Det bästa som hände mig i en tråkig tid !! !! Så fruktansvärt trevliga, tillmötesgående o hjälpsamma mm i en tråkig stund i livet. Den hjälpen mm gjorde hela händelsen mkt lättare... Ver mais
Leia as opiniões dos outros
Varning för detta oseriösa företag som bara kommer göra dig besviken o ge dig ångest. Man får ALDRIG tag på dom via mail eller telefon heller, du är totalt utelämnad. Jag har aldrig nånsin upplevt så... Ver mais
Hemsidan med tydlig information var det som gjorde att jag valde Funera. Jag blev kontaktad direkt. Jag har fått hjälp med alla frågor som jag haft och de personerna som jag har haft kontakt med har h... Ver mais
Varning, anlita aldrig detta företag om du söker någon som svarar på telefon och mail. Vi anlitade företaget för en arvstvist, vi fick inte svar på frågor och vi fick ens träffa någon förrän på rätte... Ver mais
Informações sobre a empresa
Hos Funera kan du tryggt och enkelt planera begravning på vår hemsida, via telefon tillsammans med en begravningsrådgivare eller i ett personligt möte. När som helst, var som helst och till lägre priser för samma tjänster och produkter som en traditionell begravningsbyrå erbjuder.
Informações de contacto
Suécia
- funera.se
Não respondeu a opiniões negativas
Fantastiskt bemötande av omtänksam…
Fantastiskt bemötande av omtänksam personal
Värdelöst...
Det är väl 2 personer som jobbar på detta företag? alla går på semester mellan juni - oktober.
Inget kundfokus, ingen standard.
Undvik detta om du värderar kvalite!
Ett riktigt kaos-företag
Ett riktigt kaos-företag! Ingen vet vad den andre gör! Alla skyller på alla! Vi fick sköta det mesta själv angående kremering och gravsättning. Funera "glömde bort" att anmäla och när man frågar om de kan åtgärda felen så får man otrevliga svar. Det gjort 1 (ett) rätt. De lyckades skicka en faktura till oss. Anlita inte Funera!
Så besviken
En första kontakt sen gick det inte få tag på någon. Efter arga mail fick vi till svar att det var semester och att vi skulle ha tålamod. Sen åter igen inget.
Vår anhöriga kremerades i sista stund då Funera inte lämnat de papper till krematoriet som behövdes. Tog tre dagar innan de fick rätt papper. Sen var inte urnan på plats utan det blev pappkartong.
Minnet av detta företag är bara ilska och besvikelse.
Hyfsad hjälp med att anordna…
Hyfsad hjälp med att anordna begravningen trots att hon som ansvarade för vårt ärende blev irriterad när jag inte förstod helt hur jag skulle göra med minnessidan. Också bra återkoppling via mail o telefon under tiden. Efter begravningen var de omöjliga att gå tag på för fakturan. Fick maila och ringa flera gånger.
Ni borde förbjudas
Ni borde förbjudas
om man tar vedaska i urnan
Usch fy fy
Katastrof från början till slut
Katastrof från början till slut
Hur kan VD för bolaget ha så dåligt beteende???
Verkligt under all kritik !!!
Jag fick bra och snabb hjälp
Jag fick bra och snabb hjälp av Dennis i en tuff och jobbig situation när min pappa gick bort. Dennis var lyhörd och även hjälpsam med råd som kanske inte omfattades av bouppteckningen men dödsfallet.
Funera Rekommenderas starkt!
Fullt förtroende.
Från första samtalet från Dennis så kände jag förtroende. Dennis guidade mig under en tuff period.
Tog sig tid och lyssnade på alla mina frågor och gav förslag. Så skönt även att inte på "på prackad" en massa extra när jag hade sagt att vi hade en låg budget. Det uppskattades, för det är en svår situation man sitter i när man skall förbereda en begravning. Så glad för att jag fick träffa Dennis som jag kan rek varmt!
Anlita absolut inte Funera!
Jag skriver aldrig recensioner, men jag vill inte att någon ska riskera att komma i kontakt med dem, särskilt inte någon som sörjer en närstående. Det här hände sensommaren 2023.
Jag har aldrig blivit så oprofessionellt bemött i mitt liv. Bli inte lurad av att de är tillmötesgående och snabba med att boka allt i början. Att se till att pengarna kommer in är de duktiga på. Att hantera sitt jobb, kunder och döden är däremot inget de kan överhuvudtaget.
