SEB Opiniões 33

TrustScore: 1.5 em 5

1,5

Leia as opiniões dos outros

Classificada 2 em 5 estrelas

Der fik en mail om, at der ville gå 4-5 uger inden min sag blev behandlet. Efter 5 uger ringede jeg til SEB, som i første omgang ikke ville hjælpe mig, fordi jeg manglede oplysninger. Da jeg fortalte... Ver mais

Classificada 2 em 5 estrelas

Ursäkta mig, men den nya sidan som kommer upp är såååå dålig!! Varför om, diagnoserna något som funkade bra, till total disaster? Vem vill ni imponera på?!? Inte vanliga användare i alla fall. Buuu!

Informações sobre a empresa

1. Banco
  2. Consultor financeiro
  3. Instituição financeira

Informação fornecida por diversas fontes externas

Skandinaviska Enskilda Banken AB, abbreviated SEB, is a Swedish financial group for corporate customers, institutions and private individuals with headquarters in Stockholm.

Informações de contacto

1,5

Muito mau

TrustScore: 1.5 em 5

33 opiniões

Classificada 1 em 5 estrelas

SEB är en bank som personlig skiter…

SEB är en bank som personlig skiter totalt i om man har varit sjukskriven under en längre period. Dem anser det är inte skäl nog för amortetingsfritt därefter stänger dem ned ditt ärende och kommer konkret säga du har alla förutsättningar att betala dina lån. Om du överväger en bank så rekommenderar jag inte SEB. Varken om du blir sjuk eller planerar för barn. Deras vinster på 81 miljarder per år är viktigare än att du ska ev. Komma tillbaka på fötterna efter jobbig ekonomisk situation eller om du överväger att ha några framtidsplaner.

5 de fevereiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Som bank till privatpersoner ska dom…

Som bank till privatpersoner ska dom lägga ner .Ingen som helst erfarenhet av något som inte står på pappret som dom har fått att läsa från .Så står det inte i manuset dom har så får du inget svar och vad det gäller pensions pengar så ska dom hållas så långt borta från denna bank som möjligt .Som andra skrivit det tar 3 månader att flytta tjänstepensions från dom Ren skandal frågan är om dom är efterblivna på den avdelningen .IPS pensions tar ju bara 60 dagar att flytta ju .Men om du sätter in 1000 kr på dessa konton tar det sekunder innan dom försvunnit Så min rekommendation är att inte beblanda sig med denna skitbank som sagt och definitivt inte med pensions pengar

27 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Seb banken,banken man inte får någon hjälp av

SEB BANKEN
BANKEN MAN INTE FÅR NÅGON HJÄLP AV!!!
Tidigare varit kund på seb har en del pensionssparande kvar där som inte går att flytta, önskade tala med någon om det men …tyvärr fick jag inga svar på mina frågor trots flera försök.
Riktigt riktigt dåligt.
Lika svårt har det varit att få hjälp med ett dödsbo i familjen där alla intyg, papper och fullmakter varit i sin ordning.
Ingen hjälp för heller.
Tragiskt dålig kundtjänst…
Långt att åka till Seb kontoren. måste åka flera mil tur och retur med sådant som kunde skett på telefon.
Orimligt långa väntetider då man är tvungen att beställa tid!!

11 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Hur kan Ni leva med detta omdöme som Ni…

Hur kan Ni leva med detta omdöme som Ni få av alla? Agera
Värdelöst seb kort att man inte swisha in pengar på kreditkort
Ta lång tid jämfört med andra kreditkort att få in pengar på kortet
Ni borde skämmas
Snart dags och säga till flera människor att de ska byta

31 de dezembro de 2025

Skjulte gebyrer

Skjulte gebyrer. Monopol dannelse er usmageligt. Opkræver bare gebyrer ud af den blå luft, da de åbenbart ikke selv kan finde ud af at hæve pengene på kontoen automatisk. Kunne jeg give dem minus stjerner havde de fået det i stedet for 1 stjerne. Samarbejdet med Jyske Bank er ligeledes ringe.

17 de dezembro de 2025

Jag har haft SEB i över 20 år

Jag har haft SEB i över 20 år, mina bolån och alla aktiviteter runt pengar har legat hos dom. Jag har varit trogen kund. Nu när jag säljer min lägenhet 1 december, SEB får hela lånet återbetald, bolånsbindningstid är 31 december. Jag måste betala räntan för lånet till 31/12 fast jag betalar tillbaka lånet 1/12, det handlar om flera tusen kronor. Inte undra på att bankerna gå i vinst.
ALDRIG mer SEB.

18 de novembro de 2025

Var god dröj

En bank med sämre telefonbemanning än telecomföretagen, alltid ”just nu ringer många kunder till oss”

4 de novembro de 2025

Katastrof bank

Jag har varit kund hos SEB, men har nu blivit uppsagd med samtliga banktjänster, inklusive mitt BankID – utan någon rimlig kommunikation eller förklaring.

Trots att SEB själva avslutat mitt BankID har de fortsatt att skicka viktig information via Kivra, vilket jag alltså inte kan öppna eller läsa. Ingen information har skickats till min adress i Sverige, och ingen har kontaktat mig på något annat sätt.

Det hela blev ännu värre när jag nyligen fick veta via UC att SEB har lagt in en notering om “missbrukad kredit”, vilket är helt felaktigt. Jag har inte missbrukat någon kredit, och jag har dessutom försökt nå SEB flera gånger för att kunna betala — men det är i princip omöjligt att få kontakt.

Det är anmärkningsvärt att en modern bank år 2025 inte erbjuder någon e-postkontakt, ingen riktig kundombudsman, och att man förväntas skicka vanliga brev per post. Jag bor utomlands, vilket gör det både omständligt och orimligt att tvingas skicka fysiska brev för att kommunicera med banken.

Det finns inget vanligt telefonnummer att ringa där man kan nå någon utan att identifiera sig via BankID — vilket jag ju inte längre har eftersom SEB själva sagt upp det. Det finns ingen människa att prata med, ingen som tar ansvar, och inget sätt att lösa ett problem som de själva har skapat.

Detta är fullständigt bedrövligt och ovärdigt en bank som SEB.
Jag kommer att ta ärendet vidare till Kundombudsmannen och ARN, men vill samtidigt varna andra för hur lätt man kan hamna i en byråkratisk återvändsgränd utan hjälp eller ansvar.

Det här är inte bara dålig service – det är respektlöst och oacceptabelt.

23 de outubro de 2025

Varning för SEB

Varning för SEB – en bank som stänger dörrar utan förklaring

I juni gick min telefon sönder, och inte ens en professionell reparatör kunde överföra all min information till den nya telefon jag tvingades köpa. Alla som har varit med om detta vet hur beroende vi är av våra mobiler – särskilt för oss med neuropsykiatriska diagnoser som ADHD och autism. Att återställa appar, lösenord och BankID är inte bara tidskrävande, det är överväldigande.

Jag kontaktade SEB för att få ett nytt BankID, men eftersom jag inte kunde identifiera mig digitalt fick jag ingen hjälp. Först i slutet av augusti fick jag en tid på banken och kunde äntligen återställa mitt BankID. Men bara två veckor senare spärrade SEB mitt BankID – utan någon som helst förvarning.

När jag ringde för att ta reda på vad som hänt kunde de inte ge mig någon information, eftersom jag – ironiskt nog – inte kunde identifiera mig. Det är alltså SEB själva som har spärrat min möjlighet att identifiera mig, och därmed också min möjlighet att få hjälp.

Jag fick besked om att ett brev med förklaring skulle skickas hem. Tre dagar senare kom ett brev – men inte det utlovade. Istället fick jag en utbetalningsavi med information om att mitt konto hade avslutats. Jag har aldrig begärt att avsluta mitt konto.

Jag ringde igen, men fick fortfarande ingen hjälp eftersom jag inte kunde identifiera mig. Jag uppmanades att vänta på ytterligare ett brev. En vecka senare kom det – men även detta var innehållslöst. Det enda som framgick var att mitt konto hade stängts.

Detta hände i slutet av september, vilket innebar att mina inkomster inte kunde betalas ut, mina autogirobetalningar misslyckades och jag började få meddelanden om obetalda räkningar. Nu har det gått över två veckor och jag vet fortfarande inte varför SEB har stängt mitt konto. Jag får ingen hjälp, trots att jag varit kund i över 20 år, haft två bolån, pensionssparande och till och med rekommenderat min man att bli kund – vilket han nu ångrar.

Att en bank kan agera på detta sätt – utan att ge tydlig information, utan att erbjuda stöd, och utan att ta ansvar för konsekvenserna – är för mig obegripligt. Det handlar inte bara om pengar, det handlar om att kunna ta del av vård, myndighetstjänster och sköta sin vardag.

SEB har visat att de inte värnar om sina kunder. Min man kommer definitivt att byta bank, och jag rekommenderar starkt att andra gör detsamma. En bank ska vara en trygghet – inte en risk.

2 de outubro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Varning för detta oseriösa bolag

Varning för detta oseriösa kreditgivningsbolag. De använder sig av rent bedrägliga avtalsvillkor som inte används av andra kort/kreditgivare. Min bank strulade med betalningen och blev 3 dagar sen. Då väljer SEB kort (Circle K Mastercard) att debitera ränta från första dagen varje produkt inhandlades. Inte ränta för de tre dagar och det beloppet som var försenat. De valde, trots mina invändningar, att ge mig dröjsmålsränta på över 400kr istället för de runt 5-6kr det borde vara. Har nu bytt till Re:Member och säkerställt deras villkor i avtalet (så som många andras)

3 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

SEB är den girigaste bank jag haft.

SEB är den sämsta bank jag haft att göra med. Jag har både privat och tre företag hos dem, god ekonomi, 55 % belåning, aldrig missat en betalning och några Mkr i sparande. Trots detta vägrar de ge en vettig ränta.

Det är helt obegripligt hur en bank kan behandla lojala och stabila kunder så dåligt. Jag kommer att flytta allt – privat och företag – och avråder starkt alla från att ha något med SEB att göra.

22 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

AI system utan mänsklig kontroll *årets idioter*!!!!!

Jag skyddade min identitet - en ensamstående mamma!!! och det är svårt att öppna en bank - jag var kund hos SEB, och de stängde kontot eftersom jag sålde en bil till ett EU-land företag!!! KC jag gjorde!, och det fick pengar på 180 000 svenska kronor från utlandet! De skrev att detta är terrorism och penningtvätt. Va?????? Det är en reflex att Sverige inte är en del av EU eller att SEB bara är en del av Sverige. Det är olagligt att stänga ett bankkonto utan bevis! Detta är en mänsklig rättighet som SEB kommer att tröttna på! De sparkade just ut mig - mina två företag är redovisning och måleri. Den mest idiotiska banken - de införde ett artificiellt intelligenssystem och filter. Jag är inte dum. De arbetar där enligt mallar. De kommer att stänga allas konton - jag är revisor! Frågor och skriverier - varför betalar ni till skatteverket preliminär skatt för vilket ändamål? Och varför behövde ni en rot avdrag från skatteverket? Om alla skriver till domstolen mot sig själva kommer de att hamna i alla nyheter. Bättre att sätta titeln *årets idioter*!!!!! på Aftonbladet.

18 de junho de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

SEB Pension och Försäkring…

Vi har haft SEB Pension och Försäkring i många år och det har rullat på, men så höjdes en vårdförsäkring plötsligt med 38%, utan någon som helst förvarning. Hur är det ens rimligt? Vem kan bara höja priset så mycket från en månad till en annan utan att meddela kunderna?
Jag ringde upp dem, men fick bara till svar: "Det är som det är, vi kan tyvärr inte göra något". Det är under all kritik.
Stora företag som SEB verkar kunna bete sig hur som helst utan att ta minsta ansvar. Det är respektlöst mot kunder som varit lojala i åratal. Jag är otroligt besviken, det här är riktigt uselt skött.
Skitdåligt, SEB Pension och Försäkring.

16 de junho de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Får ej använda mina pengar

Jag har lånat pengar från ett finansbolag för att köpa en bil och medel har satt i på mitt konto på SEB men de tillåter inte att jag använder dessa tills jag kan visa ett köpekontrakt!

20 de maio de 2025

Aldri velg Eurocard/Seb

Aldri velg Eurocard om det finnes et annet alternativ. Privatpersoner bør velge et hvilket som helst annet selskap, men bedrifter har dessverre ikke mange andre alternativer.

De har brukt et halvt år på søknaden vår. Kundeservicen er helt elendig og de klarer ikke å svare på noen spørsmål. Å snakke med menneskene hos Eurocard er som å snakke med en chatbot. De svarer aldri på det du spør om. I tillegg til å ha fyllt ut en milelange søknad på nett og signert med BankID, så ba de om å få nøyaktig de samme skjemaene fylt ut på PDF med signatur, kopi av pass med signatur av vitne.
Når alt endelig er klart og søknaden skal godkjennes, så ringer de med beskjed om at søknaden har blitt kansellert pga en teknisk feil. Alt må dermed gjøres på nytt.

Hvis de trenger mer informasjon fra søker, så gir de ikke beskjed om dette før man purrer.

3 de abril de 2025

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.