Zamówiliśmy wycieczkę rano a wieczorem Okazało się, że trzeba dopłacić ok 200 zł do całej kwoty, ponieważ podobno "nie ma wycieczki u operatora niemieckiego ale jest u innego i dlatego cena rezerwacji... Ver mais
A empresa respondeu
Mimo wcześniejszego anulowania rezerwacji pobrali prawie całkowitą kwotę zaliczki.Wczesniej twierdzili że pobiorą tylko 1/3 sumy,w mojej a także innych jak tu widzę na opiniach ocenie jest to najgorsz... Ver mais
A empresa respondeu
Jestem bardzo zadowolony z wycieczki kupionej przez Travelplanet.pl. Proces rezerwacji przebiegł sprawnie i bezproblemowo – wszystko było jasno opisane i zgodne z ofertą przedstawioną na stronie. Otrz... Ver mais
Dzień przed wylotem otrzymałem e- naila z informaciami do lotu i hotelu zauważyłem, że brakuje papierów dla mojej żony. Po telefonie do travel niestety okazało się, że moja żona nie poleci zapomnieli... Ver mais
Respondeu a 34% das suas opiniões negativas
Geralmente responde dentro de duas semanas
Nie polecam już tej firmy , podróżowałem z nią wiele razy ale ostatnio bardzo mnie zawiedli, czuć że wiele się zmieniło, ludzie niekompetentni , czuć wewnętrzną konkurencję, mają syndrom tłustego kota. Urośli i już nic nie muszą. Nie starają się znaleźć rozwiązania ani pomóc. Rozmowa na poziomie robota ze ścianą. Odradzam.
Najgorsze Biuro podróży z jakim miałam do czynienia w życiu!!! Zastanówcie się kilkakrotnie zanim zdecydujesz się na wykup wycieczki / wczasów za pośrednictwem tego biura!!!!! W dniu 25 października 2023r. dokonałam rezerwacji wczasów w Egipcie (koszt za 2 osoby za ok. 7600 zł ). Więc nietanie wczasy jak na Egipt, ale zawsze podchodziłam że trzeba zapłacić więcej aby potem nie narzekać na jakość, dlatego też od razu wzięliśmy lepsze pokoje za dopłatą itp.. Oczywiście zapłaciliśmy zaliczkę 2000, bo z przyczyn proceduralnych biuro odmówiło nam możliwości zapłaty od razu za całość wczasów z góry, pomimo że chcieliśmy. W dniu 9 listopada 2023r. dostaliśmy komunikat o anulacji lotu na trasie SHARM EL SHEIKH-KATOWICE w terminie 01.03.2024 i zaproponowali termin w czasie ferii zimowych :)) Po perturbacjach zmieniliśmy termin na inny (musieliśmy przełożyć wyjazd na ferie zimowe w góry i zmienić termin urlopu. Odszkodowanie... Ależ to nie wina biura. Nawet nie zgodzili się na lepszy standard pokoju. Zaproponowali 5% zniżki na następne wczasy z ich biurem. Wszystko byłoby ok, gdyby nie jeden szkopuł. Jak wykupiłam wczasy z ich biurem otrzymałam z automatu te 5% wiec zaproponowali coś co już miałam zagwarantowane (no bo klienci to idioci i można ich lekceważyć!!!) Wiec kompletnie nie otrzymaliśmy żadnego odszkodowania, a biuro wykpiło się że to nie ich wina że lot został odwołany - co jest nieprawdą!!!! Ale idźmy dalej bo to nie koniec zabawy.... W dniu dzisiejszym dostałam taki sam komunikat, że "Uprzejmie informujemy, iż w dniu dzisiejszym otrzymaliśmy informacje o anulacji lotów na trasie SHARM EL SHEIKH- KATOWICE w dniu 04.03.2024" . Co lepsze to mieliśmy pierwotnie wykupione wczasy na 9 dni 8 nocy za 7 685,00 zł (lot bezpośredni nocny taki że o 6 rano mieliśmy przylot do Egiptu więc cały dzień w Egipcie a powrót o 22 z Egiptu, więc ostatni dzień też cały dzień byliśmy w Egipcie w hotelu...) Teraz zaproponowali nam W związku z powyższym proponujemy Państwu zmianę terminu nam 25.02-03.03.2024 (z międzylądowaniem w Radomiu) w cenie 7085 PLN czyli 1 dzień mniej oraz międzylądowanie, nie mówiąc o niekorzystnych godzinach... Odszkodowanie???? Jakie odszkodowanie przecież to nie ich winna. To moja wina że wybrałam niekompetentne biuro, które nie umie zorganizować wczasów, nie umie ponosić odpowiedzialności za swoją nieudolność i jeszcze zlewa klientów udając pokrzywdzonego w całej tej sytuacji... Biuro robi mi łaskę że zorganizuje mi wczasy :)) Oczywiście, biuro zaproponowało tak świetne warunki, że mam tylko 2 dni do 19 listopada w niedzielę na decyzję czy przyjmuje ich ofertę czy zwrócą mi pieniądze, bo tak szanują klienta (oczywiście to był sarkazm).
Nigdy więcej wczasów organizowanych przez Travelplanet.pl. Szkoda mojego czasu, nerwów i pieniędzy na ich nieudolność i brak kompetencji. Aby w ciągu 2 tygodni 2 razy odwołali wyjazd??? Zero rekompensaty za problemy spowodowane nie z mojej winy i jeszcze zaproponowanie gorszych warunków wczasów???
NIGDY WIĘCEJ!!!!!
Tragiczna obsluga klienta!!! NIE POLECAM
Zostawili nas bez zadnych informacji i bez biletow. Sama mowilam organizowac bilety lotnicze w ostatniej chwili, dramat!
Masakryczne obsługa, a właściwie jej brak po opłaceniu wyjazdu. Na pozytywne rozpatrzenie reklamacji nawet nie ma co liczyć… Obiecują wszystko do terminu, po którym jak zrezygnujesz ( bo warunki okazują się inne) nie dostaniesz zwrotu wpłaconych pieniędzy.
Travelplanet.pl oficjalnie ma najgorszy system rezerwacyjny jaki kiedykolwiek widziałem. Wczoraj wieczorem nie było możliwości rezerwacji wycieczki na ich stronie - przy próbie wysłania rezerwacji pojawiał się bliżej nieokreślony błąd i strona się przeładowywała. Dzisiaj przy ponownej próbie rezerwacji cena wyjazdu podskoczyła z niecałych 5300 do prawie 9 tyś!!!
Co ciekawe, w wyszukiwarce ta oferta cały czas ma cenę 5282 zł. W momencie rezerwacji cena zmienia się najpierw na 8742, a w momencie potwierdzenia dostępności na 8802 🤯🤯🤯
Na infolinii pracownicy też nie są zbyt pomocni.
Never ever make a deal with Travelplanet.pl !! They don't act in accordance with the contract. They steal advance payment and don't want to give it back instead of contract!! They are THIEVES who stole me 2 300 PLN ( around 500 EUR). We will meet in the court. BE CAREFUL AND NEVER MAKE A CONTRACT WITH Travelplanet.pl !!!
Travelplanet.pl to złodziejska firma, która wyzyskuje klientów. Postępuje wbrew podpisanej umowie m.in. w kwestii zwrotu wpłaconej zaliczki (2300 zł które chce przywłaszczyć). Pracownicy nie udzielają wyjaśnień, nie odpowiadają na pytania, całkowicie ignorują klienta po podpisaniu umowy. Głęboko odradzam, strata pieniędzy i czasu. Sprawa będzie zgłoszona do sądu i do Rzecznika Praw Konsumenckich.
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.
Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.