Medicover Opiniões 205

TrustScore: 1 em 5

1,2

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Niestety realia są takie, że świadczeni oferowane przez tą firmę są zdecydowanie poniżej standardu. Ładne, nowoczesne punkty w centrum - ale obsługa klienta czy do przy rejestracji czy przez lekarzy n... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Kierownictwo powinno pójść siedzieć za to co ostatnio zrobili z placówkami. Korzystam z Medicover od ponad 15 lat ale to co się ostatnio wyprawia w głowie się nie mieści. Miesięcznie płacę pieniądze z... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Medicover kazał sobie płacić podwójnie za usługę. Ten kto korzystał z płatnych usług wie, że zanim wpuszczą na wizytę każą opłacić wizyte w recepcji. Rok temu byłam z dzieckiem na szczepieniu i za... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Wybór lekarzy to jakiś żart. Niemili i mało empatyczni. Prosić się trzeba o skierowanie na badania, które wykonywane ostatnio były dokładnie ROK TEMU. Żenada. Nie polecam. Rezygnuję ze świadczenia, bo... Ver mais

1,2

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Classificada 1 em 5 estrelas

Na umówionej wizycie nie wykonano RTG…

Na umówionej wizycie nie wykonano RTG bolącego palca z powodu błędu przychodni. W systemie widniały dwie kartoteki, ponieważ pracownik recepcji zamiast poprawić dane – założył nową. Z tego powodu nie mogłam skorzystać z badania, mimo że specjalnie przyjechałam na wizytę. Dodatkowo usunięcie błędnej kartoteki wymaga zgody managera, co tylko przedłuża całą sprawę i pokazuje brak profesjonalizmu. Pacjent nie powinien ponosić konsekwencji takich zaniedbań. Nie polecam korzystać z pakietów medycznych w medicover. Już nawet NFZ ma lepszy poziom
Update : od godziny 16:30 do tej pory nikt się ze mną nie skontaktował. Nie dostałam też odpowiedzi na reklamację. Ciekawe kiedy pani manager znajdzie czas na to, żeby wyrazić zgodę na naprawę błędu przychodni.

Do tej pory nie dostałam żadnej odpowiedzi na reklamację a przychodząc kolejnego dnia na wizytę zamiast usłyszeć coś w stylu „ przepraszamy za niedogodności, za to że musiała pani specjalnie przyjeżdżać jeszcze raz do placówki, żeby zrobić rtg, za niekompetentą obsługę , za to że po naprawie błędu musiała pani sama dzwonić na infolinię i dopytywać czy napewno można już się zapisywać na rtg” usłyszałam - „nie musiała pani pisać tej reklamacji. Koleżanka zgłosiła sprawę i błąd został naprawiony” .

17 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Medicover to jakiś ponury żart

Medicover to jakiś ponury żart. Lekarze w większości nie chcą wystawiać skierowań na badania, ZA KTÓRE PŁACĘ (czy to w składce, czy dodatkowo, jeśli nie mieszczą się w pakiecie). Brak terminów u specjalistów, a jeśli już, forsowana jest na pacjentach forma teleporady (np. ginekolog - litości…) Odwoływanie wizyt „z powodu braku kontaktu” po jednym nieodebranym telefonie, bez prób kontaktu sms/mailowego.
W telecentrum zdarzają się młodziutcy lekarze z powołania, ale znakomita większość to pierdzący w stołki, obrażeni na pacjenta dyletanci, którzy w swoim podejściu do leczenia i profilaktyki zatrzymali się w ubiegłym stuleciu. Dodatkowym absurdem jest wymaganie skierowania na badania od lekarza Medicover jeśli chcę je wykonać w ramach pakietu, w momencie którym mam rzeczone, ale wystawione przez lekarza specjalistę spoza organizacji. Jedyny plus to panie położne i pielęgniarki - świetne dziewczyny, bez względu na placówkę.

17 de setembro de 2025

Brak wykonania opłaconych usług

Pomimo wieloletniego płacenia abonamentu umówić się do specjalisty to jest obecnie wielka sztuka. O dziwo jeśli chce umówić się zewnętrznie komercyjnie i zapłacić to termin nagle się znajduje, ale do tego się przyzwyczaiłem. W ostatnim tygodniu natomiast ze względu swojej choroby musiałem umówić się na prywatną wizytę ponieważ oczywiście w Medicover nie było terminów i tu ciekawa sytuacja. Otóż lekarz przepisał mi badania i okazało się, że mam je w swoim pakiecie. Postanowiłem więc zrobić je przez medicover. Zadzwoniłem i poprosiłem właściwego lekarza o skierowanie na badania, a usłyszałem, że wg niego te badania nie są konieczne i on mi ich nie wypisze. No do kurw*y, raz nie mają lekarza dostępnego, później nie przepiszą mi badań które są w moim pakiecie i są mi zalecone bo uwaga „cięcia”. To jest nie do pomyślenia, że biorą za to niemałe pieniądze i odmawiają czegoś co jest ich obowiązkiem bo zarówno pracodawca jak i ja za to płacimy. Dno i kopią jeszcze głębiej. O ile kiedyś można było dać pozytywną opinię to teraz odradzam każdemu. Zastanawiam się nad podjęciem kroków prawnych w tych kwestiach bo to nie jest pierwsza taka sytuacja i wielu moich znajomych spotkało się z tym samym

15 de setembro de 2025

Tragedia

Tragedia! Próbuje od czerwca uzyskać refundację za wizytę w placówce zewnętrznej i tylko jestem odsyłana!! Mimo że w pakiecie mam usługę! Nie polecam!

26 de junho de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Umówienie się do endokrynologa jest…

Umówienie się do endokrynologa jest niemożliwe. Nigdy nie ma ani jednego terminu ani wizyty stacjonarnej ani teleporady nawet. Na czat można wejść w tej samej sekundzie w której prace zaczyna endokrynolog a i tak nie da się do niego dostać. ŻENADA. Inni specjaliści też ciężko dostępni, zazwyczaj jak już trafi się termin to jest to specjalista z tragicznymi opiniami NIE POLECAM

5 de setembro de 2025
Classificada 2 em 5 estrelas

Z roku na rok spada jakość usług

Z roku na rok spada jakość usług, co raz ciężej dostać się do specjalisty w nieodległym terminie. Nie wiem czy na NFZ nie lepiej bo przynajmniej nie trzeba dodatkowo płacić...

20 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Próbowałem sie cudem zarejestrować do…

Próbowałem sie cudem zarejestrować do laryngologa. Udało sie ze jakiś termin w niedzielę wyskoczył. Ale jak przyszło do teleporady to dostaje info na kartę pacjenta ze Medicover nie może sie ze mną skontaktować. Numer wydaje sie cywilny 500 100 501 a jednak w telefonie wywala mi ze spam dzwoni. Ktoś musiał dodać go do listy numerów Spamowych i aplikacji jak Hiya nie przepuszczają go. Dzwoniłem do operatora i on nie blokuje tych numerów, dzwoniłem do serwisu telefonu i tam powiedziano mi ze ktoś musiał dodać ten numer do bazy numerów spam i program w samsungach Hiya go bedzie blokować. Ale jaki jest problem zadzwonić do pacjenta z i niego telefonu niż ich systemowy . Jak sie tyle kasy co miesiąc płaci i w dodatku nie mozna dostać na wizytę osobista to jak ma laryngolog ocenić co sie dzieje z uchem. To jak by żona rodziła korespondencyjnie i sama musiała by sobie przegryźć pępowinę. Porażka medycyny.

31 de agosto de 2025

Pakiet firmowy max

Pakiet firmowy max, z leczeniem stomatologicznym. Zadzwoniłem do kliniki stomatologicznej w Sosnowcu w celu uzyskania dodatkowych informacji dowiedziałem się, ze usługa jest płatna. Pakiet firmowy max za bez mała 200 zł i mam płacić za dentystę?. Zrezygnowałem z tego bagna, odradzam stanowczo. Wprowadzono w firmie kartę sportową Medicover, wcześniej był Multisport Benefit, który był super, teraz wprowadzili medicover, który jest o dwie klasy niżej. U mnie w firmie większość osób chyba zrezygnuje. Kiedyś Medicover był jakością, dzisiaj to straganiarze łapiący klienta. Osobiście odradzam. Jeśli chcesz się leczyć to lepiej zapłać za prywatną wizyte niż płacic abonament na bandę oszustów ,którzy nie ogarniają terminów. Zaznaczam, to moja osobista opinia z kontaktu z tą firmą.

28 de abril de 2025

korzystam z pakietu

korzystam z pakietu, w którym ma lekarzy od ręki ale nie ma terminów, ale jak zapłace dodatkowo to mam specjalistę nawet następnego dnia. skandal.

28 de agosto de 2025

Odradzam abonament w medicoverze

Medicover obecnie stanowi jednostkę zdecydowanie słabszą niż NFZ. W odróżnieniu od NFZ gdzie terminu do specjalistów są choć odległe, tutaj do większości specjalistów w Poznaniu po prostu wolnych terminów nie ma. 400 zł miesięcznie za abonament rodziny to trochę za dużo, jeśli i tak coraz częściej na wizyty muszę umawiać rodzinę prywatnie, bo meducover nie wywiązuje się z umowy. Sądzę, że to co Medicover wyprawia w Poznaniu kwalifikuje się już do UOKIK

12 de agosto de 2025

Medicover beznadzieja

Umówiona wizyta się nie odbyła. Najpierw potwierdzona potem odwołana. Ogólnie problem ze specjalistami i badaniami specjalistycznymi. Dobre opinie to ma Medicover tylko na swojej stronie która zarządza. Jedna gwiazdka to i tak za dużo. Serdecznie odradzam ubezpieczenie u nich.

12 de agosto de 2025

Dofinansowanie wizyty prywatnej.

Ogólnie medicover ma coś takiego jak dotrzymanie gwarancji terminu. No rzekomo jak pacjent niby ViP, ma coś takiego co mu załatwiła firma w której pracuje, no to jest przyjmowany poza kolejnością lub że niby w szybszym terminie. Otóż Szanowni Państwo nic bardziej mylnego niż nabijanie ludzi w butelkę. Pan mi zaproponował termin do laryngologa za dwa tyg. Gdzie w 1,5 tyg. Dostałem wizytę na NFZ. Coś nie pyklo. Albo ktoś się pomylił. Gdy to powiedziałem, no to rzekomo w ramach dotrzymania gwarancji terminu Medicover zasponsoruje mi wizytę prywatną (która dr facto odbyła się następnego dnia). Tzn ja zapłacę a Oni w ciągu 30dni mi oddadzą jeżeli nie będzie żadnego błędu we wniosku. Jest klauzula we wniosku że jeżeli będzie błąd to mają prawo nie wypłacić. Narazie czekam. Jeżeli faktycznie nie wypłaca to już raczej rezygnuje z tej organizacji. Niech sobie krzyczą że jest darmowa, ale ja promować czegoś takiego nie będę.

4 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Bardzo słabo, to mało powiedziane

Mam abonament prywatny od 2001 roku. Od 10 lat odejmowane są zakresy dostępnych usług z mojego abonamentu, bez informowania mnie o tym. Z wyszukiwarki na koncie klienta dowiaduję siē ze cos jest nagle płatne albo niedostępne, bo wymaga skierowania. Lekarz ginekolog nie moze wystawić skierowania na badanie tarczycy, bo to “tylko może endokrynolog po skierowaniu od internisty”…
Internista boi sie wystawić skierowanie bo musi sie z każdego tłumaczyć tzw. Zarządowi. Opłata jest podwyzszana co roku, a usłga coraz mniej dostepna. Nie da sie nawet umòwić do internisty za 10 dni, bo wyszukiwarka pokazuje tylko pojedyncze wizyty na jutro czy dzisiaj (np. za pòł godziny na perfyferiach miasta) i pokazuje komunikat (na okres 4 tygodni!!! ) ze nie ma dostępnych wizyt, bo juz zarezerwowane. Jakoś płatne wizyty w MediClub są dostępne…. Skandalicznie niska jakość ludzi zarządzającymi w placòwkami. Zniszczono kiedyś najlepszą firmę w obszarze usług medycznych - teraz to już nawet nie jest poziom NFZ. To już gorzej.

28 de julho de 2025

Nie polecam usług w Medicover

Jeśli ktoś stoi przed wyborem wykupienia pakietu medycznego w Medicover to serdecznie odradzam. Pacjent nie liczy sie tutaj wcale, brak możliwości leczenia u jednego lekarza, wizyty-teleporady z lekarzami w całym kraju. W wyniku teleporady u gastrologa (gastrolog z Gdyni, ja pacjent z Katowic) wystawiono skierowanie na badanie gastroskopii i wskazano 3 placówki do badania gdzie? w Gdańsku. Po zgłoszonej interwencji że to stanowczo za daleko (5 dni czekam na odpowiedź), wystawiono mi skierowanie do jednej placówki na terenie Katowic, podczas gdy Medicover ma podpisaną umowę z kilkoma placówkami wykonującymi gastroskopię. Zgłaszam aby wystawiono mi zlecenie na badanie do innej placówki, gdyż ze wskazaną mi przez Medicover placówki mam przykre wręcz traumatyczne przeżycia i proszę o skierowanie do innej placówki. Otrzymuje odpowiedź ze nie ma takiej możliwości i mogę złożyć reklamację więc składam reklamację i tutaj dopiero zaczyna się zabawa, oczywiście odpowiedź ze zmianą placówki jest niemożliwa i zawsze zapewnienie ze robią wszystko dla pacjenta. Nadmienię że wcześniej dzwoniłam do palcówek z listy współpracujących i wszędzie zapewniono ze maja podpisaną umowę z Medicover i w każdej chwili mogą wykonać badanie. Tak jest rozumiane dobro pacjenta w Medicover. Poprzednio mój zakład pracy miał wykupioną usługę w Luxmedzie, gdzie jakość świadczonych usług była dużo wyższa.

26 de junho de 2025

Stomatologia Medicover Elektrownia…

Stomatologia Medicover Elektrownia Powiśle Warszawa. Byłem na higienie jamy ustnej. Nie polecam higienistki Joanny K. Niestety ukruszyła mi zęba podczas zabiegu. Zadzwoniłem do nich i zgłosiłem to, a następnie udałem się do ich lekarza, Pani Katarzyny O. - protetyk ;), która zrobiła mi wykład na temat higieny i stwierdziła, że nigdy nie ma szansy na uszkodzenie przez higienistkę zęba. Hm:), następnie zaczęła opowiadać o zębach dinozaurów i o swoim dużym doświadczeniu. Chciałem tylko, aby mi to naprawili ;), jednak super specjalista protetyk Katarzyna O. upierała się, że nie i jak chcę to mieć zrobione, to muszę zapłacić. Rozumiem, jakbym zgłosił się po miesiącu od higieny, to można byłoby stwierdzić, że higiena jamy ustnej nie była przyczyną. Zgłosiłem się 3 dni po zabiegu i niestety, to nie ich wina. Wystarczyło powiedzieć, że czasem tak jest, że może się ukruszyć i zrobić to małe wypełnienie w zębie. Po prostu, podejść do pacjenta pozytywnie. Dodam jeszcze, że konsultowałem to z innym lekarzem spoza Medicover i jasno powiedział, że takie sytuacje się zdarzaja. Nie polecam Pani protetyk. W przychodniach na NFZ lekarze są bardziej pomocni, niż ona.

21 de julho de 2025

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais