po raz pierwszy zobaczylem ich
po raz pierwszy zobaczylem ich, nazwe przegladajac internet i natknalem sie na reklame ktora wygladala bardzo profesjonalnie i obiecywala szybkie zyski bez wiedzy i doswiadczenia wiec z ciekawosci zostawilem dane. po chwili odezwal sie konsultant ktory gadal bardzo pewnie i konkretnie chociaz mial ten charakterystyczny wschodni akcent. na poczatek wplacilem niewielka kwote zeby sprawdzic jak to dziala i na panelu oczywiscie szybko pojawily sie jakies zyski co od razu uspilo moja czujnosc. dopoki wplacalem bylo wszystko ok i kontakt byl regularny wiec zaczalem traktowac to powazniej. potem zaczelo sie typowe nakrecanie na wieksze wplaty bo niby jest idealny moment na rynku i szkoda go przegapic wiec dalem sie w to wkrecic i przelalem im znacznie wiecej niz planowalem az w koncu poszlo praktycznie wszystko co mialem odlozone. problem zaczal sie kiedy powiedzialem ze chce wyplacic swoje pieniadze bo wtedy nagle wszystko sie zmienilo. najpierw podatek potem jakas weryfikacja aml a na koncu historie o zabezpieczeniach i blokadach systemowych. co chwila slyszalem ze to moja wina bo cos zle wpisalem a w tym czasie kasa po prostu znikala. kazali doplacac kolejne kwoty zeby odblokowac wyplate co bylo kompletnie nielogiczne ale czlowiek w stresie jeszcze probuje wierzyc ze to sie wyjasni. kiedy przestalem wplacac kontakt zaczal sie urywac a potem praktycznie znikneli i zostalem z niczym. bylem wkurzony i bezradny bo wszystko wygladalo tak realnie. na policji standardowa odpowiedz ze sprawa za granica i niewiele moga zrobic wiec umorzenie. dopiero pozniej trafilem na ludzi ktorzy mieli identyczne7/8/3/ sytuacje i tam dostalem namiar na konkretna ekipe2/9/9/. kontakt zostawiam miedzy wierszami bo7/6/2/ takie rzeczy szybko znikaja ale dzieki nim odzyskalem wszystkie pieniadze i mam spokoj. trzymajcie sie z daleka od quantdigitalmarkets bo to kolejny schemat ktory konczy sie tak samo.