Svea Solar Nederland Opiniões 276

TrustScore: 3 em 5

2,8

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Het hele traject is fantastisch geregeld. Vanaf eerste emails en het bezoek van Deni Musostov, die met goede ideeen kwam betreffende aanleg, bekabeling etc. Alle afspraken zijn allemaal keurig nage... Ver mais

Classificada 4 em 5 estrelas

Op 28 juli jl. zijn onze PV panelen geplaatst! Na een moeizaam offerte-traject hebben we gekozen om zonnepanelen te laten plaatsen door Svea Solar. De zeer kundige schouw van Martijn Vermeulen tro... Ver mais

Classificada 4 em 5 estrelas

aanvraag nov 22 ,schouw Martijn Vermeulen kundig met foto's en plaats bepaling omvormer + nieuwe meterkast. plaatsing april23 door kundige elektricien , maar panelen geplaatst op niet al te veilige... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Equipamentos e soluções de energia
  2. Empresa de energia solar

Sobre Svea Solar Nederland

Over Svea Solar

Svea Solar is een toonaangevend Europees zonne-energiebedrijf dat in 2014 is opgericht. We bieden toekomstbestendige en complete oplossingen voor zonne-energie, waarmee onze klanten hun elektriciteitsrekeningen kunnen verlagen en tegelijkertijd kunnen bijdragen aan een duurzamere planeet. We worden gedreven door onze visie om de wereld vrij te maken van fossiele brandstoffen door innovatieve oplossingen te bieden die deze verschuiving versnellen.

Ons aanbod

Onze zonnepanelen worden zorgvuldig geselecteerd van fabrikanten en worden geleverd met een vermogensgarantie van 25 jaar voor standaardpanelen. Naast het aanbieden van zonnepanelen verzorgen we de volledige installatie van zonnesystemen.

Onze Svea-experts helpen je bij het ontwerpen van een oplossing op maat die aan jouw behoeften voldoet en inspecteren je woning om een soepel installatieproces te garanderen. Lokale installateurs en elektriciens, die getraind, gecertificeerd en experts zijn in hun vakgebied, zorgen voor kwaliteit en veiligheid in alle fasen.

Svea Solar is actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Zweden, Duitsland, Spanje en België. Om de grootst mogelijke positieve impact op onze planeet te garanderen, biedt Svea Solar een breed scala aan oplossingen voor zowel de residentiële als de commerciële markt, evenals de bouw van grootschalige zonneparken.

Informações de contacto

2,8

Aceitável

TrustScore: 3 em 5

276 opiniões

Sem histórico de convites para avaliação

Não respondeu a opiniões negativas

they charge useless fees

I bought a house that had solar power installed from Svea Solar; I asked them to give me an username to be able to see data about them and they are asking for a 50 eur admin fee. Just to create an username. This feels like fleecing and I can't trust them for anything.

11 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Lekkage door slecht teruggeplaatste dakpannen en beugels.

Svea Solar heeft bij mij in november 2020 zonnepanelen opgeleverd. De manier waarop de beugels en dakpannen zijn (terug)geplaatst onder de panelen zorgen voor lekkage. Daarnaast is de bedrading is heel lomp naar binnengevoerd bij de nok en de dakpannen onder de nok die ze daarvoor hadden losgemaakt waren slecht teruggelegd waardoor ook daar lekkage is ontstaan. Ik heb ze gemaild. Ik hoop dat ze snel reageren maar als ik de andere reviews lees heb ik hier een hard hoofd in.

5 de novembro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Ik heb geprobeerd contact op te nemen…

Ik heb geprobeerd contact op te nemen met Sveasolar.nl, maar ze installeren niet meer in Nederland en reageren daarom niet op mijn telefoontjes en e-mails. Ik had eerder al een probleem met mijn omvormer voordat ze stopten met hun activiteiten in Nederland en kreeg ook geen reactie. Pas nadat ik contact had opgenomen met de CEO van Sveasolar in Zweden, erik . martinson @ sveasolar . com, kon ik mijn probleem eindelijk laten oplossen.

27 de outubro de 2025

Consument krijgt geen contact

Op 21 juni 2025 stuurde ik deze mail:
Goedemorgen,

Ik heb een aantal keren gebeld maar ik krijg geen contact. Ik wil graag even iemand spreken over ons systeem en de garantie, naar aanleiding van de storing die we de afgelopen maanden hadden.

Kunt u mij terugbellen op dit nr?
Tot op heden is het niet gelukt iemand te spreken ondanks herhaaldelijk mailen. Onduidelijk is:
- Hoe de garantie op de zonnepanelen werkt
- Wie de monitoring doet
' Hoe we in contact kunnen komen bij een storing

Van 20 maart tot 19 juni 2025 geen stroom kunnen opwekken wegens een storing.

20 de outubro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

⚠️ Waarschuwing ga niet in zee met svea

⚠️ Waarschuwing – zeer slechte ervaring met Svea Solar

Mijn zonnepanelen zijn geplaatst door Svea Solar Nederland.
Toen het systeem begon uit te vallen, werd ik doorgeverwezen naar Svea Solar België.
Een Belgische technieker toonde zelf foto’s van volgelopen contactdozen en verkeerd geplaatste micro-omvormers, maar later werd alles ontkend.
Er volgde geen herstel, geen verantwoordelijkheid en geen enkele reactie.

Via DAS Rechtsbijstand heb ik een onafhankelijke inspectie (SCIOS Scope 12, StroomWijs B.V.) laten uitvoeren.
Die bevestigde dat de installatie niet voldoet aan de NEN-normen en alleen volledig opnieuw opgebouwd kan worden.
De totale schade bedraagt inmiddels ruim € 12.000 aan herstel- en opbrengstverlies.

Svea Solar België en Nederland reageren niet, zelfs niet op juridische brieven.
Mijn advies: laat je installatie onafhankelijk keuren en denk goed na voordat je met dit bedrijf in zee gaat.

19 de outubro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Het bedrijf bestaat schijnbaar niet…

Het bedrijf bestaat schijnbaar niet meer. Telefoonnummers zijn afgesloten. Alleen het nummer voor de klantenservice is er nog. Als je die belt krijg je een bandje van 3 jaar geleden. Daarin word gezegd dat ze het druk hebben met offertes. Daarna word de verbinding verbroken. Ikea had een samenwerking met Ikea, maar Ikea geeft ook niet thuis.

3 de outubro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Nul sterren voor garantie svea solar en Ikea.

Als ik nul sterren kon geven dan deed ik dit. We hebben zonnepanelen gekocht in 2024 via Svea solar Nederland/Ikea. Een jaar later hebben we problemen met deze panelen maar kunnen niemand bereiken voor onze garantie. We krijgen geen reacties op onze email. Via de telefoon zijn ze niet meer bereikbaar. Ikea verwijst naar svea solar Nederland en geeft een emailadres in Nederland waar geen reactie op komt. Ikea wilt niets voor ons betekenen. Na weken / maanden contact zoeken zonder enige reactie verwacht ik ook niet meer dat wij op de garantie kunnen terugvallen. Ikea schrijft op hun website dat garantie en voorwaarden hetzelfde blijven. In onze ogen is dat niet meer dan een farce want je krijgt geen garantie. Het is beschamend dat 2 zulke grote bedrijven zo met consumentengarantie omgaan.

4 de outubro de 2025

0 reactie op e-mail & telefoon bij garantie vraag

Na diverse e-mails over garantie afhandeling zonder enige reactie of antwoord EN meerdere dagen uren in de wacht te staan via het telefoonnummer zonder dat we iemand aan de lijn krijgen, kunnen we wel stellen dat er geen garantie geleverd word. Erg slechte zaak van zowel IKEA als Svea solar om zo met consumenten garantie om te gaan.

23 de setembro de 2025

Hopeloos.

Na maanden van pogingen om contact te krijgen en dingen in beweging te krijgen, als ook GoodWe om de oren slaan met hun garantieverplichting. Lukt het nog steeds niet om een omvormer met productiefout vervangen te krijgen.

7 de abril de 2025

SVEA SOLAR

Al een aantal weken op allerlei manieren aan het proberen contact te leggen met SVEA SOLAR. Helaas lukt dit niet. Vier jaar oude zonnepanelen die niet werken zoals het hoort. Bedrijf bestaat niet meer in Nederland en reageren nergens op. Destijds gekocht via IKEA en SVEA SOLAR. Zeer slecht in klantgerichtheid.

17 de junho de 2025

Abandoned by Svea Solar — Appalling Customer Treatment After €24,000 Investment

I chose Svea Solar because they presented themselves as a reliable, long-standing European company. I invested over €24,000 installing solar panels on two properties in Spain — trusting their brand, their reputation, and their supposed commitment to long-term service.

Less than two years later, Svea Solar quietly abandoned their entire Spanish operation. No warning, no customer email, no phone call — just a vague note on their website saying they’ve left the market and that customers should contact Chinese manufacturers directly for any issues. Service or support? “Find another company.” That’s the message.

I now have two expensive solar systems with no warranty support and no accountability from the company I paid a small fortune to. This isn’t just poor customer service — it’s a betrayal of trust.

If Svea Solar can walk away from a market and leave thousands of customers in the dark with no support, what confidence should anyone have in their operations elsewhere?

Appalling conduct. Shame on you, Svea Solar.

26 de maio de 2025

Nooit meer Svea Solar!

Heel erg jammer dat alles zo moet lopen! In het voor jaar 2023 bestel ik bij Svea Solar 7 panelen via de telefoon. Niks mis mee, Todat er iemand kwam meten. We konden maar 4 panelen kwijt volgens Svea. Daar het toen nog een lange plaatsings periode was stemde ik in met het plaatse van 4 stuks. Ik blijf in juli was het zover er zou geplaatst worden. Helaas kwam er een onderaannemer de panelen plaatsen, ik dacht nog oke ze hebben het druk. Toen begon echt de ellende, de monteurs inc. Fam. Leden kwamen de panelen plaatsen. 4 panelen plaatsen duurde de gehele dag, de monteurs zonder zekering en lopend door mijn nieuwe dakgoten hebben een prutswerk afgeleverd. Er zijn verschillende dakpannen gebroken, ontluchtings kanaal afgezaagd ( daaroverheen zonder afdichting de panelen gelegd) delen van mijn houtwerk in de meterkast afgebroken elektra werk zo slordig aangelegd dat ik een elektricien heb laten komen en die is hard weg gereden wou er niets mee te maken hebben. Ook stonden mijn panelen zo hoog op het dak dat je de bedrading zag zitten, en het niet mogelijk was. Om vogel borstels te plaatsen. Na veel heen en weer bellen is er iemand van Svea komen kijken en die heeft ook aangegeven dat dit slecht werk is. Ik heb toen aangegeven dat ik in het gehele project geen vertrouwen meer heb, dat de panelen inc. Alle benodigde spullen retour gaan naar Svea. Toen bleef het weer een paar weken stil, en ja er werd weer gebeld. Een mevr. Wou een afspraak maken om alle knelpunten op te lossen dit terwijl we hadden afgesproken dat de panelen eraf zouden gaan. (Heb hier toen mijn rechtsbijstandverzekering ingeschakeld ) Ook weer na veel contact zou dit gaan gebeuren, maar ze hadden niemand die dit kon doen. Of ik zelf een bedrijf kon vinden die dat wou doen. Nou dat heb ik gedaan, en die hebben netjes alles eraf gehaald en ik heb de spullen in mijn loodsje gezet zodat het opgehaald kon worden. Svea Solar heeft de rekening van het eraf halen betaald, en toen vernam ik weken lang niets. Opeens belde een medewerker van Svea of ik de panelen op een pellet voor de deur kon leggen en goed kon inpakken voor de vervoerder, ik gaf toen aan dat ik dat niet ging doen als jullie in de buurt zijn pakken jullie ze maar op. Ook is er flink wat schade geweest en dat mag eerst betaald worden. na het telefoongesprek nooit meer wat gehoord todat ik vandaag , jawel een jaar later een rekening van Svea krijg voor het niet retour sturen van de spullen. De spullen staan nog steeds in mijn loods. Ik dacht dat ik omviel! Ik heb geprobeerd te bellen tot 3 keer toe in de wacht. Ik zal helaas genoodzaakt zijn een advocaat in de arm te nemen om hier nu eens vanaf te komen en af te sluiten. Helaas kan ik mij niet vinden in de positieve ervaringen.

15 de julho de 2024
Classificada 5 em 5 estrelas

Na een slechte start van een fout…

Na een slechte start van een fout installatie bedrijf, waarvoor ik 4 vrije dagen moest opofferen. Werd de installatie afgemaakt door Svea solar (hun eigen installateur) aangezien ik wat specialistische aansluitingen wilde, werd dit uitstekend opgepakt om deze aansluitingen te realiseren ( 2 verschillende zonne systemen op één 3 fasen KWh meter op 2 verschillende fasen.) Na veel uitzoek werk is dit perfect opgelost.

6 de junho de 2024

Hi Ruud,

Dankjewel om de tijd te nemen om deze review te plaatsen. We zijn blij dat we je goed hebben kunnen helpen zodat je nu eindelijk je eigen energie op kan wekken.

Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, staan we voor je klaar. Veel zonuren gewenst.

Lisa van Svea Solar

Classificada 5 em 5 estrelas

Vandaag zijn onze zonnepanelen…

Vandaag zijn onze zonnepanelen geplaatst. Rashid en zijn collega communiceren duidelijk wat ze doen en geven na installatie goede instructies.
Daarnaast werken ze vlot en netjes.
Ook het traject vanaf offerte tot installatie is door Svea Solar zeer professioneel afgehandeld.
Kortom een bedrijf dat ik bij iedereen kan aanraden.

