3,3

5 opiniões

Classificada 1 em 5 estrelas

“Extensive inspection” in marketing, tick-box report in reality

“Extensive inspection” in marketing, tick-box report in reality

I booked Autocoach specifically for what they advertise as an extensive, evidence-based pre-purchase inspection. What I received was a tick-box report with missing proof for critical checks.

Key issues:
• ECU/OBD diagnostics: Advertised as a laptop-based fault-code readout. In my report, there is no diagnostic output, no screenshot, no confirmation of fault-code status — only a tick mark. Their own sample reports show screenshots; mine does not.
• Paint thickness measurement: Explicitly included in the service. No measurements, no values, no conclusions are provided. A tick mark does not indicate whether deviations were found or even measured.
• Maintenance history / service booklet: This check requires photographic proof in their sample reports. No photos, no documentation, no evidence were provided.
• Even basic under-the-hood checks (brake fluid, starter battery) were missing photos, despite being shown as standard in their examples.

When challenged, Autocoach claimed the checks were done but not documented and later offered to perform them again after vehicle delivery. That response is unacceptable. A pre-purchase inspection is about documented evidence at the time of inspection, not retroactive reassurance. From a customer perspective, what is not documented is not done.

Despite acknowledging missing evidence, Autocoach refused a refund and hid behind terms & conditions and the fact that the car was purchased — completely ignoring that the service paid for was incomplete documentation, not just verbal confidence.

This experience seriously undermines trust in Autocoach’s inspection quality. If you expect a thorough, transparent, evidence-driven inspection, be prepared to audit their work yourself — or choose another provider.

I would strongly not recommend this service.

19 de janeiro de 2026
Classificada 5 em 5 estrelas

Hele aardige jongens die goed met je…

Hele aardige jongens die goed met je meedenken. Binnen een week heb ik over kunnen gaan tot aankoop. Fijn proces, sturen auto's door en begeleiden je precies zoals je het wil. Kan het iedereen aanraden die ontzorgd wil worden tijdens de aankoop van een auto!

22 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Illegale en onveilige auto “door” aankoop keuring

Tijdens de Autocoach aankoopkeuring zijn belangrijke zaken over het hoofd gezien. Auto had geen katalysator en OPF-filter, rechter voorband had een bobbel, gedeelte van panoramadak kapot, en in het rapport werd vermeld dat het een niet-rokersauto betrof, terwijl er duidelijk in de auto was gerookt.

Gemeld bij Autocoach, gaven zij aan dat de katalysator mogelijk verstopt zat of dat onderdelen gedemonteerd hadden moeten worden om zichtbaar te zijn. Ze beweerden ook dat de auto geen katalysator nodig heeft als de viergasmeting in orde is. 2 garages bevestigden dat dit onjuist is. De garages spraken hun zorgen en verbazing uit over de fouten van Autocoach. Bobbel in de band moest direct gerepareerd worden: te groot gevaar voor mij én andere weggebruikers.

Eerst bood Autocoach alleen om het keuringstarief terug te betalen, met als reden dat zij niet aansprakelijk zijn voor het “product”. Hiermee ging ik niet akkoord. Nadat ik een review online had geplaatst, namen zij opnieuw contact op. Jammer dat ze pas opnieuw contact zoeken, nadat ik mijn ongenoegen publiekelijk heb geuit.

Laatste poging voor een oplossing: Autocoach vond een bedrijf die goedkoop een katalysator kon plaatsen. Hier kwam als laatste voorstel om er €200 boven op te doen, met als reden dat het keuring bedrag al was terugbetaald. Daarmee geven ze aan ruim 50% van de kosten te vergoeden om de auto weer legaal en APK gereed te maken. Zij geven aan overtuigd te zijn dat dit een passende oplossing is. Dit betreft echter geen extra tegemoetkoming, maar slechts een restitutie van reeds betaalde kosten. Vergoeding van ruim 50% om de auto volledig legaal en APK gereed te maken zou rond de €1000 zijn, niet €200.

Feit dat Autocoach niet in staat was om te zien dat de auto illegaal was en dat ik nu meer dan €2000 moet betalen om de auto weer legaal en veilig te krijgen, is zorgwekkend. Ondanks dat ik een passender oplossing verwachtte, bleef Autocoach volhouden dat zij niet verantwoordelijk zijn, maar de verkoper. Ze kijken zwart-wit naar de situatie. Het doel van een aankoopkeuring is juist om een advies te krijgen over de staat van de auto, zodat je dit kunt bespreken met de verkoper of kunt besluiten de aankoop niet te doen. Als dat advies zwaar onder de maat is, vind ik dat de klant recht heeft op een betere oplossing. Autocoach stelde echter dat als zij dit voor iedereen zouden doen, ze geen aankoopkeuring meer kunnen aanbieden. Tegelijkertijd beweren ze dat dit soort situaties zelden voorkomt. Dit is tegenstrijdig: als het echt zo zeldzaam is, verdient de klant in zo’n uitzonderlijk geval juist een betere oplossing.

Ze gaven ook aan dat ze me van tevoren hadden gewaarschuwd voor de risico’s van particuliere verkoop. Deze situatie heeft echter niets te maken met particuliere verkoop. Ik begrijp dat een keuring een momentopname is, en als er later iets kapot gaat, accepteer ik dat risico. Maar als de keurmeester niet in staat is om zulke cruciale zaken te ontdekken, zegt dat veel over de kwaliteit van de dienst. Dit zijn namelijk zaken die op het moment van de keuring wel degelijk gezien hadden moeten worden. Dit waren absoluut geen verborgen verassingen. Er zijn zelfs foto's gemaakt van de onderkant. Daarnaast heb ik extra betaald omdat het om een exclusieve auto ging en verwachtte daarom ook een beloofde grondigere keuring.

Het is gemakkelijk voor Autocoach om de schuld af te schuiven, maar de informatie die ze zelf geven klopt niet en de algehele kwaliteit is zwaar ondermaats. Dit wordt helaas ook niet herkend door Autocoach, gezien de beperkte “oplossing” die is geboden. Ik kies nooit meer voor Autocoach en zal dit ook niemand aanraden.

Autocoach adverteert met uitspraken zoals: “de occasionmarkt kent geen geheimen”, “team van specialisten beschermt autokopers”, “een partner voor zorgeloze auto aanschaf”, “verwen jezelf maximaal gemak, zekerheid en financieel voordeel”. In mijn ervaring is dit een lachertje; van deze beloften is niets terug te zien. Het zijn slechts verkooppraatjes.

Dit hele proces heeft mij enorm veel tijd, geld en vooral stress gekost.

30 de julho de 2024
Classificada 5 em 5 estrelas

Geld dubbel en dwars waard

Op zoek naar een occasion en Autocoach online gevonden. Eerst wat huiverig om het kopen van een auto uit te besteden, maar onwijs tevreden met onze nieuw auto en hoe ik ben ontzorgd in het proces. Ook als ik kijk naar de kosten tov de tijdsbesparing en hoe prettig de ervaring was.

Volgende keer weer!

4 de agosto de 2024
Classificada 5 em 5 estrelas

Volgende keer zet ik ze weer in.

Ik heb dit bedrijf ingezet omdat ik mij onzeker voelde over het aankoopproces en bovendien enorm druk was. Ik wilde mijn oude 308 verkopen/inruilen voor een 5008 occasion. Binnen een een uur nadat ik het formulier ingevuld had werd ik gebeld door iemand die met mij het proces doorliep. Een uur later stond er al iemand voor de deur die een professionele screening van mijn oude auto gemaakt heeft. Dit rapport ging naar internationale/nationale veiling sites & werd besproken als inruil. Deze inruil was 2000 meer dan het eerste bod bij een andere dealer.
Anyway, diezelfde dag werd ook een afspraak gemaakt voor een aankoopkeuring waar ze de auto op zo veel meer punten bekeken hebben dan ik zelf had kunnen doen tijdens een proefrit. Ik heb nu netto het gevoel dat ik een betere deal heb dan ik zelf ooit had kunnen maken (de kosten van autocoach zeker terugverdiend) & belangrijker nog, dat ik zeker weet dat ik in een goede auto rijd.

30 de novembro de 2022

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.