Dank aan Maroc Travel (Helma) voor een prachtige rondreis door Marokko (met gezin van 4). We hebben genoten van het land en de gastvrijheid. Het was een mooie afwisseling tussen steden (Rabat, Meknes... Ver mais
Een ontzettend mooie vakantie gehad, een 12-daagse rondreis door Zuid-Marokko. Alles was goed georganiseerd en we hadden een fantastische gids aan Rachid. We logeerden in authentieke riads en onze gi... Ver mais
Fantastische reis gehad samen met mijn man en zoons van 21 en 15 jaar. Goed georganiseerd en super vriendelijke gidsen/ chauffeur ter plaatse. Alles was top geregeld!!! Helma denkt mee en is altijd b... Ver mais
Wij blikken terug op een geslaagde rondreis van 16 dagen. Van bruisend Marrakech tot de ultieme rust van de Atlas wandelingen. Van stralende zon tot regenrivieren langs de souk! Met een bijzondere dro... Ver mais
Op reis met Maroc Travel; ontdek Marokko van binnenuit. Bij Maroc Travel kennen we Marokko, de bergen, de woestijn en de Berbers als onze eigen familie; het is onze eigen familie.
Lijsterbesstraat 15, 2191 BW, De Zilk, Holanda
Sem histórico recente de solicitação de opiniões
Helma is altijd bereikbaar voor vragen en heeft ons top geholpen om leuke uitstapjes vanuit Marrakech te maken met fijne gids Mohammed.

Resposta da Maroc Travel
Wij hebben als groep van 9 de reis naar Marrakesh en de rondreis rond de Toubkal met beklimming van de Toubkal geboekt. Zeer mooie en goede ervaring. De gids was samen met de ‘dragers/koks/regelaars’ super goed en behulpzaam. Er ontbrak ons aan niks. Helma heeft het allemaal heel erg goed geregeld! Zelfs als we even wat anders wouden dan gepland regelde ze het weer perfect. Wij hadden de wens dat ze zelf mee ging en dat was erg gezellig! Bedankt Helma voor deze unieke en leuke ervaring!

Resposta da Maroc Travel
Wat een onvergetelijke reis! Helma had een rondreis voorgesteld die volledig voldeed aan onze wensen. Een goede mix van alles. Marokko heeft zoveel moois te bieden. Alles was goed geregeld; van de gids in Fes, de chauffeur Mohamed tot de wandelgids in de hoge Atlas. Leuk was wel te vernemen dat sommige van hen familie waren van Helma, wat het persoonlijke, kleinschalige bevestigt. Ook als je ter plaatse een vraag had of iets wilde wijzigen, was Helma altijd paraat.

Resposta da Maroc Travel
Afgelopen augustus met 7 vrienden naar Marokko gegaan, hierbij hebben we een 8-daagse rondreis door Marokko geboekt via Maroc travel. Deze 8 dagen waren onvergetelijk, alles was erg goed geregeld, van de gezellige chauffeur (Youssef) tot de fijne verblijven. Zelf hadden we nog besloten naar Rabat te gaan met de trein, hier heeft Maroc Travel ons nog mee geholpen, een transfer naar het station i.p.v. vluchthaven was geen probleem en we kregen onder andere aanraders in Rabat. Het contact met Maroc Travel ging soepel en als er een vraag was kwam er een snelle reactie van Helma (zowel van te voren als tijdens de reis). Al met al zijn we erg tevreden met Maroc Travel en zouden we reisbureau zeker aanraden.
Ik had al redelijk een beeld hoe we onze reis van een maand wilden vormgeven. Via Maroc Travel organiseerden we de trekking, een streetfoodtour en paragliden.
We zijn met ons gezin van 5 (3 kinderen van 9, 11 en 13) gestart in Marrakech en hadden daar een streetfoodtour met Tarik. Echt superleuk en fijn om zo, begeleid, een eerste kennismaking te hebben met het ons onbekende land en dat de eerste dingen geregeld waren, zoals transfer van luchthaven naar de stad en de overnachting in Marrakech. Maroc Travel zorgde bovendien voor de transfers naar het Atlasgebergte, naar Aguergour waar we zijn paragliden en daarna naar het autoverhuurbedrijf. Via Maroc Travel liepen we een 8daagse trektocht rondom en met beklimming van de Toubkal. Het was een tocht met voornamelijk overnachtingen in tenten op de mooiste plekken in het Atlasgebergte. Het was een zware tocht en echt niet zondermeer door kinderen te lopen, maar die van ons deden het! We hadden een ontzettend leuke club mensen mee; 2 muildiermannen, een voortreffelijke kok en de fantastische gids Mohamed. Hij was echt de beste! Zo zorgzaam en lief voor de kids (en voor ons); hij vertelde veel onderweg, vond het oprecht leuk zo met de kinderen op te trekken en dacht goed mee met ons op het moment dat we ons afvroegen of het nog wel verantwoord was om door te gaan (vanwege een hittegolf). Na afloop van de trekking werden we zelfs bij Mohamed thuis uitgenodigd voor de lunch. Een bijzondere ervaring.
De communicatie verliep snel en gemakkelijk; je merkt dat iedereen elkaar goed kent en de onderlinge lijntjes zijn kort, zowel tussen Nederland en Marokko als tussen de mensen onderling. Er wordt gebruik gemaakt van lokale bedrijven en dat maakt dat iedereen weet waar hij mee bezig is.
We zijn pas halverwege onze reis in Marokko (de rest doen we op eigen gelegenheid), maar we weten nu al dat het eerste deel niet meer overtroffen kan worden! We hebben een onvergetelijke tijd gehad en nemen de mooiste herinneringen mee! We hebben echt ontzettend genoten en missen deze fijne club mensen nu al!

Resposta da Maroc Travel
Maroc Travel heeft onze excursies geregeld. Wat een fijne communicatie. Kan gewoon in het Nederlands met Helma. Wij zijn met ons gezin van 5 gaan fietsen in Marrakesh met Tarik, hebben de Agafay woestijn beleving gedaan incl. kamelen, quads en diner met Mohamed. Ook naar het Atlasgebergte geweest voor bezoek markt, een hike en lunchen bij de gids Rachid thuis. Stuk voor stuk vriendelijke gidsen, heel toegankelijk en professioneel. Ook dat je dit alleen met je gezin kunt doen (prive tour) vonden wij heel fijn en nog wel met prive chauffeur. Top! Dank jullie wel voor deze onvergetelijke ervaringen in Marokko.
Familie Van Pijkeren

Resposta da Maroc Travel
Es en ik hebben een 10-daagse reis gemaakt. Vanuit Marrakech zijn de gebergte en de woestijn in gegaan. We hebben prachtige kloven gezien, in Monkey Fingers gewandeld en zijn we in een mini-woestijn geweest. Het laatste was ons iets te toeristisch, maar toch heel bijzonder om mee te maken.
De mensen maakten dat het een reis met een gouden randje werd. En Youssef onze gids. Wat een jongen! Intelligent, grappig, welbespraakt en heel gezellig. Voelde perfect aan wat we nodig hadden. We voelden ons een beetje bezwaard, reizen met een gids, maar wat een verrijking. Je krijgt zoveel meer te horen en te zien.
Kortom we hebben genoten. Alles wordt geregeld en dat is luxe als je gewend bent om te kamperen. Haha. Helma reageert snel en zorgt dat alles goedkomt. Haar naam noemen en er wordt breeduit gelachen: 'Ooooh, Helma, die kennen ze'.
Maroc Travel is een aanrader. Echt.

Resposta da Maroc Travel
Wij, twee vriendinnen, zijn samen 6 dagen naar Marrakech geweest. De riad en excursies hebben wij bij maroc travel geboekt. Dit was een geweldige ervaring. Er werd meegedacht over de invulling van ons " programma" en alles was super goed geregeld in Marokko. Rachid en Saadia van de Riad waren erg behulpzaam. De gidsen bij excursies waren zeer vriendelijk en professioneel. We gaan graag nog een keer terug naar Marokko om meer van het mooie land te zien en zullen dan graag weer gebruik maken van de diensten van maroc travel
De tour was goed voorbereid. Onze chauffeur was een extra gift. Youssef sprak uitstekend Engels en je kon over alles met hem praten. Hij maakte de reis een tien met een griffel en kus van de juf.
Wij hebben ook een tour gemaakt in de woestijn. Jammer detail was dat het hotel welke je onderbrengt in een tentenkamp meerdere kampen heeft en toch overboekingen heeft, waardoor wij een minder goed onderkomen hadden dan geboekt. Aandachtspuntje.
Voor de rest zeer tevreden.

Resposta da Maroc Travel
We zijn nu alweer 1,5 week thuis van ons avontuur naar de Hoge Atlas en zijn valleien. De prachtige warme kleuren, de geuren, het indrukwekkende gebergte, de zachtmoedige mensen blijven nog steeds in mijn gedachten. Dit alles is mogelijk gemaakt door de super fijne verzorging door Maroc Travel! De gastvrijheid en het enthousiasme van de gids Rashid, de goede rij kwaliteiten en vriendschap van de chauffeur Mohamed en natuurlijk de fijne onderkomens maakten het tot zo'n comfortabele reis. We voelden ons overal zeer welkom en zeer goed verzorgd.
De reis was wat mij betreft te kort, dus ik plan voor volgend jaar graag weer, maar dan om wat langer te verblijven en me onder te dompelen in de gastvrije cultuur van de Marokkanen en zijn waanzinnig mooie natuur. Dank je wel Omar en Helma !
Onze 6 daagse stedentrip naar Marrakech was uitstekend georganiseerd.
Het Riad waar we verbleven was top. Mooie kamers, prima ontbijt en goede locatie: rustig en toch midden in de medina.
De extra ecursies( wandeling door de souks, kookworkshop en dagtrip hoge Atlas) waren de moeite waard. Transfers van en naar het vliegveld waren ook prima geregeld.
Helma reageert snel op je vragen en voorziet je van tips.
We hebben genoten van een aantal zorgeloze, fijne dagen in een boeiende stad.
Bij een volgende gelegenheid boeken we zeker weer bij Maroc Travel.
Bedankt
Familie Fonken
Goed georganiseerd en behulpzaam onze tweedaagse jeepsafari bij maroctravel en de transfers. Leuk guesthouse bij de Ilmil waterval. Ons contactpersoon Helma was erg behulpzaam en goed bereikbaar, ook via WhatsApp. Onze guide Mohammed was ook erg betrokken en altijd op tijd, heel fijn!
We hebben een hele fijne vakantie gehad met ons gezin (3 jong volwassenen) in Marrakech. Via Maroc Travel hebben we verschillende tours geboekt: een foodtour, trip naar het Atlasgebergte en de Agafay woestijn inclusief Quadtour. Alles super goed en persoonlijk geregeld via Helma. Prettig contact en ook in Marrakech konden we haar via Whatsapp makkelijk bereiken. Onze vrolijke chauffeur Saïd en fijne gids Rachid waren super.
We hebben een hele mooie reis gemaakt in Marokko. Na een week trekking in de hoge Atlas en de beklimming van de Toubkal, hebben we met gids/chauffeur een aantal mooie plekken bezocht in het zuiden van Marokko. Opvallend goed was de persoonlijke ontvangst door Helma en het contact met haar gedurende de reis. Maroctravel is geen ‘standaard’ reisbureau. Ze doen daar echt hun best om je iets bijzonders te laten beleven. We zijn op plaatsen geweest waar de doorsnee tourist nooit komt. Daarbij was alles steeds goed voorbereid en geregeld. De medewerkers die met ons mee reisden (gidsen, kok) waren dienstverlenend ingestelde vakmensen en we hebben ook nog eens veel plezier met hen gehad. Kleine problemen, die er altijd zijn bij dit soort bestemmingen en reizen, werden vakkundig opgelost.
Als we opnieuw voor de keuze stonden om met Maroctravel in zee te gaan, zouden we geen moment twijfelen en dat meteen weer doen.
We hebben twee maanden na de grote aardbeving gereisd. Het is goed om hier vermelden dat we daar, wat betreft de voortgang van de reis, op geen enkele manier hinder van hebben ondervonden.
Heel fijne ervaring met deze organisatie en mensen! Je krijgt heel snelle en persoonlijke reactie van Helma, alle hulp en nog veel persoonlijke tips extra. We hebben een fietstour gedaan in de stad, met nederlandstalige gids, wat wel zo handig is omdat de kids meteen alles kunnen meevolgen. En we deden ook een mountainbiketocht in de atlas met fantastische gids. Heel fijn ook dat we elektrische mountainbikes kregen. Super ervaring!
Het eerste contact met Maroc Travel was meteen goed! Je krijgt prettig persoonlijke aandacht, zowel voor als tijdens de reis. Helma 'pelde' onze reiswensen goed af en zo kwamen we uit op de individuele rondreis door Zuid-Marokko. De reis is in één woord adembenemend! Dit deel van Marokko is zeer gevarieerd qua bezienswaardigheden. Het verblijf in de Sahara sprookjesachtig, de mensen allervriendelijkst, het eten heerlijk. We reisden in september: warm, maar goed te doen. En het is zo luxe en ontspannen dat een privé-chauffeur je rondrijdt in een ruime bus. In ons geval was het de vrolijke Saīd die precies weet waar de mooiste uitzichtpunten zijn of waar de lekkerste tajines worden klaargemaakt. Voor ons is het een onvergetelijke reis geworden. Shukran voor alles, lieve mensen van Maroc Travel, Fam. Hoekman
Zeer tevreden over onze reis naar Marrakech met Maroc Travel. We hebben slechts onze eigen vluchten hoeven boeken, verder werd alles geregeld door Helma. Zij hebben er ook voor gezorgd dat we super leuke excursies en activiteiten hebben kunnen ondernemen, waardoor we het meeste uit onze reis naar Marrakech hebben kunnen halen. Een echte aanrader is de kookworkshop en de dagexcursie naar het Atlas gebergte en de Agafay woestijn. Vraag voor die dagexcursie naar Mohammed als gids. Een ontzettend vriendelijke man, waar wij zelfs thuis bij zijn familie een Berberse lunch kregen tijdens de excursie.
Kortom, super tevreden!!!!
Wij hebben een topvakantie gehad met Maroc Travel. Een paar dagen.in Marrakech met een heel leuke street foodprocessor tour en nadien.5 dagen trekking in de Atlas. Alles was perfect georganiseerd (verplaatsingen, logies, gidsen...). Zeer bekwame gidsen in het Atlasgebergte met respect voor de lokale traditie en cultuur. Absolute aanrader.
Wij hebben hele interessante en leuke excursies gehad met deze organisatie. De gidsen ( zelfs één nederlands sprekend :-) waren top, evenzo de chauffeurs die ook via deze organisatie geregeld waren. De directe communicatie met Helma van het reisburo was prettig en de voor ons uitgekozen riads in Marrakesh en Essouira waren prachtig!
Trip naar het Atlasgebergte gedaan en fietsen in Marrakech. Beide uitjes waren zeer geslaagd. Wij stonden niet op de juiste pickup plaats maar ze gingen niet weg zonder ons; heel fijn. Eten in Imlil bij de gids thuis was leuk en bijzonder. De rit was prachtig. De dag erna gingen we fietsen in Marrakech, ook dwars door een souk, was zeer de moeite waard. Vanuit Nederland al met Helma in het Nederlands kunnen overleggen is een abosulte meerwaarde van MarcoTravel. Ik was samen met mijn zus en wij raden Maroc Travel zeker aan. Al zou wat ons betreft de kameelrit in het kader van dierenwelzijn geschrapt mogen worden.