Ergobus Opiniões 10

Koszmar

Koszmar
Brudasy
Smierdzi fajami
Ciagle sie spozniaja, spoznienia o 12h to jest szok, kierowcy bluzgaja przy dzieciach, ludzie z dzieckiem przy psie bez kaganca na siedzeniu, nie wydaja biletów bo nie chca tego rejestrowac. Kierowcy skacza po siedzeniach, lozko dla kierowcy wcisniete za zaslonka na plecach pasazerow, terror spania kierowcy, gowniarze bez angielskiego, Nie polecam

19 de abril de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

❌ Stanowczo NIE polecam firmy…

❌ Stanowczo NIE polecam firmy przewozowej Ergobus ❌

Podróż z tą firmą to koszmar. Kierowcy palą papierosy w trakcie jazdy oraz rozmawiają przez telefon, co stwarza realne zagrożenie dla pasażerów.
Jestem astmatyczka, gdy zwrócilam uwage, to kierowca powiedział że może mnie wysadzic jak mi się cos nie podoba.
Przejazd, który powinien trwać znacznie krócej, ciągnął się ponad 40 godzin, ponieważ po drodze kierowcy rozwozili paczki, kompletnie ignorując komfort i czas pasażerów.
Kolejnym absurdem było kupowanie papierosów „na pasażerów”, zamiast skupienia się na bezpiecznej jeździe. Fotele były niesprawne, klimatyzacja nie działała, co przy długiej trasie było nie do zniesienia. Na dodatek kierowcy byli chamscy i nieuprzejmi, brak jakiegokolwiek szacunku do klientów
Najgorsze jednak są warunki przewozu zwierząt — absolutnie tragiczne. Zwierzęta były przewożone bez dostępu do wody i jedzenia, bez przerw na wyjście, co jest nieludzkie i niedopuszczalne.

To była moja ostatnia podróż z Ergobus. Odradzam każdemu, kto ceni bezpieczeństwo, komfort i podstawowe standardy obsługi

3 de novembro de 2025

Nie polecam firmy ErgoBus

Nie polecam firmy ErgoBus – skrajnie nieprofesjonalne i nieodpowiedzialne podejście do klienta.

Piszę tę opinię jako córka pasażerki, która została przez firmę ErgoBus po prostu wystawiona w dniu wyjazdu, mimo że rezerwacja została dwukrotnie potwierdzona – najpierw przez SMS, potem telefonicznie dzień przed planowaną podróżą z Walii do Polski (18.07.2025).

Wszystkie ustalenia były jasne, a kontakt ze strony mojej mamy – bezproblemowy. Czekała spakowana, gotowa do drogi, licząc na kontakt od kierowcy zgodnie z obietnicą. Tymczasem... nikt się nie pojawił, nikt nie zadzwonił, nikt nie poinformował o anulowaniu kursu. Dopiero po naszym telefonie (ok. 19:30!) usłyszeliśmy, że „firma ma z nami problem”, bo mama rzekomo rezerwuje busy w wielu firmach. To kłamstwo – wcześniejszą rezerwację u innego przewoźnika została odwołana z wyprzedzeniem, a przejazd ErgoBusem został jasno potwierdzony.

Najpierw próbowano zrzucić winę na klientkę. Potem, po kolejnych pytaniach, pojawiła się nagle inna wersja – że „bus się zepsuł”. Dwa sprzeczne tłumaczenia w ciągu kilku minut. Kierowca obiecał oddzwonić – nie zrobił tego. Następnego dnia znowu „coś miało się wyjaśnić” – i znowu nikt się nie odezwał, mimo zapewnień, że „inny bus będzie na miejscu o 18:00”. Nikt nie zadzwonił, nikt nie przyjechał, kontakt się urwał.

Dwa dni z rzędu – zero rzetelnej informacji, same obietnice bez pokrycia.

W efekcie mama utknęła bez transportu, musiała zostać dodatkowy tydzień, straciła dochód z pracy, poniosła dodatkowe koszty i przeżyła ogromny stres.

Nie życzę nikomu takiego traktowania. ErgoBus pokazał brak szacunku wobec pasażera i absolutny brak odpowiedzialności.

Odradzam z całego serca. Jeśli zależy Wam na czasie, godności i elementarnym bezpieczeństwie – szukajcie innego przewoźnika.

18 de julho de 2025

Oszuści I kłamcy

Busa zabukowalam dla taty który nie może latać. Od początku kontakt był utrudniony, godzina odbioru zmieniła się o 3 godziny. Przyjechał van, staliśmy z tatą na chodniku z torbami, panowie podjechali postali i pojechali, wrócili po 5 minutach śmiejąc się że adres pomylili, pomimo że prawie mnie przejechali nie zorientowali się że to tata czeka na nich. Van był w opłakanym stanie, zardzewiały, z dziurawymi siedzeniami, bez naglowkow I bez klimatyzacji. W dniu wyjazdu temperatury były ponad 30 stopni w całej Europie. Z rozmów z tatą wiem że kierowcy byli nie uprzejmi, zbywali prośby o postój, pomimo że na pokładzie była starsza schorowana pani. Przerwy robili po 5-10 minut że względu na opóźnienie, które wynikało że nie działała im nawigacja i nie potrafili znaleźć adresów. Poprostu koszmar. Nie polecam nikomu. Oszuści gdyż na stronie ogłaszają piękne nowy mini busy. Na koniec jeszcze późnym wieczorem dostałam telefon od właściciela firmy (jak sądzę) z pidtozkami że jak nie usunę negatywnych opinii na ich temat to on załatwi to droga prawną. Tłumaczył się że to nie była jego firma a podstawili pierwszych lepszych chłopaków bo oni mieli już komplet. Nawet nie wiedzielusmy że tata jedzie z kimś innym niż ustaliliśmy. Po prostu szok.

1 de julho de 2025

Oszuści

Witam. Pisze w sprawie paczki wysyłanej do Anglii przez tą pseudo „firmę”, przy okazji odciągając państwa od tych oszustów.
Paczka, po którą kurier miał przyjechać 09.02.25r (niedziela) została odebrana 12.02.25r (środa) bez żadnego wcześniejszego kontaktu z kurierem oraz braku informacji o zmianie terminu odbioru paczki. Osoby pracujące w tej „firmie” gwarantowały dostawę w ciągu 2 dni, czyli w Anglii powinna być 14.02.25r (piątek). Oczywiście jak możemy się domyślić, paczka nie dotarła, a państwo nie odbierali telefonu z numeru, z którego paczka była nadawana, zatem zadzwoniłam z innego numeru telefonu - odebrał „Pan”, który okazał się zwykłym chamem, odzywał się bardzo zlewczo, lecz po chwilowym monologu z mojej strony, pan odburknął, że paczka dotrze do 18.02.25r (wtorek). Paczka nadal nie dotarła, więc tego dnia zadzwoniłam i od pani pracującej w biurze otrzymałam informację, że skontaktowała się z kurierem, i paczka dotrze do piątku! Gdy wyraziłam swoje niezadowolenie z ich usługi, pani podała mi numer do PSEUDO KIEROWNIKA, który nic nie wiedział o mojej paczce, bo jak się tłumaczył „był na urlopie”, miał się dowiedzieć co się dzieje z paczką i oddzwonić (oczywiście nie oddzwonił, to ja musiałam dzwonić i kolejny raz ubiegać się o kontakt i jakiekolwiek wyjaśnienie tej sprawy). Gdy kolejny raz zadzwoniłam do pana, ten powiedział mi, że paczka NAWET NIE WYRUSZYŁA Z POLSKI! W paczce była m.in żywność, która już straciła swoją ważność. Poprosiłam o JAK NAJSZYBSZY zwrot paczki wraz z kosztami, a w przeciwnym razie sprawa zostanie zgłoszona na policję. Pan krzycząc stwierdził, że i tak „nic mu nie zrobią”, typowo zlewając całą sprawę, ani razu nie padło z jego ust słowo przepraszam, całkowicie nie było mu głupio oraz nie wyraził najmniejszej skruchy i szacunku z powodu zaistniałej sytuacji, jednym słowem mogłabym tego pana określić jako CHAM i PROSTAK, ta cała pseudo firma to jedni wielcy oszuści.
Z całego serca nie polecam tej firmy, i zachęcam wszystkich do omijania jej szerokim łukiem.
Jeśli ktoś miał podobną sytuację, zachęcam do zgłaszania jej do odpowiednich organów, aby w końcu zajęli się tymi oszustami.

12 de fevereiro de 2025

Chamy poniżej klasy

Chamy poniżej klasy. Ta pseudo firma nadaje się tylko na zgłoszenie do prokuratury. Obrażanie klientów, lekceważąco odnoszenie się już podczas rozmowy. Będę składać powiadomienie o znieważeniu i prowadzeniu tzw firmy krzak. Nie odpuszczę.

9 de abril de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Chamstwo i brak kompetencji!!

W dniu 22 grudnia jechałam ze Szwajcari do Polski z przewoźnikiem Ergobus. Podróż była okropna!!!! Samo ustalenie godziny przyjazdu kierowcy było dla tej firmy niewyobrażalnie trudne. Co się później okazało całe planowanie przebiegu podróży to jakaś abstrakcja.. Panowie przyjechali mnie odebrać z Panią, która jechała z Polski. Ta Pani jechała 20 godzin z Wrocławia 😳
My kręciliśmy się jeszcze po Szwajcarii i Francji conajmniej 5 godzin, nie wiem po co, bo nikogo stamtąd nie odbierali.
W międzyczasie zabrali pasażera w jakiegoś parkingu w opłakanym stanie. Który oprócz tego, że śmierdział to w dodatku pił alkohol w czasie jazdy, co moim zdaniem dyskwalifikuje do dalszej podróży.
Sam bus był okropnie niewygodny,
Sam bus był okropnie niewygodny, to ten smród nie uprzyjemniał podróży. Dodatkowo w aucie było bardzo zimno, siedziałam skostniała, bo na pytanie do kierowcy czy można podkręcić ogrzewanie dostałam ukąśliwą odpowiedź „Lubi pani spać w ciepełku? Bo ja też”. Jechałam z psem, którego musiałam łapać na każdym zakręcie, bo kierowcy jechali jak rajdowcy. W ogóle, że mogę jechać z psem musiałam udowodnić kierowcy, pokazując rozmowy z przewoźnikiem, oraz kwoty za przejazd, bo mi nie wierzył. Więc komunikacja w tej firmie jest beznadziejna.
W pewnym momencie kierowcy jechali po prąd i zakopali się w śniegu. Śmiali się z tego, choć sytuacja była dramatyczna. Prowadząc samochód jednocześnie rozmawiali przez telefon trzymając go w ręce i dodatkowo paląc papierosa. Więc bezpieczeństwo to był poziom hard. Samo to, że oboje na zmianę palili papierosy w samochodzie było beznadziejne. Przerwy robili tylko dla siebie.
Mogę to tylko podsumować, że doświadczyłam chamstwa i totalnego braku kompetencji. Naprawdę bałam sie, że spowodują wypadek. BARDZO BARDZO NIE POLECAM!!!!

22 de dezembro de 2023

Najgorsza firma przewozowa!

Nie polecam tego przewoźnika. Jeździłam wieloma busami z różnych firm, ale to była najgorsza podróż jaką miałam od kilkunastu lat. Przede wszystkim panowie zabrali do busa faceta, który śmierdział moczem, odchodami i alkoholem, całego brudnego. Pił w trakcie i wszyscy skarżyli się na smród. Kierowcy śmiejąc się pryskali co jakiś czas odświeżaczem. Kierowcy prowadząc prowadzili prywatne rozmowy przez telefon, paląc jednocześnie papierosy. Nie wspomnę już o komentowaniu innych kierowców i wystawianiu im środkowego palca. Kierowcy obliczali też po drodze ile zarobili na paczkach i pasażerach. Cóż panowie, jeżeli będziecie tak traktować ludzi, to wątpię, że zrobicie karierę w tej branży. Zaplacilam 800 zł za bilet, a czułam się jakbym jechała jak jakiś uchodźca. Wypadałoby chociaż jakieś minimum komfortu, a nie traktowanie ludzi jak bagaż. Dodatkowo ewidentnie przed podróżą nie ma sensownie zaplanowanej trasy. Przez 5 h jeździliśmy w kółko w obrębie Szwajcarii. Kiedy wsiadałam do busa, była jeszcze tylko jedna pani, która jechała 20 h z Wrocławia. Oznacza to, że kierowcy przyjechali do Szwajcarii i od razu zaczęli zbierać ludzi na powrót. W nocy było zimno, wszystkich trzęsło. Po poproszeniu kierowcy przez dwie osoby o zwiększenie trochę temperatury Pani usłyszała odpowiedź „lubi pani spać w ciepełku? Bo ja też”. Kpina. Brak szacunku do kogokolwiek. NIE POLECAM i udostępnię to, gdzie tylko możliwie.

22 de dezembro de 2023

Chamy i buraki

Chamy i buraki.
Kompletnie nie polecam przejazdu z ta firma.

Duet młodych kierowców: 24/25 lat, jeden kark pokryty tatuażami, byli tak chamscy, ze brak słów. Kilka przykładów:
- [ ] Reakcja na mojego psa który przestaszyl się jednego ze śpiących kierowców „zamknij się KURWO bo nie dojedziesz do Londynu!”
- [ ] Przeklinanie non stop i chamskie komentarze choć panowie wiedzieli ze jadą z nami małe dzieci. Kultura osobista na bardzo niskim poziomie
- [ ] Używanie telefonów do smsow w czasie jazdy co jest mega niebezpieczne
- [ ] Zamykanie drzwi bocznych bez sprawdzania czy moja głowa nie jest na drodze.
- [ ] Rasistowskie komentarze a la KURWO NIEMIECKA na niemieckich kierowców.

Panowie także kupili testy negatywne na granicy w Słubicach bez wykonania testu…..

Przejazd jest bardzo niezorganizowany i przez to trwa dużo dłużej niż powinien: liczne przerwy, przesiadki do innych busów (kompletnie nie wspomniane wcześniej), obiadki, prysznice kierowców.

Nigdy więcej. Serdecznie odradzam ….!!!

5 de janeiro de 2022

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais