agatameble.pl Opiniões 80

TrustScore: 2 em 5

1,8

Leia as opiniões dos outros

Classificada 2 em 5 estrelas

Classificada 5 em 5 estrelas

Classificada 1 em 5 estrelas

Kupiłam i odebrałam listę oświetleniowa z ledami do mebli z magazynu. Okazało się, że listwa jest złamana a przy zasilaczu poucinane kable. Ewidentnie był to towar używany, być może ze zwrotów a zosta... Ver mais

1,8

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Classificada 1 em 5 estrelas

Oszuści dostarczający uszkodzone meble…

Oszuści dostarczający uszkodzone meble i nie poczuwający się do odpowiedzialności. Reklamuje uszkodzone półki od witryny od 2 miesięcy i co tydzień mam zapewnienia, że zaraz wyślą i że już u nich jest tylko czeka na wysyłkę. Miałem obiecane w czwartek 26 marca po wcześniejszym wyznaczeniu terminu realizacji dostawy nieuszkodzonych części, że są już rzekomo na miejscu i najpóźniej do wtorku 31 marca będą wysłane. Trackingu nie otrzymałem i tak jak się spodziewałem, najprawdopodobniej było to kłamstwo, że półki są już na magazynie gotowe do wysyłki. Sprawa zostanie przekazana do inspekcji handlowej, a za takie traktowanie klienta powinny niektóre osoby wylecieć dyscyplinarnie.

31 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Agata Meble to kompletna porażka w…

Agata Meble to kompletna porażka w zakresie obsługi klienta i organizacji dostawy.
Zapłaciłam za towar i dostawę, a w zamian otrzymałam chaos, dezinformację i zero odpowiedzialności. Kurier dzwonił z minimalnym wyprzedzeniem, nie chciał wrócić, kolejna dostawa była organizowana bez podania konkretnej godziny, a ja miałam cały dzień czekać i jeszcze sama kontaktować się z kierowcą.

Sklep pobiera opłaty za dostawę, ale nie potrafi jej zorganizować na elementarnym poziomie. Po wszystkim firma bezpodstawnie próbowała przypisać mi odstąpienie od umowy, choć niczego takiego nie zrobiłam. To niedopuszczalne.
Z całego serca odradzam. Jeśli ktoś chce uniknąć stresu, straty czasu i nerwów, powinien omijać Agata Meble szerokim łukiem.

21 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Dramatyczny proces reklamacyjny oraz podejście do klienta

Nigdy nie dodałem żadnej negatywnej opinii ale tym razem nie mogę przejść obok tego obojętnie. Szafa FITIO nie mogę ocenić produktu ponieważ przyszedł niekompletny, a proces reklamacyjny i logistyka Agata Meble to absolutna kompromitacja. Sklep reklamuje wysyłkę w 72h, a ja czekam na poprawny element już ponad MIESIĄC (zakup 25.02).

Po uznaniu reklamacji (09.03) nastąpił ciąg absurdalnych błędów. Szczytem wszystkiego było wysłanie brakującej części na adres... ich własnego pracownika w innym mieście zamiast do mnie! Przez to paczka wróciła do nadawcy, a ja zostałem z bezużytecznymi deskami w pokoju.

Co najgorsze, obsługa klienta w mailach (26.03) bezczelnie twierdzi, że "ustawa nie przewiduje terminów realizacji reklamacji", co jest wprowadzaniem klienta w błąd (art. 43d ust. 2 ustawy o pr. konsumenta mówi o rozsądnym czasie).

OSTRZEGAM przed zakupami online w tym sklepie – jeśli traficie na wadę, zostaniecie z problemem na tygodnie. Sprawa skierowana do Rzecznika Konsumentów.

25 de fevereiro de 2026
Classificada 2 em 5 estrelas

Zamówiony mebel z rodzaju 5 w 1 miał…

Zamówiony mebel z rodzaju 5 w 1 miał źle naklejone wskazówki co do łączenia elementów ze sobą w jedno do tego stopnia że rozdzielenie elementów uszkadzało naklejki. Bez nich łączenie elementów jest łamigłówką do rozwiązania za każdym razem. Reklamacji nie uznano, a w roszczeniu było tylko zapewnienie zastępczych naklejek, co sklep widocznie przerosło.

25 de março de 2026
Classificada 5 em 5 estrelas

Transakcja zakupu przebiegła bez problemu

Transakcja zakupu przebiegła bez problemu, zamówienie dotarło w terminie, firma transportowa, którą wybrałam wniosła meble, rozpakowała i dokonała drobnego montażu, zgodnie z opisem. Jestem zadowolona z jakości produktu, z obsługi sklepu oraz firmy transportowej. Jedyny mankament to duża rozpiętość czasowa dostawy tj. od godz. 8:00 do 20:00 przez co musiałam wziąć wolny dzień, ponieważ kontakt do Kuriera pojawił się dopiero dwie godziny przed dostawą.

25 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Czas oczekiwania na towar 3…

Czas oczekiwania na towar 3 miesiące...towar przyszedł uszkodzony i bez części śrubek. Tragicznie zapakowany. Obsługa klienta nigdy nie odpisuje na emaile i ignoruje klientów.

12 de março de 2026

Nigdy więcej Agata Meble

Mebel przyjeżdża do klienta bez możliwości samodzielnego skręcenia o ile nie posiada się w domu wkrętarki. Sklep reklamacje odrzuca uznając że “ręcznie” można zamontować nóżki. W sklejkę drewnianą wkręcić pseudo kluczem w zestawie :-)
Poza tym absurdem, produkt słabej jakości made in china. Rozumiem że nie kosztuje tysięcy, ale po co takie coś sprzedawać.
Mam nadzieję że chociaż z rok dwa posłuży, ale żałuję zakupu.
A obsługa (warszawska) nawet nie raczyła zadzwonić do mnie tylko mailem odrzucenie reklamacji.

6 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Nie polecam zakupów w Agata Meble.

Nie polecam zakupów w Agata Meble.

Zakupiona sofa po krótkim czasie użytkowania zaczęła wykazywać wyraźne przetarcia w materiale, dokładnie w miejscach które są najczęściej używane. Sofa była użytkowana normalnie. Nie mam zwierząt ani dzieci, więc tym bardziej trudno zrozumieć tak szybkie zużycie tkaniny.

Złożyłem już 3 reklamację o numerze 2025/12/REKL/KRR/000126 dotyczącą ewidentnie wadliwego materiału. Na wizytę przyjechał pracownik, który zamiast rzetelnie ocenić problem z lekceważącym uśmiechem zaprzeczał oczywistym faktom. Po odwołaniu się od decyzji sprawa została po prostu zignorowana.

Niedawno kupowałem w tym sklepie łóżko do sypialni. Sprzedawczyni proponowała dopłatę do „lepszej” tkaniny. Gdy wspomniałem o problemie z sofą tylko się uśmiechnęła, dając do zrozumienia że droższa tkanina wcale nie znaczy lepsza, jest po prostu droższa.

Nie mam zwierząt ani dzieci, a przetarcia pojawiły się dokładnie w miejscach gdzie sofa jest normalnie używana.

Moja rada dla innych klientów. Nie kupujcie sof w Agata Meble i nie dopłacajcie do droższych tkanin, bo to zwykła ściema. Chyba że planujecie nie korzystać z sofy.

Obsługa reklamacji i podejście do klienta jest poniżej poziomu jakiego można oczekiwać od tak dużej firmy.

6 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Nie polecam. Przy towarze adnotacja wysyłka w 48 godzin. Nieprawda ,w 48 to tylko nadali paczkę nic więcej porażka. Ciekawe co przyjdzie. I czy wogule przyjdzie.

27 de fevereiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Nie polecam, dostaw przyjechało dwóch Ukraińców , wnosili kanapę,uszkadzaja ściany w mieszkaniu jak i na klatce schodowej

15 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

BEZNADZIEJNA obsługa i uszkodzenie mieszkania

BEZNADZIEJNA obsługa i uszkodzenie mieszkanie. Ostrzegam przed zakupami z dostawą! 🛑

Firma współpracuje z przewoźnikiem (Livre), która nie szanuje czasu i mienia klienta, a samo Biuro Obsługi Klienta wprowadza w błąd.

1. Dezinformacja i zmarnowany czas.

Wziąłem urlop na dostawę, która miała być w godzinach 13-17. BOK Agata Meble jeszcze o 15:30 zapewniało mnie, że kurier jest w drodze. Kurier nie dojechał, bo towar "nie zmieścił się na auto". Nikt z Agata Meble nie raczył mnie o tym poinformować. Zero szacunku dla czasu klienta.

2. Dewastacja mienia. Firma transportowa, którą Państwo wynajmujecie, zniszczyła mi mieszkanie. Agresywni pracownicy rzucali paczkami, działali w chaosie. Efekt końcowy to dziura w panelach i zniszczone drzwi.

3. Standardy poniżej krytyki. Dostawcy podsuwają do podpisu protokół, który sami wcześniej wypełnili (wpisując "brak uwag"!), wywierając presję na klienta we własnym domu. Panowie byli agresywni i podejrzanie pobudzeni.

Płacąc za towar i dostawę w renomowanym salonie, oczekiwałem profesjonalizmu, a dostałem straty finansowe i stres. Sprawa zgłoszona do reklamacji. Jeśli sklep nie weźmie za to odpowiedzialności, sprawa trafi dalej.

9 de fevereiro de 2026

Omijać szerokim lukiem

Zdecydowanie nie polecam zakupów internetowych w Agata Meble. Zanim złożyłam zamowienie, wykonałam kilka telefonów do stacjonarnych sklepów , by zorientować się czy interesujący mnie produkt znajduje się na stanie. Niestety stacjonarnie z racji nieposiadania artykułu nie mogłam dokonać zakupu, ale uprzejmy sprzedawca poinformował mnie,że w magazynie centralnym jest na stanie . Idąc tą drogą złożyłam zamówienie w internetowym sklepie podczas którego oczywiście zapłaciłam za nie z góry. Sklep przyjął zlecenie do realizacji i w następnej wiadomości mailowej otrzymałam informację o czasie dostawy,która wyznaczono na 2 lutego 2026. Później nastała cisza. Termin realizacji zamówienia minął i zaczęły się z mojej strony próby dowiadywania się na jakim etapie jest zamówienie. Otrzymywałam ciągle wymijające odpowiedzi dotyczące konieczności uzbrojenia się w cierpliwość. Po jakimś czasie okazało się,że zamówienie które złożyłam ma rzekomo wydłużony okres oczekiwania . W tak zwanym międzyczasie wystosowałam w związku z powyższym, wiele zapytań mailowych i nikt z udzielających odpowiedzi pracowników nie napisał wprost, że mojego produktu nie mają zwyczajnie na stanie,stąd ten czas oczekiwania. Niestety sama musiałam to wydedukować. Po wielu bataliach mailowych, zamówienie do mnie dotarło 10 lutego, czyli po 19 dniach od momentu złożenia zamówienia.
Jestem zbulwersowana działalnością sklepu internetowego, gdzie są wystawione produkty ,które nie są dostępne. W takim wypadku, klient nie powinien mieć możliwość złożenia zamówienia, albo powinna być zamieszczona na stronie informacja o chwilowym braku produktu.
Po całym tym przejściu ze sklepem, postanowiłam wystosować żądanie zwrotu za przesylke z racji nie wywiązania się z umowy. Niestety pracownik sklepu odrzucił tą opcję . Zaproponowali mi rekompensatę w wysokości ponad 6 złotych, co uważam za bezczelne i żenujące.
Nigdy więcej nie skorzystam z zakupów w Agata Meble i radzę innym omijać go szerokim łukiem.

10 de fevereiro de 2026

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais