Przewoźnik oferuje WiFi którego nie ma gdy się chcemy połączyć jasno pisze że brak dostępu co jasno ukazuje brak przyłącza z siecią co przewoźnik musi wiedzieć bo na urządzeniu z IOS się wyświetla że... Ver mais
Leia as opiniões dos outros
28 marzec podróż z Savona do Inowroclaw na tej trasie od jakiegoś czasu nie ma pilota,nie ma kto zrobić coś ciepłego do picia,nie ma przerw,w ciągu całej podróży dwie przerwy po 15 minut.Porazka przys... Ver mais
Bus do Słubic. Toaleta działa, gniazdka też ale za to że nie ma WiFi powinniście oddawać połowę pieniędzy za bilet. Jedni nie mogą korzystać w całe a Ci co leca na swoich pakietach danych muszą płacić... Ver mais
Najlepsza pilotka P.Basia trasa z Włoch do PL 11.04.26 brak adekwatnych słów aby wyrazić uznanie :delikatna,kobieca,uprzejma to jest przykład idealnej pilotki !Pani zdecydowanie zasługuje na wyróż... Ver mais
Informações sobre a empresa
Informação fornecida por diversas fontes externas
Atrakcyjne ceny i wieloletnie doświadczenie - jesteśmy liderem międzynarodowych przewozów autokarowych w Polsce. Sindbad - podróżuj z nami!
Informações de contacto
Działkowa 4, 46-020, Opole, Polónia
- sindbad.pl
Karta VIP i wolne miejsca!
Karta VIP ma którą zapracowałam jeżdżąc przez 12 lat i wydając mnóstwo pieniędzy okazuje się nic nie warta!!! Wg. regulaminu należy się podwójne miejsce jeżeli jest taka możliwość. I co? 6 wolnych miejsc a ja siedzę z pijanym. Nawet pomijając kartę, to gdzie zwykła przyzwoitość? Na moje pytanie czy mogę usiąść na wolnym miejscu, kierowca z satysfakcją mówi krótkie "nie" (!) i idzie spać. Co to ma być? Autokar 49. Całe szczęście, że nie zawsze tak jest. Przez te lata poznałam cudownych kierowców i pilotki- te są nieocenione :) Ale jak można nie dać wolnego miejsca skoro 6 pustych? Żenada...
Respekltoser Busfahrer
Hallo.
Der Busfahrer welcher heute um 20:45 in Paderborn hielt war so unfassbar unfreundlich.
Ich begleitete meinen Opa zu seinem Sitzplatz um ihm beim Einsteigen in die Enge Sitzreihe zu helfen.
Als ich den Bus verließ und an dem Fahrer vorbei ging stellte ich fest, dass sich dieser bei den anderen Passagieren hinter ihm darüber beschwerte.
Als er mich dann auch noch ansprach und sagte: man verabschiedet sich vor dem Bus und nicht im Bus, erklärte ich ihm, dass mein Opa 88 ist und es nicht so leicht für ihn ist da einzusteigen.
Seine Antwort: dann lässt man so einen Mann nicht mit einem Bus fahren.
Ich denke diese Arbeit ist nicht leicht.
Ich denke aber auch, dass dieser Fahrer wirklich ein trauriger Mensch sein muss.
Respektvoller Umgang mit Menschen sollte in so einer Position Voraussetzung sein.
So jemand trägt immerhin Verantwortung für sehr viele Menschen.
Witam 😉 przemiła obsługa.
Witam 😉 przemiła obsługa..
Pozdrawiam serdecznie Panią z autobusu nr 32😉😊 z dnia 4.06. Polecam przejazdy Tą firmą 😉
Organizacją nie istnieje
Kierowcy nie wydają komunikatów dotyczących zmian trasy, potężne opóźnienia oraz uprzywilejowane traktowanie niektórych pasażerów, grupa Niemców wysadzona pod adres mimo braku tegoż adresu w rozkładzie(!)
Zmęczony zapytałem o poranną kawę i mimo początkowych zapewnień do obsługi baru to kierowca olał moją prośbę i stwierdził że..kawy nie sprzeda.
Nie polecam nikomu kto chce dojechać punktualnie oraz bez docinek że strony szwabskich uprzywilejowanych pasażerów
Pozdrowienia dla Pana Tomka i Mariusza!
Pozdrowienia dla Pana Tomka i Mariusza trasa Haga-Opole! Bardzo miła atmosfera,uprzejmi i sympatyczni kierowcy,do dyspozycji pasażera w razie potrzeby! Polecam i na pewno będę korzystać z tej firmy,autokary czyste,bezpieczna podróż!
Przesiadki za przesiadkami
Trasa legnica-mannheim trwa 14 godzin! Bo jak to powiedział pilot "autokary muszą sie skoordynować " skandal. Ten kto układa logistykę nie zna sie na rzeczy. Ja już podziękuję tej firmie. Bo to nie pierwszy raz gdy na trasie spotykam sie z tyloma przesiadkami. Okropne. Autokar nr 4 dziś 24.05.2025 ma bardzo dlugoe przerwy "Bo czekamy na inne autokary" przez to mamy 2 godziny opóźnienia a na trasie ZERO korków spowodowanych z robót ulicznych czy wypadkami.
A więc, szykując sie na podróż firma sindbad wiedz że na pewno nie dojedziesz na czas jak stoi na deklaracji przez przewoźnika.
TRAGEDIA
TRAGEDIA – nigdy więcej!
Jeśli zależy Ci na komforcie podróży – omijaj szerokim łukiem.
Trasa Niemcy–Polska, autobus stary, skrzypi i trzeszczy – jakby pamiętał jeszcze czasy kaset magnetofonowych. Żadnych zniżek, ceny z kosmosu, komfort z piekła rodem.
Siedzenia? Koszmar.
Ciasnota jak w tanim samolocie niskobudżetowym, tylko że podróż trwa kilkanaście godzin. Zero miejsca na nogi, człowiek siedzi skulony jak sardynka. Nie da się spać, nie da się siedzieć wygodnie, nie da się wytrzymać.
A klimatyzacja? Zipie jak stary wentylator z PRL-u.
W środku duszno, gorąco, pot leje się po plecach – można się udusić. Latem taka podróż to autokarowy survival.
Jedyny plus? Kierowcy mili i cierpliwi. Ale co z tego, skoro firma ewidentnie oszczędza na wszystkim, co się da – tylko nie na biletach.
Nie polecam.
Dla zdrowia fizycznego i psychicznego – lepiej dopłacić i wybrać coś normalnego.
Mój mąż chwali sobie podróż Sindbadem…
Mój mąż chwali sobie podróż Sindbadem naprawdę kierowcy dobrze wytłumaczyli co i jak, pomoc w pakowaniu walizek itp, ale wczoraj miałam taką sytuację w momencie kiedy to mąż był postawiony pod ścianą i okazało się że najprawdopodobniej będzie musiał wracać spowrotem do Polski wykupiłam bilet, po południu okazało się że pracodawca jednak przyjechał po męża i został w Niemczech, i tu teraz pojawił się cyrk raz odbukowałam bilet, ale co jest dla mnie zatrważające że za bilet zwrócono mi tylko 32,50 🙈 z 350 czyli co za tym idzie złodziejstwo w biały dzień przepraszam, że tak wyniośle ale inaczej tego nie nazwę, tak naprawdę za darmo sobie przygarnięto pieniądze ja rozumiem wszystko, nie uwierzę że nagle Sindbad miał pełen autokar i nie było miejsca a mój mąż zajął i nie przyszedł odrazu wyjaśniłam pani z infolinii jaka była sytuacja i to wszystko, ale mimo wszystko i tak było puste miejsce. Trzy gwiazdki dałam tylko dlatego że jedna gwiazdka za punktualność autokaru, druga gwiazdka za miłą obsługę, za podróż bezpieczną trzecia ,ale jeżeli ktoś kupuje bilet to niech uważa bo oni w taki sposób zarabiają kupujesz bilet to czy jedziesz czy nie jedziesz nie masz co liczyć na zwrot 😉 tak nie powinno to wyglądać ja rozumiem że ktoś zamawia busa i ma zapłacić przy wejściu do busa , zdarza się tak że obsługa Sindbada powiedziała że zdarzało się że zamawiali busa a potem ich nie było, ale zapomnieli wspomnieć że w momencie kiedy zamawia się i kupuje bilet nie ma co liczyć na jego zwrot w całości a szkoda bo tak nabierają się ludzie którzy pierwszy raz korzystają z możliwości jeżdżenia autokarem a nie mają świadomości że Sindbad w ten sposób zarabia pieniądze, uwierzcie że straciliście w moich oczach ale tylko za ten zaistniały finał.
Schlechtes Service im Bus
Schlechtes Service im Bus , zu wenig Platz , keine kontrole über das Gepäck, welches die Reisenden in den Sitzraum mitnehmen !!!!
Kierowcy niegrzeczni
Kierowcy niegrzeczni, wręcz bezczelni. Miejsca niewygodne. Gdy kupujesz bilet to jest informacja ze 0 przesiadek a tak na prawdę 2 lub 4 i nos sam ciężkie bagaże , czekaj długo na przesiadki. Autokar ma dwoje drzwi ale jedne zablokowane decyzja kierowców , bo im niewygodnie
Porażka
Obsługa okropna, nie wspominając o tym że autobusy nie spełniają podstawowych wymagań bezpieczeństwa. Zostałam przez Pana kierowcę obrażona po tym, jak poprosiłam o zmianę miejsca bo pas bezpieczeństwa nie działał. Zawsze zapinam pasy w autobusie i mam takie prawo a nawet i obowiązek! A od kierowcy usłyszałam że jestem wariatką i że współczuję mojemu mężowi (którego z resztą nie mam)
Chciałam wtedy składać skargę bo się czułam przez tego Pana strasznie poniżona, ale nie miałam siły bo jechałam na pogrzeb babci. Jeżdżę Sindbadem od ponad 10 lat, i kiedyś było naprawdę wspaniale ale to co się z tą firmą stało po pandemii to jakiś koszmar.
Dobrze zorganizowana podröz.
Dobrze zorganizowana podröz.
Bardzo mili i opiekunczy kierowycy byli.
Dobrze o wszystkim informowali i bardzo czesto pytali czy komus Cos potrzeba. Do mlodziezy ktöra tez w autobusie byla byli bardzo mili to mysle tez wazne zeby dobra wiez byla.dwöch kierowcöw bez Pilotki bardzo zorganizowanych sympatycznych Co mozna wiecej sobie zyczyc.dziekuje bardzo za wszystko w moim imieniu i mysle innych podrözniköw ktörzy na przerwach tez tylko pozytywnie o ekipie sinbad nr .29 möwili...trasa byla z Opola Do Aachen. Pozdrawiam serdecznie Anna Nielebock
Bezczelny kierowca
Bezczelny kierowca, po przekroczeniu wagi bagażu o 2 kg kara 40 zł bez wydania paragonu. Firma porażka
Bardzo dziękujemy za miłą i bezpieczna…
Bardzo dziękujemy za miłą i bezpieczna podróż, Pani Beatka przesympatyczna i pomocna. Mam nadzieję że do zobaczenia w takim samym składzie.
Alternativ habe ich die Reise gebucht
Alternativ habe ich die Reise gebucht, weil die Deutsche Bahn ausgefallen ist.
Ich bin dankbar für die Möglichkeit, dass ich überhaupt nach Hause kommen konnte.
Nach 14 Stunden Fahrt in einem vollen Bus fühlt man sich fast, als hätte man eine Thrombose bekommen.
Die Mitarbeiter sind gut organisiert.
Was allerdings nicht schön ist: Mitten in der Nacht muss man in einen anderen Bus umsteigen und eine Stunde warten.
Ansonsten kann man mit dem Bus wirklich fast alle Orte erreichen.
Ich gebe insgesamt eine 3
Dzień 17.04 autokar numer 34 trasa Olsztyn Słubice. Kierowcy weszli do autokaru nie przedstawiając się i nie mówić przyzwoite Dzień dobry. Jeden z kierowców śmierdzi potem. Nie liczą pasażerów.
Dzień 17.04 autokar numer 34 trasa Olsztyn
Oszuści mieliśmy jechać do pracy dzień…
Oszuści mieliśmy jechać do pracy dzień przed wyjazdem zadzwoniła pani z agencji i musieliśmy poprosić o zwrot biletu a za zwrot dostaliśmy połowę ceny bilety z jakiej paki
Not worth the effort.Waste of money.
Yes, I eventually got to London Victoria Coach Station, from Lille, France, but much later than planned, (even though I left 75 minutes inbetween the claimed arrival of 18:30 and my train) and so I missed my connecting train, and had to buy a new ticket, annulling any benefit I could have had from choosing this option of a Channel crossing over a Eurostar.
It wasn't a coach with toilets, crew and refreshments. It was merely a minibus (Mercedes, so comfortable enough, to be fair) without toilets or access to water - and we didn't even make pit stops to compensate.
The driver did not greet / welcome us, nor did he explain the route we would take, let a lone thank us and say goodbye at the end. There was barely any communication.
We could easily have taken the ferry at Dunkerque ( we drove right past it) and saved time and had an more pleasant crossing, but it turned out we were bound for the shuttle, which had the delays for border checks etc. and substandard crossing conditions as usual (no toilets available).
The windscreen of the minibus was very dirty.
The driver used his mobile phone to make calls and check texts whilst driving on the M20, without any hands-free equipment or arrangements...
So the journey was unpleasant, took way longer than Eurostar ( as one has to get a train to Lille, first and then there's the coach journey and long waiting times at Coquelles Shuttle terminal with ensuing delays... it is in no way a decent alternative to traveling with the Eurostar, if you need to continue your journey within the UK the same day, and have already booked ongoing travel.
Arriving in the outskirts of London at about 6pm you hit evening traffic and traffic lights, so the claimed 18:30 arrival time in Victoria Coach station is unrealistic. And there is no tube station at Victoria CS. The nearest are all a good 15min walk away. So to get to Paddington and into your next train, you need at least 45 minutes from arrival in Victoria CS.
If people only want to get from Lille to London on a budget, then it's an unpleasant and uninspiring journey, but it gets you there.
Nigdy nie pisze recenzji, ale TYM przesadzili.
Szczerze nigdy nie piszę recenzji, czuje że jest to zbędne-chyba że usługa jest naprawdę bardzo dobra, lub okropna.
W trzech przesiadkach trafiłem za każdym razem na obsługę, której tylko należy się odpyskować.
Zero poszanowania klienta, totalnie nieprofesjonalne odpowiedzi na najnormalniejsze pytania jak cena kawy.
Głupie odzywki do ludzi zadających najnormalniejsze pytania to nie koniec.
Pakowanie bagaży dla obsługi jest naprawdę czymś strasznie problematycznym, zero dogadania między pracownikami a jeżeli broń boże ktoś nie zrozumie ich własnego zamieszania-odpowiedź na twoje pytanie będzie poprzedzona tym, jak mało bystry jesteś nie domyślając się co pracownik sinbadu chce zrobić.
Jeżeli myślicie nad podróżą SinBadem, szczerze polecam dopłacić pare dych i pojechać inną, szanującą Cię firmą przy której nie będziesz obawiał się wyjść na przerwę przez to że bus może Ci odjechać.
Szczerze, sam fakt nastawienia mnie mógł trochę za bardzo rozwścieczyć, samo wyposażenie busa jest dobre - ale narzekanie na pracowników jak widać nie jest niczym nowym.
Porażka
WiFi oczywiście to ściema. Rzucanie bagażami jakby to były śmieci to tutaj normalne. Nagle w nocy każą wyjść z autokaru i odjeżdżają z twoimi rzeczami. Ciągły stres. Nie polecam.
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.
Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.