Anbefaler ikke dette firmaet. 27
27. August undertegnet vi en kontrakt med Proformkjøkken. Angret på at vi ikke ventet med å skrive under på denne kontrakten. I denne kontrakten var det med hvitevarer: En koketopp pluss en Ventilator fra Røroshetta.
Koketoppen virker veldig dårlig, tar veldig lang tid før ting varmes opp. Den er ikke brukelig. Tenker dette må være noe alt annet enn en ny koketopp, som vi har betalt for. Ventilatoren har de ikke funnet filter til ennå, de monterte den 30. oktober 2025. Vi har vert uten ventilator siden denne datoen. Arbeiderene som satt opp kjøkkenet har to ganger vert innom for å prøve ut om filtrene passet, feil filter hver gang. Ola Houmb, som er leder for dette firmaet har sendt oss filter fra Røros Metall to ganger, uten at noen av disse filtrene passet. Vi fikk heller ikke med bruksannvisning på denne. Koketoppen og Ventilatoren betalte vi tot. 10739kr for. Koketoppen 6595kr, og Ventilatoren 3395kr. Det var også en del ting som manglet / feil levert under oppsett av kjøkknet.
I kontrakten så står det at vi må betale halvparten av beløpet ved inngåelse av kontrakt, mens vi fikk regning fra Proform på 60%.
Vi skulle aldri ha betalt den siste delen av beløpet før alt var ferdig .
En uke før Jul ble kjøkkenet ferdig satt opp, det tok ikke 3 dager som ble forkynt under kontraktsundertegnelse, men 2mnd. det manglet to fotlister, jeg sa ok, da får det være slik.
Det er da,problemet oppstår, når det er noe de må rette opp på. Vi skriver mail, vi sender sms, vi prøver å ringe (når vi ringer så kommer antagelig navnet vår opp og de tar ikke telefonen).
De har nå fått en frist til 12. Januar med å gi oss refusjon på hvitevarene, ellers blir saken sendt til forliksrådet ved namsmannen.
Arbeiderene som satt opp kjøkkenet var veldig flinke, men det kan jeg ikke si om Ledelsen.
———————————-
Proform har svart meg, og jeg ønsker å komme med en tilleggskommentar til det de har skrevet.
———————————
1. Dere sier at dere startet med monteringen innenfor fristen på 6-8uker. Vi nevnte ikke dette i det vi skrev over, men for ordens skyld når du nevner dette, kan jeg også ta med hva som skjedde her.
Da vi ikke hadde hørt noe fra dere, fra kontrakten ble inngått, etter 7uker, ringte vi dere for å få en konkret oppstartsdato. I telefonsamtalen, som vi tok initiativ til, fikk vi informasjon om at leveringen, og igangsettingen ikke kunne skje før etter ytterliggere tre uker. Det vil si da at fristen i følge kontrakten, som var 6-8 uker, ble overskredet.
Vi ønsket da å få hele kontrakten opphevet på grunn av dette. Først da ble det fortgang i sakene. Da kunne Proform plutselig sette igang arbeidet tirsdagen etter.
2. Proform sier at vi betalte 50% forskudd ved kontraktsinngåelse. Dette er ikke riktig. Kjøkkenet kom på 216181 kr. Første beløpet vi betalte var på 128133, og den ble betalt 31.08.2025. Resterende blir da på 88048, er dette 50% ?
3. Når det gjelder Ventilatoren, så fulgte det ikke med noen form for garanti, ei heller bruksanvisning. Når det er så vansklig for dere å finne riktig filter, etter fire forsøk. Hvordan kan det da bli mulig for oss og bytte filter etter ett år ?
Dere sier at vi har vert i kontakt med Røros metall, det var fordi dere ikke svarte på våre henvendelser utallige ganger. Da vi ringte Røros metall sier de: var ikke kullfilteret med i pakken?
Vi påpekte også at koketoppen ikke virket som den skulle. Vi fikk en elektriker til å se på om det var nok strømtilførsel til denne. I følge elektriker var alt i orden der. Vi har sagt ifra til Proform, men de svarer oss ikke. Vi ønsker at hele beløpet av hvitevarene pålydende 10739 kr blir tilbakeført på vår konto.
4. Når dere sier at det maglet dekksider, skuffeseksjon og fronter, så kan da ikke vi klandres for det, det var jo feil bestilt i fra deres side. Det var ingen tillegsbestilling fra oss.
Dere prøver å forskyve ansvaret over på kunden, men det er dere som står ansvarlig for hele leveransen.
Det er merkelig at vi må kommunisere med dere igjennom trustpilot. Hadde dere svart, og informert oss underveis, hadde vi unngått disse problemene.
Når vi bestiller et kjøkken fra dere, så forventer vi at dere står ansvarlig for hele leveransen, og svarer kunden.
30 de outubro de 2025
Opinião espontânea