Leia as opiniões dos outros
Informações sobre a empresa
Escrito pela empresa
Fonia.app – subskrypcyjny operator komórkowy z ofertą dającą możliwość wyboru najtańszej opcji, jak również takiej, która zadowoli użytkowników potrzebujących dużego pakietu Internetu: 31 GB, 100 GB lub 500 GB. Wszystkie gwarantują nielimitowane rozmowy, SMS/MMS i roaming w UE oraz pełną swobodę zmiany pakietu lub zakończenia usługi w każdej chwili. Dzięki dedykowanej aplikacji subskrybent zyskuje jeszcze więcej – zniżki do sklepów online, cashback, zwrot 20% wartości płatności za subskrypcję i darmowe miesiące za polecenia. Maksimum oszczędności w jednej subskrypcji! 🚀📱
Informações de contacto
Polónia
- hello@fonia.app
- fonia.app
Respondeu a 26% das suas opiniões negativas
Geralmente responde dentro de duas semanas
Totalne dno..
Totalne dno... Nie wiem co mnie podkusiło aby przenieść tutaj numer... No cóż za błędy się płaci. Obsługa klienta to zbiór zupełnie przypadkowych osób nie mających pojęcia o niczym ... Chaos , brak reakcji. Nie jestem fanatykiem albo przewrażliwionym urażonym hejterem... Mam nadzieję że moja recenzja pomoże innym podjąć właściwą decyzję
Przedziwny operator u którego wszystko…
Przedziwny operator u którego wszystko stoi na głowie. Przenosiłem do nich numery z innej sieci procedura zawisła przez jakiś błąd z ich strony operator dawca nie oddał numerów a oni ich nie przejęli u operatora dawcy w teorii miałem wyłączone numery choć dalej działały, a oni Nie potrafili ich przejąć przez chyba 2 tygodnie. Bardzo utrudniony kontakt telefoniczny e-mailowy brak kompetencji. Później chciałem dokupić pakiet internetowy dla telefonu od syna bo wykorzystał limit okazuje się że to przerosło bieżące możliwości tej sieci, nie dałem rady zrobić tego przez aplikację nie dałem rady zrobić tego przez internet dzwoniłem na infolinię przerzucano mnie z działu do działu w końcu okazało się że coś tam i się zawiesiło zmarnowałem na tą banalną czynność dobre 40 minut. Kumulacja kuriozów nastąpiła kiedy chciałem wypłacić pieniądze z cashback które u nich się nalicza zleciłem wypłatę i zapomniałem o tym myślałem że wszystko poszło tak jak ma iść. Po jakimś miesiącu przypomniałem sobie o tym sprawdziłem na koncie pieniędzy nie było. Kolejny telefon do tego operatora oczekiwanie na linii aż coś sprawdzą w końcu cytat pieniądze nadal ma pan do dyspozycji na koncie ale księgowość nie zleciła ich przelewu nie wiemy dlaczego, mówię że nie mam tych pieniędzy na koncie bo w aplikacji widzę parę groszy zostało a kwota w teorii mi zeszła więc znowu tłumaczenie że coś się podziało w systemie i że już to naprawiają. Po kolejnych dwóch dniach pieniądze trafiły na konto. Całkowity chaos panuje w tej sieci, jak na 21 wiek moim zdaniem bardzo ale to bardzo słabo.
Nowy numer
Na próbę zamówiłem nowy numer (dla dziecka). Przez swój błąd (nie sprawdziłem) wybrałem eSIM, który jak się okazało nie był obsługiwany przez ten model telefonu. Po kontakcie mailowym następnego dnia pojawił się kurier z fizyczną kartą. Jak na razie nie mieliśmy żadnych problemów.
Prawie za darmo to uczciwa cena
Prawdą jest, że aplikacja jest toporna i męcząca. Ale zaryzykowałem i w odstępnie miesiąca przeniosłem dwa numery. Telefony działają bez problemu. 31gb miesiecznie i bezlimitowane rozmowy sms mmsy. Dla dzieci to jest wystarczające. Wychodzi 12.50/mc. Zadzwoniłem z ciekawości na biuro obsługi i nawet z kimś porozmawiałem. Za te pieniadze nie oczekujmy jakości obsługi jak u dużych operatorow. Dziala dzwoni, pisze i mam neta za 150 zl na rok.
Przeniosłem numer z Orange na sieć…
Przeniosłem numer z Orange na sieć Fonia z Plusa karta przyszła szybciutko zaznaczyłem dzień 28.12.2025 i tego dnia o 10 numer działał. Lecz niezbyt mi Plus podszedł i przenosiłem na Fonia z siecią Orange i sytuacja była taka sama w ten dzień numer działa. Wi-Fi Calling na Orange działa. Jedyne co w Fonii mi się nie podoba to cashback, to kuleje naprawdę. Oczekiwane transakcje nie wyświetlają się w apce i ogólnie długo się czeka. Ale to dla mnie dodatek, sieć działa poprawnie i nie ma problemu.
Ja na razie przeniosłem na próbę 1…
Ja na razie przeniosłem na próbę 1 numer telefonu 2 miesiące temu przez nadajniki plusa i jedyną rzeczą która mnie zdenerwowała to apka na telefonie, reszta jak najbardziej na duży PLUS, wszystko działa i przemiła obsługa klienta na infolinii. Jak będzie tak dalej to lecę z drugim numerem. Jeżeli chodzi o subskrypcję to ja wybrałem kwartalnie i można było opłacić przelewem.
Jestem już od 2 lat w sieci fonia.
Jestem już od 2 lat w sieci fonia.
Z zasięgu jestem zadowolony.
Z przeniesieniem numeru nie było problemu.
Obsługa klienta.... Tutaj minus za obsługę klienta, po za tym jest ok

Resposta da Fonia
Przeniesienie 2 numerów telefonów miało…
Przeniesienie 2 numerów telefonów miało być 26.12.2025 numery nie działają z nikim nie można się skontaktować, zapłaciłam za dwa numery za miesiąc abonamentu, mimo to jeszcze przed przeniesieniem numerów zostały mi powtórnie pobrane z karty środki na jeszcze jeden miesiąc bez mojej wiedzy i zgody, zostałam odcięta od świata, nie mogę korzystać z dwóch numerów telefonów, ktokolwiek dzwoni do mnie, wychodzi że nie ma takich numerów. NIE POLECAM Omijać JAK NAJDALEJ.FONIA zostanie zaskarżoną do Prokuratury.
Przeszedłem z innej firmy na P z…
Przeszedłem z innej firmy na P z angielskiego graj, i jestem mega zadowolony z prędkości Internetu oraz z obsługi klienta, proglem z dodaniem karty esim został rozwiązany w 5 minut.
Szczerze nie rozumiem tych wszystkich negatywnych komentarzy ale wiadomo że każdy ma swoją opinię. Ja mega polecam😁
Dramat
Dramat. Nie przenieśli numeru na czas. Odcięli mnie na dwa dni od telefonu. Ze strony obsługi brak szacunku. Kłamią, że wysłali na czas. Nie respektują programu poleceń, który sami reklamują i to ja mam im jeszcze udowadniać polecenia. Odradzam strata czasu i pogarda do klienta.
brak wifi calling Fonia-Orange
Nie wypłacają cashbacku pomimo zlecenia…
Nie wypłacają cashbacku pomimo zlecenia i regulaminowego okresu. Helpdesk w ogóle nie odpowiada. Generalnie mało profesjonalnie to wygląda.
Game changer w telefonii komórkowej.
Trochę nie rozumiem tych wszystkich złych opinii, one wszystkie brzmią jak napisane przez rozkapryszone dzieci. Sieć znakomita. Bardzo proste przeniesienie numeru. No i te subskrypcje roczne - kapitalne. Wychodzi tylko 12.5 zł miesięcznie przy subskrypcji rocznej. Zasięg (Orange) super nie mam najmniejszych problemów. A nawet jeśli, by były to jest wifi calling. Jestem już 3 miesiące i to moja najlepsza sieć jaką miałem pod każdym względem.
SAMA PRAWDA - FONIA TO SIEĆ TELEFONICZNA PISANA NA KOLANIE NA KARTCE OŁÓWKIEM.
W panelu zarządzania foni wszystko jest zbugowane / okrojone / nie działające.
Jeśli ktoś szuka normalnej usługi, w której można w weekend dowiedzieć się swojego kodu PUK do karty - to na pewno odradzam FONIĘ - musisz poczekać aż skończy się weekend i odpiszą na maila :)
Bot telefoniczny fonii jest gorszy niż boty dzwoniące o pytanie o fotowoltaikę...
Przy zamówieniu karty SIM po 20 mailach usługa była "na standardy sieci FONIA" w pełni skonfigurowana - była widoczna w panelu, można było za nią zapłacić innym sposobem płatności niż przy zamówieniu itp. itd
NIE POLECAM I ODRADZAM
Oszustwo
Oszustwo dla klientów wybierających Fonię na Orange. Jeśli nie masz terminu odnawiania subskrypcji od 1 dnia miesiąca to masz przerąbane bo np. kiedy masz termin odnowienia subskrypcji 20 dnia miesiąca i wyczerpiesz cały pakiet GB to musisz czekać do 1 dnia miesiąca bo tak podobno narzuca to Orange. Czyli albo nie masz internetu albo jesteś zmuszony zapłacić za dodatkowy pakiet GB. To naciąganie na dodatkowe koszty. Nadaje się do zgłoszenia do UOKiK.

Resposta da Fonia
Zapłaciłem za 2 karty SIM a otrzymałem…
Zapłaciłem za 2 karty SIM a otrzymałem tylko 1. Po kontakcie z biurem obsługi pan obiecał że w ciągu tygodnia doślą drugą kartę mija już miesiąc od jego kłamstwa. W tej firmie obsługa klienta to żart, omijać szerokim łukiem.

Resposta da Fonia
Bardzo dobra jakość usług i kontakt z…
Bardzo dobra jakość usług i kontakt z pracownikami.

Resposta da Fonia
Przeniesienie numeru do innego…
Przeniesienie numeru do innego operatora , fonia skłamała że zadzwoniłem i zrezygnowałem z przeniesienia , brak możliwości porozmawiania z konsultantem i wyjaśnienia sprawy , porażka omijajcie szerokim łukiem tą firmę .

Resposta da Fonia
TRAGEDIA I JESZCZE RAZ TRAGEDIA…
TRAGEDIA I JESZCZE RAZ TRAGEDIA !!!Najpierw problem z przeniesieniem numeru, błąd po stronie pracownika FONIA, który zapomniał wysłać ...Poza tym nikt nie informuje, ani nie jest widoczna nigdzie informacja, że telefon nie będzie działał poza UE !!!! Co więcej, gdy wysłałem zapytanie do biura obsługi odpowiedzi nie uzyskałem więc skoro pracownicy nie wiedzą gdzie znaleźć taka informacje to jak użytkownik ma ją odszukać. Poza tym nie dodzwonisz się na żadne numery zagraniczne będąc nawet w Polsce. NIE POLECAM !!! REGULAMIN KORZYSTANIA Z OFERTY NIE JEST PRZEJRZYSTY!!!!

Resposta da Fonia
Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.
Leia mais sobre como processamos as opiniões na Trustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever óptimas avaliações.