modernhomedesign.com Opiniões

TrustScore: 1.5 em 5

1,5

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

"Miliardy mebli" zgodnie z hasłem reklamowym, na które czekasz w nieskończoność a wszystko zabezpieczone "regulaminem". Wybralam kontenerek pod biurko (z oferty a nie wymyśliĺam sobie sama) i półkę (t... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Żałuję że wcześniej nie sprawdziłam rzetelnych opinii, a nie te sztucznie zachwalające na stronie. Jakość słaba, wyrób wygląda na chałupniczą robotę, niby meble na zamówienie a widać że słabe wykonani... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Żałuję, że szybciej nie sprawdziłam opinii. Półka przyszła uszczerbiona, niechlujna. Uszczerbienie musiało zostać świadomie wysłane, ponieważ opakowanie nie nosiło śladów uderzeń, nie stało się to w t... Ver mais

Classificada 3 em 5 estrelas

Nie polecam . Na stół biały blat i 4 dokręcane nogi czekałam 43 dni .Dodzwonić się nie można. Po otrzymaniu i dokręceniu nóg stół się chwiał . Zwrotów nie ma bo na zamówienie, przysłali nowe mocowania... Ver mais

Informações sobre a empresa

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Sem histórico de convites para avaliação

Todas as opiniões

37 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Brak realizacji zamówienia

Firma Yrke to oszuści, nie polecam.
Dnia 23.08.25 zostało złożone zamówienie na Wieszak ażurowy, za kwotę 629,99zł. Termin realizacji miał być od 3 do 30 dni. Do dnia dzisiejszego zamówienie nie zostało zrealizowane. Po upływie 30 dni roboczych oraz wielokrotnym kontakcie telefonicznym, dostawałam informację, że "zamówienie jest gotowe". Dnia 16.10.2025 napisałam maila, z prośbą o pisemne potwierdzenie, że przesyłka została nadana. Na moje pytanie nie dostałam, żadnej odpowiedzi, ani listu przewozowego.

26 de outubro de 2025

Unikać szerokim łukiem.

Unikać szerokim łukiem.

Na stronie jest podany termin realizacji 3-30 dni roboczych, można odnieść wrażenie, że jak będzie małe zamówienie, to bliżej tych 3 niż 30.

Błąd. Nie mam na to dowodów, oprócz tego, że po researchu w internecie i na googlemaps, to nie wygląda jakby produkowali cokolwiek w Polsce, tylko zamawiają skądś, pewnie z Chin, i dlatego to tak długo trwa. To się w ogóle nadaje do UOKiKu, bo wprowadzają w błąd na stronie.

Jak się do nich zadzwoni, to kłamią, że już wysyłają, że błąd pracownika, że już jest zapakowane i czeka na kuriera.

W końcu jak przyjdzie, po 1,5 miesiąca (30 dni ROBOCZYCH), to produkty są wadliwe, co widać w innych recenzjach.

Po tej mojej recenzji pojawi się pare pozytywnych, które ktoś im pisze, lub oni sami je piszą, żeby średnia nie była 1.0 i żeby przykryć tę prawdziwą.

Moja wina, mogłem zrobić lepszy research przed zakupem.

W skrócie: badziew, nietani, czeka się bardzo długo, jak przychodzi to uszkodzony.

1 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Dodzwonić się do ,,firmy'' graniczy z…

Dodzwonić się do ,,firmy'' graniczy z cudem! Wiecznie przekładają termin dostawy, blat bardzo słabej jakości, odpryski w kilku miejscach. Mimo to,że dedykowany do łazienki i rekomendowany jako produkt wysokiej jakości. Nie polecam i nigdy w życiu nie skorzystam z ich usług, jednym słowem PORAŻKA

