Ben , onze makelaar te Jabbeke ,straalt liefde voor de job uit. Voert deze op een professioneel, doch menselijke manier uit en iedere vraag werd ten gronde en direct beantwoord. Ons pand was vrij snel... Ver mais
Leia as opiniões dos outros
We zijn erg tevreden over de manier waarop onze contacten met Nathalie De Grande van ERA Linkeroever verliepen : Nathalie was bijzonder vriendelijk, toonde veel vakkennis, was stipt en duidelijk. We k... Ver mais
Onze ervaring bewijst dat ERA een goede makelaar is die zich toont op moeilijke momenten. In het begin liep het wat stroef maar het team heeft zich daarna 100 % ingezet. De communicatie werd beter,... Ver mais
A clown show has better communication than this real estate office. More arrogance than common sense or compassion and a lack of any kind thoughts. They'll sell your property quickly under value, so i... Ver mais
Informações sobre a empresa
- Imobiliária
- Avaliador de bens imóveis
- Administrador de propriedade
- Agentes imobiliários
- Consultor de imóveis
- Promotor imobiliário
ERA Belgium werd in 1995 opgericht en is intussen uitgegroeid tot het grootste vastgoednetwerk van België. ERA omvat meer dan 2.300 onafhankelijke makelaarskantoren in 48 landen, waaronder meer dan 1.100 in 13 Europese landen. In België zijn er meer dan 100 ERA-kantoren aangesloten, stuk voor stuk door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) erkende makelaars. - ERA, un groupement d'agents immobiliers de qualité, a été fondé aux États-Unis en 1972 et est actif sur le marché belge de l’immobilier depuis 1995. Actuellement, ERA compte plus de 2.300 agences affiliées et indépendantes dans 48 pays, dont plus de 1100 agences dans 13 pays européens. En Belgique le réseau compte plus de 100 agences ERA
Informações de contacto
Grote Markt 6A, 9100, Sint-Niklaas , Bélgica
- 03 889 88 28
- info@era.be
- era.be
Sem histórico recente de solicitação de opiniões
Não respondeu a opiniões negativas
Aucun conseil
En tant futurs acquéreurs nous avons dû avoir à faire à l'agence ERA.
En janvier 2025, nous avons visité une maison à Mouscron.
Lors de la première visite, on (vendeurs et agent) nous a précisé que l électricité était à mettre aux normes. N0us le savions.
Après la signature du compromis et quelques jours avant la signature de l acte notarial nous apprenons qu il y a un contentieux avec la commune au sujet d'une modification architecturale et que l autorisation n a pas été donnée.
Que faire si nous ne l'obtenons pas ?
De plus lors de la dernière visite avant signature de l'acte mais donc après signature du compromis nous apprenons que la chaudière ne fonctionne pas.
Est-ce un vice caché ?
Après avoir contacté l'agence de Geluwe à plusieurs reprises toujours aucune réponse, aucun conseil et aucune solution.
Effectivement nous ne sommes QUE les acheteurs peut-être que nous rapportons pas assez.
Nous trouvons cela scandaleux.
Qui aura les ennuis et les frais ?
Franchement nous passerons notre chemin à l'avenir.
DÉÇUS
Zeer vlotte aankoopervaring met Jonas…
Zeer vlotte aankoopervaring met Jonas De Paepe!
De communicatie verliep uitstekend en Jonas reageerde altijd snel en professioneel.
Ik heb hem een paar keer moeten contacteren voor extra documenten voor de bank, en telkens dacht hij mee naar oplossingen en bezorgde hij me meteen wat nodig was.
Een echte aanrader – een topverkoper!
Verkoop van Appartement door Jonas en…
Verkoop van Appartement door Jonas en Arne, super verlopen. Zeer professioneel en vlot verlopen.
Ne rappelle pas les gens trop compliqué.
Ne rappelle pas les gens trop compliqué.
Een kantoor om aan te bevelen
Mevrouw Karolina heeft alles professioneel, snel en prettig afgehandeld.
Een kantoor om aan te bevelen 👍
Zeer teleurgesteld in ERA Lafaut
Zeer teleurgesteld in ERA Lafaut: misleiding, geen communicatie en geen verantwoordelijkheid
Wij zijn als jong koppel diep teleurgesteld en contractueel zwaar benadeeld door ERA Lafaut. Door mondelinge afspraken die niet in het compromis werden opgenomen, zitten wij nu zonder eigen onderdak, terwijl we twee maanden een zware lening moeten afbetalen voor een woning waarin we niet eens mogen wonen. We hebben geen vaste verblijfplaats meer, kunnen slechts tijdelijk bij vrienden terecht en leven uit een valies. (woon werk verkeer is onhaalbaar, dubbele verhuiskosten, wat met mijn meubels en huisdieren).
Tijdens het verkoopproces kregen we alleen een bovengrondse mazouttank te zien. We dachten dat die conform was, maar hij blijkt illegaal en volledig zonder attest. Later ontdekten we pas dat er ook een ondergrondse mazouttank is die wél legaal is, maar die heeft de makelaar nooit getoond of vermeld. Als jong koppel met weinig ervaring vertrouwden we op de makelaar, en dat vertrouwen is misbruikt.
Sinds de ondertekening is ERA Lafaut onbereikbaar. Geen enkele mail of vraag wordt beantwoord. En we worden totaal niet geholpen. We voelen ons totaal in de steek gelaten.
We hebben bovendien geen recht op compensatie (verkoper blijft langer inwonen), omdat we getekend hebben via een zogenaamde aankoop-verkoopbelofte. Die overeenkomst benadeelt kopers: je staat juridisch zwak, En kan zelf contractueel dakloos worden verklaard.
Wij raden ERA Lafaut ten sterkste af. Als koper sta je er alleen voor zodra de handtekening gezet is.
Alicia Moeremans de la société…
Alicia Moeremans de la société immobilière ERA est une jeune femme inexpérimentée sans aucun sens de la clientèle.
Le bien que nous avons visité situé à "Brusselbaan 184, 1600 Sint-Pieters-Leeuw" comprend un énorme sinistre de dégât des eaux NON précisé sur leur site! Une énorme fissure du plafond au sol dans l'angle du mur de la grande chambre. La poutre porteuse du salon semble fragilisée. Propriétaire fumeur. Honteux en raison du prix. A fuir!!!!!
Alles loopt verkeerd…
Om te beginnen liep het al verkeerd vanaf het begin. We moesten een volle maand huur betalen maar kregen geen sleutel.. gebeld en mails gestuurd totaal geen effect… we moesten de verhuurder maar contacteren.. als era ons een volle maand huur vraagt en we dan de sleutels niet krijgen van hun is dit een zaak voor hun neem ik aan.. uiteindelijk alles opgelost geraakt door de verhuurder maar dit is niet de bedoeling. Na verloop van tijd hadden we besloten om te verhuizen en hadden we alles inorde gemaakt voor de opzeg maar onze huurwaarborg kregen we niet terug.. de hele woning was perfect onderhouden geweest en in betere staat achtergelaten maar era beweerde nooit een brief te hebben gehad (was aangetekend opgestuurd en ontvangen) dan waren er problemen met de pas van de verhuurden dan de handtekening.. uiteindelijk x aantal maanden verder en veel beloftes nog steeds geen waarborg.. dit is mijn slechtste ervaring ooit met era. Enkel betalen betalen betalen maar hulp? Nu zitten we met het probleem da we onze waarborg wel terug krijgen maar maanden aan het wachten zijn terwijl ze ons beloven van dit met spoed te regelen.. als je meer dan 2 maand met spoed moet wachten klopt er iets niet.
Gesloten kantoor, nooit open, bellen niet terug
Bellen, bellen, bellen, ....momenteel is ons kantoor niet bereikbaar laat een boodschap achter wij contacteren u terug.
Na veel boodschappen....bellen NOOIT terug.
Era : Top makelaar !
Jasmien was voor ons dé makelaar bij uitstek : eerlijk, betrouwbaar, altijd bereikbaar, goed voorkomen, communicatief, taalvaardig (ook in het Engels). Ze doet wat ze beloofd en zet zich in om alles in goede banen te leiden . Wij kunnen Era alleen maar aanprijzen . Voor ons was het een super positieve ervaring .
ERA service saint Ghislain
ERA service saint Ghislain
Je remets en question leur professionnalisme, la gestion de leurs dossiers, ainsi que leur manque de respect envers leurs obligations.
On pense avoir affaire à des agents compétents, sympathiques et honnêtes, mais la réalité est tout autre.
Les offres que vous soumettez restent sans réponse : aucune confirmation de réception, aucun retour sur leur acceptation.
De plus, les agents semblent mal informés sur les biens en vente et sont incapables de répondre aux questions les plus simples.
À éviter absolument.
Ondenkbare & onbetrouwbare partner
Ondenkbare & onbetrouwbare partner. Adverteren en verkopen een woning met foutief EPC-attest dat nadien helemaal niet correct is. Nemen hun ereloon af van de KOPERS-kant, volgen de verkoop verder niet op en zijn nadien niet voor communicatie te bereiken. Zogezegd hebben ze ons een antwoord geboden maar zelfs de meerdere aanmaningen van onze notaris en advocaten en onze eigen berichten zijn nooit beantwoord... Deontologisch en wettelijk niet in orde. Zijn ook extreem ongeinformeerd over het pand dat ze verkopen (geen kennis van EPC-regeling, foutieve erfdienstbaarheidweg, prijsadvertering zonder btw maar wel als nieuwbouw verkopen,...) en proberen nadien in functie van hun verkoper op ons aan te dringen om de nodige herstellingen/aanpassingen te doen om een woning (die wettelijk gezien niet in orde is gebouwd door de verkoper volgens de nieuwbouw-normen) op eigen kosten te corrigeren en boetes te vermijden, pas nadat ze die woning zelf hebben verkocht... Over een schending van de informatie-plicht gesproken....
Het BIV, VEKA en Rechtbank van Eerste Aanleg zijn reeds geïnformeerd.
Betrouwbaar en zorgzaam persoon
Delfine had beloofd om te helpen, en ze heeft het écht superlief en oprecht gedaan. Zo’n warm en hartelijk persoon – echt top!
Wat ging er mis. ALLES
Wat ging er mis? Alles !!! Indien ERA De Kern jou contacteerd - Thijs Coppens - ophangen of loop weg !!! Ik deed een pandwissel en op advies via via bij hen terecht gekomen.... heel veel mooie woorden en beloftes maar 0 werd er waargemaakt. Bovendien moest ik bij elk contact herhalen dat er een tijdslimiet op zat gezien de pandwissel. Kwamen service voorwaarden NIET na maar contract onderbreken ook niet mogelijk zonder hoge kosten desondanks ze geen enkele belofte nakwamen. Uiteindelijk verkocht ver onder vraagprijs en ver onder de effectieve waarde van het pand. Komt erop neer dat het app werd verkocht aan bodemprijs en mijn garage gratis werd weggegeven. Daarbovenop nog een boete omdat voorwaarden van pandwissel niet werden nageleefd !!!! Jammer dat ik advies via via volgde want de feedback van IEDEREEN dat ik sprak over ERA De Kern was negatief !!!!
Ik ben onzettend tevreden over de…
Ik ben onzettend tevreden over de service van Era Becue. Vanaf het eerste moment voelde ik me goed begeleid. De medewerkers professioneel, vriendelijk en altijd bereikbaar voor vragen. Van verkoop tot bezoeken van andere panden tot ondertekenen verliep alles vlekkenloos. Bedankt met name aan Thomas en Stefhanie. Een absolute aanrader!
Zeker geen aanrader
Zeker geen aanrader. Hebben constant de indruk gehad dat het hen niet interseerde. Moesten zelf contact op nemen met makelaar om iets te weten te komen over ons pand . Nadat ons contract was afgelopen heeft hij zelf de moeite niet genomen om ons persoonlijk nog eens op te bellen. Kregen enkel mail waarop stond sleutel en papieren kunnen afgehaald worden op ons kantoor . Voor ons hoeft dit zeker niet meer met ERA .
ERA Blavier était en relation avec… Notre père
ERA Blavier était en relation avec notre père, avait les clés de son appartement pour gérance. Je vous ai envoyé de nombreux courriels pour avoir des nouvelles, mais je n'ai pas eu de réponse. Pourquoi ? Nous avons essayé de joindre M. Elkaass, le responsable, à six reprises, mon frère et moi en décembre et les 3 et 4 janvier, mais sans réponse, c'est tout simplement irrespectueux. Ce commentaire est donc une véritable expérience client. Pour information, à ce jour, je suis toujours propriétaire de cet appartement avec Mme Kauffman. En effet, Mme Kauffman a fait un contrat par la suite, mais cela n'a aucun rapport avec notre expérience client.
Je suis vraiment pas contente de leur…
Je suis vraiment pas contente de leur service, je demande pour un rendez-vous pour une visite le premier jour que l'annonce a été mis en ligne, et on me répond pas possible de la visiter après avoir noté mon nom qui ne les arrange pas je suppose vu mes origines.
Makelaar Hatim Ailane die meerdere foutieve documenten doorstuurt
Onbekwame makelaar die ons op het einde van de rit meer dan 10 000€ meer zal kosten door foutieve documenten door te sturen. Bij de eerste bezoekdag uitdrukkelijk gevraagd of er asbest aanwezig is in de woning. Hij garandeerde ons dat er niks aanwezig was. Bij de tweede bezoekdag hebben we onmiddellijk de vraagprijs geboden. Enkele dagen later krijgen we telefoon dat er toch asbest aanwezig is. Dit is dan ook aangepakt geweest en een nieuw asbest attest opgesteld. Nu zijn er 2 asbesthoudende materialen aanwezig maar oké we gaan toch door met de koop. We hebben een mooi voorstel gekregen voor de lening maar de onbekwame makelaar had ons het verkeerde EPC attest doorgestuurd waardoor de simulatie van de bank niet goedgekeurd kon worden. Nu deze niet meer geldig is moeten we een nieuwe simulatie maken maar de rentevoet is ondertussen al fors gestegen. De bank heeft ook rechtstreeks contact gehad met de makelaar want voor hun was het duidelijk een verkeerd EPC attest. Vorige week de makelaar nog fysiek gezien, toen was hij hier al van op de hoogte, maar heeft ons toch niks verteld. Al verschillende manieren ondernomen om te communiceren met ERA om deze problemen aan te kaarten zodat deze in de toekomst zeker niet meer gebeuren maar geen antwoord van hun. Daarom deze review zodat ze dan toch misschien contact met ons zullen opnemen. Een huis kopen zou een leuke ervaring moeten zijn maar dit is alles behalve omdat 1 persoon zijn werk niet deftig kan uitvoeren. Zeer jammer dat wij hiervoor zullen boeten.
Update: samengezeten met salesmanager Benjamin Van Hoof en de onbekwame makelaar Hatim Ailane. Ze wijzen de vinger naar de bank dat het geen realistisch aanbod van de lening was en dat de komende jaren het appartement wel een meerwaarde zal bieden. Dit is totaal irrelevant voor onze situatie. Makelaar heeft na het contacteren van de bank toegegeven dat het inderdaad een fout van hem is door het foutieve EPC attest door te sturen en dat we daardoor dus de lening zijn misgelopen. Chapeau dat je je fout kan toegeven maar probeer op zijn minst iets te doen aan de situatie. Een sorry krijgen we maar voor de rest zullen we elke maand meer moeten afbetalen en herinnerd worden aan een makelaar die zijn werk niet kan uitvoeren zoals het hoort.
Als u ooit contact zou hebben met deze makelaar, controleer de doorgestuurde documenten van hem zelf of stap zo snel mogelijk weg. Zeer teleurstellend van ERA om deze situatie zo aan te pakken.
Super ervaring
Super vriendelijke makelaar, die veel uitleg gaf! Een echte aanrader!
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.