Libristo Poland Opiniões 195

TrustScore: 4.5 em 5

4,5

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Książka nigdzie już nie była dostępna. Libristo naprawdę przekopali świat i ją dla mnie znaleźli. Jestem pod wrażeniem! Książka przyszła dobrze zabezpieczona. Polecam każdemu tę internetową księgarnię... Ver mais

Classificada 4 em 5 estrelas

I’m very happy with the book selection, especially the variety of languages available. I’m also satisfied with the customer support — they responded to my emails quite quickly and address... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Bardzo dobry kontakt z obsługą klienta – szybkie i rzeczowe odpowiedzi na pytania. Zamówienie zostało skompletowane sumiennie i bez żadnych braków. Przesyłka dotarła zgodnie z początkowo podanym termi... Ver mais

A empresa respondeu

Classificada 5 em 5 estrelas

Mogę tylko powtórzyć słowa poprzednich klientów, że Libristo ma duży wybór zagranicznych książek w przystępnych cenach, bardzo często niższych niż w innych księgarniach internetowych. Trzeba się licz... Ver mais

A empresa respondeu

4. Livraria de Direito
  5. Livraria de Medicina
  6. Loja de livros raros

Escrito pela empresa

Z wyborem ponad 21 milionów tytułów książek w ponad 150 językach Libristo jest największą księgarnią internetową książek obcojęzycznych w Europie. W naszej księgarni można znaleźć książki w języku angielskim, niemieckim, francuskim, hiszpańskim, rosyjskim lub włoskim. Ale czy wolisz czytać po polsku, węgiersku, chorwacku, czesku, słowacku, ukraińsku, a może po chińsku lub koreańsku? Nie ma problemu, mamy to wszystko. Jesteśmy zespołem młodych ludzi, którzy nieustannie poszukują nowych tytułów, aby poszerzyć nasz wybór książek w różnych gatunkach i językach. Naszą wizją jest zapewnienie łatwego dostępu do dowolnej książki w dowolnym języku każdemu klientowi w Europie w zaciszu własnego domu. Dzięki Libristo nasi klienci są informowani i bawią się poza swoimi fizycznymi granicami, są zawsze o jedną stronę do przodu. Z Libristo możesz „być kimkolwiek”!

Informações de contacto

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Respondeu a 90% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

No defects, quick delivery

Books without defects, delivery on time, good prices.

25 de outubro de 2025

Resposta da Libristo Poland

Thank you for your review! We’re glad you’re happy with the quality of the books, timely delivery, and our prices. 😊 We look forward to your next order!

Classificada 3 em 5 estrelas

Miałam dwa razy do czynienia

Miałam dwa razy do czynienia z firmą zamówiłam na ich stronie 5 magazynów. Niestety kompletowanie tego zamówienia trwało bardzo długo dlatego poprosiłam o rezygnację z zamówienia, szybko dostałam zwrot pieniędzy. Kolejnym razem zamówiłam poprzez allegro dwa magazyny a właściwie art boki, niestety okładka w jednym z nich była mocno podniszczona. Ale przesyłka była ekspresowa jeśli zamawiam przez allegro.

14 de outubro de 2025

Szanowna Pani Anno,

bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam z powodu opóźnienia przy pierwszym zamówieniu oraz uszkodzenia okładki w jednym z magazynów. Cieszymy się jednak, że była Pani zadowolona z szybkości dostawy przy zamówieniu przez Allegro.

Dokładamy wszelkich starań, aby proces realizacji zamówień przebiegał sprawnie, a produkty docierały w idealnym stanie. Mamy nadzieję, że kolejne doświadczenia z naszą firmą będą już w pełni pozytywne.

Miła obsługa

zamówienie było proste w złożeniu, przesyłka przyszła na czas, dobrze zapakowana.

19 de agosto de 2025

Resposta da Libristo Poland

Dziękujemy serdecznie za miłe słowa! 😊
Cieszymy się, że zamówienie przebiegło sprawnie i przesyłka dotarła na czas.
Zapraszamy ponownie!

Classificada 1 em 5 estrelas

Uwaga dla FIRM i osób na działalności!!!!

Uwaga dla firm. Zamówiłem dużą liczbę książek na fakturę w celu rozwojowym. Po przejrzeniu postanowiłem parę zachować, a resztę zwrócić gdyż duża część nietanich książek okazały się niskiej jakości produktem o niskiej zawartości treści oraz wydruku czy po prostu nie trafionym wyborem.

Dopiero przy zwrocie dowiedziałem się, że od zwykłych klientów są przyjmowane zwroty, a od firm nie. Dlaczego? Pani tłumaczy, że nie będą mieli co zrobić z moim zwrotem. Pani mnie odesłała do pisania maili celem proszenia o zwrot bez gwarancji sukcesu.

Podsumowując, robiąc zakupy pod gastronomie wpadłem w pułapkę finansową ponosząc stratę.
Na głównej stronie powinno pisać na CZERWONO, że firmy są traktowane na GORSZYCH warunkach.

Pierwszy raz w życiu się z czymś takim spotykam.
Już nie narzekając na długi okres oczekiwania, stanowczo nie polecam tym bardziej, że kupując książki nie jestem w stanie ich zobaczyć przed zakupem. A co gdyby były uszkodzone? Też nie bo zakup na firmę?

Brak słów.

8 de setembro de 2025

Dziękujemy za opinię.

Rozumiemy Pana rozczarowanie i przykro nam, że zakupy nie spełniły oczekiwań. Zgodnie z obowiązującymi przepisami 14-dniowe prawo do zwrotu bez podania przyczyny przysługuje wyłącznie osobom prywatnym. Zamówienia realizowane na firmę podlegają innym zasadom i nie są nim objęte.

W naszej księgarni wychodzimy jednak naprzeciw klientom i oferujemy możliwość zwrotu towaru w ciągu 30 dni – dotyczy to zakupów prywatnych.

Jednocześnie pragniemy podkreślić, że w przypadku książek uszkodzonych lub wadliwych zawsze można złożyć reklamację, niezależnie od tego, czy zakup został dokonany jako osoba prywatna, czy na firmę.

Classificada 1 em 5 estrelas

Zamówienie złożone 4 sierpnia dzisiaj…

Zamówienie złożone 4 sierpnia dzisiaj mamy 13 sierpnia nie ma książek nie ma informacji. Kontakt na infolinii tragedia pan nie przeprosił nawet za całą sytuację. Przy składaniu zamówienia czas oczekiwania podany był na 3-5 dni. Książki miały być prezentem dzieci rozczarowane, ja wściekła. Zdecydowanie nie polecam

W odpowiedzi: podczas składania zamówienia otrzymałam termin dostawy 11-14 sierpnia po czym zadzwoniłam do państwa upewnić się czy książki dotrą na 11 pani powiedziała że najpóźniej na 12 będę miała telefon paczkę dzisiaj 13 a paczki nie ma .....

13 de agosto de 2025

Szanowna Pani,

Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Doskonale rozumiemy Pani frustrację i żal, że prezent nie dotarł na czas. Zawsze staramy się dotrzymywać podanych wcześniej terminów dostawy. W tym przypadku, jeśli przewidywana data upływa jutro, a przesyłka jest już u przewoźnika, powinna dotrzeć zgodnie z planem.

W kwestii kontaktu z naszą infolinią przepraszamy za wszelkie niedogodności. Naszym celem jest zapewnienie profesjonalnej i uprzejmej obsługi, dlatego jest nam bardzo przykro, jeśli tym razem coś poszło nie tak.

Rozumiemy, że sytuacja jest szczególnie stresująca, zwłaszcza że chodzi o prezent dla dzieci. Prosimy o wyrozumiałość i mamy nadzieję, że wszystko zakończy się pomyślnie. Przesyłka już jest w drodze: https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=643382777537562017834891 - jutro powinna być doręczona.

Classificada 5 em 5 estrelas

Fast delivery and big amount of books…

Fast delivery and big amount of books to choose from. Thanks

21 de julho de 2025

Dear Michał,

Thank you for your kind words! We're thrilled to hear you appreciated our fast delivery and extensive book selection - we work hard to maintain both.

Your satisfaction is our greatest reward. We hope you'll enjoy your new books and visit us again soon!

Wysoka jakość usługi

Książka doszła w świetnym stanie oraz bardzo szybko, (na 3 dzień od złożenia zamówienia) bardzo polecam.

15 de julho de 2025

Panie Alanie,

Bardzo dziękujemy za pozostawienie opinii! To dla nas ważne, że zamówienie dotarło szybko i w doskonałym stanie.

Serdecznie zapraszamy do kolejnych zakupów w naszym sklepie.

Classificada 1 em 5 estrelas

Pod żadnym pozorem nie korzystajcie

8 miesięcy ..8 miesięcy czekania na książkę. od jakichś 5 miesięcy zero kontaktu ponad wpis pod opinią godny chatgpt.Chciałem już z tego zrobić żart, poczekać na rocznicę, kupić sobie tort. Sytuajca jednak już wkroczyła w żałosną więc odechciało mi się.
W skrócie:
1.Kontakt = puste przeprosiny z których nic nie wypływa.
2.Firma jest w Czechach więc zapomnijcie o krokach prawnych bądź skargach konsumenckich
3.Zapłaćcie więcej i zamówcie gdziekolwiek indziej

29 de dezembro de 2024

Szanowny Panie,

pragniemy przypomnieć, że zamówienie nadal znajduje się w naszym systemie wyłącznie na Pana życzenie – mimo że już wiele miesięcy temu informowaliśmy, iż czas oczekiwania może się znacząco wydłużyć. Niestety, dodruk tej książki u wydawcy wciąż nie ma ustalonego terminu, a my – podobnie jak Pan – jesteśmy w tej sytuacji bezsilni.

Pomimo pełnej świadomości, zdecydował się Pan wystawić trzy negatywne opinie. Odpowiedzieliśmy na nie z szacunkiem i szczerością – nie dlatego, że musimy, ale dlatego, że zależy nam na relacjach z klientami. Trudno więc nie odnieść wrażenia, że określenie naszych słów jako „pustych” czy porównanie ich do AI miało służyć głównie temu, by dać upust emocjom.

Nasza lokalizacja (Czechy) może budzić wątpliwości, ale zapewniamy, że działamy zgodnie z przepisami prawa konsumenckiego obowiązującymi w całej Unii Europejskiej – niezależnie od kraju, z którego pochodzi zamówienie.

Jeśli chciałby Pan zakończyć sprawę anulowaniem zamówienia – wystarczy krótka wiadomość.

Jeżeli natomiast zdecyduje się Pan pozostawić zamówienie w systemie, dołożymy wszelkich starań, aby je zrealizować tak szybko, jak to będzie możliwe. Prosimy jednak pamiętać, że dodrukowanie książki zależy wyłącznie od wydawcy, na którego działania niestety nie mamy żadnego wpływu.

Classificada 5 em 5 estrelas

Książka dotarła w stanie idealnym, była dobrze zapakowana. Czas oczekiwania był taki jak w opisie.
Jestem bardzo wdzięczna całemu Zespołowi Libristo za ściągnięcie dla mnie trudno dostępnej książki :)

6 de junho de 2025

Resposta da Libristo Poland

Dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że książka dotarła w idealnym stanie i że mogliśmy pomóc w zdobyciu poszukiwanego tytułu. 😊

I received my Brooks in about 2 weeks

I received my Brooks in about 2 weeks! Very Professional nad helpfull Staff. I recommend Libristo

23 de maio de 2025

Dear Customer,
Thank you very much for your kind review! We’re happy to hear that your book arrived within two weeks and that you’re satisfied with our service. Your recommendation truly means a lot to us!
Best regards,
The Libristo Team

pozytywne zaskoczenie

Muszę przyznać, że obawiałam się zamówienia po przeczytaniu opinii, że książki nie docierają, brak odpowiedzi itd jednak zdecydowałam się bo nigdzie indziej nie mogłam jej dostać. Jestem miło zaskoczona. Książka doszła nawet wcześniej niż przewidywany termin, mimo iż szła ze Stanów, a odpowiedź na moje pytanie kiedy mogę liczyć na wysyłkę i dostarczenie zamówienia była szybka i bardzo konkretna. Do tego w naprawdę miłym tonie. Z czystym sumieniem mogę polecić.

20 de maio de 2025

Pani Joanno,
bardzo dziękujemy za zaufanie oraz za podzielenie się tak szczegółową i pozytywną opinią. Cieszymy się, że mimo początkowych obaw zdecydowała się Pani na zamówienie i że nasza obsługa oraz terminowa dostawa okazały się miłym zaskoczeniem. Takie słowa są dla nas ogromną motywacją do dalszej pracy. Dziękujemy za polecenie i serdecznie zapraszamy ponownie! 😊
Zespół Libristo

Classificada 1 em 5 estrelas

Czekam już prawie miesiąc na przysyłkę…

Czekam już prawie miesiąc na przysyłkę bo księgarnia nie ma towaru, który sprzedaje. Nie dostałem żadnego wyjaśnienia o opóźnieniu . Ostatni raz korzystam z ich usług.

18 de maio de 2025

Dzień dobry,
dziękujemy za podzielenie się opinią. Bardzo nam przykro, że realizacja Pana zamówienia się opóźnia. Staramy się, aby wszystkie książki dotarły do naszych klientów jak najszybciej, jednak czasami mogą wystąpić nieprzewidziane opóźnienia po stronie dostawców. Prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta, abyśmy mogli sprawdzić status Pana zamówienia i zaproponować najlepsze możliwe rozwiązanie.
Pozdrawiamy, zespół Libristo

Komunikacja ze sklepem tragiczna

Komunikacja ze sklepem tragiczna. Dostałam inne wydanie książki niż zamawiałam o innej ilości stron i nie ma opcji na reklamacje.

22 de abril de 2025

Resposta da Libristo Poland

Pani Karolino, bardzo nam przykro, że Pani doświadczenie z naszym sklepem było rozczarowujące. Zależy nam na tym, aby każda osoba otrzymała dokładnie to, co zamówiła. W celu wyjaśnienia tej sytuacji uprzejmie prosimy o kontakt oraz przesłanie nam numeru zamówienia. Pozwoli nam to sprawdzić, gdzie dokładnie wystąpił problem, i podjąć odpowiednie działania, aby podobne sytuacje nie zdarzały się w przyszłości.

Classificada 4 em 5 estrelas

polecam

polecam - szybka dostawa, bezproblemowo

1 de abril de 2025

Resposta da Libristo Poland

Dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że wszystko przebiegło sprawnie. Zapraszamy ponownie! 😊

Classificada 5 em 5 estrelas

Świetna obsługa klienta, szeroki asortyment.

Jestem bardzo zadowolona z usług Libristo. Ogromna baza książek, ebookow i gier w różnych językach. Ceny są przystępne. Klient jest informowany na bieżąco o postępach kompletowania zamówienia i o przewidywanym czasie dostawy. Ponadto bardzo uczciwe podejście do klienta - w przypadku jakichkolwiek problemów z zamówieniem czy towarem otrzymujemy natychmiast wiadomość z ewentualnymi korzystnymi dla nas opcjami zaradczymi. Kontakt z biurem obsługi klienta bez opoźnień, pracują tam komunikatywne i sympatyczne osoby. Bardzo polecam!

7 de março de 2025

Resposta da Libristo Poland

Dziękujemy za Twoją opinię, Dominiko! Cieszymy się, że jesteś zadowolona z naszych usług. Staramy się zapewnić jak najlepszą obsługę, a Twoja recenzja jest dla nas ogromną motywacją do dalszej pracy. Jeśli będziesz miała jakiekolwiek pytania lub potrzeby, zawsze możesz na nas liczyć. Dziękujemy za polecenie!

Great communication with support

Great communication with support, although a long wait time for sending the package.

3 de março de 2025

Resposta da Libristo Poland

Thank you for your review, Remigiusz! We're glad to hear that the communication with our support team met your expectations. We apologize for the longer wait time in shipping and appreciate your patience.

Towar nie istnieje

Sprzedają towar, którego realnie nie mają przez Empik.

26 de fevereiro de 2025

Resposta da Libristo Poland

Dziękujemy za Twoją opinię. Przepraszamy, jeśli doszło do nieporozumienia dotyczącego dostępności towaru. Oferujemy szeroki wybór książek od różnych dostawców i staramy się, aby informacje o dostępności były jak najbardziej precyzyjne. Wszelkie informacje o produktach są przekazywane do Empiku, a sama prezentacja oferty jest już uzależniona od Empiku.

Classificada 1 em 5 estrelas

Informacje na stronie internetowej nie…

Informacje na stronie internetowej nie odpowiadają produktowi, który został przesłany. Obsługa klienta szybko reaguje, przeprasza i informuje, że na stronie pojawił się błąd, jednak informacja nie uległa zmianie.

11 de fevereiro de 2025

Resposta da Libristo Poland

Dziękujemy, Pani Oleno, za podzielenie się swoją opinią i przepraszamy za zaistniałą sytuację. Rzeczywiście na stronie pojawił się błąd, który niezwłocznie zgłosiliśmy do poprawy. Staramy się, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze i aby unikać takich nieporozumień w przyszłości.

Zauważyliśmy, że produkt został już zwrócony – mamy nadzieję, że sprawa została rozwiązana zgodnie z Pani oczekiwaniami. Jeśli miałaby Pani jakiekolwiek dodatkowe pytania, z przyjemnością pozostajemy do dyspozycji.

Great customer support

Great customer support, I could swap a book in an order after is was already being prepared and shipped to them from their supplier without any problem, and got a refund for the difference

27 de janeiro de 2025

Resposta da Libristo Poland

Thank you Riccardo for your review and very valuable feedback. We always strive to provide the best possible customer support service and we work hard on finding a solution to any issue our customers may experience. We hope you will come back to browse Libristo's virtual bookshelves again soon.

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais