he appliances are just as great as they look. But what truly stands out is the personal support I’ve received since placing my order. I already trusted the brand, but I didn’t expect such genuin... Ver mais
Sedan Bertazzoni grundades 1882 har företaget alltid förstått att köket är hemmets hjärta. Våra matlagningsapparater har alltid utformats för att hjälpa människor att laga den bästa hemlagade maten till familjens bord.
Suécia
Pede aos clientes que escrevam opiniões
Modell: Professional, 90 cm, induktion, dubbla ugnar
Artikelnummer: PRO905IMFEDNET
Användning: Trebarnsfamilj, medelavancerad matlagning, brödbakning och övrig bakning, ca 1 år sedan köp.
Utvärdering och val: Vi tittade på flertalet olika tillverkare, både fysiskt i butik och genom att läsa en hel del omdömen. Då vi var på jakt efter en fristående spis och inget som skulle byggas in föll en del tillverkare bort (t.ex. IKEA, Miele, Gaggenau). Vi utvärderade till slut Ilve, Lofra, Steel, Bertazzoni, Falcon och SMEG.
SMEG och Lofra är budgetvarianterna, där SMEG utmärker sig med de sämsta kvalitetsomdömena.
Falcon har ugnsluckor utan glas, därför föll de bort.
Ilve var lite över budget.
Steel var kanske mitt förstaval, men de var inte så etablerade i Sverige och lite svåra att få känna på (vi bor i Linköping).
Bertazzoni blev en bra kompromiss.
Allmänt intryckt: Vi gillade designen och spisen känns gedigen med sina rostfria kanter och detaljer och svartlackerade ytor. Vridreglagen som förvånansvärt ofta känns lite fladdriga på denna typ av spisar (även Ilve) är helt ok, om än inte fantastiska. Touchdisplayen funkade inte vid leverans, utan fick bytas, vilket funkade bra med Bertazzonis servicepartner. Typsnittet på den nya var lite smalare än det som fanns från början och det är hårdkodat i enheten, så det gick tyvärr inte att byta tillbaka.
Spishäll:
Hällen har fem plattor, 2 små, 2 medium och 1 stor. Runt hällen går en rostfri kant på 5 cm, vilken då stjäl ganska mycket yta och i praktiken gör det till en 80-centimetershäll. Placeringen med den stora plattan i mitten, flankerad av de medelstora gör också att det blir ganska trångt. Jag får exempelvis inte plats med två stora stekpannor, vilket är ett stort minus. Med facit på hand hade jag valt en annan uppdelning, kanske en häll med zoner. Placeringen hade också kunnat vara mer genomtänkt för att minska dödytan.
Se till att dra fram den rekommenderade storleken på elkabel, så att man får ut bra effekt. Även med denna dimensionering går det inte att köra full effekt på fler än två plattor åt gången. Att värma upp en kastrull till kokande går ändå helt ok snabbt.
Den stora plattan värmer tyvärr ganska begränsat till mitten så stekning blir lite knepigt ibland (vi kör en stor gjutjärnspanna och en stor Demeyer). Jag hade gärna sett att induktionsspolen hade en större diameter.
Reglagen är enkla att jobba med, men ger inte steglös effekt, utan begränsas till heltal. Det blir alltså inte så enkelt att finjustera temperaturen som en gasspis.
Ugn:
Det är riktigt skönt med två ugnar! Den lilla går snabbt att värma upp och hanterar mer än man tror. Enda minuset är att den inte har digital visning av temperatur, vilket den stora har. Den stora har en rad funktioner (där vi inte hunnit testa alla ännu) och värmer relativt jämnt både med och utan varmluftsläge. Jag hade gärna haft en ugn som gick till 275 eller t.o.m. 300 grader, men vi prioriterade ner det till slut. Fläkten låter ganska mycket, även en stund efter att man stängt av ugnen. Vi är nöjda med ugnarna.
Sammantaget: En bra spis med några avgörande nackdelar. Nästa gång kanske också blir en Bertazzoni, men jag kommer definitivt att vara mer noggrann med plattornas utformning och placering.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Förutom fantastiska vitvaror så är jag framförallt nöjd med hanteringen när saker som man beställt inte funnit i lager. Super serviceminded! Rekommenderas varmt!

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Fantasic stove and great quality! Very happy with our choice and really nice customer care at Bertazzoni.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Från kanon service i butik till leverans och användande , en dröm att ha i köket
Tack

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Det är andra gången jag köper vitvaror av Bertazzoni. Förutom att jag är supernöjd med produkterna har killarna i showroomet alltid hjälpt till direkt, oavsett om det har rört service eller andra frågor. Toppklass rakt igenom och superproffsigt! Stort tack!

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Amazing products and absolutely fantastic service from Ali!! Couldn't be happier with ordering from Bertazzoni!

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Love our new store from Bertazzoni! So good!

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Vi fick hjälp att välja ut ett komplett Bertazzoni-kök med allt som behövs & kunde inte vara nöjdare. För en familj på 5 är XXL diskmaskinen perfekt & vi älskar den stora 90cm hällen där allt kan lagas samtidigt! Fläkten suger som en fläkt ska & pannkakor kan stekas utan att hela hemmet osar igen. Rekommenderar alla dagar i veckan!

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Best there is, fantastic functionality combined with the most gorgeous design. Warmly recommended.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Jag köpte en Bertazzoni PRO64I1EXT (Spis) och en FPRO4077MTX3 (kombiugn) landet. Dom är så snygga och funkar perfekt. Extra stort tack till Ali på Bertazzoni för fin hjälp och service i samband med köpet.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Andra spisen vi köper av Ali som är otroligt hjälpsam och trevlig! På Bertazzoni i Stockholm. Supernöjd med vår Bertazzoni Master 90 gasspis.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Vi är jättenöjda med vårt kombinerade kyl/frys skåp ( lådor under). Snyggt, håller temperaturen och funkar fint!

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Ali Abedi at Bertazzoni was very helpful and professional throughout the process. He was knowledgeable, easy to talk to, and took the time to understand what we were looking for, which made choosing a stove much easier. We’re very happy with the one we chose and appreciated his clear, straightforward advice.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
5 av 5 - Kvalitet, ledtid, leverans och framför allt kundbemötande - Ali har varit en stjärna och gjort hela processen otroligt smidig. Rekomenderas varmt!

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Vi valde en orange spis med induktionshäll. Designen är enkel, stilren och kaxig.
Vi är mycket stolta och nöjda ägare.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Støjsvag ovn... Den har ikke en masse fancy ting, men god kvalitet i rister mv - og så virkelig støjsvag... Umiddelbart fin jævn bageevne.

Resposta da Bertazzoni Skandinavien
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.