Leia as opiniões dos outros
As pessoas também visitaram
ATAG service? Welke service?
Een half jaar na installatie van een ATAG warmtepomp gaf deze een storing. Na controle door de installateur bleek nieuwe software noodzakelijk. Die is door ATAG geïnstalleerd waarna de warmtepomp een korte tijd goed functioneerde.
Toen het in december koud werd buiten gaf de pomp een foutmelding waarbij een service reset noodzakelijk is. De pomp was ook door de installateur niet meer aan de praat te krijgen.
Verschillende service verzoeken later heb ik nog steeds niets van ATAG vernomen.
De warmtepomp is nu bijna 3 MAANDEN (de hele winterperiode) ONBRUIKBAAR en ATAG reageert nog steeds niet op serviceverzoeken van de installateur.
Deze ATAG warmtepomp? Tot nu toe weggegooid geld!
Midden in de winter
Midden in de winter, op een ijskoude dag, géén directe hulp ondanks een 24-uurs all inn contract: het defecte onderdeel wordt simpelweg per post opgestuurd zeggen ze dan!
De thermostaat is in enkele jaren al twee keer kapot gegaan en moest beide keren vervangen, terwijl zo’n onderdeel normaal jarenlang meegaat. Dit valt bovendien niet onder het zogenoemde all-in onderhoud en voor langskomen worden ook nog servicekosten gerekend. Zeer teleurstellende kwaliteit én service.
Ik heb er spijt van dat ik mijn goed werkende ketel met een nooit defect gaande thermostaat heb ingeleverd voor een Atag met ook nog eens een bagger service. U bent gewaarschuwd
Atag service verlening op retour!
1) De gebruiksinstructies van Atag zijn helaas niet compleet. Menig info ontbreekt. Gevolg is dat de installateur de afdeling Service moet bellen. Advies: verbeter je gebruiksinstructies.
2) De afdeling Service van Atag is op 2 manieren te bereiken,
1)Telefonisch; het is mij meerdere keren voorgekomen dat ik geen contact kreeg. Excuus was: het is erg druk. Hoe moet een installateur dit aan zijn klant uitleggen? Hebben ze bij Atag wel enig idee wat het uurloon van een monteur is?
2)D.m.v. e-mailen; de afdeling Service laat vragen over serieuze zaken onbeantwoord.
3) Voor het correct instellen van een hybride installatie heeft Atag een parameterlijst. Vanwege het complexe systeem van Atag dienen er veel parameters gecheckt te worden. Atag geeft hierbij geen uitleg wat een parameterkeuze voor een invloed heeft op de werking van de installatie. Dus beste installateur: houd er maar rekening mee dat je nog minstens 2x terug mag naar je klant.
4) Atag heeft als hybride verwarmingssysteem 3 types, n.l. de Hybrid All, de hybride Zone en de hybride Light.
Advies: lees je goed in voordat je hiervan een keuze maakt. Bellen hoeft niet. Ze hebben het te druk.
5) Bij Atag staat op de site een pakketaanbieding voor de Hybrid Light voor € 3750,-.
Hierbij staat vermeldt dat dit inclusief montage is. Ik kan nergens een installateur vinden die het voor dit bedrag wil maken. Ik ook niet.
6) De afdeling Service van Atag adviseerde om bij 2 warmtepompen ook 2 buitenvoelers toe te passen. Dus 1 per warmtepomp en 1 per cv ketel. Er komen dan 4 buitenvoelers naast elkaar te hangen.
Enige tijd later verteld de servicemonteur dat dit niet nodig was. Bedankt jongens.
7) De One Zone app van Atag waarmee de cv instellingen bedient kunnen worden blijkt achteraf niet alle functies te hebben wanneer je deze voor hun hybride systeem gebruikt.
8) Het geadviseerde Atag systeem interface, ook Neoz genoemd bleek achteraf niet nodig te zijn in mijn gemaakte hybride systeem. Atag neemt geen onderdelen retour. Extra onkosten zijn voor de installateur.
9) Het monitoren van een geïnstalleerde hybride systeem van Atag is alleen mogelijk voor de erkende Green Dealers. Dus als je geen Green Dealer bent is er geen monitoring mogelijkheid. Op de vraag of Atag gegevens uit hun databestand willen aanleveren voor gebruik in Excel wordt geen antwoord gegeven.
Je staat dan “te kijk gezet” tegenover je klant. Hoe ga je die overtuigen dat alles goed functioneert terwijl je geen inzicht hebt in de data?
10) Zijn er meer installateurs die het gevoel hebben dat ze niet geholpen worden door Atag? Dit is toch raar voor zo’n groot bedrijf!
Ciao.
Langdurige storing bij ATAG, maar geen info aan klant.
Sinds twee weken problemen met de thermostaat; maakt geen verbinding met internet. We zijn twee weken van het kastje naar de muur gestuurd oftewel van de dealer naar ATAG en terug etc. etc. Je krijgt niemand aan de telefoon, alleen maar bandjes en appjes.
Onze provider KPN heeft vele malen zeer klantvriendelijk geholpen de oorzaak te vinden, maar geen resultaat.
Vanmiddag via omwegen een zeer onbeschoft persoon bij ATAG aan de telefoon gekregen die vertelde dat er sprake was van een storing bij ATAG en dat de dealers daarvan op de hoogte zouden zijn. Er is nog geen enkel zicht op de termijn waarop de storing is verholpen. Overigens krijg je, als de telefoon even in de wacht wordt gezet, KEIHARDE muziek van Normaal te horen. Er is geen enkel respect voor klanten!!!
Hadden wij onderstaande reviews maar eerder gelezen, dan hadden wij nooit een ATAG ketel gekocht.
Inmiddels hebben wij van de dealer vernomen dat de storing bij ATAG al vanaf maart speelt. De dealer was er vanuit gegaan dat het allang was opgelost.
Ik heb weinig hoop dat het alsnog wordt opgelost.
Waardeloze service
Heb je een warmtepompboiler gekocht van ATAG, begint het ding na 3 jaar te lekken als een zeef en wanneer je dan om reparateur belt, geeft ATAG nietb thuis. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Zoek liever een bedrijf dat wel verantwoordelijkheid neemt. Echt compleet waardeloos.
- Display gaat continu aan en uit
Cv ketel gekregen van me ouders bij aankoop van mijn koophuis;;:
miskoop !!! Vanaf het begin al problemen. Feenstra verwarming hhw wist er geen raad mee
Atag klantenservice is waardeloos!!! en helpen geen particulieren alleen bedrijven !!
- Display gaat continu aan en uit , (batterij defect en niet te vervangen bij de atag one serie
- 3 wegklep binnen 2 maanden defect
-en nog eens een verkeerd afgestelde ketel aangeleverd vanaf de fabriek waardoor de cv ging bonken en klapperen
Bedriegers,geen service,nooit kopen de klant heeft NOOIt gelijk
Jaren problemen gehad,komen altijd kijken.stukken vervangen want nu hebben ze het gevonden!!. En als laatste zeggen verwarming is versleten en als je een nieuwe koopt moet je ons laatste bezoek niet betalen.nooit geen garantie gehad.wel altijd gezegt:meneer u hebt het beste model,dat gaat nog jaaaren mee!!!
Groepservaring : ATAG Energion M gewoon onbetrouwbaar
We hebben een Nieuwbouwwoning zonder gas en met een All Electric ATAG Energion M warmtepomp gekocht in een nieuwe wijk. Met zo'n 65 woningen met dezelfde ATAG warmtepomp.
Na 3 jaar is meer dan de helft van de buitenunits al vervangen, al dan niet onder garantie. Dank zij de buurt app kunnen we de situatie goed volgen.
Lekkage, anti-vries systemen die doordraaien en rekeningen van 1500 euro/mnd genereren zonder signalen, leidingen dus "doorgespoeld moeten worden" door een monteur omdat er blijkbaar geen filter op zit, dus dikwijls 2 weken geen warm water of verwarming Komt erbij dat ATAG die niet wil praten met hun klanten.
Turn-around tijd als een ATAG monteur moet komen, typische 7 tot 14 dagen.
Reken niet op de app om de verwarming te sturen, want hun cloud server is dikwijls overbelast en onbereikbaar.
De maat is vol, meerdere van onze buren hebben ondertussen een Airco unit bijgeplaatst om niet meer midden in de winter zonder verwarming te zitten
Na aanschaf van een ATAG ketel was de…
Na aanschaf van een ATAG ketel was de schouw niet volledig waardoor de plaatsing van de ketel, ondanks dat ik de vereiste voorbereidingen had getroffen. Hierdoor kon de plaatsing niet volledig gebeuren ( geen thermostaat )en kom ik achteraf met onvoorziene meer kosten. De telefonische klantenservice behandelde dit op zijn zachtst gezegd tot drie maal er weinig begripvol; en verwijtend naar mij. Een maal werd er wel geluisterd en meegewerkt aan een oplossing maar dat werd in het volgende gesprek vrij bot van de tafel geveegd. Ik heb een huur/koop afspraak met ATAG voor twaalf jaar via Eigen Huis getroffen en heb er spijt van dat ik dit niet meer terugdraaien kan
1 ster is eigelijk nog te veel.
1 ster is eigelijk nog te veel.
Het bedrijf is bijzonder onbeschoft tegen de klant. Eigelijk de omgedraaide wereld, het verwacht wel respect van de klant, maar heeft zelf totaal geen respect voor de klant.
Niet klantgericht en onflexibel
Helaas een zeer teleurstellende ervaring. Afschuiven van verantwoordelijkheden, direct factuur sturen bij een lekkage na het installeren van een nieuwe CV.
Daarnaast is het bedrijf administratief inflexibel en zeker niet klantgericht. Geen aanrader.
Klacht niet serieus genomen.
Klacht niet serieus genomen.
Heb sinds 2018 een q42cr 3 jaar in onderhoud gehad bij Atag warmte. In 2021 het onderhoudscontract beëindigd en bij lokale installateur ondergebracht. Momenteel een storing die niet opgelost kan worden door lokale installateur en daardoor geen warm water. Deze heeft mij aangemeld bij Atag warmte. Wordt echter niet gebeld door hun. Na een telefoontje naar Atag warmte werd ik arrogant te woord gestaan en kreeg te horen dat zij mij niet wilden helpen omdat ik het onderhoudscontract had opgezegd bij hun. Alleen mensen met een onderhoudscontract komen in aanmerking voor service. Kreeg als antwoord dat ik bij hun weer een onderhoudscontract moest afsluiten maar dat dit 6 weken kon duren. Jammer dat het zo moest lopen. Nu ervoor gekozen een andere ketel te laten installeren.
Atag energion 11kw
Atag energion 11kw. Sinds onze nieuwbouw woning af is hebben we direct een warmtepomp laten plaatsen. Wil hem al echt de deur uit gooien. In de wintermaanden 1000 kw verbruik per maand terwijl de buren zelfde type huis op een kwart zitten en zijn ook al met pensioen. De bediening via de app is enorm traag. Afrader.
Als je storing hebt in het weekend
Als je storing hebt in het weekend, zijn ze niet thuis.
Geen verwarming, geen warm water, NIETS
Wel iedere maand keurig netjes geld afschrijven, maar geen enkele service (nou ja, 1 x per 2 jaar langskomen voor onderhoud van 15 min).
UPDATE 29-11-2024
Zojuist gebeld door Damian van Atagwarmte.
Zij herkenden zich niet in mijn klacht.
Zij konden in hun telefoonlogboek geen lange wachttijden vinden.
"De langste was 7 minuten"
Dat ik met 3 verschillende telefoons (van m'n werk en partner) gebeld heb wist hij niet.
Ik zou niet te waarheid spreken en werd dus uitgemaakt voor leugenaar!
Daarna kwam het verzoek om de review aan te passen of verwijderen.
Verwijderen: geen optie. Mensen moeten gewaarschuwd worden voor dit bedrijf.
Aanpassen: jazeker! Maar niet zoals ATAGWARMTE wil.
De bel-logs heb ik om mijn gelijk te bewijzen.
ATAG ketel met one thermostaat…
ATAG ketel met one thermostaat onbetrouwbaar. Enige jaren in het bezit van deze combinatie heb hier echter behoorlijk spijt van. Er staat een automatisch verwarmingsschema ingesteld echter onregelmatig gaat de temperatuur soms naar zeer grote hoogte (laatst 27,5) een temperatuur die niet ingesteld is. Verder staat de one regelmatig uit/maakt geen contact.
Atag servicemonteur gehad
Atag servicemonteur gehad, alles netjes opgelost door onze eigen fout. Rekening was terecht en correct. Echter 6 weken later hetzelfde probleem, nu zonder reden. Dikke factuur gehad en komen niet met een passende oplossing!
Al meer mankementen aan deze Atag gehad…
Al meer mankementen aan deze Atag gehad dan al mijn vorige ketels bij elkaar. 5 Dagen zonder warm water gezeten, de accu van de thermostaat blaast zichzelf na vier jaar op, waarschijnlijk iedere 4 jaar een schadepost van over de €100, en de Android app is om te janken zo slecht. Scoort maar liefst een 2 op de Google Paystore. Stopte gewoon met werken, met geen mogelijkheid meer werkbaar te krijgen. Klantenservice reageert niet. Nóóit meer Atag!!!
Ik dacht dat ik met een ATAG combiketel…
Ik dacht dat ik met een ATAG combiketel kwaliteit had gekocht. Echter na enkele jaren de pomp al stuk. Dik € 500 vervang. ATAG maar eens gemaild. Totaal nietszeggend en niet bepaald vriendelijk reactie. Daarbij ook duidelijk dat, wat betreft hun antwoord, ze mijn mail slecht hadden gelezen. Conclusie ATAG, zoek het zelf ff lekker uit. Denk er hard over om de gehele ketel maar te vervangen voor een ander merk.
Service is hopeloos slecht
Wpb geplaatst in Aug 23, vanaf dan tot nu problemen met de Anti Legionella functie van het apparaat,die te pas en te onpas opslaat.Na nu een 5 tal bezoeken en één vervanging van printplaten, een half jaar later nog steeds niet opgelost.Geen enkel contactpersoon beschikbaar,enkel een afspraken nr ,die hun eigen afspraken niet nakomen,afspraken uitstellen zonder verwittiging,"geen idee hoe het komt dat die afspraak nu veel later staat" enz.Geen enkele communicatie , buiten één keer gebeld door een verantwoordelijke, daarna al 3 maanden niemand gehoord, geen mailtje ,geen brief of niks.Maar nog steeds een WPB die niet correct werkt.
Service bij Atag? Dat bestaat blijkbaar niet
Wij hebben een gasloze nieuwbouw woning met een Atag Energion M Warmtepomp.
Deze gaf 2 dagen na installeren al de geest, waarop de installateur een specialist van Atag langs moest laten komen. Deze Specialist had er weinig verstand van en wilde maar direct de hele buitenunit laten vervangen als hij er niet uit kwam.
Later bleek de pomp defect, maar ook nog dat de Atag Specialist er een verkeerde pomp ingezet had.
Dit was in 2020
Ieder jaar moesten wij met regelmaat de pomp bijvullen, wat zowel volgens ATAG als de Installateur niet zou moeten. Maar het zou niet aan de warmtepomp liggen, er zou een lekkage in huis moeten zitten.
De installateur heeft 2x in de afgelopen 3 jaar uit voorzorg een overstort ventiel vervangen (Er zou een slechte serie tussen zitten), waarop de pomp dan mogelijk lekte.
Hierop na veel gesprekken met de installateur weer contact gezocht met Atag. Maar ze doen niets voor de consument, alles moet via een installateur ook al ben je daar op dat moment niet meer op goede voet.
Waarop we op eigen houtje de buitenunit maar open hebben gemaakt, omdat 3x per dag de warmtepomp bijvullen (cv-systeem) nog al veel is. Blijkt het overstort ventiel weer te lekken en nu dusdanig dat de pomp volledig leegloopt.
Dit zou volgens Atag allemaal niet kunnen en de lekkage zou in huis moeten zitten. (Dan hadden we in 3 jaar tijd al lang een binnenshuis zwembad gehad).
De installateur heeft na het zien van het filmpje van de lekkende buitenunit gezorgd voor een oplossing en nu hebben we een warmtepomp die niet meer lekt gelukkig.
Maar service vanuit Atag zelf is gewoon ver te zoeken, verschuilen zich achter hun installateurs en verder niets.
Dus voor een warmtepomp als wij dit allemaal eerder geweten hadden, hadden wij wel een andere producent gekozen.
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.