Misleidende 90 dagen tevredenheidsgarantie en onbereikbare klantenservice
Op de website van de verkoper wordt een 90 dagen tevredenheidsgarantie aangeboden. Volgens de website kun je het product binnen 90 dagen retourneren als je niet tevreden bent en krijg je je geld terug.
Ik heb de retourinstructies op de website gevolgd en een e-mail gestuurd naar het door de verkoper opgegeven support-e-mailadres. Deze e-mail kon echter niet worden afgeleverd omdat het e-mailadres niet bestaat of geen e-mails kan ontvangen.
Daarna heb ik contact geprobeerd via het algemene informatie-e-mailadres van het bedrijf, maar ook daarop heb ik nooit een reactie ontvangen.
Vervolgens heb ik geprobeerd telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer op de website. Ook dit bleek niet bereikbaar. Het bedrijf presenteert zich als een Amerikaans bedrijf, maar het vermelde telefoonnummer blijkt afkomstig te zijn uit de Verenigde Arabische Emiraten en werkt niet.
Daarnaast bleek het product rechtstreeks uit China te worden verzonden, terwijl dit vooraf niet duidelijk werd gecommuniceerd.
Wat ik nog kwalijker vind, is dat tijdens het bestelproces ongemerkt een abonnement lijkt te zijn afgesloten. Hierdoor wordt automatisch maandelijks een nieuwe bestelling geplaatst. In mijn geval gaat het zelfs om een levering van een voorraad voor zes maanden per zending, omdat dat overeenkomt met mijn oorspronkelijke bestelling. Dit was voor mij niet duidelijk tijdens het bestellen.
Doordat het retour-e-mailadres niet werkt, er niet wordt gereageerd op andere contactpogingen en telefonisch contact onmogelijk is, kan ik geen gebruik maken van de geadverteerde 90 dagen tevredenheidsgarantie. Op basis van mijn ervaring raad ik anderen aan zeer voorzichtig te zijn voordat zij bij dit bedrijf bestellen.