Informações sobre a empresa

1. Gabinete de arquitectura

Duurzaam Check staat met een team van gecertificeerde energie prestatie adviseurs klaar om de particuliere en zakelijke markt te helpen met verduurzamen van woningen en utiliteitsbouw, waaronder kantoren, scholen, ziekenhuizen, attractieparken en overige bedrijfspanden. Wij bieden extra scala aan diensten aan waaronder totaalpakketten om u gedurende het gehele traject van energieverduurzaming te kunnen ondersteunen en begeleiden. Realisatie van het leggen van zonnepanelen, adviseren over warmtepompen en/of hulp bij het aanvragen van energiebesparende subsidies. Wij helpen u graag hiermee.

Informações de contacto

3,0

Aceitável

TrustScore: 3 em 5

10 opiniões

Respondeu a 33% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de um mês

Classificada 1 em 5 estrelas

Zeer slecht komt afspraak niet na eenzijdig veranderd !!!!!

Ik had met dit bedrijf een afspraak gemaakt om langs te komen voor een energielabel

Nu kreeg ik eerst een email dinsdag dat ik kon kiezen uit verschillende tijden of data
Echter deze was helemaal leeg en kon dus niet kiezen
Daar begin het al mee toen werd ik gebeld door een medewerkster dat de email niet helemaal klopte en
Was er een afspraak ingepland voor as vrijdag tussen 11.00 en 13.00
Daar wij niet zo vroeg aanwezig kunnen zijn in de woning

Echter krijg nu weer een email dat de adviseur morgen langs komt tussen 8.30 en 10.30

Nu volgens mij begrijpt dit bedrijf er helemaal niets van wat een afspraak inplannen inhoud

Heb vervolgens geprobeerd bijna anderhalf uur lang om telefonisch iemand te bereiken
Er staat volgens mij een bandje op u bent de eerstvolgende in de rij

Hoezo na anderhalf uur ???
Kotsmisselijk word je van zo een bedrijf

Heb ook geprobeerd via whattsap een bericht te versturen ook hier geen antwoord op

Heb een contakt formulier verstuurd en medegedeeld dat ik erg boos ben omdat dit bedrijf eenzijdig een afspraak veranderd zonder enig overleg
Heb dan ook aangegeven niet meer van hun diensten gebruik te willen maken

Ook hier nog geen antwoord op hoezo vertrouwen

Ook zou ik een email ontvangen met de naam van de adviseur ook deze is niet ontvangen

Geen enkel vertrouwen meer in dit bedrijf en raad deze dus ook absoluut niet aan
Een bedrijf die al niet eens afspraken na kan komen
En deze eenzijdig veranderd heb ik absoluut geen vertrouwen meer in dat deze kundig zijn

Update ben inmiddels gebeld door de officemanager met de exuses en deze heeft mijn afspraak weer aangepast dit had nooit mogen gebeuren als alles netjes verloopt zal ik een update geven

30 de março de 2026

Goeie service.

De energieadviseur was mooi op tijd.
Na een uur of anderhalf was hij klaar kreeg na 4 dagen al de energielabel.
Ik was er niet mee eens na een mail kreeg ik een mail dat ze uitlegde wat ik moest doen en dan zouden ze de energielabel opnieuw bereken.
Dat is nog eens service.

6 de fevereiro de 2026

Een absolute aanfluiting!

De energieadviseur is ruim 2 uur bij ons thuis geweest en ik heb alle bescheiden toegestuurd na afloop van de afspraak. Gedurende de afspraak is werkelijk elke plek van de woning gefotografeerd en opgeslagen. Voelt ergens ook als een inbreuk van privacy. De energieadviseur was heel erg enthousiast en wij hadden dan ook het hele rijtje aan verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd, o.a.: zonnepanelen, warmtepomp, zoutvatbatterij voor warm tapwater, volledig nieuwe kozijnen met HR++ beglazing en werkelijk alles geïsoleerd. De uitkomst een maand later, exact hetzelfde energielabel als wat we voor de grootschalige verbouwing reeds hadden. Een absolute aanfluiting! Je krijgt de indruk dat ze om een andere reden bij je thuis zijn geweest. En dit is ook nog geïnitieerd vanuit de Rabobank!
Een heel erg slechte zaak!!

8 de dezembro de 2025
Classificada 5 em 5 estrelas

Het was allemaal snel en soepel…

Het was allemaal snel en soepel gerelgeld. De adviseur was er vriendelijk. Zeker een aanrader!

10 de julho de 2025

Beste Amber,

Wat fijn om te lezen dat alles vlot en prettig is verlopen! Bedankt voor uw positieve woorden over onze adviseur. We hopen u in de toekomst opnieuw van dienst te mogen zijn.

Label snel ontvangen

Label snel ontvangen. Vakkundige mensen. Kreeg bovendien ook advies over hoe ik een labelstap omhoog kon.

1 de julho de 2025

Beste Rosa,

Hartelijk dank voor uw mooie review! Fijn om te horen dat u het energielabel snel heeft ontvangen en tevreden bent over onze service. We vinden het belangrijk om niet alleen het label op te stellen, maar ook om mee te denken over mogelijke verbeteringen aan uw woning.

Mocht u in de toekomst nog vragen hebben of ondersteuning wensen, dan staan we uiteraard voor u klaar.

Met energieke groet,

Onprofessioneel en klantonvriendelijk

Ondeskundig bedrijf.
Zeer slechte ervaring met Duurzaam Check. Ondeskundig personeel, slechte communicatie en totaal geen klantgerichtheid. Het meest bizarre: bezwaar maken kon pas ná betaling — een volkomen onlogische en klantonvriendelijke werkwijze.
Rapport komt inde verste verte niet overeen met de situatie. Absoluut geen aanrader.

13 de maio de 2025

Beste heer Brakshoofden,

Hartelijk dank voor uw uitgebreide terugkoppeling. We vinden het oprecht jammer dat u onze dienstverlening als ondeskundig heeft ervaren. Uw situatie is inderdaad uniek en we erkennen dat deze niet volledig binnen de standaardmethodiek past, waardoor het energielabel extra zorgvuldige afstemming vergde.

Zoals we ook per e-mail contact hebben gehad, hebben wij inmiddels het energielabel aangepast op basis van de door u aangeleverde documentatie en uw toelichting, waaronder het buffervat van 800 liter en de isolatiedetails. In afwijkende situaties zijn wij verplicht te handelen binnen de regels van de NTA 8800 en BRL 9500. Dat betekent dat we uitsluitend gecertificeerde of controleerbare bewijsstukken mogen overnemen. Dit kan helaas in sommige gevallen als te strikt of inflexibel worden ervaren.

Met betrekking tot uw opmerking over het eerst betalen vóór bezwaar: wij hanteren deze werkwijze om wanbetaling te voorkomen, iets waar we in het verleden helaas herhaaldelijk mee te maken hebben gehad. We begrijpen dat dit als onlogisch of klantonvriendelijk kan overkomen, zeker als er twijfel is over het rapport. Uw feedback hierover nemen we mee in onze evaluatie van de werkwijze.

U heeft tijdens dit traject blijk gegeven van veel technische kennis, en we waarderen uw betrokkenheid zeer. We streven er altijd naar om rapporten zo accuraat mogelijk op te stellen, maar ook om onze communicatie transparant en klantgericht te houden. Het spijt ons dat u dit anders heeft ervaren.

Mocht u inmiddels vertrouwen hebben in het aangepaste rapport, dan zouden we het zeer waarderen als u uw review wilt heroverwegen. In alle gevallen danken wij u voor de kans om dit met u te bespreken en van uw feedback te leren.

Classificada 1 em 5 estrelas

Rapport leek geschreven zonder input van de inspecteur

Er kwam iemand langs om het energielabel te beoordelen. Die heeft zowel het pand gezien als een volledige dossiermap met de bouwtekeningen en materialen van de herbouw in 2001 (hele gebouw gesloopt en opnieuw opgebouwd met hoogwaardige materialen (bijvoorbeeld isolerende muren).

Toen kwam het rapport, dat leek geschreven door een andere afdeling. Bijvoorbeeld over dat de muren niet goed isoleerden omdat het een pand uit 1911 zou betreffen.

Een ervaring waar Kafka over had kunnen schrijven

1 de março de 2024

Beste Mark van der Graaf,

Hartelijk dank voor uw bericht. We waarderen dat u de tijd heeft genomen om uw feedback met ons te delen.

Om te beginnen willen we benadrukken dat het gehele pand is meegenomen in de beoordeling conform de isolatienormen die destijds van toepassing waren. Het bouwjaar van uw woning wordt gehaald uit de kadastrale gegevens. Via de volgende link kunt u deze informatie inzien:

Wij begrijpen dat dit bouwjaar volgens u niet klopt, gezien de volledige herbouw en renovatie in 2001. Helaas hebben wij hier destijds geen melding van ontvangen van u, terwijl wij dit wel meegenomen hebben. Als u ons hierover eerder had geïnformeerd, hadden wij dit direct kunnen uitleggen.

Desondanks willen we u erop wijzen dat uw woning een energielabel B heeft gekregen, wat wijst op een goed geïsoleerd huis.

We betreuren het dat u uw review pas een jaar na de beoordeling heeft geplaatst en dat we daardoor eerder geen kans hebben gekregen om samen naar een oplossing te zoeken. Toch staan wij nog steeds klaar om u verder te helpen. Als u vragen heeft of een correctie wilt laten doorvoeren, nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

TEAM DUURZAAM CHECK

Classificada 1 em 5 estrelas

Dubieus energielabel afgegeven en duurde lang

Het duurde erg lang en pas na diverse malen telefonisch contact kwam eindelijk het energielabel. Diverse onderdelen stonden in het label als niet geïsoleerd terwijl deze wel geïsoleerd zijn. Kunststof deuren met HR++ glas zouden niet geïsoleerd zijn. Net als vloeren (voorzien van kurk, groene isolatieplaten en isolatiefolie) en daarbij ook kruipruimteisolatie. Ik snap dat die laatste apart berekend wordt maar deze draagt wel bij aan het geheel. Volgens het toegewezen label zouden we een hoog energie verbruik hebben met label b. Echter valt ons energietarief binnen de tabel van laag a verbruik. (Huishouden van 5 volwassenen, altijd kachel aan op 21 graden). Het dak zou ook niet geïsoleerd zijn volgens dit bedrijf. Ik weet zeker dat dit wel het geval is. Nu willen ze dat ik een gaatje in het dak boor om te bewijzen dat het geïsoleerd is. Dus na duizenden euros uitgegeven te hebben aan verduurzaming en isolatie moet ik de boel gaan beschadigingen/kapotmaken om te bewijzen wat ik al weet.

14 de março de 2024

Beste Anita Timmer,

Dank voor uw feedback. Na een grondige blik op uw dossier wil ik enkele punten verhelderen. Aanvankelijk hebben we niet alle isolatieaspecten meegenomen, omdat u de benodigde documentatie niet kon overleggen. Echter, nadat u deze later heeft aangeleverd, hebben we dit netjes voor u aangepast.

Wat betreft het glas, dit is wel degelijk correct meegenomen in onze berekening. Hoewel er verschil van mening was over de U-waarde vanuit u kant, ontbrak de vereiste kwaliteitsverklaring om dit te verifiëren.

De bodemisolatie is ook opgenomen, hoewel dit wellicht niet zichtbaar was in het energielabel. Op uw verzoek hebben we een screenshot verstrekt als bewijs.

Het verschil in energieverbruik komt voort uit standaard verbruik waarmee de methodiek rekenent, die vergelijkingen tussen woningen mogelijk maakt. Dit kan resulteren in een hoger verbruik dan uw eigen gemiddelde, dit hebben wij ook meerdere keren uitgelegd aan u.

We begrijpen uw frustratie over de methodiek en ik snap dat u een beter energielabel wilt, maar we moeten onpartijdig en consistent blijven om aan de gestelde normen te voldoen. We hebben ons best gedaan om u van dienst te zijn en wensen u veel succes met de verkoop van uw woning.

Classificada 3 em 5 estrelas

Goed opgelost na eerdere problemen

Tweede beoordeling:
Uiteindelijk werd er toch terug gebeld en hebben ze het verder goed opgelost. Vandaar dat mijn beoordeling iets omhoog is gegaan van een 1 naar 3 sterren.

Eerste beoordeling:
Zeer slecht en onbetrouwbaar. Ik ben bijna een maand verder en nog steeds geen rapport. Reageren niet op email en nemen geen telefoon op. Maar sturen uiteraard wel een factuur voor diensten niet geleverd!

19 de fevereiro de 2024

Resposta da Duurzaam Check

Hartelijk dank voor uw terugkoppeling en voor het aanpassen van uw beoordeling.

We begrijpen dat uw eerste ervaring frustrerend was en betreuren het dat u destijds zo lang heeft moeten wachten op het rapport en dat onze bereikbaarheid niet naar verwachting was. Dat is uiteraard niet de service die wij willen bieden.

We zijn blij dat er uiteindelijk alsnog contact is geweest en dat we het samen goed hebben kunnen afronden. Uw feedback nemen we serieus en gebruiken we om onze communicatie en opvolging verder te verbeteren.

Mocht u in de toekomst nog vragen of opmerkingen hebben, dan staan wij uiteraard voor u klaar.

Betrouwbaar en vakkundig bedrijf

Betrouwbaar bedrijf. Snelle levering en vakkundige adviseur.

23 de agosto de 2022

Resposta da Duurzaam Check

Hartelijk dank voor uw mooie woorden en positieve beoordeling!
We zijn blij om te horen dat u tevreden bent over onze snelle levering en de deskundigheid van onze adviseur.

Uw vertrouwen betekent veel voor ons, en we hopen u in de toekomst opnieuw van dienst te mogen zijn.

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.