Net nadat de aankoop van onze douche thermostaat kraan 2 jaar terug was begon deze heel erg te lekken tot stroompjes toe Eerst met een handyman geprobeerd op te lossen maar uiteindelijk toch conta... Ver mais
Wat een waardeloze klantenservice! Inbouwreservoir gekocht bij levencier. Drukknop zat niet inverpakking. twee bezoeken later nog niks Contact met Grohe: "e-mail verstuurd/binnen 5(!) werk... Ver mais
GROHE is 's werelds toonaangevende merk voor sanitair en is toegewijd om innovatieve producten voor water te ontwikkelen. We doen er alles aan om een uitzonderlijke ervaring te creëren en “Pure Freude an Wasser” te bieden.
Metaalstraat 2, 2718 SW, ZOETERMEER, Holanda
Respondeu a 72% das suas opiniões negativas
Geralmente responde dentro de um mês
Eerst met een handyman geprobeerd op te lossen maar uiteindelijk toch contact met grohe
Netjes opgelost door nw binnenwerk kosteloos op te sturen
Alleen het beloofde installatie papier zat er niet bij maar gelukkig biedt you tube veel oplossingen
Maar hij lekt niet meer dus blij

Resposta da GROHE Nederland BV
Onze Grohe Red kokend water kraan hebben we nu al 7 jaar. Enige jaren geleden lekte er water in de gootsteen kast waar de boiler in stond. Omdat onder op de bodem van de boiler de printplaat zit gemonteerd, werkte de boiler niet meer. Helaas is een losse printplaat bij Grohe niet te leveren dus moesten we een compleet nieuwe boiler kopen.
Nu hebben we een lekke kokend water slang. Hetzelfde probleem doet zich nu voor dat deze slang niet geleverd kan worden. We hebben vele bedrijven gebeld en rondgekeken op internet maar de aansluiting op de kraan is dusdanig bijzonder dat deze slang niet te krijgen is. Dus nu een nieuwe kraan met slangen gekocht voor 555 euro. Ik heb er geen goed woord voor over dat Grohe weigerd een slangetje van een paar tientjes te leveren, zodat er weer veel geld uitgegeven moet worden.
Op zich hebben we jaren plezier gehad van de kokend water kraan, maar helaas door bovenstaande problemen hebben we er een flinke kater van over gehouden.

Resposta da GROHE Nederland BV
Ging van alles mis de behandeling het ongeloof wateraan de hand was
De strijd om het bewijsxte leveren zo super slecht .
Onze thermodouche kraan lekte dat bewijs was er de monteur had een andere mening .
En ja iedereen geloofde de monteur die gooide het op de douchekop is niet van Grohe.
Maar daar had het niets mee te maken .
De thermokraan lekte
Daar was een opdracht voor stond op papier maar dat is niet gedaan 2 minuten binnen tegen vieren met het element wat vervangen moest worden .maar zijn mening was geldig niet dat van ons en weg was hij.
moest nog wel als een soort onderdrang tekenen voor de voorrijkosten.
Factuur gehad geweigerd om te betalen van de boekhouding bewijs gehad factuur niet als verzonden beschouwen.
Maar helaas toch daarna weer 2x die moet betaalt worden .
Echt zo klant onvriendelijk voor zo/n bedrijf en maar mailen monteur heeft gelijk
foto van de lekkende kraan gestuurd uiteindelijk zelf het element vervangen en ja de kraan lekt niet meer .
Maar niet even op papier zetten monteur zat er naast .
Uit coulance voorrijkosten niet betalen .
Maar juridische stonden wij in ons recht er waren afspraken wat er gedaan moest worden .
Nooit geen Grohe meer zo slecht zo klantonvriendelijk

Resposta da GROHE Nederland BV
Klantenservice van Grohe gebeld vanwege een probleem met mijn keukenkraan. De verticale buis waaraan de hendel van de keukenkraan is bevestigd staat niet vast en draait steeds naar voren. Ik kreeg toen te horen dat ik eerst online om een zaaknummer moest vragen en dan terugbellen. De volgende dag opnieuw gebeld nadat ik een nummer had ontvangen. Nadat ik een half uur in de wacht stond, liet ik mij terugbellen. Alleen dat gebeurde niet. Na een week weer gebeld, kreeg toen wel een medewerker aan de lijn, maar die had er echt geen zin in: "moest maar een mail sturen". Hij kon de kraan zelf niet vinden op hun site, laat staan de gebruiksaanwijzing en de eventuele oplossing voor het probleem. De kraan hoorde te draaien volgens hem. Heb toen maar opgehangen. Twee dagen later ontving ik online een enquete over de klantenservice. Tenminste dat denk ik, de tekst was in het Italiaans!
Heel goed geholpen door de klantenservice. Onderdeel van de badkraan ontbrak en werd meteen kosteloos naar mij opgestuurd.
Twee jaar geleden een Grohe 3-gats kraan aangeschaft. Spijt van. Na een maand of 6 draaiden zowel de koud als warmwater knoppen steeds zwaarder. Tot afgelopen december de warmwater knop helemasl niet meer draaide. De knop open gemaakt na nieuw ventiel te hebben besteld. Helemaal verkalkt aan de binnenkant. Koudwaterkraan open gemaakt, dat ging niet meer, het kunststof (???) binnenwerk was dermate verkalkt dat het brak, geen koudwater meer. Klacht bij Grohe ingediend ivm 5 jaar garantie. Onderdeel was niet verkrijgbaar. We wachten nu al meer dan een maand, wekelijks krijgen we te horen dat het onderdeel volgende week komt, nog steeds niks ontvangen. Wat een waardeloos product voor een krasn van €360, en wat een slechte service! Advies, bedenk je twee keer voor in de Grohe val trapt. Grote naam, slecht produkt en slechte service.
Super vriendelijk en klantvriendelijk!
Onze thermosstaat van de douche lekte en toen ik hun mailde om te vragen hoe ik dit kon verhelpen zeiden ze dat het eigenlijk buiten de garantie periode viel maar ze leverden toch direct een nieuw onderdeel. Super fijn dat er bedrijven zijn die instaan voor hun eigen kwaliteit en mocht er een keer iets zijn dan direct ontzorgen.
Vandaag koop ik een Grohe Start mengkraan.
Bij uitpakken zie ik dat de 2 vaste slangen in het kraanhuis bewegen. In de voet dus niet de slangen die je kunt ronddraaien.
Grohe gebeld alvorens aan te sluiten (voorkomen onnodige uren/kans op lekkage?).
Die weten niet of dit hoort...of ik maar een filmpje wil sturen.
Hoezo weet men niet wat men produceert???? En hoe het werkt?
Een fabrikant mag toch weten hoe hun product in elkaar zit.
Even aansluiten en dan mogelijk lekkage is geen oplossing
Allemaal werk voor niets, hoort het zo, zet het dan in de handleiding want het "voelt" heel raar als je slangbevestigingen in de voet ziet- en voelt bewegen.
Het quickfix systeem van de Start Edge keukenkraan zou zogenaamd voor een makkelijke installatie moeten zorgen, maar het probleem is dat de fitting van plastic is en dus fragiel is. Tijdens de installatie is waarschijnlijk het schroefdraad beschadigd geraakt door mogelijk een beetje vuil waardoor de schroef dolgedraaid is. Hier wordt niet op gewezen in de handleiding. De kraam klemt nu niet goed aan het blad. De schroef had van metaal moeten zijn dan was het niet gebeurd.
We bought two Grohe Arena toilets four years ago. Have had loads of problems with both of them since then. The light malfunctioning (2023), the toilet seat not opening fully (since last week), the heater not heating properly (2025), the blower blowing with insufficient power (2024). We recently had to pay €637 for a repair, because they considered us out of guarantee, despite all the problems we had experienced over all these years.
Een keramisch kardoes lekt al na drie jaar (eerdere binnenwerken gingen meestal 5-7 jaar mee). Volgens Grohe geldt de fabrieksgarantie van 5 jaar alleen op productiefouten. Op de vraag hoe je weet of het een productiefout is komt het domme antwoord: "dat kan alleen een GROHE monteur bepalen" (alsof een monteur het binnenwerk van een kraan gaat inspecteren). Dit staat dan nog los van het feit dat je geen monteur laat komen om een binnenwerk te vervangen (is binnen een kwartiertje zelf te doen). De service organisatie van Grohe lijkt sterkt achteruit gegaan. Volgende keer dus geen Grohe meer....

Resposta da GROHE Nederland BV
Eind 2018 heb ik een Grohe Red Duo gekocht. Of de bediening van de kokend water kraan of de boiler is kapot. Ik heb contact opgenomen met Grohe voor reparatie: de reparatie kost 1130,- dit is de prijs van een volledige nieuwe set. Als ik doorvraag krijg ik van de klantenservice een vage reactie waaruit ik opmaak dat ze geen onderdelen kunnen vervangen of een van de twee (boiler of kraan) los kunnen vervangen terwijl beiden met een stekkerverbinding aan elkaar zitten en dus prima los van elkaar te vervangen zijn. Dit is het meest waardeloze servicemodel ever.

Resposta da GROHE Nederland BV
Vier jaar geleden grohe red aangeschaft, bleef nu stromend kokend water uit de kraan komen, helpdesk gebeld, die niet behulpzaam waren en niet helder konden maken hoe dit probleem voor nu op te lossen dus uiteindelijk een loodgieter gebeld om te helpen.
Blijkt nu dat de boiler stuk is en een nieuwe zonder maakloon bijna 1000 euro is. Levensduur van zo’n apparaat vind ik betreurenswaardig, helemaal gezien de investering.

Resposta da GROHE Nederland BV
Mooie producten, waardeloze engineering.
Elke handleiding van grohe die ik tot nu toe heb gebruikt bevat fouten. Vooral bij cruciale maten tijdens installeren. Kost ongeveer 4u meer dan elk ander merk om te installeren. Vooral de vortex eurosmart wcpot is een ramp.

Resposta da GROHE Nederland BV
In ons nieuwbouw huis hebben wij, alles van kranen en sanitair van Grohe.
Na oplevering bleek de regendouche het niet goed te doen, lekte een beetje in het midden deel als deze niet gebruikt werd. Dus een melding via de aannemer gedaan, na een ruime maand kwam er een monteur van Grohe, die had het probleem met enkele minuten opgelost, bleek een installatiefout te zijn van AGO welke als onderaannemer was ingeschakeld.
Nu hadden we ook nog een klein probleem met de Sensia Arena douche toilet, de zitting ging niet altijd goed open, deze heeft de monteur ook gelijk gekalibreerd waarna dit euvel verholpen was.
Na enkele maanden een probleem met de automatische doorspoeling bij de andere douche toilet. Aangezien de aannemer een enorm vertragende factor is, getracht om rechtstreeks een melding bij Grohe aan te maken. Maar aangezien onze aankoop factuur ruim een jaar ouder is dan de werkelijke aanschaf & plaatsing zouden we voorrijdkosten krijgen, dus toch maar weer via de aannemer een melding gedaan.
Gezien de drukte voor de vakantie periode kreeg ik een telefoontje van de monteur, ik heb het euvel met telefonische support en enkele foto's kunnen oplossen.
Enkele weken later ging de nachtverlichting kapot, dus maar weer een melding gemaakt. Om de verlichting te repareren moest het gehele bovendeel van het toilet vervangen worden. Het kalibreren gaf dit keer wat problemen, schijnbaar reageren de 2 Sensia toiletten op elkaar. En daar waren ze pas kort geleden achter gekomen.
Na vervanging van het bovendeel kreeg ik binnen een week de melding van ontkalking nodig, waardoor een aantal functies niet meer goed functioneren.
Hierop direct contact gehad met de monteur, aardige man en gaf aan dat het een bekend probleem was waar aan gewerkt wordt.
Dus maar weer een melding gemaakt bij de aannemer. Na initieel door de verkopende partij, Huysinc & Dhomus, de melding gekregen te hebben dat we dan maar moesten ontkalken, nogmaals een mail met uitleg dat de melding kwam met een week na plaatsing nieuw bovendeel toilet gestuurd met ditmaal de monteur in de CC.
Daarop een belletje van de monteur ontvangen, dat ze bij Grohe al bezig waren met een oplossing.
Ongeveer een week later weer een belletje, ze gaan de 2 Sensia Arena toiletten vervangen door de nieuwe Sensia Pro.
Ze gaan geïnstalleerd worden door een ZZPer waar zij regelmatig mee samen werken, zodat zij weten dat het goed gedaan wordt en er geen installatie fouten gemaakt worden door AGO, want die waren er ook geconstateerd. Installatie bouten die te lang waren en tegen de motor van de toilet bril aanduwen, welke mogelijk tot toekomstige problemen kunnen gaan leiden.
Waarom dan toch een 5 sterren review, ondanks de vele problemen?
Dat heeft alles te maken de service monteur die hier in Brabant over de vloer komt. Bij elke organisatie kunnen er dingen verkeerd gaan, maar hoe het opgelost wordt daar gaat het naar mijn mening over en dat is hier heel goed opgepakt. En niet te vergeten dan moet de rest van de organisatie er ook aan meewerken.

Resposta da GROHE Nederland BV
Boiler van de grohe red na 4 jaar kapot, geen garantie.. waardeloze klantenservice

Resposta da GROHE Nederland BV
We hebben sinds 7 jaar een Grohe Blue kraan in huis. In het begin waren we heel tevreden: handig, mooi design en goed functionerend. Maar nu, na slechts 7 jaar gebruik, kregen we een E7 foutcode.
Tot onze verbazing kregen we van Grohe te horen dat er geen onderdelen beschikbaar zijn om dit probleem op te lossen. De enige oplossing die zij aanboden was het vervangen van de hele kast, met een prijs van €1600. Dat is bijna net zo duur als een nieuwe set van €2000!
Voor een premium merk als Grohe hadden we veel meer duurzaamheid en service verwacht. Een kraaninstallatie in deze prijsklasse zou toch minstens 10-15 jaar moeten meegaan, en onderdelen moeten gewoon beschikbaar zijn. Dit voelt eerlijk gezegd als geplande veroudering en slechte service.
Heel jammer, want wij hadden betere kwaliteit en klantgerichtheid verwacht. Geen goede prijs-kwaliteitverhouding en wij zouden dit product niet opnieuw kopen of aanraden.

Resposta da GROHE Nederland BV
Grohe red kookkraan waarvan een flexibele slang plots begon te lekken. Voor het overige was de boiler en kookkraan nog prima werkend. Blijkt dat deze flexibele slangen door Grohe niet worden nageleverd. Ook buiten Grohe niet te leveren. Gevolg, de complete Grohe red kookkraan niet meer bruikbaar. Grohe werkt, ondanks dat het apparaat slechts enkele jaren oud is, ook niet mee aan een passende oplossing. “Ons niet bellen” al met al Grohe onwaardig.

Resposta da GROHE Nederland BV
Ik heb een thermostaatkraan gekocht maar daar bleken een paar onderdelen niet bij te zijn. E-Mail gestuurd naar Grohe NL en ik kreeg met 1 werkdag al reactie terug. Ondanks de vakantieperiode dus dat was al bijzonder. Na nog wat meer details te hebben gedeeld kreeg ik de bevestiging dat de onderdelen onder coulance en gratis zouden worden toegestuurd. Dat is fantastisch en ik ben alleen maar vol lof over de aftersale service van Grohe NL

Resposta da GROHE Nederland BV
Wij hebben een 30 jaar oude Chiara mengkraan in onze douche. Met omstelling; dwz zowel met handdouche als hoofddouche. De thermostaat liet het na 30 jaar afweten; bleef op 1 temperatuur. Te warm en werd steeds warmer. Ook bleef de kraan druppelen. Onze loodgieter wilde/kon/durfde deze niet te repareren. Ook een nieuwe kraan wilde/konden/durfden zij niet te monteren. Serviceformulier van Grohe ingevuld, voorzien van foto’s. Dezelfde ochtend reactie terug met een aanvullende vraag; of het een kraan met omstelling betrof. Direct reactie dat serviceformulier doorgestuurd was naar de afdeling, die de planning van de inzet van monteurs regelt. Dag later gebeld om afspraak te maken. Kosten waren duidelijk, zowel van de onderdelen, aquadimmer en thermostaat als van de voorrijkosten en arbeidsloon. Monteur stond op afgesproken tijdstip voor de deur. Kende de kraan. Ook al was het enige tijd terug dat hij zo’n kraan had gerepareerd. Binnen half uur netjes en vakkundig gefixt. Kraan druppelt niet meer. Thermostaat functioneert als vanouds. Was wel over de € 700 kwijt - vooral vanwege de nieuwe onderdelen - maar dat wist ik vantevoren. Blij met de goede service. Hoop dat ie het weer 30 jaar doet, maar maak ik niet meer mee.

Resposta da GROHE Nederland BV
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.