6 de maio de 2024

Hi Henk,

Dankjewel om de tijd te nemen om deze review te plaatsen. We zijn blij dat we je goed hebben kunnen helpen bij het overstappen naar groene energie.

Ken je toevallig nog iemand die kan profiteren van zonne-energie? Kijk dan op onze website, word zonne-ambassadeur en ontvang een bonus!

Lisa van Svea Solar

Classificada 3 em 5 estrelas

Is het toch nog goed gekomen

Na een uiterst moeizaam traject, als gevolg van inzet externe medewerkers, is uiteindelijk tot een goede afronding gekomen. Dit als gevolg van de organistie nu van eigen teams van Svae Solar. Compensatieregeling was naar behoren. Met projectleider Edvaldo was de communicatie uitstekend, alle problemen op een zakelijke wijze kunnen afronden.

2 de abril de 2024

Hi Steef,

Dankjewel voor je feedback. We vinden het vervelend te vernemen dat we niet aan je verwachtingen hebben voldaan wat betreft onze service. We zijn blij te horen dat de compensatieregeling naar tevredenheid is afgehandeld. Ook zijn we blij dat Edvaldo het probleem heeft kunnen oplossen. Jouw ervaring met ons delen wordt enorm gewaardeerd. We streven er elke dag naar om onze werkwijze te verbeteren.

Classificada 5 em 5 estrelas

Zeer gemotiveerde club met veel kennis

Zeer gemotiveerde club met veel kennis. Bij ons voor de 2e maal zonnepanelen geplaatst, dit keer met een backup-batterij. Zeer kundige mensen, viendelijk, zorgvuldig en meedenkend met hoe wij het willen. Naar alle tevredenheid. Ze komen hun afspreken na, ze zijn bereikbaar telefonisch en (zeer belangrijk) ze bellen terug. Dank voor de deze complexe opstelling, ik zit niet meer zonder stroom! Ga zo door!

22 de março de 2024

Hi,

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om deze review te schrijven. Het is fantastisch om te horen dat we je al enkele keren hebben kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning. Met je backup-batterij ben jij helemaal klaar voor de toekomst. Goed bezig!

Ken je toevallig nog iemand die kan profiteren van zonne-energie? Kijk dan op onze website, word zonne-ambassadeur en ontvang samen een bonus! https://sveasolar.nl/nl-nl/ambassadeur

Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, staan we voor je klaar. Nog veel zonuren gewenst!

Classificada 1 em 5 estrelas

Let op! Zeer slechte service!

Let op! Zeer slechte service! Na slechts 2 jaar ging middenin de zomer de omvormer al kapot. Na vele telefoontjes naar de klantenservice werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Geen enkele afspraak werd nagekomen, er werd geen dossier bijgehouden en iedere keer opnieuw werden er weer beloftes gedaan en niet nagekomen. Er wordt geen enkele inspanning gedaan om de klant te helpen. Uiteindelijk na flink aandringen hebben we contactgegevens gekregen van het bedrijf dat de omvormer kwam omwisselen (5 minuten werk). Het bleek dat de omvormer daar al 2 maanden lag, maar dat Svea Solar niet de opdracht had gegeven om deze te komen vervangen. Uiteraard een klacht gestuurd, maar Svea Solar neemt deze niet in behandeling. Ik adviseer je dus ten zeerste af om bij deze partij (IKEA) je zonnepanelen te bestellen.

1 de julho de 2023

Beste meneer Van Loon,

We vinden het vervelend om te horen dat je niet tevreden bent ondanks onze inspanningen om je te helpen.

We hebben ons best gedaan om aan je wensen te voldoen en je de best mogelijke service te bieden. Alle beschikbare middelen zijn ingezet om je probleem op te lossen en je tevreden te stellen. Het is vervelend om te horen dat de uitzondering die we hebben gemaakt op de compensatieregeling niet aan je verwachtingen heeft voldaan.

Als er nog iets is dat we kunnen doen om je situatie te verbeteren, laat het ons dan weten via klantenservice@sveasolar.com of +31 88 8006920.

Kim van Svea Solar.

Snel en goed

29 de dezembro de 2023

Hi Leendert,

Hartelijk dank voor het delen van je ervaring met ons. We zijn blij dat we je goed hebben kunnen helpen bij het maken van de shift naar duurzame energie!

Kim van Svea Solar

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.