Banner for Stichting Wakibi

Stichting Wakibi  Opiniões

TrustScore: 5 em 5

4,8

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Het is een vriendelijke initiatief, heel gemakkelijk om te doen. Je krijgt af en toe een update wat er is afbetaald en een herinnering om een nieuw project(je) te steunen. Mocht het de deelnemers niet... Ver mais

Classificada 4 em 5 estrelas

Ik wil graag meehelpen bij opbouwende ontwikkelingen. Wakibi geeft mensen kansen op ontwikkeling. Dat maakt gelukkiger. Dat is mijn grootste compliment

Classificada 5 em 5 estrelas

Leuke en goede manier om zelf - ook met kleine bedragen - te kunnen bepalen waar je geld naartoe gaat. Bovendien kun je telkens opnieuw een doel kiezen als de lening is afbetaald.

Classificada 5 em 5 estrelas

Het werkt geweldig! Geld investeren in mensen die het goed kunnen gebruiken en het dan terugbetalen zodat je het opnieuw uit kunt lenen!

Informações sobre a empresa

1. Organização sem fins lucrativos
  2. Serviços de finanças alternativos
  3. Caridade
  4. Centro de doações
  5. Fundação
  6. Serviços financeiros não bancários

Sobre Stichting Wakibi

Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.

Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.

De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.

Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.

Informações de contacto

Excelente

TrustScore: 5 em 5

761 opiniões

Pede aos clientes que escrevam opiniões

Respondeu a 100% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

Todas as opiniões

184 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 5 em 5 estrelas

Het is geweldig om anderen te helpen…

Het is geweldig om anderen te helpen een goed bestaan op te bouwen dankzij Wakibi kan dat en dat geeft veel voldoening.

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn om te horen dat je onze informatie als duidelijk en transparant ervaart. Ook goed om te lezen dat de updates precies de juiste balans hebben. Bedankt voor je vertrouwen en betrokkenheid bij Wakibi!

Good for the people

Good for the people

Resposta da Stichting Wakibi

Thank you for your wonderful review! 💚 We're so happy to hear you feel this way. Together, we're helping entrepreneurs create opportunities for themselves, their families, and their communities. Thank you for being part of Wakibi!

Mooie projecten

Mooie projecten. Je kunt mensen direct helpen met inkomen vergaren. Daarna kunnen ze zelfstandig verder

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn dat je onze projecten waardeert. Precies dat is waar Wakibi voor staat: ondernemers de kans geven om een eigen inkomen op te bouwen, zodat zij zelfstandig verder kunnen. Bedankt dat je hieraan bijdraagt!

Een betere wereld

Transparant, duurzaam, eerlijk, in een wereld waar menigeen een steuntje in de rug kan gebruiken. Wakibi helpt de wereld mooier en beter te maken.

12 de junho de 2026

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je prachtige review! 💚 Wat mooi om te lezen dat je Wakibi omschrijft als transparant, duurzaam en eerlijk. Dat zijn waarden die voor ons heel belangrijk zijn. Samen met betrokken uitleners zoals jij kunnen we ondernemers wereldwijd een steuntje in de rug geven. Bedankt voor je vertrouwen!

Fijne organisatie

Belangrijk werk en voor mij een kleine moeite. Fijn om op deze manier kleine bedrijfjes in het buitenland te ondersteunen

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn dat je onze missie waardeert. Met een relatief kleine bijdrage kun je inderdaad een groot verschil maken voor ondernemers die werken aan een eigen inkomen en een betere toekomst. Bedankt dat je daar samen met ons aan bijdraagt!

Classificada 5 em 5 estrelas

Werkt prima, duidelijk en transparant. Goed doel!

Het doel is fantastisch: verlenen microkredieten aan gewone mensen in allerlei landen.
De informatie is duidelijk, de site gemakkelijk in gebruik en de communicatie is prima.
De terugbetalingen werken ook prima, alles is transparant.

12 de junho de 2026

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je prachtige review! 💚 Wat geweldig om te lezen dat je onze missie, de gebruiksvriendelijkheid van de website en onze transparante communicatie zo waardeert.

Mooi concept

Mooi concept! Goede communicatie over de terugbetalingen.

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Fijn om te horen dat je ons concept én de communicatie over de terugbetalingen waardeert. Dankjewel voor je vertrouwen!

Mooi doel

Mooi doel, goede communicatie.

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn dat je onze missie en communicatie waardeert. Dankjewel voor je betrokkenheid bij Wakibi!

Classificada 5 em 5 estrelas

Zo n kleine moeite om mensen zo verder te helpen

Fantastisch om zo mensen die het nodig hebben te helpen met geld zonder te geven !

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn dat je ons concept zo waardeert. Samen geven we mensen de kans om zelf verder te bouwen aan hun toekomst. Dankjewel voor je betrokkenheid!

Classificada 2 em 5 estrelas

Op kritische vragen krijg je geen antwoord (meer)

Sinds 2017 heb ik 157 leningen verstrekt maar vorig jaar ben ik gestopt. Het percentage oninbare leningen liep sterk op en ik kreeg geen fatsoenlijk antwoord op mijn vragen. Ik was met name kritisch naar de stelling dat 98% van de leningen worden terugbetaald. Ik mailde o.a.:
Het kan best zo zijn dat ruim 98% van de leningen zijn terugbetaald maar dat is een geflatteerd percentage. Wakibi volgt het systeem van de samenwerkingspartner en deze kan kennelijk een lening (eindeloos?) op terugbetalend laten staan. En dat heeft een positief effect op het terugbetalingspercentage.
Als voorbeeld haal ik uw samenwerkingspartner Chamroen uit Cambodja aan. Ik schreef eerder dat deze volgens uw eigen site 94,32% aan achterstallige leningen heeft, maar daar reageerde u niet op. Het is opmerkelijk dat er al tijden geen projecten in Cambodja via Wakibi worden aangeboden. Een bevriende gids uit Siem Reap vertelde mij desgevraagd dat Chamroen niet meer actief is. Op mijn leningen aan projecten in Cambodja is al sinds juli 2024 geen aflossing geweest.
Dan lijkt het mij toch dat Wakibi een eigen verantwoordelijkheid heeft naar de uitleners voor wat betreft de status van deze leningen.

Wat verder ontbreekt is het percentage oninbaar van de inleg van de uitleners. Na terugbetaling van leningen heb ik die bedragen opnieuw uitgeleend. Volgens het overzicht op uw site heb ik totaal € 1.442,97 ingelegd.
Daarvan is 13,43% gedoneerd aan Wakibi dus blijft er € 1.249,18 over aan uitgeleende gelden. Het saldo uitstaande leningen is echter € 387,87 en dat is maar 31% van mijn inleg. Het percentage oninbaar is 69%.
En dat geeft niet maar wees daar dan wel eerlijk over.

Hier nooit meer een reactie gekregen dus besloot ik te stoppen.

31 de dezembro de 2025

Beste Theo,

Dank voor je review en voor de 157 leningen die je sinds 2017 via Wakibi hebt verstrekt. Daarmee heb je veel ondernemers geholpen hun bedrijf op te bouwen. We vinden het jammer om te lezen dat je hebt besloten te stoppen.

Allereerst willen we onze excuses aanbieden voor het uitblijven van een reactie op je laatste e-mail. Helaas hebben wij jouw vervolgbericht destijds over het hoofd gezien, waardoor je geen reactie hebt ontvangen. Dat had niet mogen gebeuren.

Naar aanleiding van je review hebben we de correspondentie opnieuw bekeken en inmiddels alsnog inhoudelijk gereageerd op de vragen die waren blijven liggen.

We begrijpen je vragen over het terugbetalingspercentage en de status van leningen waarvoor langere tijd geen aflossingen zijn ontvangen. Wakibi volgt hierbij de statussen van Kiva en de lokale microfinancieringspartners. We realiseren ons dat dit niet altijd alle zorgen wegneemt en nemen je feedback over transparantie serieus.

Ook willen we graag verduidelijken dat het door jou genoemde percentage van 13,43% betrekking heeft op de donaties die je in de loop der jaren hebt gedaan ten opzichte van het totaal uitgeleende bedrag, en niet ten opzichte van het bedrag dat je hebt gestort.

Mocht je n.a.v. onze reactie op de mail en deze reactie nog vragen hebben dan horen we dat graag op support@wakibi.nl. We kunnen altijd even bellen.

Mooi initiatief

Mooi initiatief om zelf te kunnen kiezen wie je steunt. Krijg regelmatig terugbetalingen, die ik vervolgens weer in iemand anders kan investeren. Nadeel is alleen dat er zóveel keus is, dat ik soms niet kan kiezen wie ik ga helpen

Dank je wel voor je review.
Dat is precies wat Wakibi bijzonder maakt: je kiest zelf welke ondernemer of welk project je wilt steunen. En ja, we herkennen het ook wel een beetje, met zoveel inspirerende projecten is kiezen soms niet makkelijk!

Betrouwbaar

Betrouwbaar. Krijg altijd een update als er weer terug betaald is. Mooi hoe je op deze manier anderen die het minder goed hebben kunt helpen.

Resposta da Stichting Wakibi

Fijn om te lezen dat je de updates over terugbetalingen waardeert. Zo kun je goed volgen hoe jouw lening ondernemers helpt om stap voor stap vooruit te komen.

Fijne organisatie

Al heel lang ben ik via Wakibi donateur voor microkredieten voor mensen uit veel verschillende landen. Ik ben blij dat ik dat kan doen. Eenmaal had ik het geld zelf nodig en kon ik gemakkelijk een deel laten terugstorten. Dit in tegenstelling tot Kiva. Ook is Wakibi in het Nederlands in tegenstelling tot Kiva (Engels). Kortom heel tevreden!

29 de maio de 2026

Resposta da Stichting Wakibi

Dank je wel voor je review. Mooi om te lezen dat je al zo lang betrokken bent bij Wakibi. Fijn ook dat je de flexibiliteit waardeert om geld terug te laten storten wanneer je dat nodig hebt. We doen ons best om uitlenen toegankelijk en eenvoudig te maken.

Classificada 5 em 5 estrelas

Fijn dat het geld blijft circuleren

Fijn dat je met een terugbetaalde lening direct weer een andere ondernemer kunt steunen! Zo blijft het geld circuleren en mensen met goede plannen vooruit helpen!

26 de maio de 2026
Opinião espontânea

Dank je wel voor je review.
Dat is inderdaad het mooie van Wakibi: na een terugbetaling kun je direct weer een andere ondernemer steunen.

Gebruiksvriendelijk zelfredzaamheid stimuleren

Duidelijke en gebruiksvriendelijke website.

Goed en mooi doel: leningen t.b.v. zelfredzaamheid.

Alles is transparant: geld t.b.v. mirco kredieten en geld t.b.v. de organisatie.

Dank je wel voor je review.
Mooi dat je de transparantie waardeert. Zo kun je zelf bepalen welke ondernemer je steunt en goed volgen hoe je lening wordt terugbetaald.

Classificada 2 em 5 estrelas

Terugbetaling is niet wat wordt beloofd.

Naar mijn mening blijft er te veel geld bij de tussenpersonen achter. Terwijl je bij de start denkt dat al je geleende geld netjes terugbetaald gaat worden.
Helaas.

Dank je wel voor je review.
Jammer om te lezen dat dit niet overeenkomt met je verwachtingen. We hebben je leningsoverzicht erbij gepakt en zien dat de leningen die zijn terugbetaald, ook volledig zijn terugbetaald. Het verschil dat je ziet, wordt veroorzaakt door koersschommelingen tussen de lokale valuta en de euro. Daarnaast gaat 100% van de lening naar de ondernemer die je steunt; er blijft geen deel van de lening achter bij tussenpersonen. Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via support@wakibi.nl. We kijken graag met je mee.

De communicatie is fantastisch

De communicatie is fantastisch

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat leuk om te horen dat je onze communicatie zo waardeert. Daar doen we het graag voor. Dankjewel voor je vertrouwen!

Classificada 5 em 5 estrelas

Geen geld dat aan de strijkstok blijft…

Geen geld dat aan de strijkstok blijft hangen.

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚
We vinden het belangrijk dat de volledige lening bij de ondernemer terechtkomt. Dankjewel voor je vertrouwen!

Wakibi is oprecht

Wakibi is helder, overzichtelijk, eerlijk en betrouwbaar.

Resposta da Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! 💚 Wat fijn om te lezen dat je Wakibi als helder, eerlijk en betrouwbaar ervaart. Dat waarderen we enorm. Bedankt voor je vertrouwen!

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.