LOI Opiniões 1871

TrustScore: 2 em 5

2,2

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

elke keer wanneer je examen doet zak je, wanneer je een herkansing maakt voor €150, haal je wel ineens een 10 (zonder extra studeren). dit is me vandaag weer gebeurd, gezakt met 2.5 terwijl ik a... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Dat de LOI bestaansrecht heeft is EEN WONDER en een SCHANDE Deze organisatie OPDOEKEN Mijn tijd besteed aan de opleiding: 2 uur (2 vingers in de neus certificaatje halen) Mijn tijd besteed aan... Ver mais

Classificada 2 em 5 estrelas

Classificada 4 em 5 estrelas

Informações sobre a empresa

1. Educação e formação

Bij LOI vind je meer dan 1000 opleidingen op alle niveaus, via thuisstudie of klassikaal. Van beroepsgerichte cursus tot volledige MBO-, HBO- of masteropleiding.

Informações de contacto

2,2

Mau

TrustScore: 2 em 5

2 mil opiniões

Classificada 1 em 5 estrelas

Dat de LOI bestaansrecht heeft is EEN…

Dat de LOI bestaansrecht heeft is EEN WONDER en een SCHANDE
Deze organisatie OPDOEKEN
Mijn tijd besteed aan de telefoon om problemen op te lossen, 20 uur
Ik kan me goed voorstellen dat iemand die bij de LOI een cursus gevolgd heeft NOOIT meer wil leren.
Het enige waar de LOI goed in is, geld harken. Factureren kunnen ze PERFECT

17 de abril de 2026

Beste Matthijs,

Vervelend om te horen dat de opleiding niet aan jouw verwachtingen voldeed. We waarderen de feedback enorm en zullen dit intern bespreken om onze dienstverlening te verbeteren.

express zakken voor geld

dit is me vandaag weer gebeurd, gezakt met 2.5 terwijl ik alle vragen herkende en beheerste.

vrijwel zeker wordt je express gezakt voor je eerste examen, voor de herkansing-kosten.

16 de abril de 2026

Beste Tal,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met je examens. Wij hebben je mail ontvangen en zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Classificada 1 em 5 estrelas

Onrealistische examens en hoge kosten

Vreselijk bedrijf.

Ik ben inmiddels 3 keer gezakt voor hetzelfde examen en de manier waarop dit wordt getoetst slaat echt nergens op. Je krijgt elke keer 20 open vragen maar de inhoud van die vragen sluit totaal niet aan op de cursus.

Bij mijn eerste examen kwam ik daarnaast ook nog eens in tijdsnood door de lange casussen die werden gebruikt. Voor een examen van 1,5 uur is dit gewoon niet haalbaar, waardoor je al meteen achterloopt.

Verder worden er vragen gesteld over hechtingsproblematiek in de toekomst van kinderen en over specifieke hersenfuncties bij kinderen met ASS. Dit zijn onderwerpen die veel te diepgaand zijn voor een mbo cursus van 3 maanden, die nota bene “Professioneel samenwerken en communiceren in de kinderopvang” heet.

Wat mij vooral stoort, is dat er geen enkele vraag wordt gesteld over belangrijke en praktische onderwerpen zoals de meldcode dingen die juist relevant zijn in het werkveld en waar je wel iets aan hebt.

Daarnaast zijn de kosten echt absurd. Je moet €35 betalen om je eigen examen in te zien, €75 om bezwaar te maken en €150 voor elke herkansing. Dit voelt niet als eerlijk onderwijs maar als een verdienmodel.

Al met al een zeer frustrerende en teleurstellende ervaring.

11 de abril de 2026

Beste Tessa,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met het behalen van je examen. Het klopt dat je € 35,00 moet betalen voor het inzien van een examen, dit bedrag is bedoeld om een plek te reserveren bij Lamark. Wij betalen dit bedrag om voor jou een plek te kunnen reserveren bij Lamark. Daarnaast klopt het dat je € 75,00 moet betalen voor het indienen van een bezwaar. Wanneer je bezwaar gegrond is en je alsnog een voldoende krijgt, ontvang je dit bedrag terug. Dit staat vermeld in de voorwaarden die je doorleest en waarmee je akkoord gaat bij het betalen van een bezwaar.

Wel vind ik het vervelend om te horen dat je vindt dat de inhoud van het examen niet aansluit op de leerstof. Zou je ons hierover een e mail willen sturen naar webcare@loi.nl, zodat wij met je mee kunnen kijken?

de slechtste onderwijs OLI

Ik vind LOI slecht , zo slecht dat ik nooit eerder heb zo iets meegemaakt. Zijn oplichters. Ze willen alleen je geld uitbuiten. Ze reageren niet op berichten, slechte communicatie, ik vind dat deze bedrijf moet gesloten worden!

2 de março de 2026

Beste Ezra,

Vervelend om te horen dat je ontevreden bent. Zou je ons een e mail kunnen sturen met je studentnummer naar webcare@loi.nl, zodat we met je mee kunnen kijken.

Classificada 1 em 5 estrelas

MBO verklaring niet geldig door LOI…

LOI is een slecht bedrijf enkel geldt verdienen. Ik had een vraag over me MBO verklaring krijg ik terug dat ik er een kan kopen. Uhh nee ik heb er al een. Maar niet al me cijfers voor NL staan er op en er moeten meerdere handtekening van LOI opstaan en er ontbreekt er een. Hierdoor krijg ik van me huidige school geen vrijstelling. 30 maart gemaild nog geen antwoord. Altijd drama daar!

30 de março de 2026

Beste Ashley,

Vervelend om te horen dat je een negatieve ervaring hebt met LOI. Het klopt dat je bij een MBO verklaring aanvraag voor een opleiding die niet is afgerond administratiekosten moet betalen. Wanneer je de opleiding wel hebt afgerond, ontvang je uiteraard een gewaarmerkt diploma. Ik heb je bericht van 30 maart teruggevonden. Deze pak ik voor je op en ik zal je zo spoedig mogelijk van een reactie voorzien.

Zeer slechte communicatie en lange wachttijden

Zeer slechte communicatie en lange wachttijden

Mijn ervaring met LOI is helaas erg negatief. De communicatie is slecht en het duurt vaak extreem lang voordat je antwoord krijgt op e-mails — soms wel twee weken. Ook telefonisch contact opnemen is erg lastig. Laatst heb ik zelfs 2,5 uur in de wacht gestaan voordat ik iemand kon spreken.

Daarnaast ben ik nu al ongeveer vier weken bezig om mijn diploma te krijgen, maar het proces verloopt erg traag en onduidelijk. Hierdoor heb ik er weinig vertrouwen in dat dit snel wordt opgelost.

Wat mij ook erg stoort, is dat er voor bijna alles extra kosten worden gerekend. Zo moet je betalen om een examen in te zien en kost een herkansing van een examen maar liefst €150. Dit voelt erg onredelijk.

Al met al ben ik erg ontevreden over de service en de manier waarop studenten worden behandeld. Ik had hier eerlijk gezegd veel meer van verwacht.

7 de abril de 2026

Beste Danielle,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart. We doen ons uiterste best om alle mails zo snel mogelijk te beantwoorden. Soms moeten onderwerpen echter uitgezocht worden, waardoor het langer kan duren. Desondanks had dit gemeld moeten worden, zodat je wist dat we ermee bezig zijn. Op dit moment zijn onze wachtrijen korter dan 5 minuten. Het betreurt ons om te horen dat je toch zo lang in de wachtrij hebt gestaan.

Wat betreft je diploma. Bij gewaarmerkte diploma's gaat er een proces aan vooraf, omdat deze moeten voldoen aan de wettelijke eisen en geregistreerd worden bij DUO. Bij niet gewaarmerkte diploma's is dit proces korter. Wij kijken graag met je mee waarom je al vier weken bezig bent met het aanvragen van je diploma.

Het klopt dat er kosten verbonden zijn aan het inzien van het examen. Dit zijn kosten voor de locatie van Lamark, hier kunnen wij helaas niets aan doen. Ook klopt het dat je moet betalen voor een herkansing. Je eerste kans is inbegrepen, bij een tweede of meerdere kansen komen er kosten bij. Dit heeft meerdere redenen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn redelijk en vast vastgesteld.

We kijken graag met je mee wat betreft je diploma. Zou je ons een mail willen sturen naar webcare@loi.nl?

Classificada 1 em 5 estrelas

Ik heb eerder in 2024 een cursus Frans…

Ik heb eerder in 2024 een cursus Frans gevolgd en vond dit prima te doen, later besloot ik verder te gaan met een HBO European Studies.. 1 woord.. Drama. Opdrachten die ik niet kan openen, inleveren en bij elke module vertraging en foutmeldingen. Aan de 'studiecoach' heb je ook niets , geen reactie na een week.

Echt jammer, je zou denken dat voor dat geld je waarde zou krijgen.
En als bedrijf hoop ik dat de LOI zich of goed aanpast of goed gaat schamen. Want de studenten betalen zich suf en zelf ook als je wilt annuleren gezien het helemaal niet werkt!

Beste Charlie,

Vervelend om te horen dat je moeilijkheden hebt ervaren. Het is inderdaad niet de bedoeling dat je na een week nog geen reactie hebt ontvangen. Wij kijken graag met je mee om te achterhalen wat het probleem is en je verder te helpen. Zou je ons een mail kunnen sturen naar webcare@loi.nl zodat we met je mee kunnen kijken?

AYlin, Webcare LOI

Was gewoon helemaal slecht

Was gewoon helemaal slecht, slechte communicatie telkens weken wachten voor antwoord en wanneer wou stoppen moet je weer eens extra betalen

Beste Soppie,

Vervelend om te horen dat je moeilijkheden hebt ervaren met onze communicatie. Indien je nog vragen hebt, kan je ons een mail sturen naar webcare@loi.nl.

Classificada 3 em 5 estrelas

Heel veel zelf uitzoeken maar het is…

Heel veel zelf uitzoeken maar het is wel te doen

Beste Carmen,

Bedankt voor je 3 sterren review. Indien je hulp nodig hebt of problemen ervaart, kan je altijd contact opnemen met onze studiebegeleiders. Zij zijn telefonisch beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00u tot 16.00u. Ook kan je het contactformulier invullen, zodat de studiebegeleiders contact met je opnemen.

Classificada 1 em 5 estrelas

Ik ben al weken aan het wachten op mijn…

Ik ben al weken aan het wachten op mijn vrijstelling en goedkeuring van mijn dyslexieverklaring en de docent kijkt amper tot niet na. Ontzettend spijt van

Beste Rosalie,

Vervelend om te horen dat je lang moet wachten op je vrijstelling en dyslexieverklaring. Zou je ons een mail willen sturen naar webcare@loi.nl zodat we met je mee kunnen kijken.

Een aanrader voor hbo-opleiding

Echt een aanrader wanneer je een hbo opleiding wilt volgen in je eigen tijd. Er is begeleiding en vragen worden snel beantwoord.

Beste,

Bedankt voor je 5 sterren review. Fijn om te horen dat je tevreden bent met onze begeleiding en de snelheid van het beantwoorden van vragen. Wij wensen je nog veel succes in de toekomst.

Easy to enroll

Easy to enroll. The payments are outlined clearly and the study material is set out in stages so it is easy to have oversight over all modules

2 de abril de 2026

Dear Ashley,

Thank you for your five star review. We are glad to hear that everything works smoothly for you. We wish you all the best.

Kind regards,

Classificada 5 em 5 estrelas

Ik heb een hele fijne gesprek gehad met…

Ik heb een hele fijne gesprek gehad met Carolien. Bij LOI word je snel geholpen als je ergens tegen aan loopt. En er word naar je geluisterd. Deze combinatie is heel belangrijk voor een student omdat het je gemotiveerd houd en je meteen weer verder kan met je studie.

