Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Aldrig mer VY tåg för min del !! Tåget mellan Stockholm C - Västerås C var över 1 timme försenat ändå vägrar VY tåg min ersättning trots att jag har rätt till det enligt EU-förordningen... Ver mais

Classificada 2 em 5 estrelas

Classificada 1 em 5 estrelas

Dyrt,Trångt,Förbaskat osköna och hårda säten. Äckliga stinkande toaletter. Tågen går sällan i tid och är allmänt dåligt underhållna. Handikapp anpassning existerar inte alls. Under vintertid är det vä... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Empresa ferroviária

Vy Tåg är en del av Vygruppen, en av Nordens största transportkoncerner inom tåg, buss, godstransporter samt mobilitet och turism. Vy Tåg agerar på den svenska järnvägsmarknaden för persontrafik där vårt mål är att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enklare för människor att resa kollektivt. Vi har omkring 700 medarbetare som utför våra fem trafikuppdrag: Nattåget Norrland, Norrtåg, Värmlandstrafik, X-trafik och Krösatågen. Dessutom kör vi tåg mellan Karlstad och Kongsvinger/Oslo i egen regi, samt snabbtåg Oslo-Göteborg i samarbete med Vygruppen.

Informações de contacto

1,5

Muito mau

TrustScore: 1.5 em 5

191 opiniões

Não respondeu a opiniões negativas

Classificada 1 em 5 estrelas

Ett blufföretag som inte följer EU:S regler om förseningsersättning!

Aldrig mer VY tåg för min del !!
Tåget mellan Stockholm C - Västerås C var över 1 timme försenat ändå vägrar VY tåg min ersättning trots att jag har rätt till det enligt EU-förordningen .

Istället hänvisar de till följande:
Så fungerar ersättning vid förseningar på tågresor som är 150 km eller kortare.
Ersättning för tåg beräknas från tågets startstation till slutstation och hur försenad tåget är vid ankomsten enligt tidtabellen.

20 minuters försening ersätter vi 50% av biljettpriset.
40 minuters försening ersätter vi 75% av biljettpriset.
60 minuters försening eller mer ersätter vi 100% av biljettpriset.

De försöker alltså påstå att det är den totala förseningen från startmål till slutmål som räknas och inte mellan startmål till min station !!

De borde skämmas!!

Anmälning till ARN !!

14 de novembro de 2025

Värsta.

Luftkonditioneringen är alltid paj, toaletterna tas aldrig hand om, väggarna är för någon anledning alltid stekheta, har bokstavligen råkat bränna min jacka lutandes på de, till sist så är det otroligt hårda stolar som inte kan luta bakåt eller liknande.

16 de fevereiro de 2026

Incredibly bad customer service

Incredibly bad customer service. Had purchased a ticket on an SJ train (Oslo to Stockholm) but made the mistake of buying via VY. When I could not take the train due to a medical reason and requested a refund , VY and SJ pointed to each other and sent me in circles (7 phone calls in total), with the customer service of VY lying to me twice that a refund was approved and on its way. It was ultimately rejected on the grounds that I had not purchased more tickets from VY. What?!

If traveling on an SJ train, do not buy using VY!

3 de fevereiro de 2026
Classificada 5 em 5 estrelas

Otrolig personal 🙏🙏❤️

Alltså jag hade en så fantastisk upplevelse på VY tåg. Jag och mina vänner missade vår avgång med FLIXbuss (av vårt eget fel) och lyckades hitta en snabbare och i vad vi upplevde väldigt billig avgång bara 20 minuter senare med VY-tåg.

Väl på tåget har vi nog aldrig blivit bemötta så bra som vi bemöttes av personalen där. De var otroligt trevliga och mänskliga, bjöd på gratis te och kaffe i och med en försening (som de inte kunde styra över) och gick till och med runt och bjöd oss på pepparkakor. Både jag och mina vänner var så glada och nöjda. Efter att ha tågluffat två gånger tillsammans håller vi alla trots det med om att detta är den bästa tågupplevelsen vi har haft.

Tack till personalen på VY-tåg Karlstad-Stockholm ❤️

1 de fevereiro de 2026
Classificada 2 em 5 estrelas

Grusomt

Til tross for at de pleier å stille opp, er de så upålitelige at man nesten ikke kan regne med at toget kommer når det skal! Altså de har én jobb… hvis flytoget får det til, hvor vanskelig kan det være??? Pluss når toget er så forsinket så stenger de»toghusene» hvor man kan vente i mellomtiden på stasjonen…. Altså så sykt dårlig service. Hadde det skjedd én eller to ganger, greit men så ofte!!! Dritt togselskap, her er det heftig forbedringspotensialet for å si det milt.

30 de janeiro de 2026

Res INTE med Vy!!!

Vy klarar inte av att på ett tydligt och pedagogiskt sätt visa i sin app vart man ska infinna sig. Det blir en gissningslek och stress, samt en utskällning av lokförare från Vy att man inte är i tid. Skärpning!

16 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Vy bryr sig inte om sina kunder

Vy hade problem med sin app vilket gjorde att jag råkade köpa biljett för fel datum. Jag såg detta direkt och kontaktade omedelbart deras kundtjänst via chatten. Fick ingen hjälp med ombokning utan fick istället beskedet att jag skulle köpa ny biljett för rätt dag och sedan ringa kundtjänsten istället(vilket förmodligen hade inneburit en låååååååång telefonkö). Hann inte med detta och ska nu reklamera i efterhand istället vilket troligen kommer innebära att mina pengar är hos vy i minst en månad, om jag ens får tillbaka dom. Spännande hur det kan ta en minut att bli av med sina pengar men en evighet och massa krångel för att få tillbaka dom.

Snabba varianten: Åk inte Vy om val finns.

2 de janeiro de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Innstilt tog mellom Oslo S og Stockholm…

Innstilt tog mellom Oslo S og Stockholm med tre timers varsel og beskjed om å finne meg en annen reisemåte. Ikke så lett en fredag ettermiddag. For å få refundert billetten må man få oppgitt billettnummer hos Vy gjennom kundeservice og klage hos leverandør SJ for en tjeneste man ikke har mottatt. Utrolig tungvint, dårlige forbrukerrettigheter og et system rigget for at forbruker ikke orker å bruke tid på refusjon. At det ikke foreligger erstatningsaltermativer for reisen gjør den reisende også veldig sårbar. Aldri opplevd lignende.

22 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Ingen toalett på tog eller buss!

Ingen toalett! Jeg har nå opplevd at det ikke finnes toalett på 100% av mine turer sålangt iår! Nå siste turen, så er alle 3 toalett stengt pga vannmangel!!
Vann er gratis, det er derimot ikke tog biletten! Wtf ??!?

19 de julho de 2025

Kvarlämnad barnfamilj på perrong

Åkte med norrtåg (en del av vytåg) och vid ett byte hann vi inte med tåget (byte av perrong med två hissar med en syskonvagn och övrigt packning, vart borta en vecka på sjukhusmed två barn, 1.5 år och 8 veckor). Efter kontakt med dem fick vi ingen hjälp att ta oss vidare, Ersättning för mat eller boende. Innan vi klev av tåget vi kom med sa jag åt konduktören att meddela andra tåget att vi kommer mha hissarna och att de måste vänta in oss.

Bedrövligt och illa skött, dåligt bemötande. Åk inte med vy eller norrtåg.

13 de junho de 2025

Inställda avgångar utan information

Skulle åka från Oslo S till Göteborg. De har ställt in sträckan Oslo S till Ski utan att informera om detta. För att hinna med tåget från Ski behövde man ta en ersättningsbuss som gick 25 minuter före ordinarie avgångstid. UTAN att informera om detta.

27 de abril de 2025

Worst customer service ever

Like many reviews here, my experience was horrendous. Refused entry to a train because I had a bicycle. Left stranded in Narvik in cold and snow with my dog with nowhere to sleep. Paid for an expensive hotel and then had to re book all my travel south. I boarded the same train the next day, and they said nothing about the bike. But now Im out of pocket 4000nok - they dont respond when you fill out the complaints form. I've sent two, plus about 5 follow up e-mails.

27 de novembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

Tåget stannade inte på stationen jag skulle av på + Ingen ersättning för reklamation

Tåget stannade inte på den stationen jag var bokad till, var då tvungen att åka med tåget i 1,5 timme i fel riktning till tågets slutstation. Fick sen sitta i väntrum 3 timmar i väntan på ett tåg tillbaka, biljetten tillbaka fick jag betala själv. Begärda ersättning för biljetten tillbaka, men fick inga pengar i ersättning.

23 de novembro de 2024
Classificada 4 em 5 estrelas

Traveled from Stockholm Arlanda to Narvik

Traveled from Stockholm Arlanda to Narvik with my daughter on 4 December 2024. It was delayed out of Stockholm by 30 minutes but nothing terrible. The trip was marvelous. We bought a 3 bed kupé, which is perfect for two, but might be a bit cramped for three adults. For those wanting to avoid changing trains en route, they should check the schedules to ensure that they are in the direct night train. This route is now run by SJ, but operators have no control over rail repairs. Currently, many routes in Sweden are under repair. In winter, cold temps and snow can slow things down. Relax and enjoy the experience and always give room on both ends of your journey for connections to other travel. I do think that both VY and SJ should be responding to the many complaints here on Trust Pilot.

4 de dezembro de 2024

Väldigt dyrt

Har aldrig åkt med VY men vill notera att priserna är galna. T.ex i VY appen kostar en resa mellan Trollhättan station till Ed station, hela 81 kr. Men om man kollar i Västtrafik To Go appen kostar resan 28 kr istället. Det vill säga att VY-appen är ungefär 150% dyrare än Västtrafik-appen. #SparaSmart

6 de fevereiro de 2025

Terrible experience

Travelled in summer 2024. Party of 6 aged 11 to 74. Night sleeper Stockholm to Narvik. 10 hour delay from involving being put off the train in Boden, hours wait for bus to Kiruna. Long wait there with no shelter then on train to Narvik. No food or refreshments offered. 6 months since I complained and no response or compensation still.

31 de julho de 2024

Fruktansvärt usel kundservice

Fruktansvärt usel kundservice som la på luren i örat på oss utan att vi hade fått hjälp överhuvudtaget när vårt tåg hade blivit inställt. Ljög dessutom om att vi hade blivit ombokade till ett annat tåg - hävdade att två nya biljetter skickats när vi bara hade bokat en från början. Dessutom hade vi inte ens uppgett bokningsnummer än. Pinsamt.

3 de janeiro de 2025
Opinião espontânea

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.