Bland (mycket) annat så kallade kontaktpersonen min mammas planerande av sin egen dödsannons för "makabert". När han fick kritik (av en annan närstående!) om detta mejlade han både mig och den som klagat då han trodde att vi missförstått honom att han menat att min mammas önskan om en regnbåge var makabert. Han skrev:
”Det har nog skett ett missförstånd. […] Jag har inte sagt att en regnbåge är makabert. Det är absurt. Jag sa däremot att det är makabert att planera sin egen dödsannons.”
Det skrev en person som jobbar på en begravningsbyrå... När jag svarade om att det inte skett ett missförstånd och att jag bara ville genomföra min mammas begravning förklarade han sig ytterligare, och skrev att det var "en dum kommentar" och att han "ångrar detta". Ursäkt uteblev.
Utöver sådant där beteende så verkar hela företaget otroligt oorganiserat, med dålig kommunikation om vem som ska ansvara för vad. Flera månader efter att min mamma dött och Funera fått medgivandet om gravsättning i minneslunden underskrivet blev jag kontaktad av kyrkogårdsenheten som sa att de inte fått det medgivandet. Funera hade alltså förmodligen missat att skicka in det (har inte frågat dem om det, och skulle inte förvänta mig ett ärligt svar om så var fallet).
Att tyda av vissa recensioner så finns det säkert något guldkorn där; jag fick dem rekommenderade av någon som varit väldigt nöjd med dem. Men det finns också andra recensioner som tydligt visar att de varit i kontakt med liknande, om inte samma, oprofessionella person som jag var. Att harmoniskt kunna planera en begravning är inget du vill chansa 50/50 på!
Funera måste vara införstådda i att deras kunder är i en beroendeställning, och att man inte har all tid i världen att välja och byta begravningsbyråer. Men det verkar de inte bry sig om så länge de får in sina pengar. Kollar man grundarnas (av vilka en var min kontaktperson) bakgrund kan man bara ANTA att de inte är i branschen för att hjälpa människor, utan för att är det något som är säkert så är det att folk dör, och kan man tjäna pengar på det så...
Jag hoppas innerligen att ingen kommer i kontakt med dessa människor.
(Det ska tilläggas att jag först skrev att det var direktkremeringen de inte fått medgivande för, men det rörde sig självklart om gravsättningen. Några timmar efter att jag publicerade den första recensionen med felaktigheten fick jag en mejltråd mellan kyrkogårdsenheten och Funera vidarebefordrad från en av grundarna/min kontaktperson, utan något som helst tillägg. Där framgick det mycket riktigt att de hade skickat in bland annat papper om direktkremering, men att medgivandet för minneslunden saknades, vilket jag nu då ändrat i recensionen. Så nu ska nog alla misstag vara korrekt återgivna!)
(Det ska tilläggas igen att kontaktpersonen skrev till mig och var ”väldigt stött” av mitt omdöme, ”gjorde det vi skulle”, ”jobbar inte med det [här] för pengar”, ”tycker fortfarande att det är obehagligt att behöva planera sin egen dödsannons” och ”förstår inte varför [jag] är så arg och missnöjd”/”gör en så stor grej av detta”.
…
De är i alla fall konsekventa i hur de hanterar motgångar.)
Kan varmt rekommendera Fenura Begravningsbyrå.
Anlitade Fenura till vår mammas begravning.Lugn och proffsig personal som svarade snabbt på mail och samtal och hjälpte till med planeringen.
En bra hemsida där det var enkelt att planera och välja kista och blommor osv. Representanten som var med var fantastisk, ordnade så fint med blommorna på o runt kistan, hon var ett fantastisk stöd under hela ceremonin. Kan varmt rekommendera Fenura.
Detta är ett oseriöst företag!
Detta är uppriktigt sagt ett oseriöst företag som absolut inte skall ha med människor i en svår stund att göra. Dom struntar fullständigt i sina leverantörer och har florerat hos Kronofogden i väldigt många inkasso/indrivningsärenden
Jag talade med Funera i Solna
Jag talade med Funera i Solna. Detta rörande att de sände mail - annons - reklam till mig.
Det var ett otrevligt samtal. mannen jag talade med uppträdde som en översittare och en besserwisser. Om detta är signifikant för den byråns allmänna inställning avrådes från kontakt med dem.
Representanten för Funera var mycket…
Representanten för Funera var mycket trevlig och gjorde så fint i kyrkan med blommornas placering och fanns hela tiden till hands under hela begravningen detta kändes så bra. Detta är andra gången som vi anlitar Funera och vi är så nöjda. Vi kommer med säkerhet i framtida begravningar att anlita Funera. Hälsningar från Carina och Micke
Allt fungerade enligt överenskommelse…
Allt fungerade enligt överenskommelse och var väldigt vackert. Även minnesstunden var precis som vi önskat. Kändes också tryggt att en representant från Funera fanns med hela tiden i kyrkan. Högsta betyg och de bästa rekommendationer!
Mamma glömdes bort
Vi fick vänta 2 veckor på att få en tid till begravningen.
Sedan skulle vi få ett meddelande när hon blivit kremerad. Det kom inget. Efter 1 månand från begravningen fick vi själva leta efter var mamma var för vi kom inte fram på telefon eller fick svar via meddelanden.
Hon var kremerad men stod kvar i väntan på att få komma till kyrkogården.
Funera skulle skicka ett Mail till oss om godkännande vilket hade glömts bort.
Vill du ha mer problem och jobb då ska du anlita Funera. Lurendrejeri!
Vad ska man säga om Funera? Mycket tillmötesgående vid första bokningen, efter det var det omöjligt att få kontakt med dem. Deras telefonnummer besvaras bara vid ny bokning vid andra knappvsl går det i en loop. Fakturaavdelningen är inte ens bemannad via telefon (även fast det finns som knappval) så står bara och ringer. Killarna i företaget är otrevliga, stöddiga och oförskämda. Gravstenen jag beställde via Funera sattes aldrig i produktion. Upptäckte detta själv efter att ha varit i kontakt med Edurus. Ingen på Funera ville hjälpa och det var radiotystnad från dem. Efter mycket om och men kom det fram att de tappat bort min betalning och inte skickat till edurus att stenen var betald. När stenen väl är på plats så är den skadad, edurus vill montera en ny. Funera ska meddela att jag önskar detta, 2 månader senare har ingen ny sten monterats. Varför? Jo Funera har inte meddelat Edurus. Så om man vill ha extra jobb och bekymmer i sorgen så anlitar man Funera. Själva begravningen var fint iordningställd av representanten. Men jag själv bokade dag och lokal. Så nej tack till Funera!
Jag har varit i kontakt med Charlotte…
Jag har varit i kontakt med Charlotte som följde händelse hela vägen på mkt professionellt sätt. Lugna samtal med förståelse till situationen är det man behöver när plötslig död inträffar!
Rekommenderar inte Funera.
Vi anlitade Funera när min Pappa gick bort i Januari 2023. Vi hade ett personligt möte där allt kändes bra & vi fick en offert på vad det skulle kosta. Fick sen ett mail om att priset på blommorna hade ändrats av Floristen & det nya priset på blommorna skulle vara 1600:- mer än vad vi hade fått i offerten. Jag ringer då upp Floristen som dom har anlitat & hon var väldigt trevlig & berättade att hon påpekat flera gånger till Funera att dom behöver ändra sina priser på Kistdekorationen då priset för blommor har gått upp. När jag sa det för Funera fick jag ett väldigt otrevligt bemötande & han som jag pratade med som egentligen är Jurist började hota mig på mail med att han är Jurist & menade på att dom har all rätt ändra priser. Det har dom säker men att få ett sånt otrevligt bemötande i den svåra stund som vi befann oss i känns väldigt oprofessionellt. När det var dags för Gravstenen att göras i ordning så fick jag flera gånger ringa & maila innan nånting hände. Tog väldigt långt tid innan vi fick svar på mailen vi skickat. Jag kommer aldrig att rekommendera någon denna begravningsbyrå & jag kommer aldrig att anlita dom igen.
Tillägg: Blev precis uppringd av Funera 1 timme efter att jag postat detta omdöme där han bad mig redigera min text & prata sanningsenligt. Han menade på att han tyckte att ljög eftersom jag hade möjlighet att byta blommor till några som var billigare men då hade vi redan valt dom blommor vi ville ha samt fått ett pris på det.
Till Funera. Ring inte mig igen. Begravningen är redan utförd & ni kan inte i efterhand ändra på erat bemötande i detta.
Återigen ett tillägg:
Får nu ett mail av Funera som skriver att det omdöme jag skrivit inte stämmer.
Anlita inte Funera.
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.