16 de outubro de 2025

Nie polecam sklepu Yrke (ul

Nie polecam sklepu Yrke (ul. Magazynowa 2, Nowy Sącz).
Zamówiłam blat łazienkowy na wymiar za prawie 400 zł. Niestety przyszedł z widoczną wadą – róg blatu był źle uszczelniony, co według fachowca powoduje, że blat nie nadaje się do montażu, ponieważ woda szybko wniknie w materiał i go zniszczy.
Złożyłam reklamację z tytułu rękojmi, ale sklep odmówił uznania wady, twierdząc, że wszystko zostało wykonane prawidłowo. Ostatecznie zostałam z wadliwym produktem i bez zwrotu pieniędzy.
Z informacji, które znalazłam później, wynika, że nie jestem jedyną osobą mającą problem z reklamacjami w tej firmie.
Przestrzegam innych klientów — sprawdźcie dokładnie opinie przed zakupem i zastanówcie się dwa razy, zanim złożycie zamówienie na wymiar w tym sklepie.

14 de outubro de 2025
Classificada 2 em 5 estrelas

Zamówienie 17.06 dostarczone 25.09 z błędem

Zamówiłem 17 czerwca proste biurko. Następnego dnia chciałem zrezygnować z zamówienia bo okazalo się, że biurko zamówione u nich wcześniej jest wystarczające. Niestety dostałem informację 18 czerwca, że jest już wycięte. Jednak po 30 dniach roboczych, które sobie daja na realizację zamówienia spytałem o stan realizacji i usłyszałem, że jest sklejone i proszą o cierpliwość. Niestety w połowie sierpnia po przypomnieniu się dostałem informację że zostanie wysłane do końca tygodnia. Oczywiście po 2 tygodniach nadal nie zostało wysłane. Dopiero kiedy wyznaczyłem ostateczny termin realizacji zamówienia na podstawie prawa, ewentualne odstąpienie od umowy a przy braku zwrotu środków zgłoszenie do powiatowego urzędu ochrony konsumenta wysłali biurko i dotarło do mniei tak po czasie. Po rozpakowaniu i korzystaniu okazało się, że wysłali z krótszymi nogami do blatu niż te zamówione.

11 de outubro de 2025
Classificada 3 em 5 estrelas

Moje doświadczenie z firmą YRKE było…

Moje doświadczenie z firmą YRKE było mieszanką rozczarowania i profesjonalizmu, co skłania do wyważonej oceny.

Negatywne aspekty – Problem z terminowością i komunikacją:
Głównym problemem był brak dotrzymania ustalonego terminu dostawy zamówionego biurka. Opóźnienie było na tyle znaczące, że doprowadziło do podjęcia decyzji o odstąpieniu od umowy kupna-sprzedaży. Choć firma próbowała zrealizować wysyłkę w późniejszym terminie, było to już nieaktualne z uwagi na zakup mebla u innego dostawcy.

Dodatkowo, kontakt telefoniczny z firmą był utrudniony, co w przypadku problemów z zamówieniem jest sporym minusem dla klienta.

Pozytywne aspekty – bezproblemowy zwrot pieniędzy:
Mimo początkowych problemów, należy podkreślić profesjonalne podejście firmy YRKE do procedury odstąpienia od umowy. Firma nie stwarzała żadnych trudności w procesie rezygnacji, a co najważniejsze – zwrot pieniędzy został zrealizowany w ustawowym terminie. To duży plus.

Warto również zaznaczyć, że chociaż kontakt telefoniczny był słaby, na wiadomości e-mail obsługa klienta odpowiadała dość sprawnie.

Podsumowanie
YRKE jest firmą, która ma poważny problem z logistyką i dotrzymywaniem terminów dostaw, co może prowadzić do frustracji i konieczności anulowania zamówienia. Potencjalni klienci powinni być świadomi ryzyka opóźnień. Z drugiej strony, firma wykazała się uczciwością i rzetelnością w kwestiach finansowych i formalnych, sprawnie realizując zwrot środków. Jeśli dla kogoś kluczowa jest absolutna terminowość, to może być to problem. Jeśli jednak liczy się też bezproblemowy zwrot w razie anulowania zamówienia – w tym zakresie YRKE zasługuje na pochwałę.

8 de outubro de 2025
Classificada 5 em 5 estrelas

Wszystko świetnie ale trzeba czekać...

Zamówiłem blat na zamówienie dosyć wielki z nogami, wszystko ładnie przyszło w paczkach, blat świetnie wykończony 0 rys/uszkodzeń, mogę nawet po nim skakać, jakościowo wszystko się trzyma itp nie ma się do czego przyczepić. Ale...
Czas realizacji wyszedł o tydzień dłuższy niż deklarowany i niestety trzeba było się samemu przypomnieć, całe szczęście, że dział obsługi działa sprawnie w takich sytuacjach, szkoda tylko że po fakcie, jakby powiadomili wcześniej, że się opóźni to byłby git, a tak... no cóż... ale tak to jest jak zamawiasz coś na wymiar, trzeba czekać...

8 de outubro de 2024

Historia mojej sprawy:

Historia mojej sprawy:
1. 24.07.2025 - zakup biurka i opłacenie faktury,
2. 19.08.2025 - moje zapytanie o etap realizacji zamówienia, i odpowiedź Sprzedawcy "zamówienie jest w trakcie realizacji, jego wysyłki może Pani spodziewać się początkiem września. O nadaniu przesyłki poinformujemy w osobnej wiadomości."
3. 08.09.2025 - moje zapytanie o realizację zamówienia w związku z upływem deklarowanego przez Sprzedawcę terminu - 30 dni roboczych; odpowiedź Sprzedawcy, że biurko zostało wykonane, oczekuje na komplementację i pakowanie, deklaracja że wysyłka powinna odbyć się w tym samym tygodniu,
4. 15.09.2025 - moja wiadomość do firmy YRKE z oświadczeniem o odstąpieniu przez mnie od umowy zawartej na odległość w związku z niewywiązaniem się z niej przez Sprzedawcę.
5. 16.09.2025 - odpowiedź Sprzedawcy o przygotowaniu paczki dla mnie, moja odpowiedź że ostatecznie oczekuję na paczkę do 17.09.2025r.
6. 17.09.2025 - dostarczenie paczki - blat biurka pęknięty, narożnik wyszczerbiony, w blacie wywiercona ilość otworów na kable niezgodna z zamówieniem,
7. 17.09.22025 - wiadomość do firmy YRKE z informacją, że chcę odstąpić od umowy i oczekuję zwrotu wpłaconych pieniędzy,
8. 18.09.2025 - odpowiedź sprzedawcy, że odstąpienie mi nie przysługuje, ponieważ biurko było wykonane na "moje indywidualne zamówienie, zgodnie z parametrami /specyfikacją, a więc ma charakter nieprefabrykowany. w konsekwencji nie podlega on zwrotowi w ramach odstąpienia od umowy.",
9. 19.09.2025 - wobec stanowiska i uporu Sprzedawcy zgodziłam się na dostarczenie mi w ramach gwarancji nowego, zgodnego z zamówieniem i nieuszkodzonego blatu do kolejnego czwartku/piątku (tj. 25/26.09.2025r.)

Oczywiście do dnia 25.09.2025r. nie otrzymałam od Sprzedawcy żadnej wiadomości w mojej sprawie, zatem w dniu 30.09.2025r. napisałam do Sprzedawcy wiadomość z załączonym oświadczeniem o odstąpieniu od umowy o oczekiwaniem zwrotu moich pomiędzy do 3.10.2025.
Z historii korespondencji jasno wynika, że Sprzedawca po otrzymaniu mojego zamówienia i pieniędzy nie podejmował ze swojej strony żadnych działań aby mnie informować o przedłużającym się czasie realizacji zamówienia, zwlekał z wysyłką, a w sytuacji mojej interwencji dwukrotnie w ciągu dwóch dni wysłał mi paczkę z rzekomo wykonanymi dla mnie przedmiotami, przy czym druga paczka wysyłana została wbrew moim oczekiwaniom i bez mojej zgody. Sprawa została skierowana do Rzecznika Praw Konsumentów, w przypadku jej nierozstrzygnięcia będę podejmować kolejne kroki do innych instytucji.

7 de outubro de 2025

Oszustwo w wielkim stylu

Oszustwo w wielkim stylu i myślę, że jest nas tak dużo, że można złożyć zbiorowy pozew na policję, manipulacja klientem, brak zwrotów, uszkodzony towar słabej jakości to wszystko podlega pod prokuraturę

4 de outubro de 2025

Blaty na wymiar

Bardzo dobrze wykonane blaty za rozsądną cenę kolorystyka zgodna ze zdjęciami. Czas oczekiwania do 30 dni, ale myślę że warto!!!GORĄCO POLECAM

2 de outubro de 2025

Ta firma To zart

Ta firma To zart. Od prawie miesiąca czekam na kawałek blatu łazienkowego. Zamówienie z 7 września, jest 1 październik a nadal nie ma. Mają czas do 7.10 potem chcę zwrotu pieniędzy, a jak nie to pójdę na policję. Nie polecam.
Edit. Dzień później dzwonili z firmy, próbowali wymusić usunięcie komentarza, gdy poinformowalam ze nie usunę i się rozłączyłam, gdyż pań był nie miły i nie widziałam sensu dalszej dyskusji, dzwonili jeszcze raz. Nie odebrałam.
Teraz dostałam maila ze blat będzie uwaga 20.10.2025. I że "unikam kontaktu z ich firmą" . A ostatnio przez telefon mowili o 9.10.2025.
Recenzja nie zniknie tak czy siak, mam prawo jako klientka wyrazić swoje niezadowolenie. Nie polecam

7 de setembro de 2025

Blat - Wenge opinia

We wrześniu 2023 roku zakupiłem blat - Wenge. Proces zakupu przebiegł bezproblemowo. Po 2 latach użytkowania blat dalej sprawuje się bez zarzutów. Nie ma rys ani przetarć. Listwa przyblatowa nie odchodzi. Polecam.

30 de setembro de 2025

Ocena jakości po zakupie

Kupiłem półki do sypialni. Są wykonane bardzo solidnie, stabilnie i są z wysokiej jakości materiałów. Dobrze wykończone, świetne kolory i ponadczasowy design. To wszystko sprawiło, że jestem zadowolony i polecam zakup każdemu.

29 de setembro de 2025

Biurko Yrke - nie polecam

Bardzo słaby kontakt po złożeniu zamówienia. Biurko przyszło z lekkim uszkodzeniem. Brak instrukcji złożenia, brak oznaczenia miejsca na przykręcenie metalowych nóg. Nawet niedopasowany otwór na plastikową zaślepkę. No cóż nie wróżę sukcesów z takim podejściem.

16 de setembro de 2025

Nieuczciwa praktyka rynkowa

Na stronie było podanie, że data realizacji jest od 3 dni. Dopiero po opłaceniu okazało się, że do 30 dni.ROBOCZYCH.Po prawie 2 miesiącach czekania na produkt, otrzymałam wadliwy towar. Nie polecam.
NA STRONIE W "CZAS PRODUKCJI" JEST TYLKO INFORMACJA: "PRODUKCJA OD 3 DNI ROBOCZYCH". MEJLA JUZ WYSŁAŁAM 3 DNI TEMU I ZERO ODPOWIEDZI!
Co stanowi prawo:
Obowiązki informacyjne zgodnie z art. 12 mają zastosowanie, gdy umowa jest zawierana na odległość (np. przez internet). Informacje te muszą zostać przekazane najpóźniej w momencie, gdy konsument wyrazi wolę związania się umową.
To oznacza, że wszystkie istotne informacje (np. czas realizacji, pełne koszty, prawo odstąpienia, dane sprzedawcy) muszą być podane najpóźniej w chwili, gdy klient klika „zamawiam i płacę”.

Informacja musi być:

• jasna i jednoznaczna,
• łatwo dostępna
Podsumowując: samo hasło „realizacja od 3 dni” nie wystarczy. Taka praktyka może zostać zakwalifikowana jako nieuczciwa praktyka rynkowa (art. 5 ust. 1 ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym).

Wyślę Państwu zaraz mejla udowadniając, że odpowiedzi na mojego mejla nie otrzymałam. Zwrócę się również do Rzecznika Praw Konsumentów oraz UOKiK z prośbą o rozstrzygnięcie sporu.

25 de setembro de 2025

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais