Ikke en uvildig vurdering — varetager kun forsikringens interesser
Taksator.nu blev udpeget af Købstædernes Forsikring til at vurdere skader på mit hjem og mine ejendele efter en grov leveringsfejl fra Ib Transport & Montering ApS.
Taksatoren fremstod fra starten partisk og interesseret i at minimere skaderne frem for at dokumentere dem reelt. Under besøget forsøgte hun at overtale mig til ikke at medtage visse skader, og hun inspicerede mit hjem på en måde, der ikke havde nogen relevans for skadesvurderingen.
Det var tydeligt, at hun primært handlede ud fra forsikringens interesser og ikke som en uafhængig fagperson.
En taksator skal være objektiv og repræsentere en fair vurdering — det oplevede jeg på ingen måde her.
Jeg kan ikke anbefale Taksator.nu til nogen, der ønsker en retfærdig og gennemsigtig behandling.
Min vurdering: 1 stjerne.
Redigeret for svar:
Kære Bo Nordestgaard,
Tak for jeres svar.
Jeg må dog præcisere, at det er stærkt misvisende at påstå, at min manglende indboforsikring fratager Elgiganten og deres ansvarsforsikring (jeres opdragsgiver) det juridiske erstatningsansvar. Det er helt korrekt, at der er tale om en ansvarssag — men netop derfor skal skadelidte ikke bære risikoen eller være afhængig af at have egen indboforsikring.
Jeres opgave som "uvildig" taksator burde have været at foretage en reelt neutral vurdering, ikke at vurdere på grundlag af, om skadelidte havde en privat forsikring eller ej. At nævne min indboforsikring i denne sammenhæng fremstår både irrelevant og i strid med god skadebehandlingsskik.
Derudover bør det nævnes, at jeres taksator flere gange afgav juridiske vurderinger og anbefalinger, hvilket ligger uden for taksators kompetenceområde og må betragtes som uprofessionelt.
Jeg ønsker at gøre opmærksom på, at denne sag er indbragt for Forbrugerklagenævnet, og at sagen ligeledes vil blive anmeldt til relevante myndigheder for yderligere undersøgelse af jeres habilitet og praksis.
Berna Turan
Redigeret for svar igen:
Kære Bo,
Tak for din tilbagemelding.
Jeg må dog igen understrege, at det er misvisende at fremhæve manglende indboforsikring i denne sag. Som skadelidte forbruger har jeg dokumenteret hændelsesforløbet, og det er transportøren samt Elgiganten, der hæfter for korrekt levering og for skader under transport, jf. købelovens § 17 og § 23.
Jeres gentagne henvisning til, at I "kun er øjne på sagen", stemmer ikke overens med jeres handlinger under besøget, hvor jeres taksator afgav juridiske vurderinger og anbefalinger til, hvordan jeg burde forholde mig, hvilket er uden for taksators kompetenceområde.
Jeg ønsker at gøre opmærksom på, at sagen er indbragt for Forbrugerklagenævnet og relevante myndigheder, og at jeg afventer deres afgørelse.
Berna Turan
4 de junho de 2025