Travelplanet.pl Opiniões 88

TrustScore: 1.5 em 5

1,7

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Zamówiliśmy wycieczkę rano a wieczorem Okazało się, że trzeba dopłacić ok 200 zł do całej kwoty, ponieważ podobno "nie ma wycieczki u operatora niemieckiego ale jest u innego i dlatego cena rezerwacji... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Mimo wcześniejszego anulowania rezerwacji pobrali prawie całkowitą kwotę zaliczki.Wczesniej twierdzili że pobiorą tylko 1/3 sumy,w mojej a także innych jak tu widzę na opiniach ocenie jest to najgorsz... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Jestem bardzo zadowolony z wycieczki kupionej przez Travelplanet.pl. Proces rezerwacji przebiegł sprawnie i bezproblemowo – wszystko było jasno opisane i zgodne z ofertą przedstawioną na stronie. Otrz... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Dzień przed wylotem otrzymałem e- naila z informaciami do lotu i hotelu zauważyłem, że brakuje papierów dla mojej żony. Po telefonie do travel niestety okazało się, że moja żona nie poleci zapomnieli... Ver mais

Informações de contacto

3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Respondeu a 34% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

Classificada 1 em 5 estrelas

Obsługa klienta na wyjątkowo niskim…

Obsługa klienta na wyjątkowo niskim poziomie, zupełny brak profesjonalizmu i elementarnych standardów. Na dwa dni przed planowanym i opłaconym wylotem biuro odwołało wycieczkę, nie oferując żadnej alternatywy ani sensownego rozwiązania. Mimo że na stronie internetowej nadal dostępne są oferty w tym samym terminie, otrzymałam informację, że "nie mogą nic zaproponować" — co pozostawia wrażenie celowej dezinformacji. Dodatkowe koszty, jakie poniosłam (ubezpieczenie, usługi notarialne i tłumaczeniowe), zostały całkowicie zignorowane. Brak jakiejkolwiek odpowiedzialności czy empatii wobec klienta. Zdecydowanie nie polecam — to miejsce, które lepiej omijać szerokim łukiem.

1 de maio de 2025

Nie POLECAM

Nie POLECAM! wręcz ostrzegam przed Travel Planet. Wpłaciłam pieniądze na wycieczkę - bez wpłaty nie było podobno możliwe zarezerwowanie oferty. Pani Agnieszka W założyła rezerwację i przysłała wiadomość do opłacenia całej kwoty wycieczki. Po wpłacie oczywiście otrzymałam telefon, że wycieczki nie ma, nie było również żadnej innej oferty dla mnie - nagle wszytko co było na stronie Travel Planet (a oferty były dostępne) stały się nieaktualne. Zwrotu wpłaconych pieniędzy nie otrzymałam i nie wiadomo w najbliżej przyszłości kiedy to nastąpi i czy nastąpi. Przelew zrobiony - było potwierdzenie że środki dotarły, ale na zwrot muszę czekać, bo nie mają tych środków czekają na zaksięgowanie. Po anulowaniu wycieczki przez Travel Planet i zaznaczam już po rzekomo rozpoczętym procesie anulacji otrzymałam jeszcze polisę od Travel Planet wykupioną w pakiecie z życzeniami udanej podróży! Wystawioną bezpodstawnie do nieistniejącej podróży. Ubezpieczyciel umywa ręce odsyła do Travel Planet organizator umywa ręce odsyła do Travel Planet, natomiast sam Travel Planet odpisuje, że jest tylko pośrednikiem i nie bierze za nic odpowiedzialności. Wycieczki nie ma, pieniędzy nie ma i odpowiedzialności nie ma - takie praktyki stosuje Travel Planet. Jak widzę po opiniach nie jestem jedyna z podobnym doświadczeniem. Z przykrością zastanawia mnie fakt,
że Travel Planet uprawia sobie takie praktyki i że żaden nadzór KNF czy UIKOK nie reaguje. :(

25 de abril de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Najgorsze biuro na jakie można trafić

Najgorsze biuro na jakie można trafić. Przestrzegam przed nie kompetencją pracowników z działu sprzedaży. Rezerwowaliśmy wycieczkę dla siebie i członków rodziny, sprzedawca tak zarezerwował hotel że zostaliśmy rozdzieleni na dwa różne miasta; a miał być wspólnie spędzony urlop. Przestrzegam nie korzystać z tej firmy

1 de dezembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Najgorsza firma z jaką się spotkałem…

Najgorsza firma z jaką się spotkałem przez ostatnie 3 lata. Działają na zasadzie pośrednika. Odradzam kupno jakiejkolwiek wycieczki przez internet bo wrazie zwrotu pieniędzy żaden oddział stacjonarny nie może pomóc. Na wiadomości mailowe odpisują chaotycznie i za każdym razem odpowiada nowy konsultant. Na zwrot pieniędzy za wycieczkę czekamy z narzeczoną od kwietnia 2024r. NIE POLECAM!

12 de abril de 2024

wstrzymana wyplata zwrotu

Zamówiłem wycieczkę, po czym skontaktowała się ze mną przedstawicielka biura podróży, aby potwierdzić jej dostępność. Po sprawdzeniu poinformowała mnie, że wycieczka jest dostępna i poprosiła o dokonanie płatności. Przesłałem pieniądze w ciągu 10-15 minut.

Niedługo potem otrzymałem telefon z informacją, że jednak wycieczka nie jest dostępna. Zaproponowano mi alternatywne oferty, jednak jedna z nich obejmowała przejazd z hotelu do lotniska na dystansie aż 300 km, co uznałem za nieprofesjonalne podejście. W związku z tym poprosiłem o zwrot pieniędzy.

Po dwóch dniach braku jakiejkolwiek informacji skontaktowałem się ponownie, aby zapytać o status zwrotu. Otrzymałem odpowiedź, że do jego realizacji potrzebny jest numer konta, który niezwłocznie podałem. Mimo to, zwrot nie został zrealizowany. Kolejne zapytanie ujawniło, że konieczne jest również wypowiedzenie umowy ubezpieczenia.

Podkreślam, że ubezpieczenie zostało mi przesłane w niedzielę, mimo że wycieczkę zamówiłem w piątek. Do dziś czekam na zwrot pieniędzy, a obsługa klienta pozostawia wiele do życzenia. Cała sytuacja wskazuje na brak przepływu informacji i celowe opóźnianie zwrotu środków.

Gdybym zaakceptował tę ofertę bez dokładnej analizy, spędziłbym 6 dni na wycieczce, z czego 2 dni zajęłaby podróż – to absurd. Cała sytuacja jest niezwykle frustrująca i nieprofesjonalna.

17 de janeiro de 2025

Najgorszy pośrednik w całej Polsce

Najgorszy pośrednik w całej Polsce, niekompetentni doradcy, przy zmianie lotu Pani nie potwierdziła mojej zgody na zmianę godziny lotu u organizatora co było efektem anulacji mojej wycieczki . Omijajcie Travelplanet Najgorszy pośrednik. Sprawę chyba podam do sądu za straty jakie poniosłem przy organizacji mojego wyjazdu , prywatne ubezpieczenie,parking i zamknięcie Firmy ( produkcji) na czas mojej nie obecności. NIE POLECAM

28 de dezembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

W firmie pracują niekompetentne osoby…

W firmie pracują niekompetentne osoby wprowadzające klientów w błąd co do wymagań dotyczących wyjazdów. Firma nie poczuwa się do odpowiedzialności za ich kłamstwa. Jest niewiarygodna i przestrzegam - kupcie sobie wycieczkę w sprawdzonym biurze - jak najdalej od tych niekompetentnych krętaczy!!!

1 de outubro de 2024

Świadome wprowadzanie w błąd

W podsumowaniu rezerwacji wysłanym przez opiekuna rezerwacji zostały podane nieprawidłowe wagi bagażu jaki możemy ze sobą zabrać do samolotu o 50%. Po zwróceniu uwagi, że w umowie rezerwacyjnej są dwa razy większe limity bagażowe opiekun odpisała, że celowo podała niższe wagi (o połowę!) abyśmy się zmieścili w limicie (?!).
Jeszcze nie wylecieliśmy na wakację, a już wiem, że więcej nie chcę korzystać z "usług" travelplanet...
Na infolinii brak możliwości dowiedzenia się o numer rezerwacji w liniach lotniczych w celu dokupienia bagażu (w ofercie jest TYLKO bagaż kabinowy)...
Wakacje miały odstresować a póki co generują dodatkowe nerwowe sytuacje...

13 de novembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Nie polecam! W dobie pełnej dostępności ofert w formie on-line, kontaktując się z doradcą liczę na profesjonalne wsparcie i doradztwo. W trakcie rozmowy telefonicznej z p. Karoliną dowiedziałem się że zostało 9 miejsc w samolocie ("widzę 9 miejsc w samolocie") i że za tą cenę warto kupić tę wycieczkę, po czym wystawiono rezerwację na inny hotel niż prosiłem. Cena była identyczna więc mogłem w zaufać Doradcy i musiałbym spędzić wakacje w innym hotelu niż wybrałem. Na szczęście sprawdziłem hotel a w zakresie dostępności i ceny po prostu zaufałem, bo przecież wycieczka była prawie wyprzedana… Kilka dni później cena była niższa o 1200 zł/os, co oznacza dużą dostępność miejsc i co potwierdził mi Pan na infolinii. Zatem mam prawo twierdzić, że zostałem celowo wprowadzony w błąd. Travelplanet Vogla 47 Warszawa

31 de outubro de 2024

Oszuści

Dzień dobry
Proszę sprawdzać dokładnie co otrzymaliście. Do płaciłam do apartamentu a otrzymałam rezerwacje że zwykłym pokojem. Nie miałam jak tego udowodnić. Zostałam oszukana. Biuro Itaka

30 de agosto de 2024

Nieuczciwa firma

Nieuczciwa firma. Pobrali od nas 600 zł dodatkowo za przelot psa. Pomimo kilkukrotnych zapewnień, że przekazali pieniądze i informację o przelocie psa do linii lotniczej, to musieliśmy płacić ponownie za przelot psa na lotnisku.
Nie chcą nam zwrócić pieniędzy, od miesiąca piszą wymijające odpowiedzi. A sprawa jest jasna i prosta, zwrot gotówki w tym przypadku jest dość oczywisty.
Sprawę najprawdopodobniej skierujemy do sądu, bo nie chodzi nam tutaj o kwotę, ale zwykłą uczciwość. Nie polecam!

7 de setembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Firma nie spełnia oczekiwań, masakra

Firma nie spełnia oczekiwań. Odradzam podróżowanie z nimi. W przypadku złożenia reklamacji( chyba nie wiedzą co sprzedają) nie są w stanie trzeci miesiąc wyegzekwować informacji od organizatora kiedy reklamacja zostanie rozpatrzano. Odpisują, że wysłali ponaglenie i tyle. Masakra!!! Nie polecam nikomu !!!

30 de setembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Firma oszukuje i stosuje nieuczciwe…

Firma oszukuje i stosuje nieuczciwe praktyki wobec klientów. W dniu wylotu zmienia hotel na inny w zupełnie innym standardzie, sprzedaje wycieczke oferując nowy hotel z wszelkimi udogodnieniami (np kryty basen, spa) w ostatniej chwili zmieniając na hotel 30 letni którego opinie pozostawiają wiele do życzenia. Nie polecam zdecydowanie wykupywania wycieczek przez Travelplanet

16 de setembro de 2024

Firma oszukuje i naciąga

Firma oszukuje i naciąga, stosując nieuczciwe praktyki. Błędnie działająca wyszukiwarka, wprowadzająca w błąd. Nie stosują się do własnego regulaminu. Zamiast na klienta i na współpracę, stawiają na procenty z rezygnacji. Sprawa jest zgłoszona do UOiK. Ignorują maile, kłamią na infolinii.

13 de setembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Oto moja opinia na temat wyjazdu 2-8…

Oto moja opinia na temat wyjazdu 2-8 Września hotel innox. Po przyjeździe do hotelu okazało się że nie mamy opłaconej rezerwacji i wymagany jest od nas depozyt 200 €. Kontaktowaliśmy się w tej sprawie z przedstawicielem biura .Po dwóch dniach oddzwonił do nas. I opłacił rezerwację z tym że do 5 września. Następnie zaproponował nam przeniesienie do innego hotelu MC arancja. Nie mając innego wyjścia przenieśliśmy się do takiego hotelu oczywiście na własną rękę. Hotel ten to najpodlejsze miejsce w jakim byłem, niebywały brud i smród. Załączam zdjęcia tego paskudnego miejsca. Wszystkim pracownikom biura podróży lmx jak i pośrednikowi travelplanet którzy przyłożyli się organizacji jak i sprzedaży tego koszmaru życzę jak najgorzej niech wam się przytrafi coś strasznego😡

2 de setembro de 2024

Wycieczka do Grecji z travelplanet

Wybraliśmy wycieczkę w Grecji, pani Julia R. z biura podróży travelplanet bardzo dobrze wiedziala,że lecimy z dzieckiem a wcale nie zaproponowała innego lotniska na miejscu wycieczki. Jechaliśmy autobusem do hotelu 5h.. wiem jest to również nasz błąd,że nie sprawdziliśmy ile jest od miejsca hotelu do lotniska. Ale chyba Pani Julia powinna zaproponować inna opcje wtedy mielibyśmy tylko około godzinki jazdy. O dokumenty do podróży prosiliśmy się dzień przed wycieczka chociaz miały dotrzeć na pocztę same. A musieliśmy wydzwaniać i przypomnieć się ,żeby je otrzymać. Wycieczkę wspominamy dobrze, chociaż przez te niedogodności z biurem podróży travelplanet ,więcej z jego ofert nie skorzystamy i niestety nie polecamy.

24 de julho de 2024
Opinião espontânea

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais