.

5 de outubro de 2025

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais