ASKO sp. o o Opiniões 14

TrustScore: 4 em 5

4,2

Informações sobre a empresa

Escrito pela empresa

ASKO to firma specjalizująca się w produkcji mebli na wymiar. Tworzymy kuchnie, szafy wnękowe oraz zabudowy meblowe dopasowane do konkretnej przestrzeni i potrzeb użytkowników. Łączymy solidne rzemiosło z dbałością o detale, oferując funkcjonalne i estetyczne rozwiązania do nowoczesnych wnętrz.

Informações de contacto

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Respondeu a 50% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de uma semana

Classificada 5 em 5 estrelas

Chciałem wyrazić swoje ogromne…

Chciałem wyrazić swoje ogromne zadowolenie z usług Pastform.pl! Zdecydowanie zasługują na najwyższą ocenę. Ich podejście do klienta jest naprawdę godne polecenia – od samego początku czujesz się traktowany indywidualnie. Obsługa jest szybka, pomocna i zawsze gotowa do odpowiedzi na wszystkie pytania.

Produkty oferowane przez Pastform.pl są wysokiej jakości, a proces zamówienia był bardzo prosty i przejrzysty. Dodatkowo, czas realizacji zamówienia był zgodny z obietnicami, co w dzisiejszych czasach jest bardzo ważne.

Zdecydowanie polecam Pastform.pl każdemu, kto szuka profesjonalizmu i świetnej jakości. Na pewno będę korzystał z ich usług ponownie!

31 de março de 2026
Classificada 2 em 5 estrelas

Słaba obsługa klienta

Zgadzam się z inną opinią tutaj, że firma ma słabą obsługę klienta, a może właściwiej byłoby powiedzieć, że żadną. Maile bez odpowiedzi, telefony generalnie nie odbierane. Natomiast ustalenie podczas jednego jednego odebranego telefonu przez firmę - przez nich zapomniane. Dobrze, że mebel dotarł, bo nie widziałoby mi się szukanie wiatru w polu. Mebel jest ładny, ale cena, czas oczekiwania (zamówienie opóźnione, brak informacji o opóźnieniu od firmy) i traktowanie powodują, że na pewno nie powtórzę zakupów.

6 de março de 2026

Wiktoria Machol

Meble wysokiej klasy. Bardzo ładne w idealnym stanie. Dostawa dotarła szybko bez problemów. Kontakt ze sklepem bardzo dobry. Całość zamówienia przebiegła pomyślnie bez zastrzeżeń.

4 de março de 2026

Meble wysokiej klasy

2 de março de 2026

ASKO sp

ASKO sp. z o.o. (Pastform.pl) oferuje wysokiej jakości meble, świetnie wykonane i solidnie zapakowane. Obsługa jest miła i pomocna, a zakupy przebiegają sprawnie. Polecam!

7 de janeiro de 2026
Classificada 5 em 5 estrelas

Zaprojektowali mi meble idealnie…

Zaprojektowali mi meble idealnie pasujące do mojego mieszkania. Nie spodziewałem się, że bedą wstanie wykonać tak funkcjonalne meble na tak małym metrażu mojego mieszkania, Doskonały kontakt z firmą. Polecam

5 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Omijać szerokim łukiem

Kontakt telefoniczny i mailowy znajduje się poniżej jakiejkolwiek krytyki — to raczej performance artystyczny pt. „Nie odbierzemy, bo nie musimy”. Próba złożenia zamówienia w inny sposób niż magiczne „KUP TERAZ” graniczy z cudem, a jeśli cud się nie wydarzy — cóż, firma umywa ręce.

Miałam wątpliwą przyjemność kontaktu z panem Mateuszem oraz panią Kingą. Oboje mijają się z prawdą w kwestii odpowiedzi na wiadomości, a styl komunikacji pani Kingi zasługuje na osobny rozdział w podręczniku pt. „Jak nie obsługiwać klienta”. Opryskliwość, drwiący ton i atmosfera robienia łaski — jakby klient przeszkadzał w ważniejszym zajęciu, np. ignorowaniu klientów.

