Smart Parkering Sverige AB Opiniões 378

TrustScore: 1 em 5

1,2

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Otroligt dåligt! Leta först om detta var ett bluff företag. Deras agenter ger falska uppgifter för att tjäna pengar trots tydlig skyltning. Tar medvetet inte bild på framrutan när P-skiva är tillåtet.... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Inga böter utan en återbetalning pga krånglande automat är mitt ärende... Långsam hantering av ärenden. Lovar hela tiden att de ska höra av sig angående ärendet men inget händer. När man får k... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Fruktansvärt otrevlig kundtjänst som säger att jag är ute i sista minuten, frågar flera dagar innan de skall ta över parkeringen. Jag ber att få veta hur jag skall parkera när det går över till dom... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Obs!! Lurar folk på pengar!! När jag skulle förlänga min parkering via appen så var det tekniskt problem i appen. Då jag var en lång bit från bilen skyndade jag mig mot parkeringen och när det tillsl... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Estacionamento público
  2. Garagem de estacionamento
  3. Parque de estacionamento
  4. Parque de estacionamento para motos
  5. Empresa gestora de propriedades

Smart Parkering Sverige AB är inte bara ett parkeringsbolag, vi är ett teknikföretag inom parkeringstjänster. Våra digitala system hanterar hyresadministration, för alla parkeringsplatser tillhörande fastigheter, lägenheter, lokaler, hyreskontrakt samt kontraktsparter. Digital signering av avtal och uppsägning, avisering, kvitton. Innovativa betallösningar för besökande, APP, SMS, Swish och kortbetalning samt autogiro. Automatisk in/-utcheckning med Smart Camera Control System. Smart Parkering betallösningar skräddarsys för att passa alla kundprofiler och behov. Smart Camera Control System (SCCS) Automatiskt in/-utcheckning skapar en positiv parkeringsupplevelse och bidrar till ett ökat kundförvärv. Systemet underlättar för bilister att snabbt och enkelt hitta en ledig plats vilket förbättrar både tillgänglighet, framkomlighet och miljö. SCCS Automatiskt in/-utcheckning är ett unikt egenutvecklat system som är kompatibelt helt efter fastighetsägarens mål och visioner för en merservice.

Informações de contacto

1,2

Muito mau

TrustScore: 1 em 5

378 opiniões

Não respondeu a opiniões negativas

Classificada 1 em 5 estrelas

They deny responsibility to clearly mark their own zone code correctly

This company does not bother to make their zone codes clearly visible. There is one zone code at the entrance of the parking, but it does not match the zone code for the rest of the parking. When you pay the parking using the code visibly shown at the entrance of the parking, which also happens to match the code shown in the app via GPS, they say "It is the driver’s responsibility to ensure that the correct information — such as the area or zone code — is entered on the ticket or permit for the relevant parking occasion.". Interestingly, they seem to understand that they do not have any responsibility to ensure that their code is clearly marked at the correct location.

13 de outubro de 2025

Omänskligt

Jag är djupt besviken på hur detta parkeringsbolag, tillsammans med Uppsala kommun, hanterar sina kontrollavgifter. Skyltningen på platsen (Dykarvägen, Uppsala) är otydlig och vilseledande – ändå väljer man att utfärda avgifter till bilister som försöker göra rätt.

Trots att jag följde instruktionerna och betalade avgiften bemöts jag med ett slentrianmässigt avslag, utan någon som helst vilja att förstå eller ta ansvar. Detta visar på en oprofessionell och oseriös hantering där det uppenbart handlar mer om att driva in pengar än att upprätthålla rättvisa regler.

Att Uppsala kommun väljer att samarbeta med ett företag som agerar på det här sättet är djupt beklämmande. Jag förväntar mig högre krav på seriositet och respekt gentemot invånare och besökare.

Rekommenderar starkt att både kommunen och företaget ser över sina rutiner – för tilliten till deras verksamhet sjunker snabbt.

4 de outubro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Ni är inte ens värda en stjärna

Ni är inte ens värda en stjärna. Väldigt otrevlig bemötande av kundtjänsten. Ni är en enkelt tjuvar. Man kan stoppa en korttidsparkering men inte en hel månad parkering och även om man råkar fel att välja så man ska betala 1207 kr för en timmes parkering plats!!!!! Nu blev jag inte förvånad när jag ser så här många dåliga recensioner på er!! J ä v l ä r

4 de outubro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Skyltningen på deras parkeringar är…

Skyltningen på deras parkeringar är förvirrande och kan lätt missuppfattas, vilket skapar en känsla av att företaget inte prioriterar tydlighet utan att man gärna ser felparkeringar. Avråder från att använda deras parkeringar om det finns andra alternativ.

