VGZ Opiniões

TrustScore: 1.5 em 5

1,3

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Een tijdje de premie niet voor de datum kunnen betalen, vervolgens van de Flanderijn een mail met vraag tot betaling, deze allen betaald op hun site. Vervolgens wordt dit kennelijk niet door... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Slechte klantenservice en verzekeraar. Wij zijn afgelopen maand geëmigreerd naar het buitenland en de nieuwe zorgverzekeraar heeft meerdere malen contact proberen te leggen omdat zijn een formulier... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

VGZ is alleen maar uit op geld innen en stuurt je voor alles een aparte rekening. Het is een dubieus en berucht bedrijf; geen enkele gemeente wil met hen samenwerken voor gemeentelijke verzekeringen.... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

PGB aanvraag. Doordat er misbruik van is gemaakt moet blijkbaar iedereen hiervoor boeten. Als 15 jaar een hoge C4 dwarslaesie waar geen verbetering in komt, en altijd alles naar eer en geweten ingevul... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Companhia de seguros de saúde

Informação fornecida por diversas fontes externas

Zorgverzekeraar VGZ verzorgt voor ruim 2 miljoen mensen de ziektekosten verzekering. VGZ is een zorgverzekeraar voor collectief en individueel. Naast een goede ziektekostenverzekering richten wij ons ook op gezondheid en preventieve zorg. VGZ alle aandacht.

Informações de contacto

Muito mau

TrustScore: 1.5 em 5

669 opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 67% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

Todas as opiniões

126 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 5 em 5 estrelas

Taxi vervoer

Vanwege een zeldzame ziekte ben ik afhankelijk van zittend taxivervoer. Via VGZ/Zorgzaam maak ik gebruik van de taxi-diensten van Taxi van Bommel uit Venlo.ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Taxi van Bommel.

20 de janeiro de 2025

Resposta da VGZ

Wat fijn om te horen, bedankt voor je review!

Declaraties Alternatieve Zorg niet vergoed

Declaraties Alternatieve Zorg niet vergoed met reden:
Uw zorgverlener is NIET een door ONS AANGEWEZEN ZORGVERLENER. Tot aan 2024 kreeg ik dit steeds vergoed bij meerdere Zorgverzekeringen en ik nam aan dat dit bij VGZ niet anders zou zijn, anders had ik mij nooit bij VGZ aangemeld!
Bovenstaande staat ALLEEN vermeld in Art. 9 Verzekeringsvoorwaarden. z.g.n (kleine lettertjes)
Polis 2024 Aanvullende verzekering:
1-1-2024 VGZ Werkt Beter € 29,60
Collectiviteitskorting € 5,92
Premie € 23,68 x 12 = € 284,16
Totale vergoeding VGZ 2024 = € 0,00
Daarom ben ik in 2025 niet meer bij VGZ verzekerd (zakkenvullers)

16 de janeiro de 2025

Resposta da VGZ

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer de aannames die je doet niet blijken te kloppen, Bea. We zijn erg duidelijk over de voorwaarden voor vergoeding van alternatieve zorg. Op onze website lees je ook terug dat we de zorg alleen vergoeden wanneer je gebruik maakt van een aangewezen zorgverlener. Hier vind je een link https://www.vgz.nl/vergoedingen/alternatieve-zorg/alternatieve-behandelingen

Classificada 3 em 5 estrelas

Ik ben nog even in de afwacht stand.

Ik ben nog even in de afwacht stand.
Toch een vraagje aan een ieder van jullie. Ik heb dit jaar via de Gemeente Rotterdam een zorg verzekering afgesloten bij VGZ. Ik betaal 235€ per maand incl eigen risico. Hoe zit het met die 385€ als je in 2025 helemaal geen gebruik maakt van dat eigen risico krijg je dat dan terug? Bij Zilveren kruis betaalde ik elke maand 38,50€ maar krijg in April die 10x 38,50 weer terug. En bij VGZ?

16 de janeiro de 2025

Resposta da VGZ

Wanneer je kiest voor het herverzekeren van het eigen risico in een gemeentepakket dan hoef je geen eigen risico te betalen, Marcel. De premie die je voor dit pakket betaalt ontvang je niet terug wanneer je het eigen risico niet (volledig) verbruikt. Het is dus alleen verstandig om het eigen risico te herverzekeren wanneer je dit (grotendeels) verwacht te gaan verbruiken. Wanneer je weinig zorg nodig hebt of verwacht te hebben kun je beter kiezen voor een aanvullende verzekering waarin het eigen risico niet verzekerd is. Je kunt daarbij dan ook kiezen voor het gespreid betalen van het eigen risico, je betaalt dan 10 maanden € 38,50 per maand en ontvangt het volgende jaar het te veel betaalde eigen risico terug.

VGZ schrijft 1300 EUR teveel premie af

Nieuwe update 27 jan 2025.
VGZ schrijft nu ook de maandpremie van onze rekening af, nadat we de betalingstermijn hebben aangepast.
Zou netjes zijn geweest als ze dan ook meteen de 11 maanden teveel betaalde premie hadden teruggestort of de maandpremie daarmee hadden verrekend !!!!!!!

De mail waarin de verklaring staat over de teveel betaalde premie voor ons kind dat in de zomer 18 wordt hebben we ook nog steeds niet ontvangen.
Dat zou 5 werkdagen duren…🫤

VGZ schrijft 1300 EUR teveel premie af, zonder enige toelichting!
Na 50 minuten in de wacht te staan kunnen ze niet achterhalen waarom, waarschijnlijk omdat ons kind in juni 18 wordt?!
3 weken laten nog steeds geen bericht van VGZ over waarom ze dit bedrag te veel hebben afgeschreven. Dus zelf maar weer achteraan bellen en dat blijkt inderdaad de reden te zijn.

WAAROM moeten wij nu al betalen en hoeft VGZ dit nergens schriftelijk naar ons te bevestigen?

Wie de macht heeft, die hoeft zich blijkbaar niet meer te verplaatsen in de kleine burger en kan zonder enige aankondiging of verklaring 1300 EUR teveel van iemands rekening afschrijven! SCHANDALIG!

15 de janeiro de 2025

Resposta da VGZ

Het is natuurlijk erg vervelend dat er meer afgeschreven werd dan je had verwacht. We brengen de premie voor alle verzekerden op de polis is rekening bij de verzekeringnemer. Dit geldt ook wanneer je hebt gekozen voor betaling per jaar. Voor verzekerden van 18 jaar en ouder betaal je premie (vanaf de 1e van de maand nadat ze 18 zijn geworden). Wanneer je kind gedurende het jaar 18 wordt dan brengen we de premie voor hem/haar ook in rekening.

Classificada 2 em 5 estrelas

wél beperkte zorgverleners vergoed

Hi UnitedConsumers,
Ik heb heel wat geregel in december achter de rug om te zorgen dat ik verzekerd was voor vaccinaties in het nieuwe jaar waarin ik vele vaccinaties nodig had. Een zorgverzekering bij jullie afgesloten waarbij mij ‘100%, onbeperkt vergoed’ voor vaccinaties werd beloofd. (UC Zorgzeker 1) Daarnaast stond bij zorgverleners ‘je kan naar alle ziekenhuizen, huisartsen en tandartsen’. Bij mij is niks vergoed en heb ik uiteindelijk voor niks een aanvullende verzekering voor vaccinaties afgesloten en heb ik 300 euro weggegooid. Ik snap dat dit komt omdat ik ergens de kleine lettertjes heb gemist. Maar wat onwijs naar van jullie site is dat het nergens te zien is, tenzij je via jullie site zou willen zoeken naar een zorgverlener (voor mij is dat alleen voor de mensen die niet zelf weten waar zorg te vinden is). Ik denk dat dit onwijs veel mensen overkomt en vind het afschuwelijk dat er zo geld wordt ‘afgepakt’ door maar twee random vaccinatie plekken te vergoeden, terwijl er staat onbeperkt vergoed voor vaccinaties. Dus zeker wel beperkt. Ik hoop dat jullie voor andere mensen *duidelijker op de site en in de polis kunnen aangeven dat zorgverleners wel beperkt zijn* echt dit gaat voor sommige mensen om heel veel geld

13 de janeiro de 2025

Resposta da VGZ

Beste Elisa, ik begrijp dat het erg vervelend voor je is dat de vaccinaties niet worden vergoed. Deze review laat je echter achter op de pagina van VGZ, terwijl UC verantwoordelijk is voor de aanvullende verzekeringen die zij aanbieden en de informatie die zij daarover op hun website delen. Wij, als VGZ, hebben daar geen invloed op. Klachten daarover kun je daarom het beste voorleggen bij UC zelf.

Classificada 1 em 5 estrelas

Hele slechte site en app

Hele slechte site, vaak onbereikbaar. Ook app zeer gebruiksvriendelijk!

