Nortlander Opiniões

TrustScore: 4.5 em 5

4,6

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

En fantastisk skidresa till Val Thorens! Pister­na är långa, varierade och det är aldrig långt hem eftersom ski-in/ski-out gör allt så smidigt. Vi bodde på Hotel Le Sherpa, där personalen var super... Ver mais

Classificada 4 em 5 estrelas

Vi hade köpt enbart flyg + transfer, därmed ingick vi inte riktigt i deras hantering. Så vi fick själva efterfråga info om upphämtnings plats och tider för resan hem. Allt löste sig men kändes lite t... Ver mais

Classificada 3 em 5 estrelas

Helt underbar resa som gick till Mayrhofen Österrike, maten var jättebra lite rörigt på frukosten då det inte blev ett naturligt flyt. Lite oklarheter när det gällde middagen då vi var lite sena och b... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Vi hade en fantastisk och solig vecka 11 i Obertauern. Hotell Aurora låg 50 meter från pisten och mitt i byn och på gångavstånd till allt. Bra frukostbuffe och goda middagar. Nortlanders personal var... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Férias de esqui
  2. também em
  3. Agência de viagens
  4. Operador turístico

Nortlander har arrangerat skidresor till Alperna sedan 1990 och har mer än 25 års erfarenhet av skidresor för svenska skidåkare. Vi erbjuder resor till utvalda skidorter i Österrike, Italien, Frankrike och Schweiz, där boende och liftkort alltid ingår. Beroende på resa kan du välja mellan flyg, tåg, buss eller egen transport. Hos Nortlander kan du hitta skidresor för olika typer av sällskap och önskemål – från familjer, par och vänner till premiumresor och företagsresor. Vi driver även våra egna Heart Hotels i Alperna, med skandinavisk personal och lägen nära skidåkningen. Nortlander hjälper dig att hitta rätt skidort, rätt boende och rätt upplägg för din skidsemester i Alperna.

Informações de contacto

Excelente

TrustScore: 4.5 em 5

763 opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 100% das suas opiniões negativas

Geralmente responde em 14 horas

Todas as opiniões

104 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 5 em 5 estrelas

Det finns verkligen inga ord som helt…

Det finns verkligen inga ord som helt kan beskriva vilken fantastisk vecka vi har haft. Allt från början till slut överträffade våra förväntningar. Reseledarna var helt enkelt enastående – professionella, hjälpsamma och alltid på gott humör.
Hotellet var också ett stort plus, bara några steg från liftarna,
Och vädret… helt suveränt! Sol, blå himmel och perfekta förhållanden i backarna varje dag

22 de fevereiro de 2026

Hej Antonios,

Stort tack för ditt fantastiska omdöme! Vad härligt att höra att veckan blev så lyckad och att både reseledarna, hotellet och skidåkningen levde upp till förväntningarna. Och vilket extra plus med sol och perfekta förhållanden i backarna hela veckan.

Vi hoppas få hälsa er välkomna tillbaka på en ny skidresa framöver.

Mvh //Hanny på Nortlander

Vi är supernöjda

Vi är supernöjda! Trevligt bemötande från bokning till hemresa. Boendet var till belåtenhet och guiderna på plats tillmötesgående.

7 de março de 2026

Resposta da Nortlander

Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att höra att ni är så nöjda och att allt fungerade bra från bokning till hemresa. Härligt också att boendet och guiderna på plats levde upp till förväntningarna.

Bra resebyrå

Trevliga reseledaresom var väldigt hjälpsamma, tyvärr så saknade vi deras närvaro vid några frukostar.
Beskrivningen av hotellet kunde varit lite bättre.

7 de março de 2026

Hej Martin,

Tack för ditt omdöme och för att du delar med dig av din upplevelse. Vad roligt att höra att du uppskattade reseledarna och deras hjälp under resan. Tack också för dina synpunkter – dem tar vi med oss.

Mycket nöjda

Allt fungerade smidig med bokning. Bra återkoppling innan avresa och på plats i Ischgl. Trevliga guider och boende med mycket bra standard med toppenläge.

Hej Ida Karin ,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att höra att allt fungerade smidigt från bokning till tiden på plats i Ischgl, och att både guiderna och boendet levde upp till förväntningarna.

Vi hoppas få hälsa er välkomna tillbaka på en ny resa framöver.

Mvh// Hanny på Nortlander

Fantastisk resa

Ett toppenhotell med mkt god mat och nära till liften och centrum. Enkelt och smidigt att åka med Nortlander trots att vi körde ner med egen bil. Guiderna mötte upp och gav oss info och liftkort när vi anlände. Hyrde även skidor via Nortlander och det gick smidigt. Toppen!

Hej Karin,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad härligt att höra att ni trivdes med hotellet, maten och det smidiga läget nära både lift och centrum. Roligt också att allt fungerade enkelt med både egen bil, liftkort och skiduthyrning.

Vi hoppas få hälsa er välkomna tillbaka på en ny resa framöver.

Mvh // Hanny på Nortlande

Proffsigt och väl genomfört

Proffsigt och väl genomfört. Personliga besök, uppskattade att de ringde dagarna innan resan och stämde av att allt var OK och om vi hade några frågor.

Hej Daniel,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att höra att du uppskattade den personliga kontakten och samtalet inför resan. Att få stämma av och finnas där för frågor innan avresa är något vi värdesätter mycket.

Mvh //Hanny på Nortlander

Classificada 1 em 5 estrelas

Vi bokade en familjeresa till Bad…

Vi bokade en familjeresa till Bad Gastein med 3-bäddsrum. Vid ankomst fick vi fel rum. Den tredje “bädden” var en bäddad soffa i ett mycket litet rum med minimal förvaring – helt olämpligt för tre personer på skidsemester.
Hotelchefen bekräftade att vi fått fel rum. Första natten kunde inget åtgärdas då vi anlände sent och ingen ansvarig fanns på plats. En familjemedlem fick ryggproblem efter att ha sovit i soffan, vilket påverkade skidåkningen.
Efter strul erbjöds ett extra rum. Det löste sovsituationen men förstörde familjeupplägget – vi bokade för att bo tillsammans.
Northlander anser att det extra rummet är full kompensation och har därefter inte återkommit trots att vi begärt omprövning.
Bristande leverans, svag hantering och ointresse i efterhand. Vi bokar inte via dem igen.

19 de janeiro de 2026

Hej Håkan,

Tack för att du delar din upplevelse.

Vi är verkligen ledsna över att er resa till Bad Gastein inte levde upp till de förväntningar ni med rätta hade. Det är självklart inte den start på en familjesemester man ska få när man bokat ett 3-bäddsrum och ser fram emot att bo tillsammans.

Vi kan bekräfta att ärendet fortfarande är aktivt hos oss. Vi har tagit emot ditt senaste mejl och håller just nu på att se över ärendet internt en gång till. Vi beklagar att du inte har fått återkoppling ännu.

Vår ambition är alltid att hitta en skälig och korrekt lösning, och vi återkommer till dig via mejl så snart vi har en uppdatering i ärendet.

Tack för ditt tålamod.

Classificada 4 em 5 estrelas

Mycket bra hotell med jättetrevlig…

Mycket bra hotell med jättetrevlig personal, väldigt bra mat dock inte så kunnig bartender och väldigt konstigt att man behövde betala extra för att komma in på poolområdet när man ändå betalade en hög summa för att bo på hotellet

Hej Anders,
Stort tack för ditt omdöme och för att du delar med dig av din upplevelse. Vad roligt att höra att du uppskattade hotellet, personalen och maten. Vi har noterat dina synpunkter.

Tack igen för din feedback och varmt välkommen tillbaka framöver.

Classificada 5 em 5 estrelas

Vita vidder och glada guider

Trevligt bemötande, vänliga guider och fantastiskt resmål som har allt. Allt välorganiserat och smidigt.

Hej Ivona,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad härligt att höra att du uppskattade både guiderna, bemötandet och resmålet. Att resan upplevdes som välorganiserad och smidig gör oss verkligen glada.

Vi hoppas få hälsa dig välkommen tillbaka framöver.

Classificada 5 em 5 estrelas

Toppenbra service och flexibilitet i…

Toppenbra service och flexibilitet i bokningen. Cervinia 2026 grupp på 8 personer

24 de janeiro de 2026

Hej Wille,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att höra att du är nöjd med både service och flexibilitet i bokningen. Härligt också att ni fick en bra resa tillsammans i Cervinia.

Varmt välkomna att resa med oss igen framöver.

Classificada 4 em 5 estrelas

Cervinia Italien under sportlovet.

Vi var i Cervinia under vecka 8 med Nortlander. Vädret var inte det bästa tyvärr men Nortlander var kanon med allting. Andra året vi reser med Nortlander jag med familj, och kommer förhoppningsvis göra så nästa år oxå.

Hej Magnus,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att höra att ni är nöjda med resan och att ni väljer att resa med oss igen. Även om vädret inte visade sig från sin bästa sida är det härligt att veta att upplevelsen med Nortlander kändes bra.

Vi hoppas få hälsa er och familjen välkomna tillbaka nästa vinter.

Var i Alpe d Huez

Var i Alpe d Huez. Allt fungerade bra och guiderna var väldigt hjälpsamma och trevliga! Lite slitet och trångt hotell (Le Chamois)men läget var super nära lift och backe!

Hej Johanna,
Stort tack för ditt omdöme! Vad roligt att höra att allt fungerade bra och att guiderna upplevdes som hjälpsamma och trevliga. Härligt också att läget vid lift och backe uppskattades – det gör verkligen skillnad på skidresan.

Tack för att du reste med oss och varmt välkommen tillbaka framöver.

Classificada 5 em 5 estrelas

Valtur Cristallo Cervinia Ski resort…

Valtur Cristallo Cervinia Ski resort kan jag bara rekommendera. Fantastisk service, bra mat/buffé och fina rum. Generös shuttle-service till backarna och byn. Vädret var tyvärr inte bra under vår vecka och liftsystemet stängde ner helt eller delvis under perioder pga snö och blåst. Nortlanders trasfer till och från hotellet var smidig och enkel.

Hej Erika,
Stort tack för ditt omdöme och för att du delar med dig av din upplevelse. Vad roligt att höra att ni trivdes på Valtur Cristallo och uppskattade både service, mat och rum, samt att transfern med oss fungerade smidigt.

Vi hoppas att ni får möjlighet att uppleva Cervinia igen under klarare väderförhållanden framöver.

Classificada 5 em 5 estrelas

Så trevliga och serviceminded guider

Så trevliga och serviceminded guider! God frukost, liftnära, enkelt men bra boende i en härlig by!

Hej Anita,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att höra att du uppskattade guiderna, boendet och den härliga byn, och att både frukosten och läget levde upp till förväntningarna.

Varmt välkommen tillbaka på en ny resa framöver.

Classificada 5 em 5 estrelas

Fantastiskt att ni ringer en vecka före…

Fantastiskt att ni ringer en vecka före avresa för att stämma av om det finns frågor! Har aldrig varit med om det tidigare.
Blev sjuk på vår Alpen resa. ringde och fick adress till läkaren och varje dag därefter fick jag mess från Lovisa på Northlander som ville kolla hur jag mådde. Fint och tryggt är min upplevelse.

17 de fevereiro de 2026

Hej Daphne,
Stort tack för ditt fina omdöme. Vad glad jag blir att höra att du uppskattade samtalet inför avresa och att du kände dig trygg och väl omhändertagen under resan. Det betyder mycket för oss att kunna finnas där när det verkligen behövs.

Vi hoppas att du mår bättre nu och att vi får möjlighet att hälsa dig välkommen tillbaka framöver.

Fantastisk service

Väldigt fin kontakt med Nordlanders kundtjänst från dag ett. De har varit hjälpsamma och svarat på frågor och verkligen försökt få till den bästa upplevelsen för oss när vi åkte till alperna. När det närmade sig själva resdagen hade jag några detaljfrågor som kundtjänst hade svårt att svara på men då hänvisade de istället till guiderna som var fantastiskt hjälpsamma och trevliga.

Vi var väldigt positivt överraskade av hela upplevelsen och tyckte vi fick mycket extra värde för pengarna när vi åkte med Nortlander jämfört med att åka själva. Guiderna ordnade pistvisningar, afterski och en guidad skidtur till saalbach (vi bodde i Zell am see) vilket var otroligt lyxigt.

30 de janeiro de 2026

Hej Anton,

Stort tack för ditt fina omdöme. Vad roligt att höra att du upplevde kontakten med kundtjänst och guider som så hjälpsam och att hela resan till Alperna blev en positiv överraskning. Härligt också att ni uppskattade aktiviteterna och pistvisningarna – precis den känslan vill vi skapa.

Mvh// Hanny på Nortlander

Åkte vecka 7 till Les Menuires

Åkte vecka 7 till Les Menuires. Flyget var 1 timme försenat på vägen ut. Fick vänta länge innan bussen gick från flygplatsen.
Men kanonbra buss (Neoplan) som var bekväm och sov större delen av bussresan. Framme 01.30 och loggade in på hotellet.
Supertrevligt boende med många franska barnfamiljer. God frukostbuffé och middag med mycket att välja på. Guiderna höll kontakten och kollade upp att allt var bra. Vi åkte helt på egen hand men gulligt att de kollade att allt var bra.
En supertrevlig vecka med mycket skidåkning och mycket snö. Appen var bra uppdaterad med liftar och backarnas status.
Lite lång väntan på flygplatsen innan vi fick åka hem.
Viva la France!

7 de fevereiro de 2026

Hej Carina,

Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vad härligt att höra att veckan i Les Menuires blev så lyckad och att ni trivdes med både boendet, maten och den fina skidåkningen.

Extra roligt att guiderna och appen bidrog till en smidig och uppskattad resa.
Tack igen för ditt omdöme och varmt välkommen tillbaka framöver.

Classificada 1 em 5 estrelas

Otroligt överpris!!!

Otroligt överpris!!!

Vi köpte en paketresa med northlander till Val Thorens. Vi hamnade på byns sämsta hotell la sherpa som var otroligt äckligt. Vi betalade dock ett pris till northlander som motsvarade det bästa hotellet i Val Thorens.

21 de fevereiro de 2026

Resposta da Nortlander

Tack för ditt omdöme, Erik.

Det är tråkigt att läsa att er upplevelse i Val Thorens inte motsvarade era förväntningar. Hotel Sherpa är generellt mycket uppskattat av våra gäster och har den här säsongen ett snittbetyg på 4,69 av 5 baserat på 116 svar, så det är naturligtvis beklagligt att ni inte fick samma upplevelse.

Vi kan se att ni under vistelsen var i kontakt med både våra guider och hotellet kring de synpunkter som uppstod, och att dialog fördes på plats för att hantera situationen. Hotellet har bekräftat att ni fått den rumstyp som bokades online. Samtidigt har vi förståelse för att rummets storlek och utformning kan upplevas annorlunda när man är på plats.

När det gäller prisbilden är Val Thorens generellt en av de dyrare skidorterna i Alperna, vilket påverkar den totala prisnivån. Vår prissättning följer marknadsnivån för likvärdiga trestjärniga hotell i området.

Vi beklagar att boendet inte levde upp till era förväntningar och hoppas att ni trots allt fick fina dagar i backen.

Classificada 2 em 5 estrelas

Dålig information

En dag var alla liftar stängda, vi frågade om vi skulle få tillbaks pengar för liftkort och skidhyra för den dagen. De skulle återkomma om frågan för de skulle prata med ledningen om det men vi har fortfarande inte hört något. Sedan höll bussen på att köra ifrån oss då den avgick en timma tidigare än utsatt tid. De sa att de ringt oss men de måste ha ringt till fel telefonnummer för jag hade inget meddelande. Vingade suttit på hotellet och väntat på att bussen skulle gå hela dagen. Slutligen bodde vi på ett fyrstjärnigt hotell men vi upplevde det väldigt fuktigt. Det var kondens på rutan, och luktade fukt på hela våningen. Rummet skulle behövt en avfuktare och några fler hyllor eftersom det var väldigt litet golvutrymme.

12 de fevereiro de 2026

Hej Viktoria,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Det är tråkigt att höra att resan inte motsvarade era förväntningar och vi vill självklart bemöta de punkter du tar upp.

När det gäller skidåkningen den aktuella dagen förstår vi verkligen att det måste ha varit en besvikelse. På grund av väderförhållandena var driften i liftsystemet kraftigt begränsad, vilket innebar att endast ett fåtal liftar var öppna. Även om systemet inte var helt stängt, har vi full förståelse för att det kan ha upplevts som en förlorad skiddag när möjligheterna att ta sig ut i backen var så pass begränsade. Om hela systemet är stängt erbjuder liftkortsbolagen en återbetalning av den dagen men då en del av systemet var öppet skedde inte det. Våra guider borde ha återkopplat till er om detta och det ber vi om ursäkt för att de inte gjorde.

Vi förstår också om ni upplevde transfern som både stressande och osäker. Det är aldrig en bra känsla att tro att man riskerar att bli kvar eller missa sin transport. Inför hemresan skickades ett SMS till det telefonnummer som är registrerat på bokningen med information om att avgångstiden flyttats fram till kl. 14.05 på grund av förväntad kraftig trafik och mycket snö på vägarna. Syftet var att säkerställa att alla gäster skulle hinna till sina flyg. Om meddelandet av någon anledning inte nådde fram beklagar vi verkligen den oro det kan ha orsakat. Vi kan försäkra er om att vi inte hade åkt utan er.

Vad gäller hotellet låter det självklart inte bra att ni upplevde fukt och lukt på våningen. Hotellet marknadsförs och klassificeras av oss som ett 3-stjärnigt hotell. I vår logg kan vi dock inte se att dessa synpunkter rapporterades till våra guider på plats under vistelsen. Det är mycket viktigt att eventuella brister meddelas direkt till vår personal på resmålet så att vi får möjlighet att undersöka situationen och vidta åtgärder under pågående vistelse, exempelvis genom dialog med hotellet eller möjlighet till rumsbyte.

Vi beklagar att er upplevelse inte helt levde upp till era förväntningar den här gången, men vi hoppas ni trots detta hade en härlig vecka med mycket bra skidåkning.

Superenkel köpprocess

Superenkel köpprocess. Bra värde för pengarna. Intresserade reseguider som verkligen var till för oss resenärer. Hjälpsamma

Hej Johan,
Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att höra att köpprocessen upplevdes som enkel och att både värdet och guiderna levde upp till förväntningarna. Att du kände dig väl omhändertagen betyder mycket för oss.
Mvh
Hanny på Nortlander