Przewoźnik oferuje WiFi którego nie ma gdy się chcemy połączyć jasno pisze że brak dostępu co jasno ukazuje brak przyłącza z siecią co przewoźnik musi wiedzieć bo na urządzeniu z IOS się wyświetla że... Ver mais
Leia as opiniões dos outros
28 marzec podróż z Savona do Inowroclaw na tej trasie od jakiegoś czasu nie ma pilota,nie ma kto zrobić coś ciepłego do picia,nie ma przerw,w ciągu całej podróży dwie przerwy po 15 minut.Porazka przys... Ver mais
Bus do Słubic. Toaleta działa, gniazdka też ale za to że nie ma WiFi powinniście oddawać połowę pieniędzy za bilet. Jedni nie mogą korzystać w całe a Ci co leca na swoich pakietach danych muszą płacić... Ver mais
Najlepsza pilotka P.Basia trasa z Włoch do PL 11.04.26 brak adekwatnych słów aby wyrazić uznanie :delikatna,kobieca,uprzejma to jest przykład idealnej pilotki !Pani zdecydowanie zasługuje na wyróż... Ver mais
Informações sobre a empresa
Informação fornecida por diversas fontes externas
Atrakcyjne ceny i wieloletnie doświadczenie - jesteśmy liderem międzynarodowych przewozów autokarowych w Polsce. Sindbad - podróżuj z nami!
Informações de contacto
Działkowa 4, 46-020, Opole, Polónia
- sindbad.pl
Czy Sindbad moglby przestac karmic nas…
Czy Sindbad moglby przestac karmic nas przyglupawymi filmami o tym jacy to wszyscy sa cudowni i rowni? Od pewnego czasu zauwazylam propagandowke a nie kino rozrywkowe( jakies pierdoly o rasizmie, tolerancji itp). Podroz jest dluga, warto oszczedzic nam pasazerom propagandowej wizji swiata. To meczace.
Brak komfortu
Drogo, ciasno, niekomfortowo, brak miejsca na nogi w autobusie dla normalnej osoby, gdyby nie to że przejazd miałem opłacony nie skożystałbym lepiej dopłacić parę złotych i jechać komfortowo pod drzwi
Podziekowania dla Sinbada
Korzystajac z Sinbada przy powrocje z Wloch,przy przesiadce zostawilrm saszetke w innym autobusie.W Opolu zglosilem to panu w zołtej kamizelce, ktory szybko porozumial sie z kierowca i powiadomil mnie ze saszetka zostanie mi przesłana z Olsztyna.Rzeczywiscie p.Jarek zajał sie ta sprawa,przeslam mi ja NA KOSZT firmy,za co bardzo dziekuje.Jan z Krakowa.
Trasa Włochy
Trasa Włochy - Warszawa Zachodnia
Autobus bardzo niewygodny, z toalety śmierdzi.
Kierowcy bardzo obniżają czas przejazdu robiąc przystanki co 50 minut. Mówię o trasie powrotnej, bo w drugą stronę dało sie w miarę dojechać. Przystanki powodowały dyskomfort, typu brak snu, rozbudzenie, otwarte srodkowe drzwi gdzie wiało, i szybko można bylo załatwić swoje zdrowie. Reasumująs nie polecam, wręcz odradzam jazdę tymi liniami.Radziłbym kierownictwu zbadac sprawę i zmienić wiekszość dyskomfortowych sytuacji, a co za tym idzie również taboru i gruntowne rozmowy z kierowcami!!!
Jedna wielka porażka
Jedna wielka porażka . kierowców trzeba doszkolić z jazdy bo szkoda ludzi
Terrible in terms of lies
Terrible in terms of lies. It was written that I will have a direct bus to Stutgart in Omio. In reality I had 2 transfers. The bus was an hour late.
Traktują ludzi jak śmieci!
Dzień dobry,
odradzam korzystanie z usługi tej firmy. Mój brat miał przyjechał do mnie z PL do NL. W Autokarze jakiś chłop pobił innego. Mój brat siedział niedaleko, ale NIE MIAŁ NIC WSPÓLNEGO z tą bójka. Chłopak nic nie zawinił a został wyrzucony BEZ BAGAŻY, W ŚRODKU NOCY na jakimś zadupiu pod Berlinem. Tam go okradli, prawie zamarzł na śmierć. Tak się traktuje ludzi??? Za 400 zł???? Omijać szerokim łukiem! Przejechałam całe Niemcy żeby go znaleźć. Porażka
Ludzie zostawieni na mrozie -9 już od…
Ludzie zostawieni na mrozie -9 już od 20 minut, czekając na przesiadkę, gdzie pracownica telefoniczne zapewniała, że nie może dojść do takiej sytuacji i czeka się przy takich mrozach na przesiadkę w poprzednim autokarze. Fatalnie, nie wiadomo ile jeszcze trzeba będzie czekać...
Sindbad ne répond pas sur le site…
Sindbad ne répond pas sur le site Trustpilot. Je voyage régulièrement sur Sindbad entre Paris et la Pologne depuis 2012. Le 25 novembre 2025 à 23h sur le bus 158 entre Slubice et Francfort, je demande à l'hôtesse de me placer en milieu de bus afin d'éviter les cahots mais en dépit de ma canne et mes 80ans fin janvier, elle s'est obstinée à me placer tout au fond du bus ce qui m'a permis de faire de la trampoline toute la nuit alors qu'il y avait des places disponibles en milieu de bus. Je trouve absolument anti productif le comportement de cette hôtesse qui ne mérite pas de travailler pour Sindbad. Afin d'éviter que ça se renouvelle, je vous ai demandé sur Trustpilot s'il y avait une carte de VIP Sindbad ou prioritaire pour personne âgée mais je suis resté sans réponse. Actuellement à Varsovie, je me tiens à votre disposition pour vous rencontrer. Cordialement vôtre et bonne année 2026
Sindbad
Sindbad – nocny przejazd 30 grudnia (ok. 1:00)
Podczas nocnego przejazdu do Niemiec kierowca w bardzo nieuprzejmy i arogancki sposób zwrócił uwagę dwóm pasażerkom, że rzekomo rozmawiają zbyt głośno. Rozmowa była spokojna, cicha i w żaden sposób nie zakłócała snu innych pasażerów.
Największy absurd tej sytuacji polega na tym, że ten sam kierowca chwilę później otworzył paczkę słonecznika i zaczął go głośno łuskać oraz mlaskać, kompletnie ignorując ciszę nocną i komfort pasażerów.
Czy w SIMBAD obowiązują podwójne standardy?
– rozmowa pasażerów przeszkadza,
– hałas generowany przez samego kierowcę już nie.
Od kierowcy oczekuje się kultury osobistej, profesjonalizmu i dawania przykładu, a nie pouczania pasażerów w niegrzeczny sposób i jednoczesnego łamania zasad, na które sam się powołuje.
Bardzo nieprofesjonalne zachowanie, które niestety psuje wizerunek firmy.
Ein ausgesprochener unfreundlicher…
Ein ausgesprochener unfreundlicher grauhaariger älterer Busfahrer! Reißt einem das Ticket mit dem Sitzplatz aus der Hand.Stellt einen hin ,als ob man doof wäre ! Unfreundlich ! SCHRECKLICH ! Wenn man so einen Job ungern macht,sollte man es sein lassen bzw so eine Person erst gar nicht einstellen ! Die armen Menschen die mit so einem unfreundlichen Busfahrer über mehrere Stunden fahren müssen !
Przy zamówieniu biletu piszę bez…
Przy zamówieniu biletu piszę bez przesiadek a przesiadki są i co najlepsze kierowca cię zostawi i nie patrzy że jest opóźniony bo go to nie interesuje, a człowiek zostaje z ciężkimi torbami we Wrocławiu i nie ma jak wyjechać a bilet zamówiony do nysy, oszustwo nie polecam
Brak postojow na toalete.
Firma jest bardzo słaba. Opinie są również bardzo słabe. Kupiliśmy bilet z Francji do Warszawy. Podróż trwa 30 godzin , na pokładzie nie ma nawet darmowej wody. Zakupiliśmy bilet bardzo drogo bo przed świętami i myślałam że może chociaż woda jest za darmo( do Francji jechaliśmy konkurencja i była i woda, kawa i herbata za darmo). Co więcej internetu też niestety nie mają, taka dostałam informację od obsługi telefonicznej. Słabo bo inne firmy już mają to dawno za sobą. A tutaj nic. Szkoda, niestety nie wpływa to pozytywnie, a firma i tak ma słabe opinie.
Niektóre autobusy nie mają miejsc aby…
Niektóre autobusy nie mają miejsca aby komfortowo jechać.. Jestem osobą szczupła a i tak nie wiedziałam co mam zrobić z nogami. Jechałam ponad 20 godzin ściśnięta jak sardynka. Ktoś nie pomyślał, że jedzie się tymi busami kilkanaście lub nieraz kilkadziesiąt godzin a nie jedną godzinę i nikt przez tak długi czas nie będzie siedzieć sztywno jak na akademii. Kiedyś było ok ale jakość spadła drastycznie. Będę musiała poszukać innego przewoźnika lub środek transportu bo podróż z Sinbadem to była męczarnia a nie jazda..
Їхала мама 06.12.2025 автобусом Sindbad…
Їхала мама 06.12.2025 автобусом Sindbad Nùrnberg-Roma o 21.10 номер автобуса 44 з Вроцлава до Риму, все ок,приїхали трохи з запізненням, але водії допомогли мамі віднести багаж (валіза і 2 сумки)до таксі,бо мама за станом здоров'я не могла,за що я дуже вдячна,незнаю їмен
але ще раз щиро дякую,що не залишили її саму у такій ситуації
Najnajgorsza podróż.Autobus na odcinku Słubice Dortmunde u…
Najgorsza podróż.Autobus na odcinku Świebodzin Słubice był normalny Nie brakowało miejsca na nogi.Po przesiadcce okazało się że autobus w którym mam jechać 8h był tak mały wąski brak miejsca nawet na poprawne siedzenie.Najgirsza podróż jaka odbyłam.Zdecydowanie nie polecam
To najgorsza firma transportowa jaką w…
To najgorsza firma transportowa jaką w życiu doswiadczylem .czekałem ponad godzinę na autokar Würzburg Koszalin plus jeszcze inni pasażerowie autokar przejechał obok i pojechał nie informujac zostało parę osob na lodzie.
Sindbad
Trasa Czersk - Essen. Na granicy przesiadka do drugiego autobusu gdzie Pani Kornelia - była bardzo nieprzyjemna , opryskliwa , krzyczała na ludzi w autobusie . Na pytanie o kawę odpowiadała opryskliwie . Zero empatii do człowieka . Jak by pracowała za kare.
Jakość spada niestety
Korzystałam kilka razy z usług Sindbada, odwiedzając rodzinę w Polsce. Jeszcze 3 lata temu miałam bardzo dobrą opinię na temat przewoźnika, ale to się niestety zmieniło. Bardzo się cieszę, że mam taką możliwość, jechać do Polski, kiedy tylko mam taką potrzebę i jestem pełna podziwu dla rozmachu tej firmy, i na jaką skalę zagarnęła rynek. Podoba mi się również, że firma jest polska, bo to dobrze wspierać polskie dobre firmy. Niestety, jak to zwykle bywa, wraz z rosnącą ilością zleceń nie nadąża jakość tych usług, chyba przydałoby się trochę zwolnić lub zadbać o wsparcie i dobrych pracowników.
24.11.2025 wracałam z Polski (Walbrzych) do Stuttgartu. Pilotka, bardzo młoda, była opryskliwa i nie wiem, po co w ogóle znajdowała się w autokarze. Rozumiem, że jest ona wsparciem dla kierowców w wielu aspektach, ale chyba również jest tam dla pasażerów. Byłam świadkiem, jak bardzo nieładnie i nieprofesjonalnie potraktowała zażalenie jednej z pasażerki, mam nadzieję, że ta złoży skargę, bo ja bym tak zrobiła. Jechałam już dwa razy z tą młodą panią pilot i naprawdę jestem zażenowana jej brakiem kompetencji.
W Okmianach mieliśmy czekać na dalsze autokary, które jak nas zapewnili, już miały podjeżdżać i kazano nam opuścić dotychczasowy bus. Czekałam 15 minut na mrozie, a inni jeszcze dłużej, skandal.
Mieliśmy już 1h opóźnienia do Stuttgartu, a tu 11 minut przed dojazdem zarządzono jeszcze przerwę 10minutowa, nie wiadomo po co. Zero informacji od pilotki, że będziemy za późno i że przepraszają. To przecież całkowite nieposzanowanie klienta. Ja rozumiem, że przez korki autokar ma prawo poślizgu, ale trzeba popracować nad komunikacją z pasażerami.
Mam wrażenie, że i kierowcy i piloci są niezadowoleni, niecierpliwi, często poirytowani. Być może zarząd Sindbada powinien rozważyć wdrożenie działań, które poprawiłyby zadowolenie personelu, który swoją pracę wykonywałby z większym zaangażowaniem. Niestety głosy niezadowolenia pasażerów słychać było wszędzie, więc należy podjąć działania szybko.
Pozdrawiam
Alicja Piekarska
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.
Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.