Er ikke tydelig opplyst at man må…
Er ikke tydelig opplyst at man må betale importavgift i dyre dommer.

Respondeu a 100% das suas opiniões negativas
Geralmente responde dentro de uma semana
Er ikke tydelig opplyst at man må betale importavgift i dyre dommer.

Resposta da Hattehuset
Her er nok ett eksempel på at hattehuset.no svindler Norske kunder. Utrolig at forbrukermyndighetene lar dette fortsette.
Hei igjen,
Da har jeg i flere timer forsøkt å nå dere på alle de telefonnummerene dere oppgir på deres hjemmesider og i de dokumentene som er oversendt oss fra dere.
Her oppnår jeg ikke kontakt.
Jeg ber dere på nytt å bekrefte at dere vil la xxxx hente de produktene hun har kjøpt fra dere, til den prisen hun lovmessig har krav på disse for.
Prosessen med å ta denne saken videre, både i EU administrasjonen/ forbruker rettt, i Tysk forbruker rett/ norsk forbruker rett, er allerede påbegynt.
Denne prosessen vil settes på vent frem til mandag 24.11.2025 kl. 12:00. Hvis saken ikke er forsøkt løst, eller løst innen denne fristen, vil jeg ta saken videre.
For å gjøre det kort.
xxxx har ut i fra kjøps og forbruker rett/ lov i EU/ Tyskland/ Norge, krav på å få varene utlevert til det beløpet som er oppgitt på faktura sendt til henne fra dere.
Dette er et krav dere som selskap er forpliktet til å etterleve/ overholde. Hvis dere ikke overholder dette kravet vil dere sette dere i en situasjon hvor dere vil være erstatningsansvarlige for eventuelle ikkeøkonomiske og økonomiske belastninger xxxx måtte påføres i denne saken.
Så på nytt. jeg ønsker en bekreftelse på at xxxx får refundert Nkr. 2 xxx.00, slik at hun uten opphold kan hente varene tilhørende ordre: 6xxxx7
On 21.11.2025 12:20, xxxx wrote:
Hei igjen,
Jeg viser ti min e-post nedenfor, og tillater meg å be om en snarlig tilbakemelding fra dere slik at vi kan få løst denne saken så hurtig som mulig.
Avventer deres snarlige tilbakemelding.
Hei,
På deres faktura: 6xxxxx4, er beløpet spesifisert som "Totalt inkl. moms"
Kopi av faktura
Dette er da, i henhold til norsk regnskaps og forbrukerlov, og det totale beløpet som kan kreves betalt for denne varen, med mindre dette er tydelig spesifisert på faktura.
Slik jeg har forstått EU lovgivningen så er dette heller ikke lovlig å gjøre i EU land.
Pakken kan hentes ut når jeg har mottatt bekreftelse på at dere vedkjenner dere det faktiske fakturabeløpet.
On 20.11.2025 14:54, hattehuset.no wrote:
Hei xxxx,
Takk for meldingen vedrørende bestilling 7xxxx9.
Vi beklager ulempen. Vår nettside viser priser som inkluderer merverdiavgift, men for eksportordrer til Norge utstedes fakturaer med 0 % merverdiavgift – noe som betyr at kunden må betale importavgifter (toll og lignende kostnader) separat ved mottakelse.
I henhold til våre retningslinjer refunderer vi vanligvis kun tollavgifter, ikke merverdiavgift.
Dersom xxxx ønsker å hente pakken, ber vi om et bilde eller en skanning av kvitteringen for toll og merverdiavgift, slik at vi kan verifisere det betalte beløpet.
Dersom pakken ikke hentes, vil den bli returnert til oss, og vi vil refundere hele ordrebeløpet til den registrerte PayPal-kontoen.
Vi står til disposisjon dersom xxxx har ytterligere spørsmål.
Med vennlig hilsen
xxxx xxxx
Din hattespesialist
Telefon: +49 251 322654254
E-Mail: support(at)hattehuset.no
Internet: Hattehuset.no
Hodeplagg er vår lidenskap. Din tilfredshet er vårt mål.
ANTHEC GmbH & Co. KG
Willy-Brandt-Weg 36
D-48155 Münster
Münster Tingrett - HRA 9122
MVA-nummer: DE277126466
Juridisk representert av sin generelle partner ANTHEC Verwaltungsgesellschaft mbH, som igjen er representert av sine ledere Andre Beelmann, Thomas Klatt og Jérôme Louis (Münster Tingrett - HRB 13145).
På Thu, 20 Nov ved 2:36 PM , xxx xx(at)xxx.xx
skrev: Hei,
Jeg representer xxxx.
Det kan se ut som dere har gjort en feil ved forsendelsen av ordrenummer: 6xxxx7
Denne pakken kan se ut til å være sendt som pakke i postoppkrav, og det er også tilkommet kostnader med blant annet innfortolling.
"Payment required: 2xxx.00 NOK must be paid upon delivery of the parcel."
Jeg kan ikke ut i fra noe av den informasjonen xxxx har mottatt fra dere i kjøpsprosessen, at dette er noe som tilkommer de oppgitte summene på faktura.
Jeg må derfor be dere om å rette opp i dette, slik at denne pakken uten ytterligere kostnader, snarest kan hentes av xxxx.
Se vedlagte dokumenter Bring Norge:
xxxxx
21.11.2025 17:46:26
Kan se ut til at det meste av det hattehuset.no selger, er lisensprodukter, så for for eksempel Stetson produkter må du være varsom. Skal du ha ekte Stetson, bør du nok besøke Norske hattebutikker (for eksempel Hattebutikken HOLM) eller netthandle fra hattebutikken.no som faktisk blir billigere en fra hattehuset.no eller fra stetson.com.
Da er hattehuset.no innrapportert til forbrukertilsynet med saksnummer: 245705
Raaportering til forbruker europa står for tur.
De har i dag refundert moms og kostnader.

Resposta da Hattehuset
Toll og mva inkludert? Tydeligvis ikke.
Kjøpte en caps fra Hatte Huset der det stod at toll og mva var inkludert i prisen. Likevel måtte jeg betale 223 kr ekstra i toll, noe som ikke stemmer med det som ble lovet. Jeg har sendt mail med dokumentasjon, men får ikke noe svar. Veldig skuffende kundeservice, og føler meg rett og slett lurt. Kommer ikke til å handle her igjen med det første.

⭐️ 1 Star — Hidden import costs despite Norwegian website
I ordered a hat from Hatthuset, thinking it was a Norwegian store — the website is in Norwegian, prices are shown including MVA, and nothing suggested it was an international order. The hat cost 1 000 kr, but when it arrived in Norway, I was hit with a customs fee of 363 kr at pickup.
Turns out, Hatthuset is a German company selling American-made hats, and the import VAT + customs handling is not included or clearly explained. So despite the impression of local pricing and tax, you're actually importing goods and paying double VAT in effect.
This feels misleading and dishonest — especially when there’s no clear warning during checkout. If you're in Norway, be aware that you're likely to pay significantly more than the listed price due to customs and courier fees.
Would not buy again. Feels like a bait-and-switch.

Resposta da Hattehuset
Jeg bestilte 3 par Earbags, alle fra merket Earbags. Det ene paret var ikke i henhold til bestillingen. Det var et annet merke og sitter ikke på som det skal.
Nettsiden har adresse .no, men butikken er i Tyskland og det påløper toll.
Kunden må betale frakt på retur.

Resposta da Hattehuset
Hattehuset.no oppgir på sin nettside at mva. er inkludert i prisen og at varen skal leveres hjem med DHL.
MEN så sender de varen med Posten og krever mva. pluss gebyr for å få varen utlevert på Postens hentested. Dette er faktisk å heve prisen etter at kjøpsavtalen er inngått-noe man selvsagt ikke kan gjøre uten aksept fra medkontrahenten. Posten betaler inn mottatt mva. til norske myndigheter, Hattehuset beholder mva. som ble betalt ved bestillingen og kunden betaler mva. to ganger.
Når så kunden sender inn dokumentasjon for betalt mva. og gebyr til Posten og krever å få dette refundert, så svarer de ikke - overraskende?
Å eventuelt henvise til interne regler for ikke å refundere er totalt misforstått. Det er avtalen som ble inngått på kjøpstidspunktet som gjelder.
Mitt kundenr. er 2470061 og ordrenr. er 730016891.
Dokumentasjon er som nevnt allerede innsendt og refusjon imøtesees snarest.

Resposta da Hattehuset
Som de andre her har jeg måttet betale moms og postens gebyr ved mottak.
Jeg ba ikke om kvittering så forventer ikke å få igjen noe ... Men det er altså 25% moms og 46 kr gebyr på varer under 500 kr. For meg rundt 150 kr på en ordre til 438 kr. Produktet virker forøvrig å være helt bra !
Mvh Dag !

Redigert anmeldelse.
Tollen ble tilbakeført til konto 1 virkedag etter klagen.
Litt styr, men veldig fornøyd med rask saksbehandling og med produktet, en flott lærhatt🙂

Resposta da Hattehuset
Mottok min hatt og ble krevd for moms og tollavgift på postkontoret, tils 274 kr.
Synes det er merkelig at ikke Hattehuset klarer å rydde opp i dette slik at vi slipper å betale moms/toll!
Hatten var i tillegg merket med størrelse 62 inne i hatten men som 61 på merkelappen. Den var derfor litt for stor.
Redigert: Har etter noen dager fått tilbakebetalt moms og tollavgift.

Resposta da Hattehuset
Bestemte meg endelig for å kjøpe meg en hatt😅 Fant en jeg ville ha hos hattehuset.no , men fikk senere beskjed fra posten.no at det kom et tillegg for toll! Etter en mail fra kundeservice fikk jeg ganske raskt refundert tollavgiften fra hattehuset, og er kjempefornøyd med hatten. Super skinn kvalitet. Minus for tollavgiften som det ikke var informasjon om på nettsiden, det var heller ikke mulig å komme igjennom på telefon til selskapet. De har forøvrig gode recensjoner på nettet i øvrige europeiske land, så det er de Norske tollavgiftene det må informeres bedre om!

Resposta da Hattehuset
Bestilte en caps, med frakt til kr 99 fra hattehuset.no Det som ikke kommer frem på noe tidspunkt under bestillingen er at toll tilkommer og blir innkrevd ved henting av varen. Dette er rett og slett elendig.

Resposta da Hattehuset
Kjøpte en caps til kr 209,- + frakt kr 99,-. Det som ikke fremkommer før man bestiller er at det tilkommer toll som for denne forsendelsen kom på kr 97,-. Slike opplysninger bør fremkomme tydelig slik at man vet dette før man bestiller.

Resposta da Hattehuset
Bestilte tre caps til en verdi av 1097 kroner+99 i frakt. Når pakken kommer må jeg betale 1093 kroner for å få den. Toll og moms sier posten når jeg kontakter dem. Verdien på varene var satt til over 3000 kroner ifølge mannen hos posten. Løsningen for meg er å ikke ta ut pakken,slik at den blir sendt i retur. 1196 kroner tapt.

Resposta da Hattehuset
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.
Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.