Leia as opiniões dos outros

Classificada 2 em 5 estrelas

Przewoźnik oferuje WiFi którego nie ma gdy się chcemy połączyć jasno pisze że brak dostępu co jasno ukazuje brak przyłącza z siecią co przewoźnik musi wiedzieć bo na urządzeniu z IOS się wyświetla że... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

28 marzec podróż z Savona do Inowroclaw na tej trasie od jakiegoś czasu nie ma pilota,nie ma kto zrobić coś ciepłego do picia,nie ma przerw,w ciągu całej podróży dwie przerwy po 15 minut.Porazka przys... Ver mais

Classificada 2 em 5 estrelas

Bus do Słubic. Toaleta działa, gniazdka też ale za to że nie ma WiFi powinniście oddawać połowę pieniędzy za bilet. Jedni nie mogą korzystać w całe a Ci co leca na swoich pakietach danych muszą płacić... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Najlepsza pilotka P.Basia trasa z Włoch do PL 11.04.26 brak adekwatnych słów aby wyrazić uznanie :delikatna,kobieca,uprzejma to jest przykład idealnej pilotki !Pani zdecydowanie zasługuje na wyróż... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Agência de viagens
  2. Operador turístico
  3. Serviço de transporte

Informação fornecida por diversas fontes externas

Atrakcyjne ceny i wieloletnie doświadczenie - jesteśmy liderem międzynarodowych przewozów autokarowych w Polsce. Sindbad - podróżuj z nami!

Informações de contacto

2 estrelas
1 estrela

Sehr schlechte Erfahrung

Sehr schlechte Erfahrung – nie wieder Singbad Reisen

Ich bin mit Singbad von Heidelberg nach Gliwice gereist und hatte im Bus einen epileptischen Anfall. Statt mir in dieser Notsituation zu helfen, wurde ich verwirrt und orientierungslos ohne Koffer einfach auf die Straße gesetzt. Jegliche Unterstützung blieb aus. In der Folge wurde ich ausgeraubt und war ohne Dokumente und Geld völlig hilflos. Erst die Botschaft konnte mir weiterhelfen.

Besonders schlimm: Die Mitarbeiter von Singbad weigerten sich, mir meine Reisesachen zurückzuschicken. Ich war gezwungen, auf eigene Kosten einen Kurier zu organisieren, um mein Gepäck wiederzubekommen.

Ein Unternehmen, das keinerlei Verständnis für gesundheitliche Notlagen zeigt und kranke Menschen wie Dreck behandelt, ist für mich das Letzte. Nicht zu empfehlen!

25 de agosto de 2025

Była by możliwość

Była by możliwość, to żadnej gwiazdki nie zasługuje ten przewoźnik. Poziom Bangladeszu. Ciasno, nie w każdym busie czysto. Wygoda jazdy - to skaleczony kręgosłup. Kierowcy są zle płacone.

13 de agosto de 2025
Classificada 5 em 5 estrelas

W końcu uczciwy przewoźnik!

W końcu uczciwy przewoźnik!
Podróżowałam już z wieloma firmami i zwykle nie miałam zastrzeżeń do przewozu dopóki nie pojawiały się problemy. Skradziony bagaż, opóźnienie przez które nie zdąży się na przesiadkę - zdarza się, niestety większość przewoźników w takich sytuacjach unika odpowiedzialności, dopóki nie posłużysz się argumentami prawnymi (a nawet wtedy bywają problemy). Nie jest tak w tym przypadku. Zarezerwowałam bilet na złą datę, sprawę udało się załatwić od ręki bez przerzucania się artykułami prawnymi, normalnie po ludzku. Mój przejazd jeszcze się nie odbył, ale choćby z tego powodu uważam, że to firma warta docenienia. Brakuje w dzisiejszych czasach firm, które w ten sposób obchodzą się z klientem.