Telefony? Oczywiście nieodbierane — chyba że dzwoni się z nieznanego numeru. Wtedy cudownie następuje połączenie, by usłyszeć krótkie, filozoficzne i jakże pomocne: „Nie wiem.” I cisza. Kurtyna.

Zamówienie? Opóźnione już o trzy tygodnie.
Faktura? Z błędną datą.
Prośba o duplikat? Brak odpowiedzi.
Kontakt? Brak kontaktu.

Nie ma rozmowy, nie ma maili, nie ma rozwiązania. Jest tylko echo.

Na koniec drobna refleksja: nic dziwnego, że opinie o tej firmie są trudne do znalezienia. Wygląda to tak, jakby były skrzętnie usuwane, a tam gdzie się da — blokowane. Kurz pod dywan, cisza zamiast dialogu.

Generalnie: katastrofa.

15 de janeiro de 2026
Opinião espontânea
logótipo da ASKO sp. o o

Resposta da ASKO sp. o o

Dzień dobry,

bardzo nam przykro, że Pani doświadczenie z naszą firmą było tak negatywne. Zawsze zależy nam na normalnej, życzliwej i pomocnej komunikacji z klientami, dlatego z dużym smutkiem czytamy tę opinię.

Chcielibyśmy jednak sprostować kilka kwestii.
W naszej firmie istnieje kilka sposobów składania zamówień. Oprócz przycisku „Kup teraz” oferujemy również systemy ratalne oraz możliwość złożenia zamówienia mailowo na podstawie zaliczki w wysokości 25%, a pozostała część płatna jest przy dostawie. Co więcej, właśnie w ten sposób realizowana jest duża część naszych zamówień, więc absolutnie nie jest to wyjątek ani „niemożliwa droga”.

Nasza infolinia działa od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00–16:00. Nie drwimy z klientów i nie ignorujemy zgłoszeń. Zazwyczaj staramy się realnie pomóc, doradzić w wyborze koloru, konfiguracji mebla czy w kwestii personalizacji. Na wiadomości e-mail odpowiadamy tak szybko, jak to możliwe. Jedyny moment, w którym kontakt może być utrudniony, to dni wolne od pracy lub dni, w których biuro jest zamknięte. W takich sytuacjach zawsze zamieszczamy stosowną informację na stronie.

Jeśli chodzi o opóźnienie w realizacji zamówienia, to faktycznie w okresie świątecznym i przy dniach wolnych powstał niewielki poślizg produkcyjny. Warto jednak pamiętać, że wszystkie terminy na naszej stronie podawane są w dniach roboczych, ponieważ produkcja nie pracuje w weekendy ani w święta. Robimy wszystko, żeby zamówienia były gotowe jak najszybciej, ale są procesy technologiczne, których nie da się bezpiecznie przyspieszyć bez pogorszenia jakości mebla, a na to nigdy się nie godzimy.

Wszystkie faktury wystawiamy z datą zaksięgowania płatności, co jest standardową i prawidłową praktyką księgową.

Sprawdziliśmy też nasze skrzynki mailowe i niestety nie możemy znaleźć wiadomości z prośbą o duplikat faktury. Jeśli taka wiadomość została wysłana, bardzo prosimy o ponowny kontakt. Duplikat przygotujemy i prześlemy od ręki.

Naprawdę zależy nam na wyjaśnieniu tej sytuacji i doprowadzeniu jej do końca w normalny, uczciwy sposób, a nie na prowadzeniu sporów w komentarzach. Jeśli będzie Pani skłonna do bezpośredniego kontaktu, chętnie jeszcze raz wrócimy do sprawy i spróbujemy ją domknąć w sposób możliwie satysfakcjonujący.

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais