Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Vi på Sjöströms el har haft Skårebo som leverantör för laddboxar mm några år nu. Vi är väldigt nöjda med leveranser, support och prissättning. Vi kan starkt rekommendera detta företag. 5 av 5 från... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Fruktansvärt dåliga att få hjälp när det är problem. Har köpt en laddbox som inte har fungerat som den ska sen den installerades för fyra veckor sen. Ingen har tagit ansvar och de har varit dåliga på... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Allting funkar toppen,från leverans till faktura,inga problem att returnera det jag själv felbeställde. Idag fick jag en offert på liknande laddbox(ej easee home)men slutsumman slutade på 16500ca.... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Liten och nätt. Elektrikern var inte helt påläst men jag programmerade själv då jag visste uppgifterna. Nu går den dock bara på två faser. Sen förstår jag inte hur man ska få simkortet att fungera.... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Posto de abastecimento de veículos eléctricos
  2. Loja de acessórios para automóveis
  3. Loja de acessórios e equipamento para carros

På SKÅREBO är vi specialiserade på elbilsladd och stolt Easee-partner i Sverige, Finland och Danmark. Som nischgrossist inom elbilsladd kan du som kund känna dig trygg med att vi alltid erbjuder bästa möjliga helhetslösning för dig och dina kunder. Vi har tagit fram flera smarta helhetslösningar för elbilsladd och tillbehör för att maximera upplevelsen av Easee-laddboxen. Vi värdesätter kvalitativa produkter till kostnadseffektiva priser, som idag levereras till hela Norden. Tillsammans med dig som Skårebo-partner eller återförsäljare bygger vi ett starkt nätverk av kunskap och trygghet för varje slutkonsument. Är du installatör eller elgrossist och vill handla proffsprodukter av bästa kvalitet med en kundservice i världsklass? Då är du helt rätt hos SKÅREBO.

Informações de contacto

4,0

Bom

TrustScore: 4 em 5

234 opiniões

Respondeu a 66% das suas opiniões negativas

Geralmente leva mais de um mês para responder

Wonderful project!

The boss is very nice! He try his best to make the effect after installation look more beautiful, although it would take him more time.
We are very satisfied! Thank you!

16 de dezembro de 2021
Classificada 1 em 5 estrelas

Jag hade en väldigt enkel installation…

Jag hade en väldigt enkel installation men sen kommer deras tekniker och jobbar alldeles för långsamt och då får man påslag på 2 extra timmar ( totalt på 6 timmar) och faktureras på det !!! Skulle aldrig rekommendera dem

( den del av deras svar to min omdömen ”kabeldragningen nära på dubbelt så lång, samt att större delen av kabeldragningen var inomhus genom möblerade utrymmer, vilket också tar betydligt längre tid för montören.”
Vilket stämmer inte, det var inte inomhus !!! Knappt en meter som var inomhus!!

12 de dezembro de 2021

Hej Sief,

Tack för din återkoppling.

I en standard installationen ingår upp till 12m kabeldragning, men i ditt fall var kabeldragningen nära på dubbelt så lång, samt att större delen av kabeldragningen var inomhus genom möblerade utrymmer, vilket också tar betydligt längre tid för montören.

Utöver det har även din elcentral behövt byggas till med en ny kapsling, då din befintliga elcentral inte haft plats för ny 3polig avsäkring för laddboxen.

Båda dessa delar är alltså saker som påverka den totala arbetstiden och det material du som kund debiteras för och är arbeten som är utöver vad som ingår i en standard installation. Det framgår såväl i ditt ordererkännande du fick, som på vår hemsida https://skarebo.se/installation.html

Du är mer än välkommen att höra av dig till oss, så går vi gärna igenom din installation tillsammans med dig och om något inte skulle vara korrekt så reglerar vi det mer än gärna detta.

I ditt fall sitter dock inkommande el och elcentralen mitt i huset och kabeldragningen går från pannrummet genom huset och ut på yttervägg vid garaget, i enlighet med de bilder och planritning som du skickat till oss inför installationen. Anledningen till varför kabeldragningen gjorts genom huset och inte uthomhus (som du skriver) är för att du har en tegelvilla och putsad fasad på garaget. Då det är ett än mer tidskrävande arbete att förlägga 20meter kabel med kabelskydd på tegel och puts, har montören alltså förlagt all kabeldragning genom huset.

Installation av laddbox

Fick bra hjälp från beställning till utförande. Proffsigt bemötande i alla led och uppskattad kostnad för installationen hölls. Installatören Fredrik gjorde ett kanonjobb. Mycket trevlig dessutom. Kan varmt rekommendera Skårebo för den som ska installera en laddbox.

7 de dezembro de 2021
Classificada 1 em 5 estrelas

Girigheten har tydligen ingen gräns…

Väldigt smidigt då jag hade tillgång till egen elektriker och hade bråttom med installationen. Några dagar efter installationen är klar och elektrikern har skickat in sin faktura på installationen fick jag fakturan på installation och laddbox från Skårebo. Unik lösning som passade mig väldigt bra, är helnöjd.

Edit: Då jag skulle göra min andra installation av laddbox och jag valde att använda min egna elektriker igen brann det i huvudet hos de på Skårebo. Då min elektriker inte hade redovisat någon bilersättning (granne) tog Skårebo sig friheten att fakturera det och behålla pengarna själva. Helt oresonliga och med en inställning av att dessa pengarna tillhörde dem, kommer jag aldrig ha mer med dem att göra.

29 de novembro de 2021
Classificada 5 em 5 estrelas

Allting funkar toppen,från leverans…

Easee home från skårebo o två uppsättningar laddkablar slutar på 11000:-,Skårebo gör skillnad
Inga konstigheter alls.
Julen kom tidigt i år

24 de novembro de 2021
Classificada 5 em 5 estrelas

Skårebo bytte helt plötsligt elinstallatör

Fick besked av Skårebo om vilken elfirma som skulle utföra installationen, eftersom jag ville att de skulle anskaffa ny färdigkopplad normkapsling. Skårebo bad mig då att beställa direkt via nämnd firma. Sagt och gjort de meddelade pris så allt var frid och fröjd. Helt plötsligt ringer en annan firma och sade att de fått jobbet! Det blev då ett avsevärt högre pris på installationen, eftersom de utförde själva på plats "byggnationen" av normkapslingen. Installationen blev bra men det verkar som om Skårebo har uppenbarligen växtverk då ena handen tydligen inte vet vad den andra handen gör.

Fick samtal från Skårebo som förklarade att bara en liten del av "mertiden" var att hänföra till byggnation av normcentralen. Mycket bra gjort av Skårebo att snabbt återkomma med en bra förklaring, sådant skapar förtroende. Detta samt bra kvalitet på laddbox och installation gör att jag därför höjer mitt betyg till fem stjärnor.

22 de novembro de 2021

Hej Kenneth,

Tack för din återkoppling och trevligt samtal.

Jag förstår att du upplever att det blev avsevärt dyrare om din tolkning var att delar i fakturan enbart avsåg det extra elarbetet. Jag är glad att vi kunde reda ut vad som är vad på fakturan, så att det blir mer försåtligt och att det alltså är två arbeten, som räknats ihop och delar vi på dem blev det således inte dyrare till slut.

Vi är glada över att du är nöjd med din nya laddlösning.
Tveka inte att höra av dig skulle du ha några fler frågor eller funderingar.

Skårebo energi AB

Classificada 2 em 5 estrelas

Inte alls så bra som företaget vill…

Inte alls så bra som företaget vill framstå.
En mängd av omdömena här på Trustpilot är skrivna av användare som bara skrivit ett enda omdöme. Filtrera bort alla dessa 5:or så blir snittet väldigt mycket mer realistiskt.

Installationen gick relativt snabbt att boka. Tilläggsarbeten offererades för 3600kr men blev 12884kr vilket efter bestridande lyckades minskas med 2 arbetstimmar. Kan varit så att leverantören drog bort de två timmar som elektrikerna åt frukost men som jag skulle betala för.

Så här långt skulle väldigt få människor vara nöjda, men jag kan acceptera att jag blev lurad på priset i denna ”50% ROT lycksökarbransch”. Det är bara pengar.

Det absolut sämsta med Skårebos lösning är att den inte fungerar.
Jag har bott i samma hus 5 år och under dessa år bytt en trasig 20A huvudsäkring en enda gång.

På 7-8 veckor sen laddboxen installerades, har jag bytt 7st trasiga 20A huvudsäkringar, trots lastvakten från Enegic som gjorde att mätarskåpet behövde byggas om och installationen blev fruktansvärt mycket dyrare.

Problemet är att lastvakten inte pratar direkt med Easee laddstationen på ditt Wi-Fi utan alla instruktioner går via en molntjänst på internet.
Så när molntjänsten får hög svarstid kommer inte Easee laddaren hinna sänka laddströmmen.

Hade varit mycket enklare att bara ladda på natten, då hade jag sluppit en enorm merkostnad för en medioker lösning som kommer ta flera år att ladda igen. Särskilt då jag måste byta det här skräpet till något som fungerar. Är det Tibber jag behöver?

Se också upp för tidspotten på 4h som ingår i installationen. Det är samma 4h pott oavsett lastvakten eller inte.
Bara koppling av lastvakten till Easee tog mina två(!) elektriker två timmar.
Kanske inte så konstigt då en av elektrikerna sa att han aldrig hade installerat Enegic tidigare.
Så jag fick indirekt betala för elektrikernas utbildning när de läste bruksanvisning.

Ser med nöje framemot ägarens bortförklaringar, vilket är synonymt för Skårebo. Testa att ringa deras support om du vill få en nedvärderande uppläxning i alla potentiella fel din fullt fungerande elanläggning från 2006 kan ha.

20 de novembro de 2021

Hej Martin,

Tack för din återkoppling och jag har tittat på ditt ärenden.

De bekymmer du upplever med din lastbalansering tyder på att lastbalnseringen inte är parkopplad med laddboxen i molntjänsten, vilket vår kundtjänsten givetvis mer än gärna hjälpa dig med, så kommer också lastbalanseringen att fungera. Kontaktar oss gärna på 010-33 33 319, så hjälper vi dig med detta, så slipper du fler byten av säkringar framgent.

När det då gäller själva din beställning och fakturan avseende din laddbox installation med en Enegic lastvakt, så har du av oss beställt en Easee Home laddbox inkl. lastbalansering enegic och standardinstallation för paketpriset 8299kr inkl. moms efter grönt teknikavdrag. I tillägg till detta har du även beställt en laddkabel 5M 32A, samt ett väggfäste. Allt till ett totalpris om 9548kr inkl. moms efter avdraget.

Det är också det belopp du har fått bekräftat från oss vid ordertillfället och även det belopp du förskottsbetalat i samband med din beställning. På din faktura framgår
att det är exakt detta du har blivit debiterad, utan några som helst tillägg för något extra arbete eller tid avseende din laddbox installation. Slutavräkningen för din laddbox installation är således på samma belopp utan extra tillägg.

Under installation, har du uttryckt speciella önskemål till utförande montör kring kabeldragningen, då du önskade kabeldragningen inne i väggen istället för utanpåliggande. Detta är ett arbete som du nämner mycket riktigt tog 2 extra arbetstimmar, men som vi efter dialog med dig inte fakturerade för.

Slutavräkningen du har fått av oss innefattar dock utöver din laddbox installation även det extra elarbeten som du har beställt av den lokala elinstallatörsfirman, där vi inte varit inblandade i dialogen, utan det är något du beställt direkt av dem och inte av oss, men enligt er överenskommelse sagt att det ska faktureras tillsammans med din laddboxinstallation.
Fakturan avser alltså 2 olika arbeten hos dig.
1. Laddbox installationen om 9548kr inkl. moms
2. Extra elarbeten beställa av lokal Elinstallatör utöver själva laddbox installationen om 6442kr inkl. moms. (Byte av elcentral)
Totalt är alltså din slutavräkning på 15 990kr inkl. moms.
Där du alltså redan har betalt för laddbox installationen med 9548kr inkl. moms

Kvarstående belopp om 6442kr inkl. moms på denna slutavräkning avser alltså inga extra tillägg avseende din laddbox installation, utan avser alltså de extra elarbeten du beställt hos den lokala elinstallatörsfirman i samtal med deras verksamhetschef.

Att du skulle blivit debiterad några extra tilläggskostnader för din laddboxinstallation om 15 990kr stämmer således inte.

Inför din laddbox installation har bett oss om kontaktuppgifter till den lokala elinstallationsfirman vi anlitar för installationerna i ditt område och då varit i kontakt med den lokala elinstallatörsfirman på egen hand, och frågat om dem i samband med att dem utför installationen av din laddbox åt oss på Skårebo också kan utföra andra elarbeten hemma hos dig. Kostnaden och omfattningen av detta arbete har du kommit överens om med den lokala elinstallatörsfirman. Detta är något varken du eller elinstallationsfirman har involverat oss i eller något vi en haft kännedom om, förrän kontakten efter installationen utförts och vi fått en installationssammaställning som innefattade elarbeten som inte fanns med i vår arbetsorder till elinstalltörsfirman.

Den lokala elinstallatörsfriman har sedan ställt detta arbete i räkning till oss enligt överenskommelse med dig, i samband med att man gjort avräkningen för laddbox installationen för att det ska underlätta för dig som kund att få bägge dessa arbeten på en och samma faktura. Vi har således bara fakturerat vidare den kostnad de angivit för det arbete ni kommit överens om.

Jag kan således inte ser att vi utifrån våra åtagande, det pris vi angivit för din laddbox installation och det vi har fakturerat avvikit från detta på något sätt. Tar vi bort det extra arbete du beställt av den lokala elinstallatörsfirman utöver din laddbox installation från oss är alltså din faktura på 9548kr inkl. moms efter skatteavdraget.

Således gällande det extra elarbeten om 6 442kr inkl. moms, som det hela alltså egentligen handlar om, som alltså inte har med den ursprungliga beställningen av laddboxen att göra, så har vi erbjudit dig att vi tar bort detta helt från din laddox faktura. Vi kan lägga den på en separat faktura för att tydliggöra just vad som avser vad eller att den lokala elinstallatören fakturerar dig direkt för detta extra arbetet som du beställt av dem.

Lärdomen för oss på Skårebo i det här är att vi trots att vi mer än gärna vill vara service minded och vill förenkla för dig som kund, ska särskilja laddbox installationen från övriga elarbeten som en kund önskar utfört, när det ändå kommer en elektriker. Vi har således nu infört att sådana elarbeten hädanefter också faktureras mellan de parter som gjort upp om dessa extra arbeten och att på så sätt även ansvarsfrågan blir tydlig för oss, såväl som för dig som kund.

Du får som nämnt mer än gärna återkomma till oss kring detta ärende och vi hjälper dig mer än gärna i dialogen med den lokala elinstallatörsfirman om du önskar detta för att reda ut detta, men vad gäller kostnader och arbete kring de extra elarbeten du har beställt av den lokala elinstallatörsfirman, så är jag ledsen att säga med det är lite vi kan göra, då dessa extra elarbeten inte ingått i avtalet mellan dig och oss utan det är ett avtal du gjort direkt med den firman.

Michael
Skårebo Energi AB

Fredrik elektrikern från evk-installation

Fredrik är mycket trevlig, och väldigt väldigt service-minded.
Jag frågade honom hur han hade gjort och vad som är mest kostnadseffektivt, fick veta precis hur han hade gjort.
Laddboxen installerades snabbt enkelt men även stabilt och snyggt.
Han gör det där extra som man inte förväntar sig men som betyder så mycket.

Ångrar inte mitt val av elektriker och då har jag pratat med flera andra elektriker innan vi la en beställning via Skårebro.

Skårebro ni har en klippa till elektriker!

/ Danyal

16 de novembro de 2021

Hej Danyal,
Tack för din feedback.
Fredrik är väldigt duktig och omtyckt och vi håller hårt i honom och jag är säker på att Fredrik kommer vara glad över att få läsa din återkoppling.

Vi hoppas du blir lika nöjd med din Easee laddlösning som med Fredrik.

Trevliga och tillmötesgående personal

Trevliga och tillmötesgående personal. De gjorde en överslagsräkning på tillkommande kostnader som stämde med verkligheten. MPS El som gjorde installationen skötte sig proffsig och gjorde ett fint arbete

16 de novembro de 2021
Classificada 4 em 5 estrelas

Snabb och smidig installation

Vi är mycket nöjda med själva installationen och vi har inte stött på några tilläggskostnader som andra har nämnt i ett par recensioner. Dock missade elektrikern att städa efter sig så det ligger kabelstumpar och spikklammer runt hela garaget.
Sen hade han lite för bråttom iväg och körde ner våran mur utan att stanna och be om ursäkt. Ingen större fara då det är lättlagat men han borde ändå sagt något.

9 de novembro de 2021

Hej Andreas,

Tack för din återkoppling och vad bra att Ni är nöjda.
Gällande kostnaderna är det väldigt olika beroende på hur förutsättningarna ser ut hos er kunde och därav blir det tillägg hos vissa och vissa inte. Mycket av detta försöker vi dock reda ut så långt som möjligt inför installationen tillsammans med dig som kund, så att det inte uppstå några överraskningar. Vi är dock glada att höra att du är nöjd med helheten och hoppas du får många gröna mil i din bil med din nya laddlösning.

När det gäller städandet och muren, så ska vi följa upp detta med montören. Så ska det givetvis inte vara. Det är tacksamt att få denna återkoppling så att vi får möjlighet att förbättra hur våra montörer agerar hos kunderna.

Easee laddbox

Köpt en Easee laddbox med installation, laddkabel och lastbalansering. Allt har fungerat alldeles utmärkt.

5 de novembro de 2021

Usel support

Laddboxen kunde initialt inte ställas in för att säkerställa att inte vem som helst skulle kunna ladda ur den. Aldrig varit med om otrevligare attityd från supportfunktioner av något företag tidigare när jag försökte lösa detta. Beklagligt!

4 de novembro de 2021

Hej LF,

Vi beklagar givetvis din upplevelse och tycker det är tråkigt att läsa att du inte känner du har fått en bra supportupplevelse.
Det hade dock varit intressant att få lite mer info kring detta ärende, då vi givetvis är måna om att alla får en bra support.

Har du fått löst så att du kunnat låsa din laddbox?

Laddboxen står alltid öppen när den driftsatts.
Det är standard inställningen för laddboxen.
I appen finns sedan en menyknapp "Åtkomst" som man enbart klickar på i appen för att låsa laddboxen. Det är alltså en funktion du som kund själv aktiverar när du registrerat din laddbox i din Easee app och är inget som är aktivt från start.

Efter du har klickat på denna lyser ikonen för åtkomst upp blått och indikerar då att den är aktiv. När detta är aktivt kan du enbart starta din laddning med en RFID tagg (behöver läggas till i appen "Easee Keys") eller via startknappen i appen.

Om du fortsatt har några bekymmer med att hitta rätt eller få det att fungera, så är du mer än välkommen att ringa på 010-33 33 319 och tryck 3 för support.

//Skårebo Energi AB

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.