Svensk Fastighetsförmedling Opiniões 52

TrustScore: 1.5 em 5

1,4

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Gav ett gott första intryck, fick franchisetagaren som mäklare. Han lät folk utan lånelöfte lägga bud på lägenheten. Han hörde inte av sig efter visningar av lägenheten, jag va tvungen att jaga h... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Agentes imobiliários
  2. Empresa gestora de propriedades
  3. Imobiliária
  4. Consultor de imóveis
  5. Promotor imobiliário
  6. Agência de arrendamento imobiliário

Informação fornecida por diversas fontes externas

Svensk Fastighetsförmedling hjälper dig att få ut det mesta av din bostads- & fastighetsaffär. Våra mäklare förmedlar och värderar bostäder, nyproduktionsprojekt, gårdar & kommersiella fastigheter över hela landet. I över 80 år har vi fått folk att kän...

Informações de contacto

1,4

Muito mau

TrustScore: 1.5 em 5

52 opiniões

Ej trovärdiga

Ej trovärdiga! Mäklaren begick tjänstefel vid visning och försäljning av lägenhet i Stockholm. Lovade vid visning att inga dolda bud accepterades utan mäklaren skulle ringa runt dagen efter för att ta emot bud. Lägenheten säljs med dolt bud några timmar efter visningen utan kontakt till andra intressenter som lovat. Vi kommer inte ha kontakt med Svensk Fastighetsförmedling fler gånger.

12 de abril de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

SF Real Estate Torrevieja - hvor er mine penger?

Svensk fast. bestmte seg for å tjene penger i Spania.
Der presterer de å selge kundenes navn, tlf og email til svindlere som de samarbeider med.
Kaller seg "legal office", men nekter å presentere noen bevis for dette.
I det øyeblikket salget er bekreftet, går ditt navn til svindlere. Alle emails blir kopiert til dem. Ansatte i SF gjør alt for å forsikre at deres "juridiske" partner er 100% "reliable". Senere gir de seg for å være ansatt hos svindlere! Til og med SF sjef for Spania går god for svindlere! Etter 3 måneder, 3 dager før overføring av eiendom, du får beskjed at de ikke representerer deg likevel. Finn deg egen advokat! Det de ikke klarte på måneder og uker (5 uker etter at de fikk all dokumenatsjon, 3 måneder etter salgsdato), klarte andre, profesjonelle på 2,5 time. SF Real Estate i Spania sørger for å sende deg på akutten med symptomer på hjerteinfarkt eller slag. Med få dagers mellomrom. Enda bra de ikke selger helsetjenester!
6 MÅNEDER ETTER SALGET, HOLDER FREMDELES MINE PENGER OG SVARER IKKE PÅ NOEN HENVEDELSER!

4 de julho de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Oseriös mäklaren som inte tar sitt…

Oseriös mäklaren som inte tar sitt ansvar. Jimmy Rosetti på Svensk fastighetsförmedling rekommenderade att INTE gå ut på Hemnet och istället använda sig av hans egna nätverk. Efter 18 månader kunde han inte leverera en enda intressent och hade inte en enda visning. Han har lyst med sin frånvaro. Kritik kan han inte ta emot utan då kastar han det direkt tillbaka och tycker att allting är uppdragsgivarens fel. Han rakt av ljuger om vad han själv har sagt, vad jag som uppdragsgivare sagt och vilka råd han har gett, vissa av dem finns skriftligt. Han har lyst med sin frånvaro under hela perioden.

Efter viss diskussion så väljer Jimmy själv att säga upp uppdraget. Avtalet regleras av att mäklaren har rätt till ersättning om uppdragsgivaren säger upp avtalet eller om det säljs på annat sätt under perioden för ensamrätt.

I detta fall var det uppdragstagaren som valde att avsluta. Trots att uppdragstagaren valt att avsluta, tiden för ensamrätt har löpt ut vill Jimmy ändå fakturera tusentals kronor. Trots att han inte har rätt för det enligt avtal eller visat något arbete, slösat bort ens tid så står han fast vid att man ska betala. Svarar inte heller när man bestrider fakturan. Fick vända mig till deras ekonomiavdelning, som efter diskussion valde att kreditera fakturan.

Detta är oseriöst både av min mening, min flickvän som jobbar på bank och med mäklare samt flera vänner som jobbar/jobbat som både jurister och som mäklare.

Bemötandet från Jimmy Rosetti har även varit otroligt kallt och man upplever inte att något engagemang finns. Vad man kan läsa av andra recensioner så verkar Jimmy Rosetti försvinna när det blir problem och vrider på sanningen.

Detta objekt köpte jag även tre år tidigare av just Jimmy Rosetti, nybyggnation. Där lovades det flera saker muntligt, som var krav för att köpet skulle gå igen, detta visade sig sedan inte stämma alls. Absolut inget Jimmy tar ansvar för eller ens svarar på frågor kring. Valde Jimmy då han säljer flest antal objekt i området. Men som egenföretagare och en som jobbat med sälj i över 7 årstid så vet man att den högst presterande säljaren aldrig är bra för köparen eller uppdragsgivaren, enbart för säljaren/mäklarens egna siffror och provision.

Skulle aldrig rekommendera Jimmy Rosetti eller svensk fastighetsförmedling. Det finns många andra bra byråer och mäklare att tillgå

24 de setembro de 2025

Varning för "Varudeklarerat"

Svensk Fastighetsförmedling har tillsammans med Anticimex Försäkringar utvecklat en slug produkt som kallas för "Varudeklarerat". Produkten syftar till att skapa falsk trygghet för fastighetsspekulanter samt inbringa till intet förpliktigande premier åt Anticimex. "Varudeklarerat" är en väl uttänkt konstruktion. Så här fungerar den: Anticimex besiktningsman undviker att i klartext redogöra för förefintliga skador i besiktningsutlåtandet men rödmarkerar i det finstilta en ikon vilket gör det omöjligt för köparen att få ut något på försäkringen när husskadorna upptäcks. Under husvisningen trycker mäklaren från Svensk Fastighetsförmedling hårt på tryggheten det innebär med marknadens bästa försäkring samt avsaknaden av husskador i besiktningsprotokollet.
Gör alltid en egen tillförlitlig besiktning och häv alternativt omförhandla köpet om skador upptäcks som Anticimex besiktningsman, sannolikt avsiktligt, ej redogjort för.

21 de março de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Aldrig varit med om en mer oengagerad…

Aldrig varit med om en mer oengagerad mäklare men fullt arvode skulle hon ha, hade det inte varit för oss som säljare hade kåken fortfarande inte varit såld, ljög i annonsering om att fastigheten var besiktad men det gjordes först flera veckor efter visning.

14 de agosto de 2025

Ingen kommunikation möjlig

Vi var intresserade av ett hus och försökte kontakta fastighetsmäklaren från Svensk Fastighetsförmedling i Malung. De svarade först väldigt snabbt, men efter det var det omöjligt att få kontakt. De svarar helt enkelt inte i telefon, ringer inte tillbaka och svarar inte på mejl.

12 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Otydlig mäklare, och inte spec trevlig. Återkopplar inte. Så ger inget seriöst intryck

Mattias Grönslätt tycker jag inte lever upp till de krav man borde ha på en mäklare. Är väldigt otydlig i sin konversation och pratar med låg stämma hela tiden. Sen tycker jag personligen man kan välja en trevligare klädsel. Men det är ju personligt. Hamnar nog längst ner på alla mäklare jag haft kontakt med genom åren.
Mvh
Janne

9 de agosto de 2025

Oprofessionellt

La ett bud och vann en budgivningen efter att cirka en månads väntan då säljaren skulle få klartecken ifrån banken.

Men efter allt väntande och EFTER att jag hade fått lånet ifrån banken samt att mäklaren hade bokat in datum för kontraktsskrivning bokstavligt talat då kommer det ett nytt bud trots att vi hade kommit överens om datum och pris.

Fick INGEN info om detta bara ifrån autobudgivningsmeddelandet ifrån SMS att någon hade lagt ett bud tre drager innan vi skulle skriva på allt.

Inte bara det då efter det kontaktade jag mäklaren som säljer lägenheten och får inget svar ifrån henne men får det ifrån en person jag inte har pratat med innan överhuvudtaget.

Mycket oseriöst och oprofessionellt av dessa nötter. Speciellt att ingen kontaktade mig om att budgivningen hade startat om igen trots att vi kom överens om datum och pris.

(Köp inga fastigheter eller lägenheter av detta bolaget väldigt oseriösa)

3 de julho de 2025

Gäller Ulriksdal

Gäller Ulriksdal, Solna.

Vi deltog som budgivare i en budgivning på ett radhus i Ulriksdal där vi initialt upplevde att mäklaren var mycket bra på att kommunicera och svara på våra frågor. Under budgivningen blev vi påminda om att bud inte är bindande, vilket givetvis stämmer.

Efter två dagars budgivning förlorade vi, och samma kväll kl. 22:36 kontaktade mäklaren oss via sms. Han undrade då om vi kunde tänka oss att skriva avtal för 5 000 kr under det ledande budet, förutsatt att vi avstod från besiktningsklausulen som de andra budgivarna önskade ha med. Vi blev självklart glada över möjligheten och informerade mäklaren om att vi behövde fundera på beloppet men att vi skulle återkomma morgonen efter.

Stressade men förväntansfulla började vi genast planera igen. På morgonen ringde mäklaren upp oss för besked. Vi svarade då att vi kunde tänka oss att avstå från besiktningsklausulen för 10 000 kr under det ledande budet. Vi förklarade även att vi hade arbete att planera kring och därför behövde ett snabbt besked, eftersom han påpekade att vi i så fall behövde skriva papper samma dag. Eftersom det var en nyproduktion frågade vi också om vi kunde få ta del av byggarens besiktning. Mäklaren svarade att om säljarna hade den och valde oss, så kunde han undersöka saken.

Vi väntade därefter på besked, men tiden gick och vi hörde inget. Mäklaren meddelade att vi skulle få svar runt lunch, men tillade att han var på en bolagsstämma. Detta kändes märkligt, särskilt eftersom vi förklarat att vi behövde snabb information för att kunna planera.

Efter ytterligare väntan började vi förstå att vi kanske bara användes som ett verktyg för att få de andra budgivarna att avstå från besiktningsklausulen. Mycket riktigt fick vi senare ett meddelande där mäklaren, fortfarande på bolagsstämma, meddelade att säljarna valt att gå vidare med de andra utan att förklara varför eller vad som varit avgörande.

Hela processen kändes oprofessionell och respektlös. Att sms:a så sent på kvällen och skapa förväntningar för att sedan stressa oss att vara redo att skriva på, utan att ge några klara besked, upplevde vi som oseriöst. Vi kände oss utnyttjade för att påverka andra budgivare och är mycket besvikna på hur mäklaren hanterade detta.

15 de maio de 2025

Uselt

Det var den värsta affären i mitt liv! Kardo Talabani är mäklaren som betalade ut handpenningen för tidigt till säljaren (säljaren som sedan flydde landet innan tillträdet), Kardo upprättade ett hyresavtal med husockupanterna som bodde olagligt i min lägenhet och jag fick inte ens nycklarna till min bostad vid tillträdet. Jag var bostadslös på grund av mäklarens inkompetens i drygt 1 månad efter att jag hade köpt min lägenhet. Vill ni köpa en bostad men bli bostadslösa, behöva hantera husockupanter, flytta ut möbler och städa efter säljaren? Då ska ni välja denna inkompetenta mäklare! Grädde på moset var att vi inte ens fick en ända krona i ersättning. Anmälan som gjordes gick genom mäklarens försäkringsbolag (If). Kardo gör samhället en tjänst och byt karriär.

3 de setembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Svensk Fastighetsförmedling har inte…

Svensk Fastighetsförmedling har inte ordning på sin dokumenthantering. Dokument som jag skickat till mäklaren försvann halvvägs in i försäljningen. Jag fick skicka dem igen.

De har dessutom brister i sin avvikelsehantering.
Under tillträdet blev det fel summor på likvidavräkningen, ingen avvikelse rapporterades jag blev ombedd att signera nytt papper och blev fråntagen det första. Problemet är att båda skickats till banken som nu utfört fel hantering av pengarna.

Svensk fast påstår sig ha uppfyllt sitt uppdrag och säger sig inte ha något ytterligare ansvar för transaktioner och att de därmed inte heller behövt göra någon avvikelserapport.

För mig som kund har Svensk Fastighetsförmedlings brister inneburit att jag utfört deras arbete. Bara bank strulet uppskattas till minst en full dags heltidsarbete.

De borde letat rätt p sin dokumentation och utfört en avvikelseutredning nör det blev fel samt försäkrat sig att allt står rätt till på bankerna innan de avslutat sitt uppdrag. Helst hade jag sett en kompensation för det arbete jag själv lagt ner.
(Hade jag velat sköta försäljningen själv hade jag ju inte anlitat en mäklare)

Jag kan absolut inte rekomendera Svensk Fastighetsförmedling och avråder alla från att ingå avtal med dem.

7 de novembro de 2024

Arlöv var bra under 80 och 90 talet

Arlöv var bra under 80 och 90 talet. I dag tar man in vad som som helst som hyresgäster. Dom kan inte svenska. Man tänker och säger, i sverige är allting gratis. Inget kvalitetstänk. Svenska hus vil spara pengar. Kanske socialen sponsrar med pengar? Vill ni bo bra och ha det bra så flytta inte hit.......Dålig service och stor personomsättning......

8 de outubro de 2024

Gäller kontoret i Upplands Väsby

Gav ett gott första intryck, fick franchisetagaren som mäklare.
Han lät folk utan lånelöfte lägga bud på lägenheten.
Han hörde inte av sig efter visningar av lägenheten, jag va tvungen att jaga honom istället även fast det står på hemsidan att dom ska höra av sig efter visning.
Nu är bostaden såld och allt är över men kommer aldrig igen använda mig av Svensk Fastighetsförmedling.

30 de agosto de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Felaktig information och dåligt bemötande

Jag kan inte rekommendera Svensk fastighetsförmedling i Uddevalla då lägenhetsaffären inte blev proffesionellt utfört. Sofia Andersson gav ett mycket tråkigt bemötande. Informationen, innan budgivning, när jag köpte var inte korrekt. I situationen som uppstod var inte Svensk fastighetsförmedling och Sofia Andersson den neutrala part som behövdes. Där av en oerhört dålig upplevelse.

31 de maio de 2024

Gäller kontoret på Mallorca

Gäller kontoret på Mallorca. Vi kontaktade dom om en försäljning och fick kontakt med en av deras så kallade mäklare Malin Exander. Det hela slutade i katastrof efter att Malin beslutade sig för att tipsa en annan köpare som bulvanköpte lägenheten mitt framför ögonen på oss. Så skall det verkligen inte gå till och där slutade vår dröm om en lägenhet på Mallorca. Undvik detta företag Svensk Fast på Mallorca

3 de junho de 2024

Gäller kontoret i Spanska Fuengirola

Gäller kontoret i Spanska Fuengirola! Solkustens sämsta mäklare! Undervärderade vår lägenhet så vi förlorade en stor summa. Hjälpte inte till att hitta nytt trots löfte om hjälp vid tecknandet av uppdraget! Snackar runt men håller tunt!

29 de maio de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Ignorerar intressenter, dåligt för säljare!

Jag mailade mäklare för att fråga om ett objekt till salu. Fick inte svar alls. Jag har underrättat ägaren till fastigheten, då denne nog inte blir glad åt att antalet köpare minskar när frågor och kontakt inte besvaras.

Jag skulle inte anlita denna fastighetsförmedling när jag vet att man ignorerar intressenter som visar intresse.

28 de maio de 2024

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.