Tak bardzo opóźniali zwrot, że musieliśmy opłacić pierwszą ratę kredytu ratalnego… tragiczny kontakt ze sklepem, zupełnie olewają każdą prośbę. Omijać!! Edit- śmieszne, że firma komentuje moj... Ver mais
A empresa respondeu
Wszystko git, lapek sprawy, ładny, nieuszkodzony i działa bez problemu. Przyszedł bez oryginalnego opakowania i z dziwną ładowarką (którą sobie wymieniłem za 100 zł), ale to pewnie dlatego niższa ce... Ver mais
A empresa respondeu
Lantre.pl to Autoryzowany Sprzedawca Apple. W naszym sklepie znajdziesz szeroką gamę sprzętu Apple, duży wybór akcesoriów oraz usług dodatkowych: ubezpieczenie, pakiety przedłużonej ochrony pogwarancyjne. U nas znajdziesz to, czego szukasz - od ręki i w możliwie najlepszej cenie! Niezależnie od tego, czy potrzebujesz maszyny o niesamowitej mocy czy nowoczesnego urządzenia do twórczych projektów (mamy modele CTO z wysyłką w 24h) lub zwykłej, codziennej pracy. W wyborze najlepszej konfiguracji sprzętu pomoże Ci doświadczony zespół ekspertów, doradzając także najlepszy sposób sfinansowania zakupów.
Żelazna 51/53, 01-841, Warszawa, Polónia
Respondeu a 72% das suas opiniões negativas
Geralmente responde dentro de uma semana
Edit- śmieszne, że firma komentuje moją opinię ale nie oferuje realnej pomocy np poprzez kontakt z bankiem i anulowanie umowy z bankiem na asap.
Edit2:
Rozumiem, dlatego informacje z banku o złożeniu odstąpienia otrzymałem dzisiaj, 14.04 o 9:56. Przypomnę że zwrot nastąpił 22.03 :)

Odradzam Zakupy w tym sklepie
Zamiast rzetelnego rozpatrzenia reklamacji i próby rozwiązania problemu, otrzymałem informację o „ostatecznym stanowisku”, bez realnego odniesienia się do przysługujących mi praw jako konsumentowi. Niedotrzymanie 14 dniowego terminu na ustosunkowanie się do reklamacji
Cała sytuacja wskazuje na brak poszanowania dla obowiązujących przepisów oraz standardów obsługi klienta.
Nie mogę się zgodzić z przedstawioną wersją wydarzeń. Dane kontaktowe zostały przeze mnie podane na formularzu reklamacyjnym – w przeciwnym razie zgłoszenie nie zostałoby przyjęte. Pomimo tego nie podjęto ze mną kontaktu w toku rozpatrywania sprawy.
Przedstawiona propozycja rozwiązania (obniżenie ceny o 50 zł przy zakupie produktu za 4000 zł lub zmiana elementu zestawu na inny kolor niż kolor koperty nie prowadziła do przywrócenia produktu do stanu zgodnego z umową, czego dotyczyło moje zgłoszenie.
Dodatkowo odpowiedź została udzielona po upływie ustawowego terminu, co – w mojej ocenie – ma istotne znaczenie dla sposobu rozpatrzenia reklamacji.
Sprawa została zakończona jednostronnie, bez merytorycznego odniesienia się do zgłoszonych przeze mnie zastrzeżeń.
Wysyłka opóźniona bez poinformowania klienta. Laptop przyszedł z ładowarką w standardzie amerykańskim i niebezpieczną przejściówką wtyku gniazdka. Laptop wyprodukowany w 2023 roku, przyjechał do mnie z martwą baterią i zdegradowaną pojemnością. Na pytanie o rekompensatę za opóźnienie otrzymałam próbę upsellingu gwarancji i ignorowanie wiadomości. Śmieszny sklepik ogółem

Resposta da lantre.pl
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie.
W moim przypadku sprzedawca nie wywiązał się z ustawowych obowiązków związanych z reklamacją towaru. Pomimo jasno określonych przepisów dotyczących doprowadzenia produktu do zgodności z umową, sprawa została potraktowana w sposób lekceważący, a zaproponowane rozwiązania były nieadekwatne i niezgodne z oczekiwaniami wynikającymi z prawa konsumenckiego.
Jeżeli zależy Państwu na bezpieczeństwie swoich praw jako konsumenta, rekomenduję rozważenie zakupu w innym miejscu. Dziękuję za odpowiedź.
Przedstawiona propozycja rozwiązania (obniżenie ceny o 50 zł lub zmiana elementu zestawu na inny) kolor niż kolor koperty )nie prowadziła do przywrócenia produktu do stanu zgodnego z umową, czego dotyczyło moje zgłoszenie.
Na obecnym etapie sprawa jest przeze mnie dalej procedowana w trybie formalnym.

Resposta da lantre.pl
Kupiłem w sklepie Lantre urządzenie Apple TV, które następnie zwróciłem w ustawowym terminie odstąpienia od umowy.
Sprzęt został odesłany kompletny, sprawny i w oryginalnym opakowaniu. Początkowo sklep potwierdził przyjęcie zwrotu i całkowity zwrot , jednak później poinformowano mnie o potrąceniu 150 zł za rzekome uszkodzenia.
Otrzymałem zdjęcia przedstawiające wgniecenie pilota i rysy na logo Apple, które nie istniały w momencie zapakowania przesyłki zwrotnej. Sprawdziłem dokładnie przy pakowaniu i pilot, i urządzenie. Urządzenie było przeze mnie włączane i testowane, ale zawsze było w folii papierowej fabrycznej co wyklucza powstanie rys. Więc albo te uszkodzenia powstały podczas transportu (wtedy sklep powinien był zrobić protokół szkody), albo otrzymałem od sklepu zdjęcia innego urządzenia, albo uszkodzenia powstały już w serwisie.
Poprosiłem sklep o dowody momentu powstania uszkodzeń oraz protokół szkody przy odbiorze przesyłki, jednak jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi na ostatnią wiadomość.
Mam nadzieję, że sprawa zostanie jeszcze raz zweryfikowana i zakończy się polubownie.

Resposta da lantre.pl
Wszystko git, lapek sprawy, ładny, nieuszkodzony i działa bez problemu.
Przyszedł bez oryginalnego opakowania i z dziwną ładowarką (którą sobie wymieniłem za 100 zł), ale to pewnie dlatego niższa cena.
Generalnie obawiałem się trochę, że to scam (szczególnie, że opinie są różne), ale skusiła mnie bardzo atrakcyjna cena i okazało się, że nie dostałem kartonu z kamieniami i jestem bardzo zadowolony (i bogatszy o zaoszczędzone 2000 zł) :D

Resposta da lantre.pl
Kupiłem w Lantre komputer z outletu, Macbook Pro za 8600 zł po długich namowach sprzedawcy. Komputer nie posiadał oryginalnego opakowania oraz ładowarki. Bo ponad pół roku, ładowarka rozwarstwiła się(otworzyła z gorąca). Wcześniej również bardzo intensywanie się grzała. Pracownik sklepu poinformował mnie, że to normalne przy takich ładowarkach (140w).
Gry odesłałem ładowarkę do wymiany, otrzymałem odpowiedź, że jest uszkodzona i dostała się do niej ciecz. No tak, bardzo możliwe. Wiecie dlaczego? Bo pierwotnie rozwarstwiła się z powodu wady.
Przy zakupie tak drogich urządzeń (poprzedni Macbook kosztował 17k), moglibyście wymienić ładowarkę bez dyskusji i zgłosić wadę do producenta.

Resposta da lantre.pl
M4 MacBook więc spora inwestycja, ale laptop przyszedł w oryginalnym pudełku, oczekiwane parametry, bez uszkodzeń. Fajnie, że zdążył przed weekendem🙂
Wszystko ok. Zamówienie miało swoje trudności, ale po kontakcie z obsługą klienta wszystkie zostały rozwiazane.

Resposta da lantre.pl
Szybka wysyłka przed świętami. Dziękuję bardzo! iPhone nówka sztuka i działa pięknie.
Kolejny sklep żart.
Przy składaniu zamówienia w sklepie stacjonarnym, pracownik nawet się nie zająknął, że zegarek był używany. Wyszło to na jaw dopiero podczas próby odbioru zegarka. Próby ponieważ zrezygnowałem z zamówienia tak szybko jak tylko zostąłem poinformowany o tym, że jest to zegarek używany.
Abstrahując od faktu, że walor prezentu 6 grudnia, został całkowicie zaprzepaszczony, to do 18 grudnia nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Zamówienie anulowane 6 grudnia a "firma" obraca moimi pieniędzmi przynajmniej do dnia publikacji tego komentarza...

Resposta da lantre.pl
Bardzo opryskliwy doradca w telefonicznej obsłudze klienta.
Całkowicie zniechęcił mnie do zakupu.
Absolutnie odradzam dokonywanie zakupów w sklepie Lantre. Problemy zaczęły się już na etapie składania zamówienia - niewłaściwe formularze kredytowe, potem dodatkowe faktury do opłacenia bo ktoś zapomniał o dostawie a potem dostawa - do której nie doszło! Sklep nie dostarczył zamówienia od dwóch miesięcy, uchyla się podania daty dostarczenia zamówienia, powołując się na problemy związane z łańcuchem dostaw nad którym ewidentnie nie potrafi zapanować. Kontakt ze sklepem, szczególnie w zakresie uzyskania konkretnej informacji pozostawia wiele do życzenia i skłonił mnie do zwrócenia się po pomoc do Urzędu Ochrony Konsumenta. Pierwszą inf o przesunięciu się dostawy otrzymałam na dzień przed ostatnim dniem terminu dostawy, w której wskazano okres do 6 tygodni! Po tych 6 tygodniach nawet już nie silili się na wysłanie takiej informacji. Bardzo słabo działająca firma. Na tem moment opłacam raty sprzętu, którego nie otrzymałam i z którego nie mogę korzystać.
Sprzedaż produktów, których faktycznie nie ma na stanie, to skrajnie nieprofesjonalne zachowanie. Zamówiłem iPhone’a 17, a czas oczekiwania przekroczył już dwa miesiące — bez rzetelnej informacji, wyjaśnień ani konkretnej daty dostawy. Taki sposób prowadzenia sprzedaży jest nieuczciwy wobec klientów i z pewnością zniechęca do ponownych zakupów.
Towar rzekomo dostępny na magazynie, ale deklarowana wysyłka "jeszcze dzisiaj" okazuje się być wysyłką pojutrze. Kontakt ze sklepem również bardzo słaby, nie polecam.

Resposta da lantre.pl
Zawsze uważałem Lantre za firmę profesjonalną i przyjazną klientom, dlatego ta sytuacja była dla mnie dużym rozczarowaniem.
Przed zwrotem iPada skontaktowałem się z infolinią i uzyskałem potwierdzenie, że mogę dokonać zwrotu mimo uruchomienia urządzenia. Działałem zgodnie z instrukcjami konsultanta i zamówiłem nowe urządzenie, jednak dopiero później poinformowano mnie, że zwrot jednak nie przysługuje, ponieważ zakup był dokonany na firmę.
Szkoda, bo zostałem z dwoma urządzeniami przez nieporozumienie, a Lantre nie próbowało zaproponować żadnego rozwiązania.

Resposta da lantre.pl
Bardzo szybka obsługa, i bardzo atrakcyjne ceny w porównaniu do konkurencji. Naprawdę polecam
Co za sklep! Sprawna realizacja zamówienia, a trochę wybrzydzałam, super obsługa zwłaszcza pana Sebastiana.
Zamowiony laptop mac book air m3 z lantre hot deals przyszedl w fabrycznym opakowaniu. Wszystko dziala i jest zgodne z opisem. Dzwoniac o status zamowienia telefon zostal odebrany bardzo szybko i pan na infolini pomogl bez problemu. Bylem dosc sceptyczny, ale polecam sklep w 100%

Resposta da lantre.pl
Zakupiłam w sklepie Lantre.pl laptop MacBook, dołączona ładowarka posiada wtyczkę angielską, co uniemożliwia jej bezpośrednie użycie w Polsce.
W ofercie sprzedażowej nie było informacji, że produkt jest wyposażony w zasilacz z brytyjską wtyczką. Znajdowała się tam informacja o dołączonym adapterze (otrzymałam adapter o wartości 9,99zł - nieoryginalny), jednak była ona przedstawiona w sposób niejasny wprowadzający w błąd, że jest to „gratis”, a nie element konieczny do korzystania ze sprzętu w polskich gniazdkach. Na zdjęciach oferty widniał zasilacz z europejską wtyczką, co w oczywisty sposób sugerowało, że taki właśnie zasilacz otrzymam.
Po kontakcie telefonicznym i mailowym ze sklepem spotkałam się z odmową udzielenia pomocy. Sklep uchyla się od obowiązków wynikających z przepisów o prawach konsumenta, która nakłada na sprzedawcę obowiązek dostarczenia towaru zgodnego z umową.
Uważam takie postępowanie za nieprofesjonalne i niezgodne z zasadami uczciwej sprzedaży. Sklep powinien w sposób rzetelny i jednoznaczny informować o cechach oferowanego produktu oraz respektować prawa konsumenta w przypadku zgłoszenia niezgodności towaru z umową. Jestem rozczarowana obsługą posprzedażową. Nie polecam sklepu Lantre.pl – szczególnie osobom, które oczekują zgodności towaru z ofertą, przejrzystej komunikacji i poszanowania praw konsumenta.

Resposta da lantre.pl
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.
Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.