Centrum OBD Opiniões 30

TrustScore: 3 em 5

2,8

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Zakup zrobiony 13 kwietnia zapłaciłem 500zl dziś jest 20 kwietnia paczki jak nie bylo tak nie ma. Telefony nie sa odbierane ani SMS whatsapp messenger nic. Totalne oszustwo na Maxa takie podejście do... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Jak na razie dwukrotnie dokonałem zakupów. Raz omyłkowo - ale dzięki temu przekonałem się że po drugiej stronie siedzi człowiek a nie robot :) super kontakt i znakomite załatwienie sprawy. Będę jeszcz... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Szajs. Kolega kupił dostęp do bazy z danymi naprawczymi i od dwóch miesiecy udało się zalogować tyko raz. Ciągle dostaje maile z nowymi danymi logowania które i tak nie działają. Omijać t szerokim łuk... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Kupiłem dostęp, login i hasło dostałem w 2min na email. Chyba komuś wadzi ten sprzedający że takie opinie się tu widzi, z mojej strony pełen profesjonalizm i zadowolenie. Konto ważne rok.

A empresa respondeu

Informações sobre a empresa

Escrito pela empresa

Ważna informacja dla odwiedzających ten profil: Profil firmy w serwisie Trustpilot został pierwotnie utworzony przez osobę trzecią, która podszywa się pod naszą markę w internecie i publikuje nieprawdziwe informacje na temat naszej działalności. Osoba ta stworzyła również stronę internetową pod adresem centrumobd.com, która nie ma żadnego związku z naszą firmą ani z prowadzonym przez nas sklepem. Prosimy nie mylić naszej działalności z tamtą stroną ani z osobami, które się pod nią podszywają. Dzięki pomocy zespołu Trustpilot udało nam się uzyskać dostęp do tego profilu, aby móc oficjalnie reprezentować naszą firmę oraz odpowiadać na pojawiające się opinie. Negatywne opinie znajdujące się na tym profilu są fałszywe lub nie dotyczą naszej firmy ani naszych klientów. W szczególności pojawiają się tam informacje sugerujące, że klienci nie otrzymują loginów i haseł do zakupionych usług. Informacje te są niezgodne z rzeczywistością i nie odzwierciedlają doświadczeń większości naszych klientów. Centrum OBD to sklep internetowy specjalizujący się przede wszystkim w sprzedaży sprzętu diagnostycznego do samochodów w bardzo konkurencyjnych cenach. W ofercie znajdują się interfejsy diagnostyczne, skanery OBD oraz inne urządzenia wykorzystywane w warsztatach samochodowych oraz przez osoby zajmujące się diagnostyką pojazdów. Dodatkowo firma oferuje dostęp do wybranych zasobów technicznych, katalogów części oraz materiałów informacyjnych pomocnych podczas diagnostyki i napraw pojazdów. Naszym celem jest zapewnienie klientom łatwego dostępu do sprawdzonego sprzętu diagnostycznego, rzetelnych informacji technicznych oraz przejrzystych zasad zakupu. Stawiamy na jasne opisy produktów, uczciwe ceny oraz szybką realizację zamówień.

Informações de contacto

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Respondeu a 88% das suas opiniões negativas

Geralmente leva mais de um mês para responder

Dane naprawcze

Jedno wielkie oszustko. Zgłaszam sprawę na policje przy tej skali powinna się policja zainteresować. Do skarbówki też napiszę bo nie wystawia rachunków.

9 de janeiro de 2026

Szanowny Panie,

Nie znajdujemy w systemie zamówienia powiązanego z danymi widocznymi przy tej opinii. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz daty zakupu na nasz adres e-mail w celu weryfikacji sprawy.

Każda transakcja w naszym sklepie jest ewidencjonowana, a do zamówień wystawiane są dokumenty sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Dokument wysyłany jest w formie elektronicznej na adres podany przy składaniu zamówienia.

