2dehands is geen veilige site, gehackte accounts met goede reviews worden misbruikt voor fraude. Niet aan te raden tenzij je thuis gaat ophalen.
Leia as opiniões dos outros
Een grote speeltuin voor fraudeurs. Op korte tijd enkele keren iets gekocht, betaald en nooit iets ontvangen. De verkopers(frauderus) zetten hetzelfde zoekertje opnieuw online en gaan gewoon verder.... Ver mais
Dit bedrijf heeft absoluut geen respect voor zijn klanten!!! Er is absoluut geen menswaardige communicatie mogelijk met deze bedrijven. De mens wordt hier reduceert tot een idioot want hij moet chatt... Ver mais
Vroeger was dit een initiatief waar wij als consument centraal stonden. Nu kan je een half uur door de professionele advertenties scrollen voordat je nog eens iets "2dehands" tegenkomt. Ik had... Ver mais
Informações sobre a empresa
Informação fornecida por diversas fontes externas
De grootste zoekertjes site voor tweedehands en nieuwe koopjes in uw buurt. Meer dan 1.800.000 zoekertjes. Plaats nu een gratis zoekertje. Eenvoudig, snel en 100% gratis.
Informações de contacto
Net zoals onderstaande melding, onbekwame helpdesk!
Net zoals onderstaande melding, het 2dehands.be team dat zoekertjes zogezegd "nakijkt" is alles behalve bekwaam.
Het word stilaan tijd dat er tegen 2dehands.be zelf stappen worden ondernomen, er zijn nu al tal van bewijzen ( ik kan er voldoende aantonen ) dat de dienst moedwillig dingen negeert en oogluikend toestaat, kortom men is daar te lui om dingen op te volgen terwijl ze zwart op wit worden aangetoond (PV van de politie etc.).
Schandalige site, wat een draak is dit geworden, het was beter Kapaza.be gebleven!
gestolen fiets verkopen op 2dehands
Onlangs is mijn fiets gestolen en te koop gezet op 2dehands. Ik heb hiervan 2dehands op de hoogte gesteld met bewijs dat dit een gestolen fiets was.
Ik kreeg als antwoord dat ze dit onderzocht hadden en dat het zoekertje niet illegaal was en dat ze niets konden doen. Na nogmaals de vraag te hebben gesteld of ze eventueel de koper konden verwittigen dat deze persoon een gestolen fiets ging kopen, kreeg ik als antwoord dat ik moest stoppen met zulke berichten te sturen of ik zou geschorst worden.
Gestolen goederen verkopen is volgens mijn mening heling en illegaal, dus is 2dehands illegaal.
Great site for second hand stuff in the whole of Belgium
I've been using this site for more than 15 years.
As on any platform you have to be careful for scammers. But they're usually quite easy to spot.
The site has the option to pay by card to a third party, who then releases the payment to the seller, only when the buyer has received the right item. At only a cost of 5 cents I think.
The platform is great, the people you're dealing with, not always. Like in real life.
The number of scammers has gone down dramatically lately. Apparently they are being spotted quicker these days.
2dehands: zeer, ZEER gemiddeld
2dehands is ok maar zeker niet meer dan dat. Handig om kopers te zoeken en spulletjes te vinden. De meeste gebruikers zijn zeer aangenaam om mee te communiceren en verhandelen. Grootste problemen: zelf zijn ze haast niet te bereiken en na updates hapert er wel eens iets…
Zoals nu bij mij: ik wil een zoekertje plaatsen maar ze hebben recent upgedate dus mijn app hangt vast in een pop-up bericht die ik niet kan uitklikken. Ik ga nu weer dagen geduld moeten hebben tegen dat het gefikst is. Ik ga hen niet proberen bereiken want in het verleden leidde dit altijd tot grotere frustraties 🤷🏻♂️
1 maand later blijft de app nu steeds op een andere manier hangen…
Altijd hetzelfde met 2dehands
Opgelicht en 2dehands doet er NIETS aan.
Omdat een verkoper (lees: oplichter) Bancontact niet geactiveerd heeft in zijn account leek er geen andere mogelijkheid dan een overschrijving te doen. Omdat het een Belgisch rekeningnummer is dacht ik dat het wel veilig genoeg was om over te schrijven.
Na wat aandringen krijg ik een Bpost track & trace maar de 'verkoper' verzendt het gewoon niet en is gaan lopen met mijn geld (hoog bedrag, redelijk duur object).
Contact opgenomen met 2dehands. Die zeggen feitelijk gewoon "jammer voor u".
Ze hebben wel het account geblokkeerd omdat ze inderdaad verdachte activiteit opmerkten. Verder doen ze helemaal NIETS en verwijzen je door naar de politie die waarschijnlijk ook niets zal doen wegens gebrek aan bewijs of te 'klein' bedrag of teveel fraudegevallen. Als gewone particulier sta je machteloos!
Ik vraag hen waarom ze niet verplichten bank en ID te koppelen.
Antwoord: wij zijn enkel een platform die kopers en verkopers samenbrengt en verder niet tussenkomen.
Mij lijkt het eerder dat ze oplichters en slachtoffers samenbrengen! De kat bij de melk zetten noem ik dat.
Voila, trek uw plan. Daar komt het op neer. Ze nemen nul verantwoordelijkheid!
Wel werken ze samen met politie werd me verteld enkel indien officiële instanties contact opnemen met hun. Zelf doen ze NIETS. M.a.w. ze doen enkel het nodige om niet door de officiële instanties offline gehaald te worden.
Klantenservice van slecht niveau. Wordt niet naar de klant geluisterd
We zijn jaren klant bij 2dehands.be maar de service gaat flink achteruit. Medewerker Lucas belt mij met een aantal vragen maar luistert niet naar de antwoorden. Vervolgens geef ik aan wat er speelt als klant en hier wordt ontwijkend antwoord op gegeven.
Wij als autodealer zijn opzoek naar portalen die meedenken met de klant om samen voor de eindklant, kopers een mooie service aan te kunnen bieden.
Als we goed voor elkaar zijn zullen we beide groeien.
Medewerker Lucas is zeer ongeschikt voor zijn werk.
Zo bieden ze staffels aan van verschillende aantallen. maar heb je iets te weinig voertuigen online staan dan betaal je voor een hogere staffel, heb je iets te veel auto's online staan dan betaal je extra als je een te lage staffel hebt.
Je zou op deze manier dagelijks / wekelijks bezig moeten zijn met abonnement aanpassing maar dit is ronduit belachelijk. Betalen is niet erg maar het moet redelijk en werkbaar zijn. Dit is meerdere keren aangegeven maar hier wordt niks mee gedaan. Als kers op de taart krijg je een onvriendelijke en onredelijke medewerker te spreken.
Handelaars die verkopen als…
Handelaars die verkopen als particulieren en zo de wetgeving op het geven van garantie ontduiken.
Je kan ze melden aan 2dehands, maar ze doen er niets mee.
Al 2x iets betaalt en nooit ontvangen
Al 2x iets betaalt en nooit ontvangen. Als koper is er geen bescherming.
Ze verwijderen advertenties zonder goede reden
Ze verwijderen zonder goede reden zoekertjes waarvoor betaald werd!
Direct na plaatsen zoekertje
Direct na plaatsen zoekertje, reactie van belgische vrouw uit ivoorkust. Bijn 6 uur lastiggevallen ook met 2de tel.nr( IN WHATSAPP!!!!) Door ´´ziegler´´ om kaartnr of kopie v rekening vast te krijgen. Heb afgewacht hoever dit zou gaan, gaven niet op, kreeg zelfs deurwaarders en rechtbankuittreksel... 5 jaar cel en 4.500 euro boete. In avobd zelfs whatsapp v grote directeur ziegler (in zijn vrije tihd) met fito v gemiedelijke 60iger. Nadien allen geblokkeerd polite gecontacteerd. (Ziegler vroeg ook nog om fraudeklacht in te trekken, of anders....)
Opgelicht door verkoper
Ik heb een item aangeschaft en betaald via 2e hands en kreeg een defect toestel opgestuurd. Daarna heb ik het gemeld aan verkoper maar er wordt niet meer geantwoord. Ik heb dit gemeld op verschillende manieren aan 2e hands maar er wordt niets ondernomen. Gemakkelijk geld verdienen op deze manier : u kunt hier al uw defecte toestellen verkopen en 2e hands beschermt de verkoper als de opgelicht koper protesteerd.
Blokkeren wederom zonder reden mijn account
Blokkeren wederom zonder reden mijn account. Heb 2 dingen te koop staan, waaronder een mobiele airco. Geen enkele mail of reden, ineens app uitgelogd en geblokkeerd. Wat een schandelijke site is dit.
Moet 1 ster geven maar is ook al te…
Moet 1 ster geven maar is ook al te veel…
2dehands geraak je niets meer kwijt veel zitten erop als bezigheidstherapie andere voor ons op te lichten en de anderen zijn marginalen en OCMW ers
Medeplichtig aan fraude
Medeplichtig aan fraude
Aankoop gedaan bij verkoper Pemberton die zogezegd al 14 jaar actief en 45 enkel positieve reviews had. Betaald via Paypal Family and Friends, maar nooit iets ontvangen. Zoekertje staat ondertussen nog altijd online, zodat je geen beoordeling kan geven, Melding gedaan bij 2dehands, die zeggen dat de advertentie volgens de regels is, en weigeren de verkoper te blokkeren of de advertentie te verwijderen.
Schandalig dat de site niet meer doet om dit te vermijden.
Full of fraudulent bidders
I placed an ad, only got contacted by fraudulent bidders. I removed my ad after a few days. What a close to 0 experience!
Ellendige website om te verkopen
Ellendige website om te verkopen. De advertenties voor verzamelaars blijven langer online staan uiteraard, maar je wordt verplicht om de paar weken om al je advertenties te verlengen. Wat een onnozele tijdsbesteding.
Echt de slechtste site die ik ken om je dingen op te verkopen.
Beste Ivo De Peuter
Beste Ivo De Peuter, buitenlanders KUNNEN niet anders dan Belgische gemeenten ingeven wanneer we een zoekertje plaatsen: ik heb 6140 als postcode MOETEN invoeren, 4 cijfers maar, terwijl het 56140 is...
Ik woon al jaren in Frankrijk, ben Belg, al 12 jaar gebruiker van 2dehands, perfecte beoordelingen, maar ik kan noch mijn postcode, nog mijn Franse gemeente invullen wanneer ik de plaats van het artikel aangeef.
Ik blijf op 2dehands.be verkopen omdat ik het hier in Frankrijk al geprobeerd heb en ik heb op maanden tijd geen enkele reactie ontvangen.
Er worden hier veel te veel zoekertjes geplaatst op 1 dag.
Die catawiki zoekertjes zijn nu ook het enige dat ik ambetant vind op 2dehands.
Er zijn natuurlijk veel oplichters, dat is jammer genoeg overal zo. Wanneer je contact opneemt met een buitenlandse verkoper en deze maakt allerlei spelfouten en geeft zijn adres niet door wanneer je wilt betalen, ja, dan is er een grote kans dat het een oplichter is...
T'is vervelend voor iedereen, maar dus, het is niet omdat een buitenlandse verkoper een Belgische gemeente gebruikt, dat het een oplichter is.
WE KUNNEN NIETS ANDERS DAN EEN BELGISCHE POSTCODE INVOEREN.
Al méér dan 10 jaar op het platform.
Al méér dan 10 jaar op het platform.
En eerlijk gezegd nog nooit iets misgegaan. Ik koop en verkoop items als particulier.
Ja, er zijn malafide verkopers/kopers maar ik haal die er makkelijk uit.
- is de prijs van een artikel te laag, niet kopen
- kijk naar de reviews van de koper/verkoper
- is het een nieuwe verkoper met maar een paar reviews en de prijs van het artikel is echt laag, niet doen
- betaal enkel via je bankapp of cash, nooit betalen via een link die je krijgt.
- er is idd veel reclame van oa Catawiki, maar weet de prijzen die je ziet, zijn niet de hoogste biedingen. Dus laat je niet verleiden.
- etc.. gewoon gezond verstand gebruiken
Waarderingssyteem en toestaan van piraterij.
Een waarderingsssyteem dat vierkant werkt en een moderatie dat piraterij letterlijk toestaat.
Iemand dat simpelweg een vraag stelt aan een verkoper kan een onterechte waardering plaatsen bij de verkoper, dit terwijl iemand anders het artikel kocht.
Bijkomend word er na herhaalde meldingen nog steeds piraterij van bvb. Pokémon games toegestaan.
Malafide verkopers worden niet verwijderd of aangesproken (verkopers die personen oplichten met artikelen als zijnde legale Pokémons).
Na meldingen en afbeeldingen met bewijzen legt 2dehands.be dit vaak naast zich neer met een standaard antwoord.
Tip als verkoper : duid aan dat u het artikel NIET verkocht via 2dehands, dan kan men ook geen waardering plaatsen.
2dehands was beter overgenomen door Kapaza destijds ipv viceversa!
Ik ben voor 170 opgelicht en ik laat…
Ik ben voor 170 opgelicht en ik laat zowel de banken als 2dehands dagvaarden wat ze duizenden euro's gaat kosten aan advocaten. Mij nul want ik ben verzekerd daartegen.
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.