30 de março de 2026

Beste Suus,

Wat fijn dat het gesprek zo prettig was! We zijn blij te horen dat je onze snelle hulp en luisterend oor waardeert. Motivatie en voortgang zijn inderdaad belangrijk voor studenten, en we zijn er om daarbij te ondersteunen. Bedankt voor de mooie woorden!

Classificada 1 em 5 estrelas

Ingeschreven met een kortingscode…

Ingeschreven met een kortingscode waarmee ik zonder inschrijfgeld zou starten, maar na aanvang van de opleiding toch een factuur ontvangen met inschrijfgeld. Meerdere keren geprobeerd contact op te nemen, maar geen gehoor. Wel blijven er mails komen dat de factuur betaald moet worden, anders volgt er een hoge boete. Dat is erg onprofessioneel en klantonvriendelijk.

Jammer, want de opleiding zelf is goed en ook de docenten zijn fijn. Alleen de organisatie en klantenservice laten echt te wensen over.

28 de fevereiro de 2026

Beste Wendy,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met het in contact komen met onze studiebegeleiders. Zou je ons een mail willen sturen naar webcare@loi.nl zodat we met je mee kunnen kijken? Wij kunnen namelijk geen mails van jou vinden in ons systeem over jouw probleem met de kortingscode.

Na 1 maand te zijn begonnen

Na 1 maand te zijn begonnen, was ik niet tevreden en kreeg aangeboden via stage om hem bij dat bedrijf te volgen. Dit meerdere keren aangegeven via de mail. Ik krijgt echter alleen de begroting van wat ik moet betalen en word niet gehoord wat de terugbetaling betreft. Ik moet nu de helft van de studiekosten terugbetalen ze noemen het op de site een aannemelijk bedrag, maar dat is absurt zoveel geld terwijl je net pas begonnen bent. Nooit aan beginnen!!! Ze zijn niet adequaat in het geven van feedback en ook niet de hele dag bereikbaar.

24 de março de 2026

Beste Annemarie,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met onze bereikbaarheid. Het klopt dat wij niet de gehele dag bereikbaar zijn; dit geven wij ook aan op onze site. We zijn telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Buiten deze tijden kun je ons bereiken via het contactformulier, dat mijn collega's zo snel mogelijk oppakken.

Je ontvangt zo dadelijk een e-mail van ons om je klacht verder op te pakken.

Classificada 2 em 5 estrelas

Betalingen blijven open staan

Bijna de gehele studieperiode was ik tevreden over LOI. Inmiddels mag ik al 2 maamden mijn diploma aanvragen maar dit lukt niet. Er blijft een betaling open staan. Ik heb ze betalingsbewijzen gestuurd en telefonisch geven ze ook toe dat ik alles betaald heb. Heb al meerdere malen contact opgenomen met de klantenservice en elke keer sturen ze het weer door naar een nieuwe afdeling. Heel frustrerend.

23 de março de 2026

Beste Hester,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met een betaling die open blijft staan, waardoor je jouw diploma niet kunt aanvragen. Ik ga dit voor je uitzoeken en stuur je hierover een inhoudelijke e‑mail.

Wat een bagger bedrijf

Wat een bagger bedrijf. Mijn vrouw is bezig met haar studie facility management en wordt op allerlei vlakken tegengewerkt door Loi. Examens die niet worden nagekeken, behaalde certificaten afgekeurd, lange wachttijden....kortom veel stress en geen hulp.

19 de março de 2026

Beste Robin S,

Wat vervelend dat de ervaring zo negatief is. We vinden het spijtig te horen over de problemen met de examens, certificaten en wachttijden. Je vrouw kan ons een mailtje sturen via webcare@loi.nl, dan kunnen wij kijken of we iets kunnen betekenen.

