Blackboard er en forhindring for studerende!
Jeg har haft 'fornøjelsen' af at studere på Syddansk Universitet i et par år, og under hele forløbet har studiestedet anvendt Blackboard som web for studerende og undervisere. Der er muligheder for at uploade, kommunikere med undervisere, downloade, aflevere el. hente opgaver, finde studiematerialer.
Men der er så mange problemer med Blackboard. Det er totalt umuligt for studerende at få overblik i Blackboard. Det er uoverskueligt, og langsomt fordi det er link-baseret. Man støder hele tiden ind i standardiseringsproblemer, så som at folk med Mac får vist tingene anderledes end folk med pc. Nogle gange når man vil hente en PDF-fil, som en underviser har lagt op, så åbner det i en ny side med et link man skal trykke på når download ikke automatisk går i gang. og så skal man klikke tilbage i browseren bagefter, og så kan det virkeligt være irriterende hvis man har mange undervisere der ligger mange filer op. Ofte hedder link-adressen, til filen man skal hente, ikke det samme som filen man downloader. Og da det hele er link baseret, så tager det 100år! Jeg bruger timer på det pokkers web, og har slet ingen energi tilbage til at læse stoffet.
For noget tid siden prøvede de at rette op på noget af det ved at tilføje en Global Navigation menu - Og nu kan man se nye tilkomne filer. (Rart, da man ellers ikke kan blive klog på hvad man allerede har downloaded eller ej, fra underviseren, fordi filerne jo ikke nødvendigvis hedder det samme som linket der fører frem til filen man downloader.) Men man kan stadigvæk ikke få et overblik over mappesystemet, og hvis man så har flere undervisere til samme fag - så er det totalt uoverskueligt at se hvor filerne hører til, specielt hvis de har andre fil-navne end fra det link man downloader. - Og for en som mig, der har brug for at få overblik, er det en umulig opgave. Jeg bruger ofte mere tid på blackboard, for at få styr på mit læsestof, end jeg bruger på at studere. - Jeg ville bare så gerne at det var omvendt!
Jeg har også hørt at Blackboard har været med til at gøre livet surt for andre studerende. Flere studerende er flyttet væk fra universitetet, for at slippe for Blackboard. Jeg har klaget og gjort ved, men får bare afvisende svar. De vil ikke rette på noget, og ingen gider beskæftige sig med klager fra studerende. Jeg har ikke meget godt at sige om mastodont-systemet Blackboard :-(
22 de março de 2016
Opinião espontânea