Samkraft Opiniões 18

Aceitável

TrustScore: 3 em 5

18 opiniões

Respondeu a 20% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

Inte seriöst

Enligt annat elbolag samarbetar Samkraft bara med Telinet, även om man säger att man precis kommer göra en ny upphandling för att sänka kostnaderna, och i slutändan blir det dyrare för dig som kund. Blev uppringd av mitt tidigare elbolag som just frågade om det var Samkraft och Telinet som jag skulle ansluta mig till. Lurendrejeri!

15 de abril de 2026

Samkraft-rabatt blev dubbel avgift

Samkraft förhandlade fram en rabatt på avgiften hos Telinet på tre månader. Efter tre månader var min avgift hos Telinet plötsligt högre än mitt tidigare avtal och en avgift för vintersäkring hade lagts till utan att jag valt den. Totalt var avgifterna nästan dubbelt så höga. Kan tyvärr inte rekommendera Samkraft efter detta.

24 de março de 2026

Robotar

Jag förstår vad säljaren säger, men jag är inte intresserad, säljaren verkar inte förstå vad jag säger och fortsätter mala på, som en robot. Vilket otacksamt jobb.

16 de março de 2026

Bra!

Tycker elpriset va väldigt bra som jag fick hem och väldigt trevlig kundtjänst.

27 de dezembro de 2025
Classificada 4 em 5 estrelas

Vart chockad

Trevlig kille vid namn Erik i telefon som påstod att dem hade möjligheten att sänka mina elkostnader samt onödiga påslag. När jag väll fick avtalet så hade dem hållit sitt ord och trots att jag inte riktigt förstod mig på kWh priset så hade påslagen i alla fall faktiskt försvunnit. Efter ett snabbt samtal till dem fick jag redan på att mitt nya kWh pris var både moms inräknat plus alla andra kostnader vilket visade sig även där vara billigare än mitt gamla!

Trevligt, kanske inte världens största skillnad men nog var det faktiskt billigare ändå. Nu bor jag bara i lägenhet så kanske hade varit ännu billigare om jag bott i hus.

27 de fevereiro de 2026

Vilka skojare

Vilka skojare. Enligt säljaren skulle det bli ca 20 % billigare rörlig el vid byte när man gick med i samkraft. Både dec 2025 och jan 2026 blev 10 öre/kwh dyrare via telinet än via eon som jag tidigare haft. 😡

16 de fevereiro de 2026
logótipo da Samkraft

Resposta da Samkraft

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår att det känns frustrerande när prisutvecklingen inte motsvarar förväntningarna. Vi ska aldrig lova att det blir billigare, vi gör allt vi kan för att pressa priserna för våra medlemmar.

Rörligt elpris påverkas av marknadspriset under respektive månad och kan därför både bli högre eller lägre än tidigare avtal, beroende på marknadsläget. Jämförelser mellan olika bolag kan också påverkas av exempelvis påslag, avgifter och hur inköpen är prissäkrade.

Vi tittar gärna närmare på just ditt avtal och hur utfallet blev i december och januari. Kontakta gärna vår kundservice med dina uppgifter så går vi igenom det tillsammans.

Mvh
Samkraft

Trustpilot: inte alltid verklighetstroget, se själv och bilda din egen uppfattning.
• Företag som använder Trustpilot MÅSTE betala för verktyg för att påverka recensioner positivt
• Problem med falska positiva och negativa omdömen
• Bristande verifiering av recensioner, vem som helst kan skriva oavsett om de är kund eller inte
• Betygen blir ofta missvisande, mest extremt missnöjda kunder lämnar omdömen

Fortum 1,4 i Trustpilot betyg
Vattenfall 1,2 i Trustpilot betyg
Osv

Oseriöst bedrägeriföretag

Oseriöst bedrägeriföretag som vägrar lämna någon information. Frågade om deras organsiatiosnummer men fick svar att "hon bara fick lämna ut detta om jag var medlem". Håller er borta från detta bedrägeriföretag!!!

16 de fevereiro de 2026

Oseriös och bedräglig försäljning

Oscar från Samkraft ringde mig 19:30 och var uppenbarligen på någon restaurang eller uteställe för vimligt var det i bakgrunden. Klassiskt säljsnack och väldigt pushigt. Jag frågade hur de inhämtar kontaktuppgifter och väljer ut vilka de ringer till, han svarar ”det är officiella uppgifter”. Jag säger ”vet du vad Oscar, jag kan kolla upp mer information på er hemsida och i så fall återkomma.” - då lägger han på utan att avsluta samtalet.

Fräck och oseriös försäljning. Kommer faktura eller annat från något elbolag nu framöver kommer jag att bestrida den, jag har inte gett mitt samtycke.

12 de fevereiro de 2026
logótipo da Samkraft

Resposta da Samkraft

Tack för din feedback. Vi beklagar verkligen det intryck som samtalet gav. Det är inte vår avsikt att uppfattas som pushiga eller oseriösa. Vi tar alltid kundernas upplevelse på största allvar och vill gärna säkerställa att all kommunikation sker korrekt och med respekt för mottagaren.

Ni är inte medlem, så ni kommer ej delta i något.

Mvh

Tele2 1,7 i Trustpilot betyg
Fortum 1,4 i Trustpilot betyg
Osv

Classificada 5 em 5 estrelas

bra och trevlig personal som hjälpte mig

jag fick hjälp med telefonnr mm, till ett annat bolag som försökte lura mig. de fick inte skicka slutfaktura som de gjorde till mig.pga europadomstolen hade sagt att de inte fick ta ut den avgiften , när kunderna sa upp avtalet.
samkraft hjälpte mig hela vägen

30 de setembro de 2025

Mycket nöjd med Samkraft

Mycket nöjd med Samkraft. Tydlig kommunikation, smidig process och professionellt bemötande genom hela samarbetet. Känns tryggt och seriöst – rekommenderas varmt. Lyckades få bort alla mina påslagsavgifter.

8 de janeiro de 2026

DÅLIG

Det hände os samma dom ska skicka en underlag som vi ska gå igenom men dom har skickat en avtal 2025 12 06 med 14 dagar ångerrätt och nar vi försökte kontakta dom var stängt mejl var inte rät som vi hittat på nåtet sen kom jul ledighet så siter vi med en påtvingat el avtal som vi säger upp sö fort det gör .Dålig reklam for dom !!!!!!!!

5 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Blev uppringd och fick veta att de…

Blev uppringd och fick veta att de förhandlar fram lägsta elpris på marknaden. Fick veta att man får ett brev hem och därefter kan ta ställning, vilket ju visade sig inte alls stämma, utan när du tackar jag till att får mera info, har du gett dem fullmakt att teckna elavtal åt dig. Fick mycket riktigt ett välkomstbrev, men sen inget mer. Gjorde inget och 2 veckor senare får jag ett brev i Kivra om att jag ingått Elavtal med en ny elleverantör. Mitt befintliga elavtal var dock ej uppsagt så stod med dubbla elavtal. Ringde upp det nya elleverantören och fick det uppsagt. Nu blir det att kontakta Samkraft och be dem ta bort mig från deras register så detta inte sker igen. Mycket oseriöst företag.

27 de outubro de 2025

Ett nej är inte ett nej

Ett nej är inte ett nej. Det ska tjatas tills man som uppringd inte orkar längre utan lägger på och blockerar numret. Veckan efter blir man uppringd av annan person från annat nummer

4 de dezembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Vägrar ta bort en från listor etc

När jag sa att jag inte var intresserad vad personen som ringde mig att ändå ge dem en chans. Jag sa nej igen och att jag ville att de tog bort mig från sina samtalslistor enligt gdpr. Något han inte lyssnade på. La på och blockade företaget, att inte lyssna på någons vilja gällande personuppgifter är ju allvarligt.

28 de novembro de 2025
Opinião espontânea

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.