Jeżeli twierdzi Pan, że nie otrzymał dokumentu, prosimy o bezpośredni kontakt – ponownie prześlemy go niezwłocznie.

W przypadku zgłoszenia sprawy do jakiejkolwiek instytucji deklarujemy pełną współpracę i udostępnienie kompletnej dokumentacji księgowej oraz potwierdzeń realizacji zamówień.

Używanie określeń takich jak „oszustwo” bez wskazania konkretnej transakcji nie pozwala na merytoryczne odniesienie się do zarzutów. Jesteśmy otwarci na rzeczowe wyjaśnienie sprawy po otrzymaniu danych umożliwiających identyfikację zamówienia.

Pozostajemy do dyspozycji w bezpośrednim kontakcie.

Classificada 1 em 5 estrelas

Widzę ze jest więcej osób oszukanych na…

Widzę ze jest więcej osób oszukanych na oprogramowanie ale tutaj są pod innym adresem również zostałem oszukany a pozytywne komentarze to są chyba wystawiane na fikcyjne konta bo mój negatyw jest nie widoczny zauwazylem również ze działają i reklamują sie na Tiktoku więc w końcu zrobię reportaż i powiem co myślę

9 de janeiro de 2026

Szanowny Panie,

Nie znajdujemy w systemie zamówienia, które moglibyśmy powiązać z danymi widocznymi przy tej opinii. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz daty zakupu na nasz adres e-mail w celu weryfikacji sprawy.

Sugestie dotyczące „fikcyjnych kont” czy manipulowania opiniami są nieprawdziwe. Nie mamy wpływu na sposób moderowania opinii przez zewnętrzne platformy ani na widoczność poszczególnych komentarzy. Każda opinia podlega zasadom serwisu, na którym została opublikowana.

Nasza działalność jest jawna, prowadzona w formie zarejestrowanej firmy, a każda transakcja jest dokumentowana. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości jesteśmy gotowi udostępnić odpowiednim instytucjom pełną dokumentację potwierdzającą prawidłową realizację zamówień.

Jeżeli posiada Pan konkretne zastrzeżenia dotyczące produktu lub realizacji zamówienia, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu – każdą sprawę wyjaśniamy indywidualnie i merytorycznie.

Bezpodstawne oskarżenia o „oszustwo” są bardzo poważnym zarzutem i nie znajdują potwierdzenia w faktach.

Classificada 1 em 5 estrelas

Oszustwo sprzedają plik tekstowy z…

Oszustwo sprzedają plik tekstowy z linkami do ogólnodostępnych stron. Brak paragonu po upomnieniu zero odzewu. Odstąpiłem od umowy bo na zamówieniu miałem napisane, że mogę z ciągu 14dni to mi odpisali że nie dotyczy nośników cyfrowych.

8 de janeiro de 2026

Szanowny Panie,

Zakupiony produkt jest treścią cyfrową w formie opracowania informacyjno-instruktażowego, co zostało jasno wskazane w opisie oferty przed dokonaniem zakupu. Nie jest to „losowy plik z linkami”, lecz uporządkowane zestawienie źródeł i materiałów technicznych w jednej strukturze, przygotowane w celu ułatwienia dostępu do informacji.

W kwestii dokumentu sprzedaży – każda transakcja w naszym sklepie jest ewidencjonowana, a dokument wystawiany i przesyłany drogą elektroniczną na adres podany przy zamówieniu. Jeżeli nie dotarł, prosimy o kontakt z numerem zamówienia – ponownie prześlemy go niezwłocznie.

Odnośnie prawa odstąpienia od umowy: zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi treści cyfrowych dostarczanych drogą elektroniczną, po ich udostępnieniu i rozpoczęciu korzystania prawo odstąpienia nie przysługuje. Informacja ta znajduje się w regulaminie oraz jest przekazywana przed finalizacją zamówienia.

Jeżeli posiada Pan konkretne zastrzeżenia dotyczące realizacji zamówienia, prosimy o bezpośredni kontakt wraz z numerem zamówienia – każdą sprawę weryfikujemy indywidualnie na podstawie dokumentacji.

Używanie określenia „oszustwo” jest bardzo poważnym zarzutem, który nie znajduje potwierdzenia w treści oferty ani w sposobie realizacji sprzedaży.

Oszust

Potwierdzam komentarze innych. Koleś sprzedaje linki do stron które są ogólnodostępne. Jedyne linki gdzie się trzeba zalogować to do jakichś stron z katalogami części. Sprawa zostanie zgłoszona.

29 de novembro de 2025

Szanowny Panie,

Nie znajdujemy w systemie zamówienia, które moglibyśmy jednoznacznie powiązać z danymi widocznymi przy tej opinii. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz daty zakupu na adres mailowy w celu weryfikacji sprawy.

Oferowany produkt jest opracowaniem informacyjno-instruktażowym w formie cyfrowej, którego zakres został szczegółowo opisany przed zakupem. Nie sprzedajemy „losowych linków”, lecz uporządkowane zestawienie źródeł, wskazówek i narzędzi wykorzystywanych w pracy z dokumentacją techniczną. Charakter produktu jest jasno określony w opisie oferty.

Nasza działalność jest prowadzona w formie zarejestrowanej firmy, każda transakcja jest ewidencjonowana, a dokument sprzedaży wystawiany zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Jeżeli posiada Pan konkretne zastrzeżenia dotyczące realizacji zamówienia, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu. Każdą sprawę wyjaśniamy indywidualnie w oparciu o dokumentację.

Używanie określeń obraźliwych oraz zarzutów o „oszustwo” jest bardzo poważne i nie znajduje potwierdzenia w faktach. W przypadku zgłoszenia sprawy do jakiejkolwiek instytucji deklarujemy pełną współpracę oraz udostępnienie kompletnej dokumentacji.

Złodzieje i oszuści

Złodzieje i oszuści. Krótko i na temat.

17 de novembro de 2025

Szanowny Panie,

Nie znajdujemy w systemie zamówienia, które moglibyśmy powiązać z tą opinią. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz daty zakupu na adres e-mail w celu weryfikacji sprawy.

Używanie określeń takich jak „złodzieje” czy „oszuści” jest bardzo poważnym zarzutem. Nasza działalność jest prowadzona w formie zarejestrowanej firmy, każda transakcja jest ewidencjonowana, a dokumenty sprzedaży wystawiane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Jesteśmy otwarci na merytoryczne wyjaśnienie każdej sprawy po otrzymaniu konkretnych danych do weryfikacji.

Zwykły SCAM

Zwykły SCAM. Zamówiłem w wersji eleltronicznej oprogramowanie z katalogami, schematami itp. Jak się okazało za prawie 200 zł otrzymujemy masę linków do stron internetowych ogólnodostępnych, na których są mało przydatne katalogi, schematy po rusku itp. Hitem jest napisane w instrukcji, którą otrzymujemy, że możemy pobrać aplikację na androida CARMIN ze sklepu play, który jest za darmo. Oczywiście dostałem odpowiedź że nie podlega to zwrotowi i koniec.

27 de outubro de 2025

Szanowny Panie,

Zakupiony przez Pana produkt jest opracowaniem informacyjno-instruktażowym w formie cyfrowej. Jego zakres, charakter oraz sposób działania są szczegółowo opisane na stronie produktu przed dokonaniem zakupu. Nie jest to sprzedaż licencji do zamkniętego oprogramowania ani dostępu do płatnych baz danych, lecz uporządkowane zestawienie źródeł i narzędzi wykorzystywanych do pracy z dokumentacją techniczną.

W opisie oferty nie deklarujemy sprzedaży autorskiego programu ani wyłącznych katalogów. Informacje o zakresie materiałów są dostępne przed finalizacją zamówienia, aby klient mógł świadomie podjąć decyzję zakupową.

Odnośnie prawa odstąpienia – zgodnie z przepisami dotyczącymi treści cyfrowych dostarczanych drogą elektroniczną, po ich udostępnieniu i rozpoczęciu korzystania prawo odstąpienia od umowy nie przysługuje. Informacja ta znajduje się w regulaminie oraz jest przekazywana przed zakupem.

Użycie określenia „SCAM” jest bardzo poważnym zarzutem i nie znajduje potwierdzenia w treści oferty ani w sposobie realizacji zamówienia. Jeżeli ma Pan konkretne uwagi co do elementów opracowania, prosimy o kontakt wraz z numerem zamówienia – każdą sprawę weryfikujemy indywidualnie.

Classificada 1 em 5 estrelas

Centrumobd.com.pl opinia realna - to scam i oszustwo

Wszystkie opinie są realne, te w profilu google i FB są fałszywe, co łatwo sprawdzić skoro Pan Piotr kupuje je, i w zamian za wystawianie pozytywów oferuje gratisy lub konkursy.
Również mam problem z zamówieniem, kabel który zakupiłam dla męża jest tym samym kablem który kosztuje 2x mniej na aliexpress, z tą różnicą że "chińczyk" nam pomógł go uruchomić, właściciel centrumobd kupuje u chinczyków, sprzedaje jako dropshoping podrobione kable vcds i jeszcze udaje krola biznesu. Mam nadzieje że Panowie z vcds sie za Pana wezmą w końcu porządnie.

Wyciągnąć konsekwencje chcesz? Mam nadzieje że w końcu sie spotkamy, bo wszędzie blokujesz, wszędzie ignorujesz, palisz głupa że wszystko gra, jak nie gra. Sprzedałeś uszkodzony chiński klon i nie raczysz pomóc ani oddać kasy. Są inne strony gdzie można kupić taniej, na pewno nie od centrumobd.com.pl

PS: nie ma to jak właściciel sobie 5 gwiazdek sam wystawia, na trustpilot to nie przejdzie, to nie google albo FB

10 de junho de 2025

Szanowna Pani,

Nie znajdujemy w systemie zgłoszenia ani korespondencji, które moglibyśmy jednoznacznie powiązać z tą opinią. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz daty zakupu na adres e-mail w celu weryfikacji sprawy. Każda reklamacja jest rozpatrywana indywidualnie na podstawie dokumentacji sprzedaży.

Stanowczo zaprzeczamy sugestiom dotyczącym kupowania opinii czy manipulowania ocenami. Nie mamy wpływu na sposób działania ani moderowania treści przez zewnętrzne platformy opiniotwórcze.

Odnośnie produktów – oferowane urządzenia są sprzedawane zgodnie z ich opisem handlowym. Każda transakcja jest ewidencjonowana, a dokument sprzedaży wystawiany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku problemów technicznych zapewniamy wsparcie w zakresie wynikającym z warunków sprzedaży.

Zarzuty dotyczące „podróbek”, „oszustwa” czy działań niezgodnych z prawem są bardzo poważne i nie znajdują potwierdzenia w faktach. W przypadku zgłoszenia sprawy do jakiejkolwiek instytucji deklarujemy pełną współpracę oraz udostępnienie kompletnej dokumentacji.

Jesteśmy otwarci na rzeczowe wyjaśnienie sytuacji w bezpośrednim kontakcie po otrzymaniu danych umożliwiających identyfikację zamówienia.

Classificada 1 em 5 estrelas

Zamówiony kingbolen nigdy do mnie nie…

Zamówiony kingbolen nigdy do mnie nie dotarł. Pieniędzy nadal nie odzyskałem, jestem zbywany, a finalnie zablokowany przez Jozefiaka. Nie ufajcie w pozytywne komentarze z Google są chyba kupione, bo oszukanych jest mnóstwo, a wszyscy są blokowani. Zgłoszona sprawa do prokuratury, oraz to do US i służby celnej o sprzedaży nielegalnego oprogramowania oraz kabli vcds. Ja pieniądze w końcu odzyskam

20 de janeiro de 2025

Szanowny Panie,

Każde zamówienie w naszym sklepie posiada numer oraz status realizacji. Nie znajdujemy w systemie nierozliczonej transakcji, która odpowiadałaby opisanej sytuacji. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz potwierdzenia płatności na adres e-mail w celu pilnej weryfikacji.

W przypadku przesyłek fizycznych każda paczka posiada numer nadania, który jest przekazywany klientowi. Jeżeli przesyłka nie została doręczona, sprawa wyjaśniana jest z przewoźnikiem na podstawie numeru trackingowego.

Sugestie dotyczące „nielegalnego oprogramowania” czy sprzedaży produktów niezgodnych z prawem są bardzo poważnymi zarzutami. Nasza działalność jest prowadzona w formie zarejestrowanej firmy, każda transakcja jest ewidencjonowana, a dokumenty sprzedaży wystawiane zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Nie blokujemy klientów za zgłaszanie problemów. W przypadku naruszenia regulaminu platform społecznościowych decyzje o ograniczeniach podejmowane są przez administratorów tych serwisów, a nie przez nas.

Jeżeli zgłosił Pan sprawę do odpowiednich instytucji, deklarujemy pełną współpracę oraz udostępnienie kompletnej dokumentacji potwierdzającej przebieg transakcji.

Jesteśmy gotowi do wyjaśnienia sprawy w sposób merytoryczny po otrzymaniu danych umożliwiających identyfikację zamówienia.

Classificada 1 em 5 estrelas

Wszystkie sprzedawane przedmioty to…

Wszystkie sprzedawane przedmioty to podróbki oryginalnego VCDS, korzystanie z tego typu urządzeń wiecie czym wam grozi? Właściciel ww serwisu ukrywa sie przed proukratorem od przeszło 14 miesięcy, nie złożył do dziś wyjaśnien w sprawie wprowadzania do obrotu fałszywego produktu, oraz nieoryginalnego oprogramowania. Zamówiłem sam nie będąc świadomym, niestety nie dostałem swojego VCDS HEX FLY OBD od centrumobd.com.pl. Kontaktowałem sie z vcds bezpośrednio, nakreślili mi sytuację. Pięniądze odzyskane poprzez chargeback, sam Pan Piotr ich oddać nie chciał. Do tego wszystkie pozytywne komentarze mna ich stronie są "kupione" lub w ramach konkursu prosi o ich wystawianie. Reddit na ten temat ma dowody. EDIT. Jestem zastraszany że jak nie usunę negatywnej recenzji zostanę "odwiedzony" Józefiak Piotr ładna zabawa.

20 de março de 2025

Szanowny Panie,

Stanowczo zaprzeczamy rozpowszechnianiu nieprawdziwych informacji zawartych w tej opinii.

Nie toczy się wobec nas żadne postępowanie karne dotyczące wprowadzania do obrotu „fałszywych produktów”, ani nie ukrywamy się przed jakimikolwiek organami. Prowadzimy zarejestrowaną działalność gospodarczą, działającą jawnie pod pełnymi danymi rejestrowymi.

Każda transakcja w naszym sklepie jest ewidencjonowana i dokumentowana. W przypadku procedury chargeback decyzję podejmuje operator płatności na podstawie przedstawionej dokumentacji obu stron.

Sugestie dotyczące „podróbek”, „kupowania opinii” czy rzekomego „zastraszania” są bardzo poważnymi zarzutami i nie znajdują potwierdzenia w faktach. Nie mamy wpływu na treści publikowane przez osoby trzecie w zewnętrznych serwisach ani na ich interpretacje.

Jeżeli posiada Pan numer zamówienia, prosimy o jego wskazanie w celu formalnej weryfikacji sprawy. W przypadku kierowania spraw do jakichkolwiek instytucji deklarujemy pełną współpracę oraz udostępnienie kompletnej dokumentacji.

Rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji naruszających dobre imię firmy może rodzić odpowiedzialność prawną.

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais