Total Försäkring Sverige AB Opiniões 148

TrustScore: 4 em 5

4,1

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Turboproblem mitt i vintern, det skulle ha kostat en förmögenhet på egen hand. Jag följde instruktionerna och anmälde skadan inom en vecka, sen tog de hand om allt. Ersättningen kom snabbt och hela re... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Jag gillar att man vet vad som gäller redan från början. Den digitala fordonskontrollen tog bara några minuter och sen var det bara att vänta på karenstiden. När något väl hände med servopumpen så vis... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Växellådan började lata konstigt förra manaden och jag skickade in skadeanmälan direkt. Efter att karenstiden gatt sa blev det godkänt utan problem. Verkstan fick grönt ljus samma dag och bärgningen o... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Companhia de seguros

Total Försäkring Sverige AB tillhandahåller försäkringar inom olika områden samt garantier inom fordonsbranschen. Besök gärna hemsidan för mer information. www.totalforsakring.se eller ring oss på 08-121 390 60. Total Försäkring Sverige AB är ett försäkringsbolag som står under tillsyn av Finansinspektionen (Institutnummer 50723).

Informações de contacto

4,1

Bom

TrustScore: 4 em 5

148 opiniões

Respondeu a 85% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

Classificada 1 em 5 estrelas

Jag har fått ett faktura från Total…

Jag har fått ett faktura från Total Försäkring, det gällde min bilförsäkring. Jag har aldrig haft försäkring hos dom eller Din BilGaranti häller. Från första dagen hade jag Skoda försäkring som är egentligen ”If” I Januari när nästa års försäkring skulle betalas har jag sagt upp min försäkring hos Skoda och tecknat nu hos Folksam. Jag tror att dom avsiktlig lurar bilägarna.
Telefonnumret som står på deras hemsida och på fakturan går till ett fastighetsskötareföretag i Stockholm
Dom kan gärna skicka betalningspåminnelse, jag betalar inte. Kanske jag gör en polisanmälan istället

17 de março de 2026

VARNING för detta företag

VARNING för detta företag. De skickar felaktiga fakturor utan att något avtal har ingåtts. Kort efter kommer inkassokrav, vilket känns som ett medvetet sätt att skrämma mottagaren till att betala.

Företaget hävdar att de har tagit över mig som kund från Din Bil Garanti. När jag själv kontaktade Din Bil Garanti fick jag tydligt besked att vi aldrig haft någon affärsrelation överhuvudtaget. De bekräftade även att Total Försäkring är ett blufföretag som ljuger om kundövertaganden.

Detta är extremt oseriöst och oetiskt beteende. Att skicka fakturor och inkassokrav baserat på påhittade avtal är fullständigt oacceptabelt. Detta är ett försök till bedrägeri och uppmanar alla att vara mycket försiktiga. Betala ingenting utan att kontrollera fakta och bestrid kraven direkt.

Håll er borta.

2 de fevereiro de 2026

Hej Simon,

Tack för att du hör av dig. Vi förstår att det har uppstått en stor förvirring här och vi vill gärna hjälpa till att reda ut begreppen.

Det verkar som att det skett ett missförstånd gällande vilket bolag du varit i kontakt med. DinBilGaranti (som vi förvärvade kundstocken från i september 2024) har upphört med sin verksamhet, vilket gör det omöjligt att komma i kontakt med dem idag. Om du har varit i kontakt med bilåterförsäljaren Din Bil, så är det ett helt annat företag som inte har någon koppling till den inkråmsaffär vi genomfört eller till det bolag som hette DinBilGaranti.

Här är fakta i ärendet:

Total Försäkring Sverige AB har genom en inkråmsaffär övertagit kundstocken från det numera nedlagda bolaget DinBilGaranti.

Vi skickade ut ett välkomstbrev till dig i god tid innan din tidigare garanti löpte ut. I det brevet informerade vi om övertagandet och att du hade full möjlighet att säga upp garantin om du inte önskade följa med över till oss.

Vi är ett seriöst bolag som står under Finansinspektionens tillsyn och vi arbetar strikt efter gällande regelverk. Vi vill självklart inte att du ska känna dig felaktigt behandlad. Vänligen kontakta vår kundtjänst direkt så kan vi gå igenom ditt ärende och dokumentationen kring ditt tidigare avtal tillsammans.

Classificada 5 em 5 estrelas

Här slipper man dolda formuleringar och…

Här slipper man dolda formuleringar och svårtolkade undantag. Villkoren är lätta att förstå och rakt på sak. När växellådan gick sönder följde processen precis det som beskrevs. Allt höll vad som lovades.

12 de dezembro de 2025

Hej Herman,

Tack för att du tog dig tid att skriva detta omdöme! Det gläder oss verkligen att du upplever våra villkor som tydliga och enkla att förstå, då vi lägger stor vikt vid att vara raka och ärliga mot våra kunder. Att processen dessutom fungerade precis som utlovat när du fick problem med växellådan är det bästa kvittot vi kan få. Vi finns här om du skulle behöva vår hjälp eller har frågor i framtiden.

Classificada 5 em 5 estrelas

Även om återkopplingen dröjde lite…

Även om återkopplingen dröjde lite första gången, blev skadan till slut godkänd och verkstaden fick klartecken. Allt löste sig som det skulle, även om kommunikationen hade kunnat vara smidigare.

14 de janeiro de 2026

Hej Leo,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är glada att höra att allt löste sig med skadan och att verkstaden kunde slutföra arbetet som planerat. Vi tar tacksamt emot din feedback gällande återkopplingen och kommunikationen – vi strävar alltid efter att vara så snabba och tydliga som möjligt, och ditt svar hjälper oss att bli ännu bättre. Om du har några fler frågor eller behöver vår hjälp igen är du alltid välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

Man inser inte värdet förrän något…

Man inser inte värdet förrän något faktiskt händer. När drivaxeln gick av i vintras förstod jag direkt hur dyrt det hade blivit utan täckning. Är väldigt nöjd och glad att jag skaffade detta för två år sedan.

13 de janeiro de 2026

Hej Jens,

Tack för att du delar med dig av din erfarenhet! Det är precis som du säger – man hoppas ju att garantin aldrig ska behöva användas, men när drivaxeln väl går av är det en stor lättnad att ha skyddet på plats. Vi är mycket glada att vi kunde hjälpa dig att undvika en kostsam reparation och att du känner dig nöjd med ditt beslut att teckna garantin för två år sedan. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp framöver är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

Det mest uppskattade är den…

Det mest uppskattade är den professionella hanteringen av ärenden. Man blir aldrig ifrågasatt, utan ärendet kontrolleras med verkstaden och följs upp med återkoppling. Samma pålitliga hantering vid både styrväxelläckaget och tidigare ärenden.

2 de janeiro de 2026

Hej Ivar,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är mycket glada att höra att du uppskattar vår professionella hantering och att du känner dig trygg i vår kontakt med verkstaden. Att erbjuda en pålitlig process och snabb återkoppling, som vid ditt styrväxelläckage, är precis vad vi strävar efter. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp igen, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

Att köra 10 mil om dagen sliter…

Att köra 10 mil om dagen sliter ordentligt på bilen. Med en lösning som tar hand om de stora problemen kan jag köra vidare med lugn i magen. Har använt det två gånger och det har fungerat utan problem.

18 de dezembro de 2025

Hej Valter,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är glada att höra att våra lösningar ger dig det lugn du behöver, särskilt med tanke på de mil du kör varje dag. Att processen har fungerat smidigt vid båda tillfällena du behövt använda garantin är precis det vi strävar efter. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp igen, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

De förklarade tydligt hur karenstiden…

De förklarade tydligt hur karenstiden fungerade. När bränslesystemet strulade visste jag exakt vad jag skulle göra och det gick som planerat.

30 de dezembro de 2025

Hej Jonas,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är glada att höra att vår information kring karenstiden var tydlig och att allt gick enligt plan när du fick problem med bränslesystemet. Att du som kund vet exakt hur du ska gå tillväga vid en skada är något vi prioriterar högt för att skapa en smidig upplevelse. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp igen, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

Under resan stannade bilen plötsligt på…

Under resan stannade bilen plötsligt på motorvägen och jag visste inte hur jag skulle hantera situationen. Bilen bärgades till verkstaden där felet utreddes, och det visade sig vara motorn. Hela reparationen täcktes, något jag aldrig hade klarat ekonomiskt på egen hand.

18 de dezembro de 2025

Hej Christian,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är oerhört glada att höra att vi kunde hjälpa dig när bilen plötsligt stannade och att reparationen av motorn löste sig smidigt. Att erbjuda ekonomisk trygghet vid stora och oväntade fel är precis därför våra garantier finns. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp igen, är du alltid välkommen att kontakta oss.

REN FAKTURABLÅS

REN FAKTURABLÅS – UNDVIK
Jag fick en faktura från detta företag trots att jag aldrig har beställt något, aldrig godkänt något avtal och aldrig haft någon kontakt med dem.
Att skicka betalningskrav utan avtal är enligt mig ren fakturabluff och ett extremt oseriöst sätt att försöka tjäna pengar.
Detta känns som ett medvetet försök att lura folk att betala genom förvirring och hot om ränta.
Ett seriöst företag arbetar inte så här.
Mitt råd: betala inte, bestrid direkt och håll er långt borta från detta bolag.

29 de dezembro de 2025

Hej Karim,

Tack för att du hör av dig. Vi förstår att det kan uppstå frågor när en ny aktör tar över förvaltningen av din garanti, och vi vill gärna förtydliga situationen.

Total Försäkring Sverige AB förvärvade under hösten 2024 kundstocken från DinBilGaranti genom en inkråmsaffär. I samband med att garantierna successivt löper ut hos DinBilGaranti skickar vi ut ett välkomstbrev till berörda kunder. I detta brev informerar vi om att vi tagit över kundrelationen och erbjuder möjligheten att tacka nej till att följa med över till oss innan en ny garantiperiod påbörjas.

Eftersom vi inte mottog någon uppsägning i ditt fall skickades en faktura ut för att säkerställa att din bil fortsätter att ha ett giltigt skydd. Vi är ett helt separat bolag, och vårt mål med detta övertagande är just att erbjuda en tryggare och mer seriös lösning för dig som bilägare.

Vi vill givetvis lösa detta på ett bra sätt. Kontakta gärna vår kundtjänst så hjälper vi dig direkt med ditt ärende.

Classificada 5 em 5 estrelas

Det känns rimligt att man förväntas…

Det känns rimligt att man förväntas hålla koll på service och rapportera skador i tid, eftersom det visar att de tar ansvar för bilarnas skick. När problem uppstår får man dessutom snabb och smidig hjälp, vilket jag själv upplevde när min turbo gick sönder förra året.

11 de dezembro de 2025

Hej Tomas,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är glada att du uppskattar vikten av regelbunden service och att du upplevde hanteringen som snabb och smidig när din turbo behövde repareras. Att våra kunder känner att vi tar ansvar och finns där när problemen uppstår är mycket viktigt för oss. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp igen, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

Man får alltid snabb hjälp när man…

Man får alltid snabb hjälp när man ringer, utan lång väntetid eller automatiska svar. Jag har alltid fått tydliga svar på mina frågor, senast när motorn började läcka olja gav de mig direkt instruktioner.

9 de dezembro de 2025

Hej Jakob,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är mycket glada att höra att du uppskattar vår personliga service och att du snabbt fick hjälp och tydliga instruktioner när din motor började läcka olja. Att undvika långa väntetider och erbjuda direkt vägledning är något vi prioriterar högt för att våra kunder ska känna sig trygga. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp igen, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

Trots att min Volvo är från 2012…

Trots att min Volvo är från 2012 fungerar den fortfarande bra i vardagen. När ABS:en strulade i höstas åtgärdades det direkt, och sedan jag skaffade detta för två år sedan har jag sparat mycket pengar.

5 de dezembro de 2025

Resposta da Total Försäkring Sverige AB

Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse! Det är verkligen roligt att höra att din Volvo rullar på bra och att vi kunde hjälpa dig att snabbt åtgärda problemet med ABS-systemet i höstas. Att våra garantier bidrar till både ekonomisk besparing och en enklare vardag för våra kunder är precis det vi arbetar för. Vi uppskattar ditt förtroende under dessa två år och finns här om det skulle uppstå något i framtiden.

Classificada 5 em 5 estrelas

Tidigare bilavtal levererade inte när…

Tidigare bilavtal levererade inte när jag behövde dem, men här var det annorlunda. Skadan godkändes snabbt, verkstaden betalades utan problem och jag behövde inte stå för något. De verkar verkligen vilja hjälpa sina kunder.

5 de dezembro de 2025

Hej Edvin,

Tack för att du delar med dig av din erfarenhet! Det gläder oss verkligen att vi kunde överträffa dina tidigare erfarenheter och att skaderegleringen fungerade precis så smidigt som den ska. Vårt mål är alltid att finnas där som ett genuint stöd när tekniska fel uppstår, och det är roligt att höra att du uppskattade den direkta betalningen till verkstaden. Tack för förtroendet, vi fortsätter gärna att hjälpa dig framöver.

Classificada 5 em 5 estrelas

Det tog bara ett par dagar från att jag…

Det tog bara ett par dagar från att jag anmält problemet tills jag fick besked om att skadan var godkänd. Verkstaden kunde börja jobba direkt och jag fick tillbaka bilen inom en vecka. Inga långa väntetider eller oklarheter, bara ren effektivitet som jag uppskattar mycket.

11 de dezembro de 2025

Hej Matthias,

Tack för att du tog dig tid att lämna detta omdöme! Vi är mycket glada att höra att du uppskattade vår effektivitet och att du fick tillbaka din bil så pass snabbt. Vi vet hur viktigt det är med en smidig process utan onödiga väntetider, så det är roligt att höra att både skaderegleringen och samarbetet med verkstaden fungerade perfekt för dig. Tack för att du valde oss!

Classificada 5 em 5 estrelas

Först var jag lite osäker pa hur det…

Först var jag lite osäker pa hur det fungerade med den här typen av täckning men efter en incident med en trasig differential sa förstod jag värdet. De checkade ärendet, godkände det och betalade utan att jag behövde jaga dem. Verkligen värt varenda krona.

5 de novembro de 2025

Hej Ingrid,

Tack för att du delar din upplevelse med oss! Vi är glada att höra att du upptäckte värdet av vår täckning efter incidenten med den trasiga differentialen. Det är viktigt för oss att processen känns enkel och smidig för våra kunder, och vi är glada att vi kunde hantera ditt ärende utan krångel. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp i framtiden, tveka inte att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

En arbetskamrat tipsade mig om det här…

En arbetskamrat tipsade mig om det här och jag är glad att jag lyssnade. Det är någonting med att fa en tydlig lista pa exakt vad som täcks som ger en trygghet. När bromssystemet började läcka sa var det bara att ringa, beskriva problemet och sen ta det därifrån. Inga problem alls.

6 de novembro de 2025

Hej Ella,

Tack för att du tog dig tid att skriva ditt omdöme! Vi är glada att höra att du känner trygghet med vår täckning och att processen var så enkel när du behövde hjälp med bromssystemet. En tydlig översikt över vad som täcks är viktigt för oss, och vi är glada att det ger den säkerhet som vi strävar efter att erbjuda. Om du har fler frågor eller behöver vår hjälp igen, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Classificada 5 em 5 estrelas

Det bästa är att veta att man har något…

Det bästa är att veta att man har något att falla tillbaka pa. Jag hade problem med kylsystemet i varas och efter att verkstan konstaterat felet sa godkändes det direkt av dem. Hela processen gick fort och jag slapp lägga ut för något själv.

14 de novembro de 2025

Hej Simon,

Tack för ditt fina omdöme! Vi är glada att höra att du haft en positiv upplevelse med vår tjänst, särskilt när det gällde kylsystemet. Att veta att du har något att falla tillbaka på är precis den trygghet vi vill ge våra kunder. Vi är också glada att höra att hela processen gick snabbt och smidigt för dig. Om du har fler frågor eller behöver hjälp i framtiden, tveka inte att kontakta oss.

Classificada 1 em 5 estrelas

Vad är detta för ett försäkringsbolag?

Idag kom en påminnelse om en obetald faktura från "Total Försäkring Sverige AB" från Fortnox på 2403:22 för vad?

Vad är detta för ett försäkringsbolag? Jag har inga försäkringar hos dem. Jag vet inte ens vad Total Försäkring Sverige AB försäkrar?

Vad håller ni på med?

undrar
irriterad
Eva Mattinson

11 de novembro de 2025

Hej Eva,

Tack för att du nådde ut och delade din oro. Jag förstår att det måste vara frustrerande att få en oväntad faktura. Det kan ha uppstått ett missförstånd i samband med att vi tog över kundstocken från DinBilgaranti, vilket kan ha lett till fakturering av en övertagen garanti.

Jag uppmanar dig att kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt för att vi kan reda ut detta och ge en tydlig förklaring. Vi är här för att hjälpa och klargöra eventuella missförstånd.

Classificada 4 em 5 estrelas

Jag är nöjd överlag men det har hänt…

Jag är nöjd överlag men det har hänt att jag undrat varför vissa småsaker inte täcks medan andra gör det. Men det stora har alltid funkat när jag behövt hjälp så jag klagar inte för mycket. De levererar på det de lovat och det är ju det viktigaste egentligen.

5 de novembro de 2025

Hej Ruben,

Tack för din feedback och för att du delar dina tankar med oss! Vi är glada att höra att du överlag är nöjd och att det stora alltid har fungerat när du behövt hjälp. Vi förstår att det kan vara frustrerande när vissa småsaker inte täcks, och vi arbetar alltid på att göra våra villkor så tydliga och rättvisa som möjligt. Att leverera på det vi lovar är vår högsta prioritet. Om du har några specifika frågor eller behöver mer information är du alltid välkommen att kontakta oss.

Total Försäkring Sverige AB

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.