Najgorsza firma kurierska jaka istnieje paczka z rowerem opóźniona o 3 dni bo kurier postanowił nie przyjechać po paczkę do magazynu a na drugi dzień postanowił że zawiezie ją do nie tej sortowni co t... Ver mais
Leia as opiniões dos outros
Paket nach Polen geschickt und wurde angeblich vom Empfänger nicht angenommen was definitiv nicht stimmt. Nach gut 2 Wochen kam die Sendung heute wieder bei mir an. Natürlich mit € 10,- Rücksend... Ver mais
Najgorsza firma z jaką miałem styczność. Zamówiłem zestaw Starlink czyli sprzęt delikatny i drogi. Kurier nie podjął próby dostarczenia próbując mi wmówić, że nie miał numeru telefonu. Zostawił ten sp... Ver mais
Moje doświadczenie z DHL jest bardzo negatywne. W moim przypadku informacja o dostarczeniu przesyłki została wysłana wyłącznie na e-mail, którego na co dzień nie sprawdzam. Nie otrzymałam nat... Ver mais
Informações sobre a empresa
Informações de contacto
Sem histórico de convites para avaliação
Co tu dużo pisać chyba pocztą Polską…
Co tu dużo pisać chyba pocztą Polską działa lepiej
Przesyłaka idzie tydzień porażka !!!
Uwaga kurier SZ27 numer telefonu
Uwaga kurier SZ27 numer telefonu
Oraz 734497906 – bardzo złe doświadczenie z kurierem.
W okresie świątecznym paczka została doręczona w stanie rozerwanym. Z wnętrza zniknęła kartka świąteczna z pieniędzmi. Paczka była ewidentnie naruszona.
Sprawa została zgłoszona na policję – na ten moment brak dalszych informacji.
Najgorsze w tej sytuacji jest to, że okradzione zostało dziecko, a nie dorosły.
Rejon: Szczecin – Niebuszewo.
Zdecydowanie odradzam, brak zaufania i poczucia bezpieczeństwa.
Beznadzieja ,dno i wodorosty !!
Beznadzieja ,dno i wodorosty !!! Kurier nawet nie probuje dostarczyć do domu od razu do paczkomatu Najgorsza firma kurierska
Disgusting service disgusting
Brak rzeczywistej próby doręczenia. Zero kontaktu z kurierem.
Najgorsza firma kurierska. Paczka wraca do nadawcy z informacją o nieudanej próbie doręczenia, której NIE BYŁO. Człowiek siedzi cały dzień w domu, w zadanym terminie, czeka na kuriera i dostaje maila o nieudanej próbie. W tym samym czasie (sic!) trzech innych kurierów (DPD, InPost i FexEx) doręczyło mi skutecznie inne paczki. Absolutny brak kontaktu z kurierem. DNO.
Nie powinni istnieć co chwilę zgubione…
Nie powinni istnieć co chwilę zgubione przesyłki
Największe gowno jakie widziałem jeśli…
Największe gowno jakie widziałem jeśli chodzi o dostawy. Człowiek czeka, “ktoś wpisał złe dane adresowe”. No to koryguję a mimo to zapewnieniu że paczka będzie w następnym dniu roboczym, dwa dni z rzędu zbywanie przez telefon ze “kurier nie wziął paczki”
To są chyba jakieś żarty
To są chyba jakieś żarty - NIGDY nie spotkałem się z tak tragiczną obsługą klienta. Paczke zamówiłem 7 grudnia ze stanów, wysłałem prośbę żeby powiadamiano mnie wiadomością mailową o zmianach statusu paczki. Nie dostalem ANI JEDNEGO MAILA, po czym dowiedziałem się że w styczniu była podjęta próba dostarczenia jej, paczka wraca do nadawcy i nie mogę się z NIKIM skontaktować co teraz. Już nigdy nie zamówie czekogolwiek przez DHL. Porażka
Worst carrier
I made 2 different shipments in different months, both lost
Just unnecessary stress
My order got stuck for several days even though the package was already in my city. DHL repeatedly marked it as “wrong delivery address” despite the address (including apartment number) being corrected and confirmed multiple times.
The courier showed up late in the evening without any prior notification - no phone call, no SMS, no email, no intercom. I stepped away for literally two minutes and the package was marked as not delivered and returned.
No real support, no clear communication, just unnecessary stress.
never contact this company always…
never contact this company always working and very big
Nie dostarczają przesyłek
Już któryś raz zostawiają paczkę w Żabce, mimo że jestem w domu i czekam na kuriera. Najgorsza firma kurierska.
DHL to masakra. Odradzam.
Po pierwsze Google mapy pokazują otwarcie oddziału DHL i wprowadzają klientów w błąd. Tam nie ma żadnej obsługi klienta. Ta obsługa została całkowicie zamknięta. Nie można ani nadać ani odebrać paczki osobiście. Druga sprawa to kurier DHL ( rejon Strzelino, Strzelinko itp ) trzyma paczki od 7-go stycznia z niewiadomych powodów. Dzisiaj mamy 12-ty styczeń czyli kurier trzyma paczki już 5 dni. Dzwoniłem i prosiłem o dostawę ale on miał na to wywalone. Umówiłem się z nim że odbiorę osobiście paczki w oddziale DHL w sobotę 10-go stycznia. Mam smsy na potwierdzenie. Pojechałem i pocałowałem klamkę. Po prostu zostałem przez niego oszukany. Zrobiłem ok. 40km na darmo. Jedyna osoba jaka tam była to stróż który wyjaśnił mi że tu nie ma żadnej obsługi klienta i nie ma opcji aby paczki nadać lub odebrać. Wszystko było pozamykane na cztery spusty. Próbowałem się wtedy skontaktować z kurierem telefonicznie. Ani raz nie odebrał a po jakiejś chwili zablokował mnie. Dzisiaj mamy 12-styczen. Paczka jedzie do mnie od 5-go stycznia. Czyli 7 dni. Paczka jest w Słupsku czyli rzut beretem ode mnie. A ja dalej ich nie mam ani nie mam opcji na ich odbiór. Infolinia DHL odsyła mnie do all..ro lub sprzedawcy bo taka maja umowę. Towar pilny firmowy. I co ja mam zrobić ??? Zdecydowanie nie polecam DHLw rejonie Słupska i okolic. Szkoda nerwów, czasu i pieniędzy.
Fatalna
Firma próbuje wyłudzić pieniądze za samo dostarczenie przesyłki "prowizja" prawie 100 PLN to jakieś bandyckie oprócz tego chcą wyłudzić dane wbrew przepisom RODO
Błędne adres dostawy
Błędne adres dostawy. Do tego czasu nie dostałem. Problem w DHL więcej
Przekierowywanie paczek do POP
Od kilku miesiecy paczki stale przekierowywane do POP. Mimo, ze w domu zawsze ktos jest.
jestem w 100% zadowolona
jestem w 100% zadowolona z dostarczania paczek, czasu oczekiwania i łatwości w odbieraniu. Dostawy są najtańsze ze wszystkich dostępnych opcji wysyłki prawie za każdym razem, mam bardzo blisko do automatu paczkowego, zawsze jest on czysty i zadbany oraz nigdy nie zdarzyło mi się, aby moja paczka dostarczona przez tą firmę była uszkodzona no po prostu fenomenalnie sobie radzą!! serdecznie polecam!!
Paczka miała być na dzisiaj a dostałem…
Paczka miała być na dzisiaj a dostałem informacje ze paczka jest dopiero przygotowana przez nadawcę. To jest żart. Na stronie sklepu pisało że na dzisiaj będzie a tym tępem nie wiem czy wogóle przyjedzie!
Piszę
Piszę, aby złożyć skargę i pozostawić opinię na temat pracy DHL — jednej z najgorszych firm kurierskich, z jakimi miałem do czynienia.
W listopadzie została nadana przesyłka (komputer oraz zestaw słuchawkowy) z Polski do innego kraju UE. Z niewyjaśnionych powodów niemiecki oddział DHL odmówił dalszej obsługi przesyłki, mimo że była to w pełni legalna wysyłka wewnątrz Unii Europejskiej.
Po 5 grudnia skontaktowałem się z infolinią DHL. Zostałem zapewniony, że:
sprawa zostanie podjęta,
nastąpi kontakt z niemiecką stroną,
zostaną wyjaśnione przyczyny problemu,
oraz że — cytuję — „wszystko będzie w porządku i tym razem przesyłka zostanie przepuszczona”.
Efekt?
Żaden.
29 dnia miesiąca ponownie zadzwoniłem do obsługi klienta i usłyszałem:
„Nic nie wiemy, proszę wypełnić formularz na naszej stronie internetowej”.
Czyli:
Półtora miesiąca oczekiwania, stracony czas i nerwy — tylko po to, aby przesyłka została ostatecznie zwrócona.
Proces rozwiązywania problemów jest absurdalnie skomplikowany i całkowicie nieskuteczny. Obsługa klienta jest albo niekompetentna, albo po prostu nie ma żadnej motywacji, aby realnie pomóc klientowi.
Sprawia to wrażenie, że poszczególne oddziały DHL w ogóle się ze sobą nie komunikują, a obietnice składane przez konsultantów nie mają żadnej wartości.
Jest takie powiedzenie:
siła łańcucha zależy od jego najsłabszego ogniwa.
W moim przypadku tym najsłabszym ogniwem okazał się DHL.
Następnym razem dwa razy się zastanowię, czy skorzystać z usług DHL — i z dużym prawdopodobieństwem wybiorę innego przewoźnika.
Po tysiąckroć odradzam!
Makabra. Nadana paczka z odbiorem z mieszkania przez kuriera. Pierwszego dnia miał być najpierw od 11 do 15, potem od 15 do 17, nie stawił sie. Drugiego dnia od 11 do 15, także się nie pojawił. Zero kontaktu, nic. Zdecydowanie odradzam każdemu kto chce skutecznie nadać paczkę.
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.
Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.