Koop hier nooit je spullen.
Koop hier nooit je spullen.
Zeer teleurstellende ervaring met het retourproces.
Ik was mij ervan bewust dat de retourkosten voor mijn eigen rekening waren. Dat was ook nooit het probleem. Het probleem ontstond toen PostNL het retourpakket op het door de winkel opgegeven adres heeft aangeboden. Er was niemand aanwezig om het pakket in ontvangst te nemen, waarna het automatisch naar een PostNL-pakketpunt is gebracht. De winkel heeft het pakket daar vervolgens nooit opgehaald, waardoor het uiteindelijk weer bij mij werd afgeleverd.
Toen ik vroeg hoe we dit konden oplossen, kreeg ik te horen dat ik de verzendkosten opnieuw moest betalen. Ondanks dat ik met de trackinggegevens heb aangetoond dat PostNL daadwerkelijk heeft geprobeerd het pakket af te leveren, wilde de winkel op geen enkele manier meedenken of mij tegemoetkomen. Voor €8 aan extra verzendkosten was er blijkbaar geen ruimte om een klantvriendelijke oplossing te bieden.
Als reactie kreeg ik onder andere dat ik de kosten maar op PostNL moest verhalen en dat het mijn eigen verantwoordelijkheid was geweest om de track & trace vooraf door te sturen. Lekker makkelijk, het afschuiven op de klant. Een retouradres zou immers bereikbaar moeten zijn voor het aannemen van retourzendingen, of op zijn minst de pakketten tijdig moeten ophalen bij een pakketpunt.
Daarnaast viel mij op dat dezelfde producten rechtstreeks bij Meccha-Japan aanzienlijk goedkoper verkrijgbaar zijn. De artikelen die ik wilde hebben waren voor 2 stuks bij WT 106 euro. En vanuit japan 120 euro voor 5 stuks. Inclusief verzending en invoerkosten.
En ook in 4 dagen geleverd.
Voor mij is dit de laatste keer dat ik hier bestel.