8 de janeiro de 2025

Resposta da VGZ

Wat jammer om te horen dat je onze site vaak niet goed kunt bereiken, Rob. Onze excuses hiervoor. Ik vind het wel fijn om te lezen dat je onze app zeer gebruiksvriendelijk vindt, dat horen we natuurlijk graag!

Veel betalen voor niks

je betaald je helemaal scheel aan ze, en als je een keer wat moet, krijg je te horen dat dat niet in het standaard pakket zit. waar in hemelsnaam betaal je ze voor??

Dan krijg je als antwoord dat je de klantenservice even moet contacten, wat ik al heb gedaan, maar die weten het ook niet!! Die proberen je alleen maar dure paketten aan te smeren. Blijkbaar weet niemand waarom je een godsvermogen betaald voor net niks. Zolang we maar betalen!

1 de janeiro de 2025

Resposta da VGZ

Het is natuurlijk erg vervelend als zorg die je nodig hebt niet wordt vergoed. Je bent verzekerd voor de zorg die is opgenomen in de basisverzekering (en de aanvullende verzekering, als je deze hebt afgesloten). Daarvoor betaal je de premie. Helaas kunnen we via deze weg niet nagaan over welke zorg het precies gaat en waarom deze niet wordt vergoed. Als je daar meer duidelijkheid over wilt dan mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice zodat we dit verder aan je uit kunnen leggen.

Zeer teleurstellend

Eerder dit jaar heb ik medische kosten in het buitenland gemaakt voor een acuut medisch probleem. Daar diverse onderzoeken gehad. In eerste instantie werden deze kosten niet vergoed. Ik heb het complete dossier inclusief alle correspondentie met mijn NL huisarts en NL medisch specialist en alle buitenlandse info daarom per post nogmaals ingediend. Deze declaratie was mijns inziens volledig legitiem, maar uiteindelijk klaarblijkelijk afgewezen op basis van formaliteiten. Er wordt geeneens contact opgenomen om uitleg te geven. Kortom, de menselijke maat bij VGZ is volledig zoek. Je betaalt daar de hoofdprijs en na 25 jaar klant te zijn geweest verwacht je op zijn minst enige coulance. Niet dus. Daarom ben ik zorgverzekeringen gaan vergelijken en heb de VGZ verzekering opgezegd. De medische kosten krijg ik indirect dan toch nog vergoed via een veel lagere premie bij een andere zorgverzekeraar. Al met al zeer teleurgesteld in VGZ dus.

21 de novembro de 2024

Resposta da VGZ

Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent, Jako. Mocht je het niet eens zijn met de afwijzing van de declaratie dan kun je hier altijd een klacht over indienen. Mijn collega's kunnen dit dan verder voor je uitzoeken.

Classificada 1 em 5 estrelas

VGZ, ik heb de teveel geïncasseerde premie zelf al teruggehaald!

Vermoedelijk uit frustratie over het feit dat ik mijn zorgverzekering bij VGZ publiekelijk (want: op Trustpilot) heb opgezegd - zie mijn recensie van 20 december - laat VGZ mij vervolgens per mail weten mijn zorgverzekering al vóór het einde van het lopende verzekeringsjaar te hebben beëindigd. Waarom? Joost mag het weten. Ik wil VGZ om opheldering vragen, maar ook nu bots ik weer tegen een muur van onbereikbaarheid. VGZ wenst NIET gemaild te worden - het mailbericht van VGZ is verzonden vanaf een laf noreply-adres en op de hele VGZ-website is geen mailadres te vinden, ik mag bellen en oneindig lang in de wacht gezet worden, of ik mag me door de chatbot proberen heen te worstelen. Dat vertik ik. VGZ, ik heb de door jullie geïncasseerde premie voor de gehele maand december inmiddels laten storneren en vervolgens de premie tot aan het moment van beëindiging handmatig naar jullie overgeboekt. En daar zullen jullie het mee moeten doen, want uiteraard ben ik voor jullie nu ook niet meer bereikbaar! (En als jullie dan toch per se via dit platform willen reageren, reageer dan gelijk ook even op jullie bedroevend lage score op Trustpilot: 1,3!)

31 de dezembro de 2024

Resposta da VGZ

Via deze weg kunnen we je niet helpen met dit soort verzoeken, J. Vrij. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice, dat kan telefonisch of via de chat op onze website. Per mail zijn wij niet bereikbaar. Mocht je er met onze klantenservice niet uit komen dan kun je via onze website een klacht indienen.

Classificada 1 em 5 estrelas

Naastenverstekking bij een dementerende…

Naastenverstekking bij een dementerende bejaarde, dit is echt niet te doen om dit fatsoenlijk te regelen.
Dit formulier is namelijk alleen geschikt als iemand zelf nog bij machten is de naastenverstrekking te regelen.

klantenservice is echt slecht en kan je niet fatsoenlijk helpen. Uitbesteed is niet altijd beter VGZ

Resposta da VGZ

Wat jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze klantenservice, JD. Mocht je er met hen niet uit komen dan kun je via onze website altijd een klacht indienen. Mijn collega's kijken graag of ze je kunnen helpen.

Onbereikbaar

Nemen de telefoon niet op.
Wel een heel vervelend bandje.
Dat ze heel erg druk zijn.
Ik heb het vaak geprobeerd maar telefoon wordt niet opgenomen !!!

Resposta da VGZ

Het is helaas ontzettend druk de laatste dagen van het jaar, Gerard. We doen ons best om iedereen dan zo snel mogelijk te woord te staan. Onze excuses voor het ongemak!

Waardeloos VGZ

Op 11 december kocht ik in Thuiszorgwinkel een Wuzzi Alert alarmeringsapparaatje ad 139,50 incl. een abonnement, die ik met de pin afgerekend heb,
Ik probeerde het te declareren met de pinbetallingbon bij mijn zorgverzekeraar VGZ, maar die eiste een originele factuur die ik nooit gekregen had.
Dus meteen weer contact opgenomen met Vegro Thuiszorgwinkel in Krimpen aan den IJssel , die mij de factuur alsnog opstuurden.
Meteen weer die factuur opgestuurd naar VGZ, maar tot mijn grote verbazing weer afgewezen. Nadat ik 2xgetracht had telefonisch contact te krijgen met VGZ, wat uiteindelijk onmogelijk bleek, want zoveel wachtenden voor je en je betaalt je blauw aan telefoonkosten die voor jouw rekening komen.
Toen getracht via de chat, waarna je eerst tot grote irritatie te doen krijgt met een robot die tig keer niet begrijpt wat je bedoelt. Uiteindelijk na eindeloos proberen contact gekregen met een chatmedewerker, ene Donovan. Mijn god, die bleek bijna zelf een robot. Deed niks anders dan herhalen dat ze een originele factuur moesten hebben met notanr (notabene het factuurnr staat op die factuur van Vegro, mijn volledige naam (staat ook op die factuur), het bedrag (staat ook op die factuur), soort behandeling (tja, wat moet Vegro nou vermelden om wat voor behandeling het gaat als het om je veiligheid gaat als 73-jarige).
Ben al 2x op mijn snoet gevallen in mijn woning, zit als longpatiënt aan de zuurstof ook nogeens en kon nergens hulp krijgen, want dierbaren heb ik al niet meer!
Ik was dus helemaal op mezelf aangewezen en ik zal hier maar niet vermelden wat voor halsbrekende toeren ik heb moeten uithalen om overeind te komen.

De factuur was volgens hen ook niet duidelijk, nou, volgens mij was het prima te lezen allemaal!!

Hoe ontmoedigen wij onze klanten ooit nog een declaratie in te dienen.
Mijn God, volgend jaar maar gauw overstappen naar een andere zorgverzekeraar, want wat een ellende is VGZ zeg. Het is ook bijna een tienjarenplan om contact met ze te krijgen. Heb het helemaal gehad met ze en ben er helemaal van aan de stress.

Resposta da VGZ

Ik begrijp dat dit een vervelende situatie voor je is, Bollewop. Personenalarmering wordt altijd in bruikleen verstrekt, als je aan de voorwaarden voldoet om dit vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Daarnaast is de Wuzzi alert uitgesloten van vergoeding. Dit betekent helaas dat je geen aanspraak kunt maken op een vergoeding voor de gemaakte aanschafkosten. Op onze website lees je alles terug over de vergoeding voor personenalarmering https://www.vgz.nl/vergoedingen/hulpmiddelen/personenalarmering

Oplichters

Ik had een openstaande rekening die ik moest betalen voordat ik kon overstappen naar een andere zorgverzekering, ik heb op 18 november alle premies tot op de laatste cent betaald
Ik heb de medewerker gebeld die vertelde dat ik een brief zou krijgen waarin stond dat de premies binnen 14 dagen is voldaan, maar helaas is dit een leugen en tot op heden heb ik nog niets ontvangen.
Bij de landelijke Vecozo is nog niet afgemeld en dat had heel snel moeten gebeuren en anderhalf maand later is dat nog steeds niet doorgegeven door de stelletjes maffia’s
Als ik nog een jaar vast zit aan Izz is dit onterecht en zal ik elke cent terug laten storneren dat ze van mij stelen

18 de novembro de 2024

Resposta da VGZ

Wat vervelend dat je nog geen bevestiging hebt ontvangen, Beetle. Ik raad je aan om toch even contact te zoeken met de klantenservice, ik ga ervan uit dat zij je hier meer duidelijkheid over kunnen geven.

zeer slechte klanten service

zeer slechte klanten service. geen gehoor op mijn vragen en gelijk chat beëindigen. walgelijk ik stop gelijk met mijn verzekering als er niet normaal geholpen word.

23 de dezembro de 2024

Resposta da VGZ

Wat vervelend dat de chat gelijk wordt beëindigd, Ab. Dat ia natuurlijk niet de bedoeling, onze excuses hiervoor. Ik hoop dat je alsnog een antwoord op je vragen heb gehad.

Klacht over Rotterdampakket

Nul Eigen Risico, Maar Een Torenhoge Premie: Waarom Is Het Gemeentepakket In Rotterdam Zo Duur?

Als aanstaande moeder wil ik mijn zorg goed geregeld hebben zonder me zorgen te maken over onbetaalbare kosten. Het gemeentepakket in Rotterdam leek hiervoor een goede optie, met nul eigen risico als belangrijk voordeel. Maar de hoge premie maakt dit pakket voor veel mensen, zoals ik, simpelweg onbetaalbaar.

Een goed voorbeeld van hoe het anders kan, is Capelle aan den IJssel. Daar is het gemeentepakket niet alleen betaalbaar, maar ook toegankelijk voor iedereen die zorg nodig heeft. In Rotterdam is dat helaas niet het geval. Het gemeentepakket hier is nauwelijks te onderscheiden van een reguliere zorgverzekering door de torenhoge premie.

Het lijkt alsof nul eigen risico wordt aangeboden, maar dat de kosten vervolgens worden doorgeschoven naar een extreem hoge premie. Dat is niet de oplossing die mensen met een lager inkomen nodig hebben. Het doel van een gemeentepakket is juist om zorg betaalbaar en toegankelijk te maken, maar in de huidige vorm schiet het in Rotterdam volledig zijn doel voorbij.

Ik roep de gemeente Rotterdam op om naar het voorbeeld van Capelle aan den IJssel te kijken en de premie van het gemeentepakket opnieuw te evalueren. Zodat zorg ook écht toegankelijk wordt voor mensen die het hard nodig hebben.

Waarom kan het gemeentepakket in Rotterdam niet betaalbaar zijn, net zoals in Capelle aan den IJssel?

23 de dezembro de 2024

Resposta da VGZ

Ik raad je aan om dit verzoek voor te leggen bij Gemeente Rotterdam, Samira.

Impossible to cancel

They make it impossible to cancel your insurance. The website leads you in circles and contact details are hidden from you on purpose.

22 de dezembro de 2024

Resposta da VGZ

You can cancel the insurance per app (go to service and then followed by 'Verzekering opzeggen', by telephone, per letter or to register at a new insurance and then they will cancel your insurance with us.

Classificada 1 em 5 estrelas

Denk niet dat je goedkoper uit bent bij…

Denk niet dat je goedkoper uit bent bij vgz, vergoeding is zeer minimaal. Kan straks online naar apotheek, ggz of huisarts. Ze willen alles digitaliseren. Is toch niet te doen voor de ouderen...
Lees vooral de kleine letters. Ze kunnen tussendoor het jaar veel veranderen qua afspraken.

17 de dezembro de 2024

Oplichters en afzetters

Oplichters en afzetters, ze maken je wijs dat je geattendeerd bent, voordat ze je dossier aan het incassobureau overhandigd, zelf heb ik daar niks van gemerkt. 2024 OVERSTAPPEN hoop dat tenminste 75% van hun klanten zullen kwijtraken, aan de hand van de reviews zijn ze hard op weg, bij hun ben ik al weg. Niks

1 de março de 2024

Resposta da VGZ

Je ontvangt altijd eerst kosteloos een betalingsherinnering van ons. Daarna krijg je een aanmaning gevolgd door een tweede en een laatste aanmaning.

Heb je na de laatste aanmaning je factuur niet betaald? Dan dragen we je achterstand over aan een incassobureau. Het incassobureau neemt daarna contact met je op. Samen met je zoeken ze de beste oplossing.

Hebben wij je achterstand overgedragen aan een incassobureau? Dan krijg je geen herinneringen meer van ons. Nieuwe niet-betaalde rekeningen dragen wij dan ook over aan het incassobureau.