Classificada 4 em 5 estrelas

Top opgelost

Ik doe een module bij LOI. Ik herken sommige dingen niet die ik lees. A. Ze nemen altijd op. B. Ik vroeg om kosteloze verlenging vanwege omstandigheden, na inlevering bewijs van die omstandigheden, was dit binnen paar dagen geregeld. Top! Ik geef 4 sterren, niet 5 want het stukje reactie op huiswerk dat herken ik dan wel een beetje. Minieme uitleg/aanwijzing, dit kan misschien beter. Maar ik denk ook dat afstandsonderwijs meer inzet/autonomie vraagt dan regulier onderwijs: hier ligt ook een stukje bij de student en het is niet altijd heel geschikt voor iedereen. Het vraagt meer maargoed dat is online leren.

19 de março de 2026

Beste Sandra,

Fijn te horen dat de verlenging goed geregeld is! We waarderen uw feedback over de uitleg bij het huiswerk. We nemen dit mee om te kijken waar verbetering mogelijk is. Bedankt voor uw inzicht in de uitdagingen van afstandsonderwijs en voor de mooie review.

Classificada 1 em 5 estrelas

Onjuiste informatieverstrekking en slechte behandeling

Vanaf de start van de opleiding ging het mis.
Het begon ermee dat een boek niet leverbaar was dat ik direct nodig had om het leer-pad te kunnen volgen (het leer-pad volgen is niet verplicht maar wordt wel aangeraden door de LOI)

Na meerdere mails en telefonisch contact besloot ik zelf het boek elders te bestellen, bij Bol.com. Ik had het boek al uit en meerdere opdrachten gemaakt toen bleek dat ik toegang had gekregen tot een verouderde leeromgeving waar een ander boek bij hoorde, wat bovenstaande verklaarde.

De begeleiding van de docent viel erg tegen en is niet zoals de LOI presenteert, dat deze altijd beschikbaar zou zijn en van persoonlijke begeleiding is absoluut geen sprake. Daarnaast is de feedback op opdrachten onduidelijk, te algemeen en kreeg ik zelfs de opmerking "ik weetniet welke opleiding u volgt"....

Voordat ik startte heb ik 2 keer telefonisch contact gehad met de LOI omdat ik met de informatie op de website twijfels had of deze opleiding wel aansloot aan mijn persoonlijke situatie. Beide LOI medewerkers overtuigden mij ervan dat dit het geval was, echter bleek na verloop van tijd dat dit niet het geval was en liep ik compleet vast.
Om die reden heb ik een "gedeeltelijke" terugbetaling gevraagd omdat ik wil stoppen. Ik kan de opdrachten niet maken doordat de opleiding niet passend is en niet aansluit. Dit verhaal loopt al vanaf januari. Ik heb meerdere keren gemaild, gebeld. Steeds moet ik het hele verhaal opnieuw uitleggen omdat telkens een andere medewerker je te woord staat. Ook is mij meerdere keren gevraagd te beargumenteren waarom ik van mening ben dat ik in aanmerking kom voor een coulance regeling terwijl deze argumentatie al in hun bezit was. Dit geeft aan dat verschillende mensen met mijn vraag bezig zijn en men van elkaar niet weet wat men doet.
We zitten nu al verder dan half maart en ik heb nog steeds geen uitsluitsel.

Vandaag 26-03 uitsluitsel gekregen in de vorm van een positief besluit van de LOI, wat inhoud dat ik een gedeeltelijke terugbetaling krijg. Zij hebben mijn voorstel van terugbetaling overgenomen en hiermee ben ik uiteraard akkoord en blij mee.

18 de março de 2026

Beste Claudia,

Het spijt ons te horen over de problemen met de opleiding. We nemen uw feedback serieus en wij hebben geconstateerd dat je kwestie in behandeling is genomen. De desbetreffende afdeling zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Examenvouchers ontbreken

Ze zijn niet bereikbaar reageren slecht en mijn vouchers voor de examens (die mijn werkgever al heeft betaald) staan niet in mijn omgeving. Bovendien is de klantenservice vanaf 16 uur al niet meer bereikbaar.

18 de março de 2026

Beste Sjoukje,

Het spijt ons te horen dat je problemen ondervindt met de bereikbaarheid en de vouchers. Je kan ons een bericht sturen via webcare@loi.nl, dan kunnen wij kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Webcare LOI

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.