Bizky Opiniões 99

TrustScore: 4 em 5

4,1

Leia as opiniões dos outros

Informações sobre a empresa

1. Serviços de finanças alternativos

Escrito pela empresa

Wirtualna platforma do fakturowania i przyjmowania płatności dla freelancerów. Ty wystawiasz fakturę VAT dla klientów, my zajmujemy się księgowością, rozliczeniem podatków i składek. Wypłata trafia na Twoje konto w 24 godziny! Reprezentujesz firmę? Możesz zatrudniać pracowników przez Bizky! Bez kosztów składek na ZUS. Wynagrodzenia dla wszystkich pracowników po opłaceniu jednej faktury.

Informações de contacto

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Respondeu a 100% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

Zdecydowanie polecam

Zdecydowanie polecam każdemu freelancerowi, który chce pracować wygodniej i mieć i mieć pewność, że jego rozliczenia są w dobrych rękach! Dużym plusem jest też wsparcie ze strony zespołu bo w razie jakichkolwiek pytań można liczyć na pomoc.

6 de abril de 2026

Paulina, dziękujemy!

Classificada 1 em 5 estrelas

Drugi raz dałam się nabrać tej tz…

Drugi raz dałam się nabrać tej tz firmie. tego razu wystawiłam proformę przez bizki. Klient opłacił fv dwa dni temu. I nadal nic. Ja nie dostalam przelewu. klient nie dostał fakturę. Nagle dostaje wiadomość aby wysłać dowody że wykonałam pracę. Kiedy wykonane rzeczy już dawno u klienta. Takze nie wiem czy w ogóle dostanę swoje pieniądze. Jeżeli coś im nie pasuje to mogą zwrócić pieniądze do klienta i anulować umowę. Ale nie. Takze nie polecam bizki. Strata czasu i całkowity chaos.

3 de abril de 2026

Resposta da Bizky

Dziękujemy za opinię. W tej sytuacji wypłata była uzależniona od dostarczenia przez Panią poprawnego potwierdzenia wykonania pracy, które jest wymagane do prawidłowego rozliczenia zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Z naszej strony kontaktowaliśmy się kilkukrotnie z prośbą o uzupełnienie dokumentu, a po otrzymaniu poprawnej wersji możliwe było dalsze procedowanie wypłaty, co zadziało się natychmiastowo.

Rozumiemy emocje związane z oczekiwaniem na środki, jednak w takich przypadkach jesteśmy zobowiązani działać zgodnie z wymaganiami formalnymi. Prosimy o uszanowanie tego, że działamy również dla dobra Pani interesu.

Promocje bez regulaminów

Jak ta firma ma dbać o dokumentację kiedy nie potrafi umieścić regulaminu własnej promocji na swojej stronie i w żaden sposób udostępnić tego regulaminu. Jak można organizować promocje nie informując o ich zasadach?

31 de março de 2026

Resposta da Bizky

Dziękujemy za opinię. Regulamin promocji nie był dostępny na stronie przejściowo i został już ponownie opublikowany. Sytuacja wynikała z chwilowego problemu technicznego, a nie z braku zasad promocji.

W odniesieniu do pozostałych zgłoszeń pozostawaliśmy z Panem w bezpośrednim kontakcie — wskazane błędy zostały zlokalizowane i naprawione na bieżąco.

Przepraszamy za zaistniałe utrudnienia i dziękujemy za przekazane uwagi.

Classificada 5 em 5 estrelas

Polecam rozliczenie przez bizky…

Polecam rozliczenie przez bizky freelance. Pieniądze dostałam na konto bez żadnych problemów. Miałam kilka pytań co do rozliczenia i kontakt mailowy z pracownikami oceniam bardzo dobrze!!

13 de fevereiro de 2026

Resposta da Bizky

Dziękujemy, Monika! Dokładamy wszelkich starań, abyśmy mieli takie opinie od Naszych klientów.

Bizky – opinia negatywna. Uwaga na opłaty i windykację

Bizky – opinia negatywna. Uwaga na opłaty i windykację

Moja opinia o Bizky jest zdecydowanie negatywna. Zdecydowałem się na współpracę, ponieważ firma komunikuje, że pomaga w założeniu działalności gospodarczej i wspiera przedsiębiorców na starcie. Niestety, moje doświadczenie z Bizky okazało się bardzo rozczarowujące.

