Cykloteket Opiniões

TrustScore: 3.5 em 5

3,3

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Att kundservice, Erik, tog min reklamation på allvar, höll mig uppdaterad hela tiden vad som skedde, detta i alla led med tillverkare och leverantörer, total handläggning av ärendet blev ca 10 dagar,... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Kungens kurva. Mycket besviken. De gjorde först en uppskattning av kostnaden för service, men efter att jag lämnat in cykeln meddelade de att det skulle bli betydligt dyrare. Jag valde därför att a... Ver mais

Classificada 2 em 5 estrelas

Bad om råd vilka delar som passa min cykel. De hade dom inte tid med. Beställde saker med 1-3 dagars leverans. Dag 3 va det inte skickat så skickade in att jag ångrade mitt köp. 2min senare fick jag... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Loja de bicicletas

Sobre Cykloteket

För dig som gillar att cykla! Och självklart för dig som skall köpa cykel. Vi på Cykloteket har genom vårt eget cyklande lärt oss att uppskatta kvalitetsprodukter och har alltid detta som utgångspunkt när vi bestämmer vilka cyklar och tillbehör som får säljas hos oss. Allt för att du som kund skall få samma förutsättningar som oss att ha kul på din cykel.

Glid över på vår hemsida för att läsa allt eller sväng förbi någon av våra butiker så berättar vi mer!

Informações de contacto

Aceitável

TrustScore: 3.5 em 5

1 mil opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 22% das suas opiniões negativas

Geralmente leva mais de um mês para responder

Todas as opiniões

95 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 1 em 5 estrelas

Oprofessionell hantering av leveranstider och kundkommunikation

Väldigt oprofessionell hantering av leveranstider och kundkommunikation.

Beställde varor med utlovad leveranstid på 7–12 arbetsdagar. Efter en månad hade ordern fortfarande inte skickats och jag behövde själv jaga information flera gånger.

Det största problemet var inte förseningen i sig, utan den bristande kommunikationen. Leveranstiden flyttades successivt utan tydlig information och kundtjänst gav upprepade gånger vaga svar som “inom kort” istället för konkreta besked.

Jag frågade flera gånger om kompensation för den långa förseningen men de ignorerade promt mina meddelanden tills jag själv tog fram prisjämförelser mot andra återförsäljare och argumenterade för en rimlig lösning. Först då erbjöds prismatchning.

Ingen förklaring, ingen hjälpsamhet, ingen ursäkt.

10 de maio de 2026
Classificada 3 em 5 estrelas

Oflexibelt och lång väntetid

Bra utbud. Gillar att det finns en kundtjänst som svarar. Mindre leveranser brukar jag få på ungefär utsatt tid även om spannet är väldigt brett. När jag beställde en cykel som skulle ta en till fem dagar tog det 14 dagar utan att cykeln kom. Så tillslut fick jag avbeställa den. Det var lite tråkigt. Jag tycker också att kundtjänst var lite oflexibla. När jag försökte lägga till stöd och skärmar till min cykel så kunde de inte hjälpa mig eftersom det inte låg på samma beställning.

12 de maio de 2026

Genomusel upplevelse

Genomusel upplevelse. Beställde en cykel till min dotter som stod att den skulle finnas i lager och leverans på 1-5 dagar. Väntar 3 veckor och får sen besked att de inte kan få hem den från leverantör. Ingen kompensation alls.

8 de maio de 2026

Garanti & Service

Jag köpte en elcykel från Cykloteket
och ungefär 30 dagar innan garantin skulle löpa ut började jag få allvarliga problem med motorn. Under cykling stänger motorn av sig själv ungefär 50 % av gångerna, och för att få igång den igen måste man sluta trampa och börja om.

Att försöka komma i kontakt med kundservice har varit extremt frustrerande. Telefonnumret verkar stängas av när det passar dem själva, och efter flera dagars försök satt jag en gång i telefonkö i över 4 timmar utan att någon svarade.

När jag istället kontaktade dem via mail fick jag tillbaka ett kort YouTube-klipp med ett “lösningsförslag” som inte ens handlade om problemet jag tydligt beskrev. Därefter bad de mig skicka video och bilder på cykeln, vilket jag gjorde direkt. Nu har det gått tre veckor utan någon som helst återkoppling — total ignorering.

Det spelar ingen roll hur trevliga de är i butik om de inte kan hantera service och garantiärenden för kunder som handlar via deras e-handel. Säljer man dyra elcyklar måste man också kunna erbjuda fungerande support och service digitalt.

Min cykel kostade 28 000 kr, och jag känner mig fullständigt nonchalerad som kund.

Kommer aldrig handla där igen.
Och Peter — jag väntar fortfarande på svar på mitt mail.

7 de maio de 2026
Classificada 5 em 5 estrelas

Stort utbud och snabb kundservice

Erik på cykloteket är kung! Jag tabbade mig helt vid beställningen och råkade beställa 2 pakethållare. Mailade dem och fick svar inom någon dag att dem löst det, fick återbetalningen på Swish och snabb leverans. Dock saknades det skruvar på sagda pakethållare vilket var typiskt men kontaktade Erik igen som skickade nya. Inga konstigheter och snabb service. Tack!

5 de maio de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Fick fel laddare till cykeln samt att…

Fick fel laddare till cykeln samt att cykeln hade gått 2,8km. En månad senare fick jag hem en ny laddare som även den är fel och exakt likadan som den första jag fick. Får inga svar på saker jag frågar och vill bli uppringd då jag aldrig kan komma fram till någon på telefon. Vill även ha rabatt på min cykel alternativt att jag får skicka tillbaka den pga allt strul. Inväntar fortfarande svar på att jag fått fel laddare igen och 1,5 månad efter att cykeln kom ännu inte har en laddare till den….

14 de abril de 2026

Undvik detta oseriösa företag

Undvik detta oseriösa företag, oerhört dålig upplevelse både i butik och webbshop - välj någon annan butik!

Det började med ett dåligt bemötande i butiken i Kungens Kurva. Vi åkte dit för att köpa en specifik, ganska dyr (7 000 kr) barncykel (Frogbike) men de var helt oserviceminded och ville inte hjälpa till att montera på ett lås, som vi ville köpa till, på cykeln. Vi har köpt flera cyklar under åren hos Cykloteket, såväl i butik som via webben, och det har fungerat bra. När vi handlat i Västberga (den butiken är nu stängd) och i Bromma har vi alltid fått hjälp att montera på lås som vi köpt till så detta agerande i Kungens Kurva var annorlunda och upplevdes väldigt negativt. Så negativt att vi ställde tillbaka cykeln och lämnade butiken. Det är jättekonstigt att man i butiken inte vill hjälpa till att montera på ett tillbehör som man köper samtidigt med cykeln. På grund av det dåliga bemötandet bestämde vi oss istället för att beställa cykeln på webben med leverans till Bromma-butiken, där vi alltid haft bra upplevelser. Vi beställde alltså cykeln på nätet den 29 mars med leverans till Bromma-butiken, det skulle ta 1-5 arbetsdagar. Någon cykel kom dock inte och jag försökte kontakta kundtjänst. De hade kopplat bort telefonen, trots att man ringde under öppettider fick man telefonsvarare som talade om öppettiderna och sade "välkommen åter". När jag mejlade fick jag flera gånger inget svar och ibland svar med felaktig info. På grund av värdelös och inkometent kundtjänst ringde jag butiken, som till slut - efter närmare en månad - kunde se att cykeln påstods vara levererad men de hade inte fått den. Såväl de som jag jagade kundtjänst, som till slut - den 27 april (beställningen gjordes den 29 mars) - skyller på Postnord och säger att cykeln har kommit bort och att de inte kan leverera en ny då de är slut så att de skall återbetala pengarna (som jag "lånat ut" till dem i en månad). Jag ber om en liten kompensation i form av att få hjälp att montera ihop en likadan cykel, om jag köper den på webben från annan aktör, men får till svar att det är Postnords fel och att de inte kompenserar på något sätt. Urusel upplevelse, kass kundtjänst, borttappad cykel och ingen förståelse för de problem detta medfört - i form av utebliven cykelmöjlighet i cirka en månad för sonen och oerhört stor tidsåtgång från min sida för att behöva jaga rätt på cykeln. Cykeln dock bortslarvad och kompensation erbjuds inte. Oerhört oseriös aktör, avråder alla från att använda dem och kommer aldrig mer handla där.

27 de abril de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Varning för Sveriges sämsta leverans…

Varning för Sveriges sämsta leverans och service när det gäller cyklar!

Köp aldrig här ifrån!

Beställde cykelslang samt däck där det stod 1-3 dagars leveranstid.
Slangen kom efter 3 dagar.
Däcken har fortfarande inte kommit och det gått 3 månader. Har väntat på svar på mailen i flera veckor och deras telefonservice har aldrig fungerat!

Försöker nu göra en reklamation...

VÄRDELÖST företag.

23 de abril de 2026

Botten- Bot

Jag kollade hemsidan efter cykelhandskar. Ingen beskrivning alls av produktens fördelar och inriktning.
Ingen förklaring av storlekar hur S-XXXL motsvarar tex 7-12 i vanliga systemet.
En botten-bot som inte kan svara på ett jota, trots upprepade frågor om samma enkla uppgift.

Sjab baklänges på ren svenska. 👎🏽

21 de abril de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Jag skulle köpa cykel till min 10årige…

Jag skulle köpa cykel till min 10årige son.

Jag hade tittat lite online, fanns lite cyklar för omkring 4500kr och uppåt.
Jag var i närheten av Häggvik och besökte deras butik. Fick mycket bra hjälp och tips av en ung man. Vi tittade lite vad som fanns, vi diskuterade storlekar m.m. Då jag sade att jag bodde i söderort så rekommenderade han att jag skulle besöka butiken i Kungens Kurva.

Väl där så tittade vi på några modeller, säljaren sade att det tillkommer fraktkostnad om man tar hem den, jag frågade då om man kunde hämta den i kartong från butik. Han ropade då på en kollega som ifrågasatte mitt val kraftigt.
Jag fick höra ord som:
”Du får ingen garanti om du inte är cyckelmontör”, ”Du kan väl cykla hem den” etc.
Jag gick direkt.

Min tanke var att få den i kartong, dels för att slå in den till min son, dels för att montera den tillsammans och gå igenom vad man måste kontrollera etc. Min fråga rörde egentligen leveranstid, om det går fortare att hämta den i kartong från butiken.

Köpte en cykel, monterad från en annan leverantör redan samma dag, över min tilltänkta budget.

Upplevelsen av Häggvik var mycket bra, Kungens Kurva var katastrof.
Utan tvekan en av dom sämsta upplevelser jag fått av en butik.

26 de março de 2026
Classificada 5 em 5 estrelas

Jag fick hjälp av en man vid namn Erik…

Jag fick hjälp av en man vid namn Erik på kundservice. Jag förklarade att jag ville avbeställa två ordrar. Erik löste avbeställning på bägge ordrar och återbetalning via Swish under ett och samma samtal. Det här är kundservice på toppnivå. All aloge till Erik. 10 stjärnor!

30 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Håller inte vad de lovar.

Köper en cykel. Anges 1-3 dagars leveranstid.

Efter en vecka kriver jag och frågar när den kommer gå iväg. Får svaret att den bör gå iväg senast dagen efter. Jag vill häva köpet då behovet är brådskande och dubbla den utlovade leveranstiden har redan löpt och cykeln har inte gått iväg ännu. Får besked att jag inte kan häva köpet.

Efter två veckor skickas cykeln som skulle levereras inom 1-3 dagar.

När den kommer är bromsoket felaktigt monterat så att bromsbelägget ligger mot bromsskivan. Skulle någon form av kvalitetskontroll av monteringen ha skett skulle det ha upptäckts direkt. Bakhjulet snurrar mkt segt.

Jag försöker naturligtvis centrera bromsskivan men det går ej då hela oket är felmonterat vilket cykelverkstad den också konstaterar.. När jag sen mailar och ber om hjälp att åtgärda så får jag svaret att de inte kan hjälpa mig mer än att skicka en länk till en youtubevideo, eftersom jag redan har försökt åtgärda felet genom att centrera skivan.

Ett riktigt kasst företag. Önskar jag läst här innan jag gjorde affär med dem. Gör aldrig om misstaget.

27 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Tar ut olagliga "straffavgifter" och vägrar rätta till fel

Hämtade ej ut paket. Fick en enligt kundtjänst en straffavgift för detta, vilket är olagligt.

Detta från kundtjänst:
"Hej William

258kr är för terminalhyra. Som man får som straffavgift när man inte hämtar ut sitt paket!

Du kan läsa om detta i köpvilkoren!

Med vänlig hälsning/Best regards
Hugo"

Dels är det olagligt med straffavgifter vid retur, men också så appliceras enbart Terminalhyra vid hemleverans enligt deras egna köpvillkor, som jag inte beställde.

De vägrar makulera fakturan men vill inte heller fortsätta ärendet. Så nu har jag en fryst faktura tills preskiberingstiden går in.

Jag har anmält till konsumentverket för olagliga returavgifter.

27 de março de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Vi var där och skulle köpa en cykel på…

Vi var där och skulle köpa en cykel på Cykloteket i kungens kurva parkerade vi på parkeringen utanför butiken. Det fanns inga skyltar om att det skulle vara parkeringsförbud.
När jag sedan skulle hämta plånboken i bilen då våran dotter har valt cykel så har dom satt parkeringsböter på våran bil av någon oklar anledning. Så det vart inget cyckelköp :(

21 de março de 2026

Bromma

Bromma. Sjukt otrevlig mekaniker. Stod och himlade med ögonen när jag förklarade hur punkan skulle fixas. Sen lyckades han inte fixa punkan heller. Dagen efter jag fick tillbaka cykeln var det punktering igen. Han hade missat en liten metallbit satt kvar i däcket. Gick snabbare att göra jobbet själv.

13 de março de 2026

Slow and unresponsive

"Sending immediately" on the website means "some time this year" for them. Support is not very supportive and extremely slow to reply

16 de março de 2026