8 de outubro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Fick 600:- i "kontrollavgift" efter att…

Fick 600:- i "kontrollavgift" efter att ha parkerat på "fel" ställe i P-huset vid UAS i Uppsala. Infarten välkomnar glatt med ett 30-tal antal lediga platser. När man väl kört in är det 100% fullt förutom ett antal mycket svagt skyltade platser för personal. Efter att ha parkerat, angett områdeskod gick det bra för dem att börja ta betalt. Hade gärna taget emot en signal att jag hamnat fel i stället. Affärsidén verkar vara att tjäna pengar på att lura in bilister i fällan. Ett oseriöst företag som inte vill hjälpa bilisterna att hamna rätt . Skamlöst!

1 de outubro de 2025

Ett odrägligt företag

Ett odrägligt företag. En app som lägger ut minimal information med målet att sätta dit och lura människor. De tar noll hänsyn till att man har betalt och har ett giltigt tillstånd, då inställningar gömmer reg nummer som tillståndet är giltigt för. Bör anmälas.

26 de setembro de 2025

En legaliserad kriminalitet

En legaliserad kriminalitet

Otydliga skyltar, inga kortbetalningar och orimligt höga böter – deras affärsidé är att tjäna grova pengar på att lura bilister. Ett hänsynslöst företag som förstör upplevelsen av att besöka våra städer. Sådana företag hör inte hemma i ett rättssamhälle – det här borde förbjudas.

20 de setembro de 2025

Hemskt

Det här företaget är helt sjukt! De visar ingen hänsyn till människor och vill bara tjäna pengar.

Jag hade parkerat min bil med giltigt parkeringstillstånd och hade dessutom betalat för parkeringen. Sen kom jag på att jag hade glömt att ändra registreringsnumret till den bil jag använde just då – och fick därför 600 kronor i böter!

Allt var alltså korrekt, förutom att registreringsnumret inte stämde. Det känns så orättvist!

3 de setembro de 2025

Fick bot i Uppsala

Fick bot i Uppsala, där de hävdar det behövdes tillstånd samt betala i easy app, tillståndskylten sitter långt från parkeringen och inget inne på parkeringen, deras parkeringsvakt åker där var 15:e minut och lappar bilar och klagar man så hotar de med tingstätt direkt, mer oseriöst vidrigt parkeringsbolag finns inte, förstår inte att de anlitas överhuvudtaget

13 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Fick en helt oriktig bot från Smart…

Fick en helt oriktig bot från Smart Parkering. Jag stod parkerad korrekt, men ändå skickade de en avgift utan bevis. När jag bestridde det fick jag inget seriöst svar, bara ett standardsvar som ignorerade min förklaring. Känns som att deras affärsidé bygger på att skicka ut felaktiga böter och hoppas att folk betalar ändå. Väldigt oseriöst företag rekommenderar alla att undvika dem.

11 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Andra gången på en månad som dom ger…

Andra gången på en månad som dom ger mig böter fast jag har betalat i Easy park appen. Jag har personlig nummerplåt men får böter på orginal reg nr fast jag har den blåa klisterlappen som kopplar orginal reg nr till den personliga plåten. Och andra gången fick jag bara svarat att jag skulle bestrida den. Och så skyller dom på att dom har haft vikarier, men får dom ingen utbildning i hur och när man ska lappa en bil.

10 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Vår BRF ingick avtal med detta bolag i…

Vår BRF ingick avtal med detta bolag i god tro att de skulle vara professionella och seriösa aktörer i branschen. Bolaget är uppdragstagare, BRF:en är uppdragsgivare, som ett leverantör/kundförhållande. De flesta bolag är måna om en god relation med sina kunder. Det kallas kundvård. Allt annat är att likställa med affärsmässigt självskadebeteende.

Men Smart Parkering Sverige AB har med sin attityd i sin bristfälliga kommunikation med oss som uppdragsgivare (kunder) lyckats med konststycket att likt en dåres envishet att driva in några hundralappar bli av med hela uppdraget. Smart?!

Bolaget kontaktade oss med intentionerna att etablera sig på en ny ort. Och på mindre än ett år har de lyckats få oss att betacka oss för deras tjänster, även om det var gratis för vår BRF.

Nu finns en avtalstid att förhålla sig till. Under den tiden som är kvar av avtalet hoppas jag att bolaget är smart nog att använda sina intäkter till att studera ödmjukhet och gott kundbemötande.

8 de setembro de 2025

Garageport med kamerastyrning

Vi hyr parkeringsplatser i ett garage som smartpark ansvarar för och har under en längre tid haft återkommande problem med den kamerastyrda garageporten.

Trots att vi fått information från Smartpark om att inga tekniska fel skulle föreligga, fungerar kameran inte som den ska. Porten öppnas inte automatiskt, vilket innebär att alla förare numera måste kliva ur bilen och använda tagg manuellt. Detta är både opraktiskt och riskfyllt, särskilt i dåligt väder, vid halka eller för personer med nedsatt rörlighet.

Tidigare kunde porten ibland öppnas efter viss fördröjning, men nu fungerar den inte alls. Det tyder starkt på att kameran eller tillhörande komponenter har slutat fungera, trots påståendet från Smartpark att inga tekniska fel finns. När tjänsten marknadsförs som kamerastyrd öppning bör den också leverera den funktionen fullt ut.

För den relativt höga månadsavgiften förväntar vi oss en pålitlig lösning, inte att man ska behöva kliva ur bilen varje gång. Om nuvarande system inte går att få att fungera bör företaget erbjuda alternativa lösningar, exempelvis fjärrkontroll för att öppna porten automatiskt.

Vi upplever att Smartpark inte lever upp till sina löften om enkel och smidig parkering. För att motsvara förväntningarna måste problemet åtgärdas snarast, antingen genom att reparera/byta ut kameran eller genom att erbjuda en fungerande alternativ lösning.

1 de setembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Mer oprofessionell och otrevlig…

Mer oprofessionell och otrevlig kundtjänst kan du nog inte komma fram till i Sverige. Förutom att jag blev rånad på 1000 kr med anledning att jag antecknat ett abonnemang i Hallunberg i Stockholm (aldrig varit på platsen) bor föresten i Partille utanför Göteborg. Enda förklaringen från min sida är att kanske min 3 åriga dotter har lyckats utför köpet annars finns inga andra förklaringar. Dock blev jag inte betrodd och kallades mer eller mindre för en dålig pappa som bör ha bättre koll på sitt barn. Fyfan säger jag bara.

28 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

There is no way to pay for ticket by…

There is no way to pay for ticket by card, or get updates about successful payment. Everything is via email and SWIFT bank transfers. Hope Sweden National Parks will switch from services of that company to some better alternatives.

Classificada 1 em 5 estrelas

Flera områdeskoder dyker upp i…

Flera områdeskoder dyker upp i parkeringsappen. Betalar avgiften på den parkeringsadress där min bil står parkerad.
600 SEK kontrollavgift. Områdeskoden som enl SmartPark gäller anger enligt mig felaktig adress. Försökt påtala bristerna och otydlighet så det blir enklare för kunden.
Hotar med stämning om inte avgift betalas in.

27 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Fick parkering böter på min egen…

Fick parkering böter på min egen parkering plats som jag hyr. Motivation klagomål parkering förbud, hyrda platser enligt deras uppgifter jag hade inte rätt att parkera på min egen parkeringsplats.

22 de agosto de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

fick böter 2 gånger för våra platser…

fick böter 2 gånger för våra platser bredden är för små rekommenderat bredd 250 våra platser små 219 cm,
ringde dom och skällde ut dom 2 gånger omänskliga smart ab
sen ringde dom bostadsbolaget i gbg och sen blev jouren inblandad det ledde till att jag fick gå till tingsrätten och har nu blivit utkastad från min lgh som jag bott i 18 år katastrof , ombud som tog mitt fall till rätten heter Silke Reichmann , så nu har jag 6 månader sen kastar dom ut mig tragiskt värre

SmartTrap

I had a very disappointing experience with SmartPark. What looks like a parking management system is in reality more of a money-making scheme. The rules are unclear, and it feels deliberately set up to trap people and issue fines.

In my case, I parked just outside of a marked zone where cars with caravans were allowed. The lines were very clear, and it was obvious I was outside this area. However, SmartPark still claimed that I was parked within the zone. I filed a complaint, but their only response was that I could take the case to District Court. Realistically, who is going to take legal action over a fine of 600 SEK? Of course, I had no choice but to pay this baseless 'fine'...

This feels like legalized extortion — an unfair system where ordinary people are forced to pay for questionable claims. Truly unacceptable.

Opinião espontânea

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.