13 de agosto de 2025

London

London - Poland. Not great.
First of all, it's no longer a direct service, you change in Lille, France. This obviously 'optimises' their expense, at the expese of passangers, because when you board at Victoria coach station, it's a mini-bus. In theory, it's very comfy (although charging plugs in the ceiling might be a bit... controversial), but there is even less room for your legs than in ryanair, and I thought ryanair are the ultimate worst. So think 'ryanair', and then shorten the distance by another 10 cm, maybe more. OK, for 10 min, definitely NOT OK for over 5 hours. Plus, having to drag your bags out through UK's and French passport control plus French scanner (although this is not the company's fault, rather the gift of brexit, that keeps giving).
2nd leg of the journey was comfier (coach from Lille), with some rather bizarre detour north from Brussels, then long stopover in Duesseldorf (?), altogether it took about 28 hours. This is, if I remember correctly the same as about 25 years ago, and pretty silly, given they've built quite a decent network of motorways in Poland in the meantime.
In short, it's only recommended it if you can't / won't fly, or if you enjoy overland journeying across Europe, but I guess there are comfier ways to do that.

6 de julho de 2025

Omijać szerokim łukiem

Kłamcy ,autobus nie przyjechał na wskazane miejsce, po prostu nie było go na platformie na której powinien być ,1 w nocy dzwonię na podane numery w bilecie i nie idzie się dodzwonić dopiero na infolinii pan powiedział że autobus odjechał i nie zwrócą kasy i kierowca podobno dzwonił (kłamstwo) tak sobie robią kasę ,zero klasy ...

6 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Podróż z Wejherowo do Frankfurtu z…

Podróż z Wejherowo do Frankfurtu z pieskiem dnia 02.08.2025.
Przy zakupie biletu poinformowano mnie że istnieje możliwość wybrania sobie miejsca w autobusie -wzgledy zdrowia - co po zakupie okazało się nieprawdą.
Już przy pakowaniu bagażu do autobusu Pan pilot potraktował mnie z arogancja i chamskimi odzywkami jakby to on tu jest najważniejszy..burak i cham..
W czasie jazdy wielu pasażerów pije alkohol chodzi bez przerwy do toalety...opary alkoholu i potężny smród muszą znosić inni podróżni.
Obsługa dokładnie o tym wie ale nie reaguje.. choć jest to wyraźnie zabronione.
Firma na zewnątrz przedstawia się jako coś o bardzo wysokim standardzie... niestety personel niedouczone buraki i arogancja w białych koszulach.
Nigdy więcej...i ostrzeżenie dla innych.
Przy przewozie małego pieska 3 kg trzeba zapłacić całą cena biletu.

2 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Moja pierwsza i ostatnia podróż tymi…

Moja pierwsza i ostatnia podróż tymi autokarami. Normalnie porażka totalna kierowcy i generalnie obsługa chamska, słoma im z butów wystaje. W dodatku żeby tyle płacić za autokar i nie można było nawet mieć normalnego dostępu do prądu??? Co to XX wiek?? Jedno gniazdko na 2 miejsca w dodatku z ograniczonym prądem, bo uwaga teraz hit! Laptopa nie podładujesz, chyba że masz wejście typu c. Ostatnia rzecz to taka, że jedna z pracowniczek, pomimo że większą część podróży przeleżała sobie, to nawet nie chce jej się za przeproszeniem albo i nie, dupy ruszyć, żeby kawę zrobić. To w takim razie po co ona tam jest przepraszam bardzo??

1 de agosto de 2025

Toilette hat total gestunken

Toilette hat total gestunken. Es hat gereicht die Toilettentür zu öffnen, da hat gleich der ganzer Bus fürchbar gerochen. Der Busfahrer hat an der Tankstelle, nach der Grenze in Polen, beim tanken Zigarette geraucht. Sowas habe ich mein Lebenslang nicht gesehen. Unverantwortlich und Arrogant!!!!!!!

11 de julho de 2025
Classificada 3 em 5 estrelas

Konte schlimmer sein ))

Erstens, war Sindbad die einzige Möglichkeit für mich, über Nacht (relativ) pünktlich von Breslau zu meinem Zielort in Deutschland zu kommen. Zwar 50% teurerer als Flix, aber deutlich schneller. Zweitens handelte es sich sowieso nicht um eine Direktverbindung- was ich vorher nicht wusste. Ich musste um 4Uhr morgens umsteigen. Das wäre an sich kein Problem, besonders wenn man rechtzeitig darüber informiert würde. Leider dab es weder im Ticket noch beim Einsteigen, keine klare Ankündigung. Vielleicht bietet die App einen Reiseplan an, aber das war mir nicht bewußt.
Sindbad setzt auf Stuardessen um mit Einsteigen zu helfen und Getränke zu verkaufen - das wirkt heutzutage etwas altmodisch, ist möglicherweise in Polen immer noch effektiv. Die Stuardessen sprechen jedoch kein oder wenig Deutch und alle schriftlichen sowie mündlichen Durchsagen erfolgen ausschließlich auf Pollnisch.
Zum Glück konnte ich dank meines rudimenäred Pollnischs erfolgreich aufwachen um zeitlich umsteigen, und kam nur mit 1 Stunde Verspätung an dem Zielort an :))) Ich würde empfehlen, dass die Stuardessen ChatGpt oder einen anderen Sprachassistenten verwenden, um Haltestellen und Umstiegsanweisungen in Sprache des Ziellands auch
anzukündigen.

25 de julho de 2025

Leer eerst Pools voordatje met Sindbad reist

Ben NIET op mijn bestemming afgeleverd door miscommunicatie. Er wordt alleen in het Pools gecommuniceerd waardoor een mededeling via de microfoon door de chauffeur mij ontging.
Toen ik vroeg waarom mijn bestemming over geslagen is was het zijn woord tegen het mijne. Ik moest maar de trein nemen voor eigen rekening . Toen ik daarop niet inging kon hij mij 5-6 uur later wel daarheen brengen maar daar had ik weinig aan want de mensen die ik daar moest zien waren dan al vertrokken .Ben al een aantal keer met Sindbad gereisd maar zoiets had ik werkelijk niet verwacht .Ook de manier zoals dat afgehandeld werd was beneden niveau.

19 de julho de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Jechałem wiele razy tymi liniami i ani…

Jechałem wiele razy tymi liniami i ani razu nie bylem na czas . Ja rozumiem korki wypadek sytuacja losowa na który nie mamy wpływu, ale wracać sie bo jakiś bus ich sie zepsuł i musieliśmy robić nawrotke i 3 h dodatkowo dodano do planowanego przejazdu to juz masakra . Ludzie zaczęli sie oburzać to kierowca prosił nie wprowadzać nerwowej atmosfery . Następnym razem chciałem skorzystać z toalety byla zamknięta i prosiłem 3 x kierowcę by otworzył toaletę to za 4 prośbą to zrobił. W Słubicach mieliśmy przesiadkę do innego autokaru i ten autokar mial podjechać po 30 minutach a panowie kierowcy siedzieli na stacji i podjechali prawie po 1h i na pytanie pani czemu tak długo kierowca odpowiedział jesteśmy? Jesteśmy proszę sie cieszyć. Masakra serio lepiej czasem dopłacić nawet te 300 zł do Samolotu i 3 h czlowiek w domu

17 de julho de 2025

Maidstone

Maidstone - Limanowa Jak zawsze wysoka jakość usług. Kierowcy bardzo profesjonalni i jak zawsze można się czuć bardzo bezpiecznie. Pani pilotka przemiła

15 de julho de 2025
Classificada 5 em 5 estrelas

Jechałam 13.07 z Hanau do Nowego Sącza…

Jechałam 13.07 z Hanau do Nowego Sącza autokar nr 32 P
Martyna i 2 kierowców bardzo uprzejmi potem przesiadka do nr 25 kierowcy również mili.
Podróż bez żadnych problemów
Co do warunków to niestety raczej nie wina przewoźnika każdy kupując bilet wie jak wyglądają takie podróże długie i męczące.

13 de julho de 2025

Sindbad-odradzam!!

Podróżowałam już ponad dziesiąty raz z Sindbad, wstrzymywałam się latami od wystawienia opinii, ale po ostatniej podróży już nie będę ukrywać, że nie jestem ani trochę zadowolona z tego przewoźnika. Na starcie zostałam oskarżona o palenie epapierosa, bo cytuję „nikt inny nie chodził tak często do toalety”. Nikogo nie interesowało to, aby zapytać-zostałam o to oskarżona. Wytłumaczyłam, że nie palę tych papierosów i mam problem z pęcherzem. Liczyłam na zrozumienie, a usłyszałam śmiech, więc dodałam, że mam nietolerancje laktozy : ))
Kierowca „zażartował” sobie kiedy paliłam papierosa- „jak to mówią-no to ciągnij”. Byłam zażenowana, obrzydzona. Dopóki nie powiedziałam przy kierowcach z innego autokaru, że jestem bardziej zadowolona z konkurencyjnego przewoźnika Flixbus nie usłyszałam pytania „wszystko w porządku?”, dopiero gdy usłyszeli to, co powiedziałam. Od lat nie zmienia się nic w firmie Sindbad. Od lat byłam traktowana jak śmieć. Z konkurencyjnym Flixbus jechałam 4 razy w przeciągu ostatnich dwóch lat i nigdy nie poczułam się przez nich źle. Traktowali pasażerów z szacunkiem, w firmie Sindbad tego nie doświadczyłam. Serdecznie polecam konkurencję!!

11 de julho de 2025

Powrót z Holandii do Polski

07.07.25 wracałam z Rotterdamu do Wrocławia pierwszy raz tymi liniami i jestem zadowolona. Miła obsługa i informacje o przesiadkach oraz autobusy podstawione na czas a przede wszystkim bezpieczna podróż. Pozdrawiam pana kierowcę z autobusu nr 52 oraz panów kierowców i panią opiekun z autokaru nr 29 życząc im bezpiecznych wyjazdów i powrotów oraz cierpliwości do pasażerów 🙂

7 de julho de 2025

Hamburg

Hamburg - Gorzow slaski 21.06 2025 wylaz 21:30 z Hamburg mial startowac , wyjazd z spóźnieniem o 1 godzinę 20 ,kierowcy ani pilot nie poinformuję z jakogo powodu , miałam prośbę o miejsce przy okie z przodu , bilet wykupiony ponad tydzień przed wyjazdem miejsca z numerem nie można wykupić dostałam 48 w ganku. Pijani pasażery którzy swoje piwo i małpki na przystanku w hamburg pili mogli wszyscy jechaći dalej w autobusie pic ,zainteresowanie pilota nie bylo w ogóle jeden z nich był w berline przez kierowcy wyrzucony beż bagaży. Ogólnie nie miła podróż .

21 de junho de 2025

Przesiadki

Do przesiadek w autokarach już mozna się przyzwyczaić ale żeby zostawić ludzi na 40 minut obok lotniska we Frankfurcie i powiedzieć czekajcie sobie to już lekka przesada zero lawek i stój tak i czekaj.Druga sprawa kupiłam bilety dla dziecka i rodziców ,dzwoniłam specjalnie upewnić się żeby siedzieć razem i w 1 autokarze Pan kierowca sam powiedział że tak ma zaznaczone a w drugim już problem pilotka dała miejsca w różnych miejscach i bezczelnie wmawiała ze przecież są obok siebie a innych nie ma.Brak totalnie organizacji a ceny biletów nie są zbyt niskie by tak traktować ludzi

22 de junho de 2025
Classificada 2 em 5 estrelas

Przez 12 lat korzystałam z usług…

Przez 12 lat korzystałam z usług Sindbada i bylam zadowolona ,ale od ostatniego czasu zawiodłam się po tym jak zostały skradzione okulary zdrowotne mojego syna I złodziej który ukradł okulary wysiadł w Niemiec . Jak można ukraść okulary dziecku który użytkuje je na codzień. To ś...ia i tyle. Zgłosiłam ta sytuację do obsługi Sindbada i nikt z tym nic nie zrobił . Pan kierowca machnął ramionami jakby to była moja wina . Więc uważajcie państwo , bo tymi liniami jedzą też złodzieje i jeśli coś wam zginie firma Sindbad nie czuje się za to odpowiedzialna .

5 de janeiro de 2025

É esta a sua empresa?

Criar conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.

Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.

Saiba mais