Leia as opiniões dos outros
Voor de zoveelste keer contact gehad over de SVJ die ze bij Allianz Direct heel moeilijk op de juiste plaats kunnen zetten in Roy Data. Wachtrijen van 30 minuten aan de telefoon zijn ook heel normaa... Ver mais
Radjana legde me informatie duidelijk uit. Kreeg direct pdf bestanden om alles duidelijk in te zien van haar. Ze is klantvriendelijk en ik zou voor het eerst mijn auto verzekeren maar was onduidelijk... Ver mais
Ik had een klacht ingediend omdat een schade dossier niet correct was afgehandeld. In de ochtend de klacht vergestuurd om vervolgens diezelfde middag een uitkomst te krijgen (terwijl er nota bene 14 d... Ver mais
Informações sobre a empresa
Wij zijn Allianz Direct, dé online verzekeraar van de toekomst. We zijn actief in Nederland en drie andere Europese landen: Allianz Direct Duitsland, Allianz Direct Italië en Allianz Direct Spanje. Integriteit en transparantie vormen de basis van Allianz Direct. Wij zijn de eerste verzekeraar met servicegaranties, die voortdurend worden herzien en aangepast aan veranderende marktomstandigheden en klantverwachtingen.
Informações de contacto
Respondeu a 98% das suas opiniões negativas
Geralmente responde em 14 horas
Kunnen geen SVJ vrijgeven
Voor de zoveelste keer contact gehad over de SVJ die ze bij Allianz Direct heel moeilijk op de juiste plaats kunnen zetten in Roy Data. Wachtrijen van 30 minuten aan de telefoon zijn ook heel normaal.
Een belachelijke instantie, slechte bereikbaarheid en klantenservice en mijn probleem nog steeds niet opgelost!!
Duidelijk en snel advies
Milan heeft me zeer snel en goed geholpen. Zijn antwoorden waren overzichtelijk en duidelijk.
Waardeloze behandeling autoschade
Ik heb nog nooit zo’n slechte ervaring gehad als met het behandelen van mijn autoschade bij Allianz. Collectieve incompetentie van verschillende medewerkers gecombineerd met het consequent niet nakomen van afspraken. Gelukkig was er één positieve uitzondering waardoor mijn schade na ruim een jaar toch afgehandeld is. Namen bekend, maar die ga ik hier niet noemen.
Vandaag de verzekering beëindigd en toen kwam de laatste afknapper: als je meer dan €500 premie terugkrijgt duurt het tot 8 (!) weken voordat het overgemaakt wordt. Bij minder dan €500 duurt het 2 weken. Absurd! Laat je niet foppen door de fancy reclame. Nooit, nooit meer een verzekering bij deze verzekeraar.
Milan heeft me goed geholpen met mijn schade regelen, goede service!

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Leroy gaf snel en vriendelijk een…
Leroy gaf snel en vriendelijk een oplossing

Goede en vriendelijke service - Leroy
Leroy heeft me goed geholpen! Vriendelijk en duidelijk.

Ik ben erg teleurgesteld
Ik ben erg teleurgesteld in hoe mijn situatie na mijn auto-ongeluk is behandeld. Ik ben zelf nooit door de verzekering gecontacteerd en heb uiteindelijk alles zelf moeten regelen. Omdat dit de eerste keer was dat ik zoiets meemaakte, wist ik als 21-jarige student niet goed hoe ik dit moest aanpakken. Juist daarom had ik meer ondersteuning verwacht.
Ik heb meerdere keren geprobeerd contact op te nemen via e-mail en telefoon, maar op mijn mails heb ik nooit reactie gekregen. Telefonisch kom je eerst bij een robot terecht en wanneer je uiteindelijk een medewerker spreekt, wordt er kortaf gereageerd en lijkt het alsof men niets weet van het ongeluk. Ik werd steeds doorverwezen naar andere lijnen en kreeg geen duidelijke hulp bij het afhandelen van mijn schade.
Ook heb ik eerder geprobeerd contact op te nemen voor pechhulp toen ik vastzat in de sneeuw. De lijn was steeds te druk en na lang wachten werd de verbinding meerdere keren verbroken. Uiteindelijk moest ik zelf een takelwagen regelen en alles uit eigen zak betalen.
Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet of mijn zaak na het ongeluk volledig is afgehandeld door de verzekering. Dat vind ik erg zorgwekkend. Ik zou daarom graag willen dat er contact met mij wordt opgenomen om duidelijkheid te krijgen. Mijn e-mail is:
Al met al heb ik het gevoel dat ik er als klant alleen voor stond en dat er weinig moeite is gedaan om mij te helpen. Dat is erg teleurstellend voor een verzekering waar je op hoort te kunnen rekenen.

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Sinds 2024 is mijn zaak nog steeds niet…
Sinds 2024 (nu 2026) is mijn zaak nog steeds niet opgelost. Tijdens een verblijf in het buitenland is mijn auto aangereden, terwijl ik hiervoor extra verzekerd was. De reparatie kon alleen in Nederland plaatsvinden, waardoor de schade via mijn eigen verzekering is afgehandeld.
Hierdoor ben ik echter in schadevrije jaren achteruitgegaan en betaal ik inmiddels een hogere verzekeringspremie. Tot op heden is de afhandeling erg teleurstellend. E-mails naar de klantenservice blijven onbeantwoord en er is weinig duidelijkheid over de voortgang.
Het is inmiddels al bewezen dat het niet mijn schuld was, maar ik moet nog steeds wachten omdat de verzekeraar aangeeft dat zij nog wachten op betaling van de buitenlandse verzekeraar. Ondertussen zit ik met de financiële gevolgen en een dossier dat al sinds 2024 loopt.
Naar mijn mening wordt hiermee ook niet voldaan aan de zorgplicht richting klanten, gezien de gebrekkige communicatie en het uitblijven van een passende oplossing.
Ik vind de communicatie en afhandeling waardeloos en had van een verzekeraar meer betrokkenheid en ondersteuning verwacht. Schadenummer: 202411066327

Aanrijding gehad op 12-03-2026
Aanrijding gehad op 12-03-2026, 13-03-2026 telefonisch kontakt gehad met dhr Ashveen heeft mij direct geholpen met de afhandeling van de schade goedkeuring gehad voor reparatie auto zeer vriendelijk en duidelijk geinformeerd door deze persoon mijn dank

Klant kan achteraan aansluiten
Ziet het probleem niet. Niet klantgericht

Onbereikbaar. Slechte boel.
Onbereikbaar. Chatbot is ook k.. met peren. Schade van 30-12-2025.
Mails worden met een standaard zin beantwoord. ‘Binnen een week nemen wij contact op’. Dus niet!!! Nergens reactie op. Telefonisch 45 minuten in de wacht gezeten om te horen ‘wij hopen alles binnen twee weken af te handelen’
Dat blijft dus bij hopen want wij zijn nu al veel langer aan het wachten!!
Schade wordt sowieso vergoed want tegen partij zat fout en is dus ook erkend. Waarom duurt dit zo lang??
Waardeloos. Mijn auto is ook bij jullie verzekerd maar die ga ik dus opzeggen.

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Prettig en adequaat geholpen.

Moeilijke communicatie
Ze sturen je en email met betaalinformatie over een duitse rekeningnummer en zeggen:
De schademelding is gesloten !
Deze rekening nummer is in ieder geval niet mijn rekening nummer. Ik heb later pas gezien, dat dit een duitse Allianz rekening nummer is. Waarom sturen ze deze email naar een klant en zeggen dat de case gesloten is. Ik heb nog geen geld een voor mij is deze case dus nog niet gesloten. De communicatie met dit bedrijf is erg moeilijk.
Uw wachttijd is 2 minuten, en dat nu voor de 5de keer.
Van de Chatbot (medewerker) krijg je een telefoonnummer en daar verwijzen ze naar de chatbot, die toch veel sneller en beter is. Ik heb drie keer moeten bellen om een vervangend auto te krijgen. Afgesproken was Barneveld maar het auto was in Amersfoort geregeld. Nu willen ze een taxi naar Amersfoort regelen, wat veel duurder is dan een locale huurauto. !? - na ja 2 x Amersfoort met de taxi (op en neer) is zeker niet goed koop.

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Ik had 1,5 jaar een inboedelverzekering…
Ik had 1,5 jaar een inboedelverzekering bij Allianz Direct.Tijdens het pannenkoeken bakken met mijn zoon liet hij per ongeluk een pan op de hoek van de kookplaat vallen, waardoor er een barst ontstond.
Eerst zei de claimbehandelaar dat de schade niet vergoed werd omdat het “onvoorzien” moest zijn. Nadat ik hen belde, kreeg ik te horen dat zelfs als het onvoorzien was, het alsnog niet vergoed zou worden omdat ik huurder ben. Het voelde alsof ze naar elke mogelijke reden zochten om het schadebedrag van €475 niet te hoeven vergoeden.
Ik zou ze zeker niet aanraden als het gaat om inboedoel verzekering. Kijk heel goed rond en lees de voorwaarden goed anders betaal je voor niets.
Grt, K

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Fijn gesprek, goede hulp ontvangen
Wij zijn ontzettend goed geholpen via de klantenservice door Peter de Haas. De medewerker heeft goed meegedacht en wij voelen ons zeker goed geholpen.

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Denk je goed voorbereid te zijn….
Denk je verstandig te zijn om alvast van te voren te gaan kijken naar een autoverzekering, eentje afgesloten, per ongeluk 1 dag verkeerd mn geboorte datum ingevuld, chat gestart kon nog gewijzigd worden, na paar dagen nog niks gehoord, weer een chat gestart, dit keer kon het opeens niet, gebeld en te horen gekregen dat er nog niet eens een verzekering afgesloten had mogen worden. Verzekering is geannuleerd door Allianz en zeggen dood leuk dan moet je dan gaan kijken naar een nieuwe verzekering ( dan een paar honderd euro duurder) en dan ook nog te horen krijgen dat het bij hun fout gegaan is maar ho maar dan voor hetzelfde geld een goede verzekering aanbieden

Resposta da Allianz Direct - Nederland
The worst company you could ever hope…
The worst company you could ever hope for. Over the years I thought I have seen it all, but the level this fraud company reached is beyond imaginable. For a small claim they took more than 5 months and still no answer for the claim. Staff are rude and incompetent . Literally no one cares. After engaging a lawyer they started responding. Trust me when I say this company is a scam, they just want to take and never to pay.

Wat een verschrikkelijk bedrijf
Wat een verschrikkelijk bedrijf. Op 7 februari gemaild dat er in Mijn account geen documenten of polissen te vinden zijn. Geen reactie op gekregen. Vorige week gemaild dat we de polis willen opzeggen. Geen reactie. Maar vandaag is wel de automatische incasso geïnd. Hopelijk krijgen we via deze weg wel contact.

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Cinthia heeft me uitstekend geholpen…
Cinthia heeft me uitstekend geholpen topper !

Resposta da Allianz Direct - Nederland
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.