Na etapie sprzedaży przedstawiane było to jako wsparcie dla osób, które chcą bezpiecznie wystartować z firmą. Tymczasem w praktyce, mimo że nie wystawiłem ani jednej faktury i realnie nie korzystałem z usługi, zaczęły być naliczane opłaty. Dla mnie to sytuacja całkowicie niezrozumiała – skoro działalność nie była prowadzona, a system nie był używany, trudno mówić o realnym świadczeniu usług.

Co więcej, zamiast realnego wsparcia przy wyjaśnieniu sprawy, pojawiły się komunikaty o zadłużeniu i straszenie windykacją. W mojej ocenie jest to bardzo niepokojąca praktyka, szczególnie wobec osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z biznesem i często nie mają jeszcze stabilnych przychodów.

Jeśli ktoś szuka informacji typu „Bizky opinie”, „Bizky opłaty”, „Bizky windykacja” czy „rezygnacja z Bizky”, to polecam bardzo dokładnie przeczytać umowę oraz regulamin przed podpisaniem czegokolwiek. Szczególnie należy zwrócić uwagę na:
• zasady naliczania opłat abonamentowych,
• warunki wypowiedzenia umowy,
• opłaty w przypadku braku aktywności,
• procedurę windykacyjną.

W moim przypadku komunikacja sprzedażowa a późniejsza praktyka rozliczeń znacząco się różniły. Zamiast poczucia wsparcia przy zakładaniu firmy, pojawił się stres związany z wezwaniami do zapłaty.

Na dziś nie polecam Bizky osobom, które oczekują elastyczności, transparentności i realnej pomocy na starcie działalności. Jeśli rozważasz współpracę – zabezpiecz się, zadawaj pytania na piśmie i dokładnie analizuj wszystkie zapisy umowy.

To moja osobista opinia oparta na własnym doświadczeniu.

1 de março de 2026

Resposta da Bizky

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jest nam przykro, że Twoje doświadczenie z naszą usługą nie spełniło oczekiwań.

Z naszej strony widzimy jednak, że konto nie było aktywnie wykorzystywane, co często wpływa na odczucie wartości usługi. Wykupiłeś Bizky Freelance Prime, która jest usługą subskrypcyjną. Oznacza to, że opłata abonamentowa naliczana jest co miesiąc – niezależnie od tego, czy konto w danym okresie jest aktywnie używane.

Ten model został zaprojektowany przede wszystkim dla osób, które mają już klientów lub regularne przychody i potrzebują stałego narzędzia do rozliczeń.

Jeżeli ktoś nie chce ponosić miesięcznej opłaty, alternatywą jest Bizky Freelance, czyli model rozliczeniowy oparty na prowizji od wystawionej faktury – opłata pojawia się wyłącznie wtedy, gdy faktycznie realizowane jest rozliczenie.

Przed skorzystaniem z każdej z usług należy zapoznać się z regulaminem oraz treściami podanymi na stronie. Zachęcamy do zapoznania się z zakresem usługi Bizky Freelance

Nie polecam!

Dramat! Informacja po kilku dniach (pomimo przecież weryfikacji wstępnej) , że brakuje plików i umowa wymaga poprawek. Plik max. 10 mb... brak odpowiedzi na wiadomości.. Przeciąganie faktury klienta i otrzymania środków. Zdecydowanie lepiej wygląda to u konkurencji na U. Nie pozdrawiam, nie polecam! Naprawdę nie warto kusić się na parę zł zysku, a jak przeliczycie to praktycznie to samo.

27 de fevereiro de 2026

Resposta da Bizky

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jest nam szczerze przykro, że spotkałeś się z opisaną sytuacją.

Pragniemy podkreślić, że nie jest to standard, do którego dążymy w obsłudze naszych klientów. Dokładamy wszelkich starań, aby reagować na zgłoszenia możliwie szybko i sprawnie oraz zapewniać użytkownikom naszej platformy wysoki poziom wsparcia.

Niestety w okresie, w którym wykonywałeś wskazane czynności, wystąpiły przejściowe problemy techniczne po stronie systemu. W ich wyniku część aktywności użytkowników nie była prawidłowo widoczna w naszym panelu administracyjnym, co mogło wpłynąć na czas reakcji z naszej strony. Zidentyfikowaliśmy już przyczynę tych trudności i podjęliśmy działania mające na celu wyeliminowanie podobnych sytuacji w przyszłości.

Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałe niedogodności. Mamy nadzieję, że przy kolejnych kontaktach z naszą platformą doświadczenie będzie już w pełni satysfakcjonujące.

Classificada 5 em 5 estrelas

Od roku korzystam z bizky. Łatwa obsługa, proces jest szybki. Gdy pojawiają się problemy - obsługa klienta bardzo szybko odpowiada na zgłoszenia i dostarcza rozwiązanie.

24 de fevereiro de 2026

Resposta da Bizky

Dziękujemy, Pola! Szybkość działania to nasz priorytet, dlatego tym bardziej cieszy nas, że została przez Ciebie doceniona.

Classificada 5 em 5 estrelas

Przez długi czas rozliczałam się przez…

Przez długi czas rozliczałam się przez Useme, bo to było po prostu wygodne i nie chciałam zakładać działalności. Ale kiedy Bizky obniżyło ceny, postanowiłam sprawdzić, czy faktycznie się opłaca — i szczerze mówiąc, to była jedna z lepszych decyzji.

W moim przypadku wystawiam zwykle dwie faktury w miesiącu po 5 tys. zł, więc te opłaty naprawdę robią różnicę. Po przeliczeniu wyszło mi, że miesięcznie zostaje mi ok. 200 zł więcej na Bizky w porównaniu do Useme. I wtedy wybór był już właściwie oczywisty — po co przepłacać, skoro mogę mieć to samo (albo nawet sprawniej), tylko taniej.

Do tego sama platforma jest prosta, wszystko jest czytelne, a rozliczenia przebiegają bez stresu. W moim odczuciu Bizky mocno się poprawiło i widać, że zależy im na użytkownikach. Jestem naprawdę zadowolona i jeśli ktoś rozlicza się regularnie i ma podobne kwoty jak ja, to serio warto to sobie policzyć, bo różnica potrafi być konkretna.

11 de fevereiro de 2026

Anna, dziękujemy!

Classificada 5 em 5 estrelas

Współpraca z Bizky to wielka…

Współpraca z Bizky to wielka przyjemność.Rozliczenia są szybkie i sprawne. Dział obslugi klienta/wyjść zawsze pomocny i konkretny. Panie w dziale prawnym rzeczowe oraz krok po kroku tłumaczą co i jak w sprawie np.umowy z kontrahentem. Wypłaty z działu kadr na czas, w księgowości również nie napotkałem problemów. Będę polecał każdemu:)

4 de fevereiro de 2026

Krzysztof, dziękujemy bardzo!

Classificada 2 em 5 estrelas

Moja współpraca z inkubatorem przedsiębiorczości Bizky zakończyła się rezygnacją z programu. Na początku komunikacja była w porządku, jednak z czasem stała się coraz trudniejsza – odpowiedzi przychodziły zwykle raz na dobę, często późnymi wieczorami, co bardzo utrudniało wyjaśnianie bieżących kwestii finansowych i podatkowych. W praktyce oznaczało to, że wyjaśnienie jednej kwestii potrafiło ciągnąć się kilka dni. Dodatkowo bardzo negatywnie odebrałam sytuację, w której po zadaniu szczegółowych pytań o rozliczenia część naszej wcześniejszej konwersacji w systemie została usunięta – utrudniło mi to zachowanie pełnej historii korespondencji.

Podsumowując: z mojego doświadczenia współpraca z tym inkubatorem przedsiębiorczości była obciążająca pod względem stresu i czasu poświęconego na wyjaśnianie rozliczeń oraz dopominanie się o klarowne informacje. Osobom, dla których kluczowa jest przejrzystość, szybka komunikacja i jasne zasady naliczania podatku oraz prowizji, raczej nie polecam tego rozwiązania.

Jednocześnie doprecyzowuję, że zmieniam swoją ocenę z jednej gwiazdki na dwie: pierwszą przyznaję za współpracę z pierwszym koordynatorem, a drugą – za profesjonalną pracę działu prawnego.

1 de dezembro de 2025

Resposta da Bizky

Dzień dobry Pani Zoriano, dziękujemy za poświęcony czas i opisanie swoich doświadczeń — takie opinie traktujemy serio i analizujemy je wewnętrznie.

Po otrzymaniu tej recenzji sprawdziliśmy historię kontaktu z naszym działem obsługi i potwierdziliśmy, że odpowiedzi były udzielane w regulaminowym czasie, tj. w ciągu mniej niż 24 godzin. Rozumiemy jednak, że w Pani sytuacji taki czas oczekiwania mógł być odczuwany jako zbyt długi i nie spełnił Pani oczekiwań — wyciągamy z tego wnioski, bo zależy nam na jeszcze większej dostępności i płynniejszej komunikacji.

Odnosząc się do kwestii historii korespondencji w systemie: bardzo nam przykro, że miała Pani wrażenie utraty wcześniejszych ustaleń. W Bizky dbamy o ciągłość obsługi i bezpieczeństwo danych — dlatego tę sytuację również potraktowaliśmy priorytetowo do weryfikacji, aby podobne zdarzenia nie wpływały na komfort rozliczeń i przyznajemy, że tu standard naszej obsługi nie został dotrzymany.

Jednocześnie z przykrością zauważamy, że ocena 1/5 nie oddaje rzeczywistego standardu naszej obsługi ani przebiegu komunikacji w tej sprawie. Będziemy wdzięczni za aktualizację oceny na taką, która lepiej odzwierciedla faktyczny poziom wsparcia.

Jeśli będzie Pani chciała, pozostajemy do dyspozycji, aby domknąć wszystkie wątpliwości w sposób możliwie najbardziej jasny i komfortowy.

Classificada 4 em 5 estrelas

Współpracuje z Bizky i jest to super rozwiązanie

Współpracuje z Bizky jakiś czas i wariant Freelance chodzi świetnie.Projekty są rozliczane terminowo. Może były jakieś niewielkie obsunięcia w terminie spowodowane awariami w systemie w okresie międzyświątecznym (co się zdarza niestety w wielu firmach z powodu urlopów),ale po napisaniu reklamacji zaraz wszystko zadziałało.Polecam BIZKY bo system jest bardzo łatwy i nie sprawia mi problemów.Nie mam też problemów z kontaktem z obśługą klienta.

14 de janeiro de 2026

Resposta da Bizky

Pani Beato, bardzo dziękujemy za Pani opinię!

P O L E C A M

Wszystko super, pomoc działu księgowości na najwyższym poziomie, szybki kontakt. SUPER

31 de dezembro de 2025

Michał, dziękujemy!

Classificada 4 em 5 estrelas

Jestem freelancerem i testowałem…

W trakcie okresie przedświątecznym kontakt był nieco utrudniony lecz kolejne podejście bardzo profesjonalne. Mogę polecić.

22 de dezembro de 2025

Resposta da Bizky

Dziękujemy za komentarz i przepraszamy za stres oraz brak szybkiej odpowiedzi w tym okresie. Sprawdziliśmy Pana/Pani sprawę – w tym przypadku proces przebiegł następująco: umowa została zawarta 21.12, wpłata od kontrahenta wpłynęła 22.12, a wypłata środków została zrealizowana 23.12.

Jednocześnie przepraszamy za sytuacje, w których w okresie przedświątecznym część zgłoszeń i aktualizacji statusów mogła działać wolniej – wynikało to z kilkudniowych problemów technicznych po stronie zewnętrznego dostawcy obsługującego część procesu płatności/księgowań. Jeśli mimo wypłaty widzi Pan/Pani jakiekolwiek niezgodności (np. status w panelu), prosimy o wiadomość prywatną z numerem faktury – od razu to doprecyzujemy.

Amazing Experience

After some research I have landed on Bizky as the best option for my freelancing journey, I registered and went with their their Prime package and it has been a breeze since moment one, staff are really friendly and helpful. they answered all my questions swiftly and in details. Removed any doubt about my choice and it's been amazing ever since.

I would definitely recommend any freelancer specially foreigners to continue with them, you can't go wrong.

24 de novembro de 2025

Youcef, thank you!

Bardzo polecam współpracę z Bizky

Bardzo polecam współpracę z Bizky! Wszystko na czas i rzetelnie. Proces onbordingu świetnie się sprawdził bo od pierwszego dnia mogłam bez problemu korzystać z systemu. Kontakt szybki i profesjonalny. Polecam każdemu kto chce ułatwić prowadzenie biznesu!

17 de novembro de 2025

Weronika, dziękujemy!

Classificada 3 em 5 estrelas

Słaba organizacja, ale da się współpracować

Współpracowałem z tą firmą przez około pół roku. System jest dość wygodny, ale chaos organizacyjny wyraźnie obniża komfort współpracy.

Plusy:
1. Korzystne warunki przy wybranych zakupach i usługach.
2. Część pracowników reaguje szybko i realnie stara się pomóc.
3. Po wykryciu problemów firma podejmuje próby ich rozwiązania, choć trudno ocenić, na ile przekłada się to na trwałe, systemowe zmiany.

Minusy:
1. Brak przejrzystości finansowej: brak wglądu w saldo, niejasne zasady wypłat, a szczegółowe rozliczenia są dostępne tylko na żądanie i zdarzają się w nich błędy.
2. Opóźnienia w wypłatach są częste — zwykle 48–72h, czasem dłużej. Zdarzył się też przypadek oczekiwania 9 dni kalendarzowych bez jakiejkolwiek reakcji w CRM.
3. Procesy są słabo opisane i mało przewidywalne — nawet „korzystne” oferty potrafią ujawniać istotne szczegóły dopiero w trakcie.

Podsumowanie:
Mimo powyższych problemów, na podstawie komunikacji z firmą mam wrażenie, że istnieje realna chęć poprawy tych obszarów. Mam nadzieję, że z czasem wszystkie wskazane minusy zostaną faktycznie wyeliminowane.

17 de outubro de 2025

Resposta da Bizky

Dziękujemy za szczegółowy feedback — zawsze analizujemy takie opinie, aby ulepszać nasze procesy i komunikację.

W Pana przypadku sytuacja dotyczyła rozliczenia faktury kosztowej. Otrzymał Pan informację, że wynagrodzenie zostało już wypłacone z kwoty, którą kontrahent przesłał do Bizky, dlatego nie mogliśmy ponownie wypłacić tej samej kwoty w formie zwrotu za fakturę kosztową. Zasugerowaliśmy, że taka wypłata będzie możliwa przy kolejnej transakcji, po otrzymaniu wpływu za następną fakturę sprzedaży. Niestety nie chciał Pan czekać na ten moment.

Mimo to, nasz zespół (w tym Pani Ivanka) zaproponował rozwiązanie alternatywne — wypłatę środków w formie zwrotu za fakturę kosztową z kwoty przeznaczonej na VAT. Niestety nie udało się tego wspólnie dokończyć, co najpewniej wpłynęło na negatywne wrażenie ze współpracy.

Rozumiemy, że kwestie finansowe i rozliczeniowe są szczególnie wrażliwe, dlatego stale rozwijamy nasz panel użytkownika, by procesy były bardziej przejrzyste i zautomatyzowane.
Doceniamy, że wskazał Pan również pozytywne aspekty współpracy — to dla nas ważny sygnał, że mimo trudności widzi Pan wartość w naszym systemie.

Jeśli chciałby Pan ponownie omówić sprawę lub sprawdzić, czy możemy pomóc w rozliczeniu kolejnych faktur, jesteśmy do dyspozycji pod adresem support@bizky.ai

Z poważaniem,
Zespół Bizky

Classificada 5 em 5 estrelas

Bizky to fantastyczna platforma…

Bizky to fantastyczna platforma zapewniająca wsparcie specjalistów, których porady pozwalają na optymalizację kluczowych zagadnień związanych z prowadzeniem projektu. Serdecznie polecam.

16 de outubro de 2025

Resposta da Bizky

Przemysław, dziękujemy za zaufanie!

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais