Habitus- Dårligt arbejdsmiljø uden hensyntagende.
Habitus er en hård organisation at arbejde under. Årsnorm strækker sig over et år, og vagtplanlæggeren ignorerer ønsker, og overholder ikke aftaler. Habitus overenskomst siger at habitus må give deres medarbejder op til 76/ t på en uge, så selvom du er ansat på et gennemsnitligt ugers på 37 t så har du langt flere timer end det. Du bliver presset til “frivilligt merarbejde”, og fast rul er en by i Rusland. Habitus har svært ved at holde på egne medarbejdere, og der er høj udskiftning af personale.
Da jeg startede som som vikar, blev jeg pludselig sat på vagter som jeg ikke havde sagt ja til, og som habitus havde lagt i min skoletid. Udover det satte de mig på at skulle havde 32 t hver anden weekend, selvom aftalen var en enkelt nattevagt- Går den så går den…
Min opfattelse er, at rækker du dem en lillefinger, så tager de hele hånden. De udnytter deres personale og lader dem arbejde så meget de kan, indtil der ikke er mere at give af.
Efter 4 år hos habitus har jeg givet op, forholdene ændrer sig aldrig, og ledere samt vagtplanlæggeren lytter ikke til medarbejderne. Organisationen habitus fremstår for mig som en ren pengemaskine.
Social pædagogernes landsforening har også et stort ansvar i at habitus har fået lov til at skabe et så dårligt, og opslidende arbejdsmiljø som der er ved habitus.
Selvom jeg i sin tid oplevede professionelt personale som havde hjertet på rette sted, så kan jeg som tideligere medarbejder ikke bifalde habitus som arbejdsplads.