aanvankelijk (in januari) uiterst irritant, nu eindelijk iemand gesproken die me goed kon helpengoede uitleg
Beste Triodosbank,
Omdat ik vanaf begin dit jaar steeds weer tegen probleempjes en problemen aanliep bij Captin, waar Triodos de certificaten heeft ondergebracht, heb ik bij mijn meest recente ergernis, jullie opgebeld met de mededeling dat ik graag bij jullie wilde klagen over Captin, aangezien jullie de top-verantwoordelijke zijn.
Mij werd gevraagd mijn klacht naar jullie te sturen omdat jullie graag op de hoogte blijven van 'hoe het gaat'.
Intussen heb ik ook Captin zelf kunnen bereiken, waarover later meer.
Direct vanaf het begin had ik al problemen met Captin: dat begon met het feit dat ik mij bij hen moest identificeren door een foto van mijzelf te maken zonder bril, om een (verplicht) account aan te maken. Eh? Hoe doe je dat?
Sowieso was het aanmaken van dat account geen pretje. Ik wil niet zeggen dat ik een digibeet ben, maar ik ben niet opgegroeid in het digitale tijdperk en het gemak waarmee jonge mensen menen dat wij (de oudere generatie) alles wel begrijpen, irriteert mij op het moment dat dat van ons geëist wordt en er geen goede begeleiding en uitleg bij gegeven wordt.
Na diverse mislukte pogingen om contact te krijgen met ze, heb ik toen (tamelijk geïrriteerd, want het kostte me zeeën van tijd) de zaak op de lange baan geschoven. Na enkele maanden (als ik mij niet vergis) werd mij per e-mail wederom gevraagd dat account aan te maken, maar nu kon dat ook zonder die foto en is het mij uiteindelijk (ik geloof dat ik wel weer moest bellen om uitleg te krijgen) -tenslotte- gelukt.
In juni wilde ik bij Captin mijn bankrekeningnummer wijzigen omdat ik van bank wisselde. Ook dat was mij totaal onduidelijk hoe ik dat moest doen. De website was een doolhof voor mij en ik weet niet meer of ik telefonisch uitleg kreeg, of dat ik het uiteindelijk zelf vond hoe te handelen.
Wederom kostte dit uren tijd en een hoop 'stress'.
Ik begreep dat ik 1 cent moest overmaken, onder vermelding van mijn accountnummer, echter het accountnummer dat ik zag als ik inlogde bij Captin is -weet ik nu- niet wat mijn accountnummer werkelijk is. De volgende dag kreeg ik de cent teruggestort, wat ik logisch vond, want het was tenslotte mijn cent!
4 maanden later echter zag ik dat ik dividend uitgekeerd kreeg van Captin via de overstapservice. Oeps, ik had toch geregeld dat mijn bankrekeningnummer gewijzigd werd? Bij het nagaan wat er gebeurd was in juni bij het storten heb ik toen proberen uit te zoeken hoe het zat met die ene cent, en ja, die was teruggestort omdat iets 'invalid' bleek te zijn.
Toen besloot ik bij u (Trodos) te gaan klagen, zoals ik in mijn eerste zin van dit epistel vertelde.
Later die dag heb ik toch ook Captin gebeld om uitleg en het viel me op dat ik sneller iemand aan de lijn kreeg dan ooit, althans die indruk kreeg ik. Ik sprak met ene Sjoerd, die mij niet direct kon vertellen hoe een en ander in elkaar zat en die mij daar later over terug zou bellen. Toen dat in mijn optiek niet snel genoeg gebeurde heb ik na een paar uur weer gebeld en gesproken met Jennifer:
Het bleek dat ik een ander nummer had moeten noemen bij mijn overmaking van die cent en dat ik heel ergens anders moest kijken om dat nummer te vinden!
Waar Jennifer aanvankelijk nogal kort reageerde, in de trant van 'dat moet je toch weten', heeft ze haar toon heel snel veranderd toen ik haar vertelde dat ik al vanaf den beginne problemen had met hun digitale afhandeling van zaken. Dat zij zich moest realiseren dat ik tot de generatie behoor die in de jaren 70 niet zozeer belegde bij Triodos vanwege het geldelijk gewin, maar eerder uit idealisme, dat ik niet tot de gelikte jongens behoor, die de beurs elke dag in de gaten houden, en dat ik zeker niet snel alle digi-zaken direct begrijp. Ze heeft me toen heel uitvoerig geholpen met me wegwijs te maken op de website van Captin. Ik heb haar vele vragen kunnen stellen, waar ze de tijd voor nam om die te beantwoorden. (Ze vertelde ook dat de meeste Triodos-klanten die zij hadden, geboren waren tussen 1935 en 1955!) Ook vertelde ze dat Captin zelf verbeteringen heeft aangebracht in het digitale gebeuren, omdat ze merkten dat hun klanten er niet altijd even goed mee overweg konden.
Kortom, een pluim voor Jennifer. En ik ben goed geholpen. Nu nog hopen dat de certificaten weer wat opgevijzeld worden. Ik heb ze al zo lang dat ik niet eens meer weet voor welk bedrag ik ze in de jaren 70 (denk ik) gekocht heb.
Samenvattend: uw vraag om u mijn klacht te doen toekomen, is eerder een verslag geworden van hoe een en ander is verlopen het afgelopen jaar nadat Captin door Triodos is ingeschakeld. Een verslag met een 'goede' afloop wat betreft mijn contact met Captin en met name de uitleg, cq toelichting van Jennifer.
Nu hoop ik dat de certificaten weer wat meer gaan opleveren!
9 de outubro de 2024
Opinião espontânea